#Eurovision 2023: Let the show begin! Ο Α' Ημιτελικός είναι γεγονός! Δείτε Live εικόνα

#Eurovision 2023: Κονταροχτυπιούνται απόψε στη σκηνή τα δύο φαβορί Σουηδία - Φινλανδία - Καρακιτσαριό, ατμοσφαιρικές μπαλάντες και φαντασμαγορικές παρουσιάσεις στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό υπερshow

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Έφτασε η ώρα του Α' Ημιτελικού του φετινού 67ου διαγωνισμού τραγουδιού και φυσικά επικρατεί πυρετός προετοιμασίας σε όλες τις χώρες που εμφανίζονται στη φαντασμαγορική σκηνή στο Λίβερπουλ.

Η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022, με το τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 κι έτσι η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει τη διοργάνωση.

Είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998.

Η σκηνή έχει πλάτος 450 τετραγωνικά μέτρα, με 220 τετραγωνικά μέτρα ανεξάρτητα περιστρεφόμενων οθονών LED, πάνω από 700 πλακάκια δαπέδου LED και περισσότερα από 1.500 μέτρα φώτα LED.

Το μεγάλο τηλεοπτικό πάρτι της μουσικής λαμβάνει χώρα στη Liverpool Arena, αποτελείται από δύο ημιτελικούς, στις 09/05 (αυτή την στιγμή) και 11/05, και τον τελικό, στις 13/5.

Τα τρία ζωντανά σόου παρουσιάζουν η Βρετανίδα τραγουδίστρια Alesha Dixon, η Βρετανίδα ηθοποιός Hannah Waddingham και η Ουκρανή τραγουδίστρια Julia Sanina, με τον Ιρλανδοβρετανό τηλεοπτικό επικό παρουσιαστή και σχολιαστή του διαγωνισμού Graham Norton να συμμετέχει μαζί τους στον τελικό. 

Τριάντα επτά χώρες συμμετέχουν στον διαγωνισμό, με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Οι φαν του διαγωνισμού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αποψινή βραδιά καθώς εκτός από το γεγονός ότι όπως πάντα ο Α' Ημιτελικός αποτελεί την πρώτη μεγάλη γιορτή της Eurovision, φέτος περιλαμβάνει και τις χώρες που θεωρούνται από τα στοιχήματα τα μεγάλα φαβορί. Ο λόγος για τη Σουηδία και τη Φινλανδία που σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχημάτων, μόλις λίγες ώρες πριν τη μεγάλη βραδιά, εκτός από το γεγονός ότι θα είναι μέσα στη δεκάδα των χωρών που θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, θα είναι και οι δύο χώρες που θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση στις 13 Μαΐου.

Οι χώρες που διαγωνίζονται απόψε είναι 15. Η Ελλάδα και η Κύπρος ανήκουν στις χώρες του Β' Ημιτελικού που θα παρακολουθήσουμε στις 11 Μαΐου.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Παρόλα αυτά ψηφίζουν κανονικά στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα: Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision (Σάββατο 13/5) θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ για την Κύπρο ο Λουκάς Χάματσος.

Η εντυπωσιακή έναρξη με άρωμα Ουκρανίας

Οι Βρετανοί μας επιφύλασσαν μία εντυπωσιακή έναρξη με έντονο άρωμα από την Ουκρανία, που ήταν άλλωστε και η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, για χάρη της οποίας ανέλαβαν τη φετινή διοργάνωση.

Η μετάδοση ξεκίνησε με ένα αφηγηματικό βίντεο, που δείχνει τις προετοιμασίες των Βρετανών να αναλάβουν τη φετινή διοργάνωση απ’ άκρη σε άκρη του Λίβερπουλ. Τα χρώματα της Ουκρανίας είναι έντονα και θυμίζουν σε όλους την περσινή νίκη της χώρας στον διαγωνισμό.

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη στέψη του, ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα στην έναρξη

Απόλυτα φυσιολογικό να κρίνεται η παρουσία του ίδιου και της συζύγου του, έστω και μέσω βίντεο, απαραίτητη.

Αυτό συνέβη με την έναρξη του Α' Ημιτελικού, όταν ένα αγόρι από το Λίβερπουλ άρχισε να διαδίδει τα νέα ότι φέτος ο διαγωνισμός φιλοξενείται στην πόλη του. Όλα αυτά μέσω του εναρκτήριου βίντεο για το καλωσόρισμα των τηλεθεατών παγκοσμίως.

Ανάμεσα στα πλάνα έπαιξαν και κάποια με το βασιλικό ζεύγος το οποίο, να θυμίσουμε, λίγες μέρες πριν είχε βρεθεί στο Liverpool Arena για να φωταγωγήσει τη φαντασμαγορική σκηνή του σόου.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα μάλιστα, εκείνη την ημέρα είχαν ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και είχαν εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι HardKiss, το ουκρανικό συγκρότημα που διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της χώρας το 2016. Frontwoman των HardKiss είναι η Julia Sanina, μία εκ των τριών παρουσιαστριών των δύο Ημιτελικών της φετινής Eurovision, η οποία ερμήνευσε ένα κομμάτι αφιερωμένο στην πατρίδα της.

Αμέσως μετά το τέλος του διαγωνιστικού μέρους και λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Rita Ora, ξεκίνησε με μία μείξη μουσικών επιτυχιών της, πριν ερμηνεύσει, σε παγκόσμια πρώτη, το νέο της τραγούδι «Praising You».

Φορώντας ένα υπέροχο σύνολο η τραγουδίστρια κατέπληξε το κοινό τόσο με την εντυπωσιακή της εμφάνιση όσο και με την υπέροχη ερμηνεία της.

Δείτε μία προς μία τις χώρες του Α' Ημιτελικου της 67ης #Eurovision:

Νορβηγία: Alessandra - Queen of Kings

Μάλτα: The Busker - Dance (Our own Party)

Σερβία: Luke Black - Samo Mi Se Spava

Λετονία: Sudden Lights - Aija

Πορτογαλία: Mimicat - Ai Coracao

Κροατία: Let 3 - Mama ŠČ!

Ιρλανδία: Wild Youth - We Are One

Ελβετία: Remo Forrer - Watergun

Ισραήλ: Noa Kirel - Unicorn

Μολδαβία: Pasha Parfeni - Soarele şi Luna

Σουηδία: Loreen - Tattoo

Αζερμπαϊτζάν: TuralTuranX - Tell Me More

Τσεχία: Vesna - My Sister's Crown

Ολλανδία: Mia Nicolai & Dion Cooper - Burning Daylight

Φινλανδία: Käärijä - Cha Cha Cha

Δείτε το show

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!
Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της