Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: «Δεν έχω πάει στη #Eurovision για φωνητικά, έχω πάει μόνο solo, ήμουν ψωνάρα»

«Όποιος τραγουδιστής πει ότι δεν είναι -καλώς εννοούμενο- ψώνιο θα είναι ψεύτης. Μόνο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ίσως δεν είναι, είναι τόσο αντι-σταρ»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου βρέθηκε καλεσμένος sτην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν», όπου μίλησε για τον μικρό αδελφό του, αλλά και για την πορεία του στο τραγούδι.

Ο τραγουδιστής ανέφερε: «Πολλές φορές όταν ξυπνάω αυτό που σκέφτομαι και μου έρχεται στο μυαλό, είναι ότι θα ήμουν ένας άχρηστος, αν δεν ήμουν τραγουδιστής».

«Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Εκτός αν έκανα κάτι μέσα στην παραγωγή. Μου αρέσει πάρα πολύ η πολιτική κλπ, μου έχουν κάνει προτάσεις, αλλά "όχι". Με ακολουθεί αυτό που μου είχε πει η Άννα κάποια στιγμή ότι "εμείς σε μια πίστα θα πεθάνουμε"», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μίλησε για τον ρόλο του στα φωνητικά και αναφέρθηκε, επίσης, στην εμπειρία του από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού.

«Δεν έχω πάει στη Eurovision για φωνητικά, έχω πάει μόνο solo, μόνο μπροστά και ήμουν ψωνάρα. Όποιος τραγουδιστής πει ότι δεν είναι -καλώς εννοούμενο- ψώνιο θα είναι ψεύτης. Μόνο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ίσως δεν είναι, είναι τόσο αντι-σταρ», διευκρίνισε ο τραγουδιστής.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στην επίμαχη φράση που είπε ο ίδιος ως εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision του 2006, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε στην επιβολή προστίμου στο ΡΙΚ.

«Good evening, Athens. This is Nicosia calling. Unfortunately, the only divided capital left in Europe» (Καλησπέρα, Αθήνα. Σας καλεί η Λευκωσία, δυστυχώς η μόνη εναπομείνασα διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη), είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου κατά τη live ανακοίνωση της βαθμολογίας.

«Βρήκαμε τον μπελά μας. Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Το ΡΙΚ έφαγε πρόστιμο από την EBU, κόπηκε η φράση αυτή από το επίσημο DVD της διοργάνωσης. Εγώ ήμουν εξοργισμένος», παραδέχεται ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

«Παραπονέθηκε η Τουρκία και έκανε ένσταση. Ήταν απίστευτο αυτό το πράγμα. Τότε συμμετείχε η Τουρκία, ήταν πριν ακόμα σταματήσει. Και βλέπεις μετά από λίγα χρόνια να κερδίζει τραγούδι της Ουκρανίας, που μιλούσε για τη σφαγή των Τατάρων που κέρδισε κιόλας», συμπληρώνει ο τραγουδιστής, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Jamala με το κομμάτι «1944» το 2016.

«Εμείς τι είπαμε; Είπαμε μία πραγματικότητα, που είναι αναγνωρισμένη και καταδικασμένη από τα Ηνωμένα Έθνη βάση ψηφισμάτων. Γιατί το είπα; Γιατί η μουσική ενώνει κι εμείς είμαστε ακόμα διχοτομημένοι», τονίζει στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

«Είμαι ενωτικός, θέλω να ενωθούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν είμαι εθνικιστής. Το είπα ως μία πραγματικότητα. Παραπονέθηκε η τότε κακομαθημένη στη Eurovision Τουρκία, επειδή τότε πήγαινε καλά στον διαγωνισμό. Είμαι περήφανος που το είπα αυτό το πράγμα. Μακάρι να κέρδιζε το 2018 η Φουρέιρα και να διοργανωνόταν από κοινού η Eurovision στη Λευκωσία», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Η σχέση του με τον μικρότερο αδελφό του

Αρχικά, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ανέφερε: «Γεννήθηκε 24 Αυγούστου και 27 Αυγούστου του ’94 έφυγα για την Κρήτη. Εκεί τον έχασα μόλις γεννήθηκε, μετά ο στρατός και μετά, με τις συναυλίες της Άννας Βίσση, ήρθα στην Αθήνα. Ερχόταν στην Αθήνα με τη μητέρα μου. Αυτός ήθελε να γίνει τραγουδιστής από μικρός και έβλεπε τους καπνούς και εντυπωσιαζόταν. Όταν ήταν στην αυλή, έπερνε το ταλκ και την πέταγε για να κάνει καπνό και η μάνα μου φώναζε».

«Τον ζω τώρα καλά και έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Είμαστε σαν δύο πολύ καλοί φίλοι. Μέσα στην ανωριμότητά του, είναι πολύ καλό παιδί και τον βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια που είναι και μαζί μου, ανδρώνεται κιόλας», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη