#Eurovision 2023: Η θέση που δίνουν τα τελευταία προγνωστικά σε Ελλάδα & Κύπρο

#Eurovision 2023: Ελλάδα και Κύπρος εμφανίζονται στον ίδιο ημιτελικό μετά το 2019. Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 8η θέση ενώ η Κύπρος στην 6η.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Απόψε το βράδυ (Πέμπτη 11 Μαϊου) όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ΡΙΚ, για να παρακολουθήσουμε ζωντανά από το ΡΙΚ1, το RIKSAT, το ΡΙΚHD, το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου και την ιστοσελίδα του ΡΙΚ και την προσπάθεια του Andrew Lambrou να κερδίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο M&S Bank Arena, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το σόου «Η μουσική ενώνει γενιές» (Music Unites Generations), με θέμα τη σχέση μεταξύ διαφορετικών γενεών της Ουκρανίας και της μουσικής που αγαπούν. Η εκπρόσωπος της Ουκρανίας στη Eurovision 2014, Mariya Yaremchuk, θα παρουσιάσει μία μείξη γνωστών τραγουδιών της χώρας της, σε ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί, με την από κοινού εμφάνιση της Mariya, του ράπερ OTOY και της 14χρονης εκπρόσωπου της Ουκρανίας στην Junior Eurovision 2022, Zlata Dzyunka 

Επίσης, θα παρουσιαστεί το σόου «Be who you want to be» το οποίο τιμά το γεγονός ότι η Eurovision είναι ανοιχτή σε όλους, δίχως περιορισμούς. Τρεις drag performers, μαζί με μία ομάδα χορευτών, θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό, ποπ σόου στη σκηνή του Λίβερπουλ, που θα μείνει αξέχαστο.

Ελλάδα και Κύπρος εμφανίζονται στον ίδιο ημιτελικό μετά το 2019. Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 8η θέση ενώ η Κύπρος στην 6η. Ο δεύτερος ημιτελικός θα ανοίξει με τη Δανία και θα ολοκληρωθεί με τη ροκιά της Αυστραλίας.

Συνολικά 16 χώρες λαμβάνουν μέρος στον δεύτερο ημιτελικό.

Δανία
Αρμενία
Ρουμανία
Εσθονία
Βέλγιο
Κύπρος
Ισλανδία
Ελλάδα
Πολωνία
Σλοβενία
Γεωργία
Άγιος Μαρίνος
Αυστρία
Αλβανία
Λιθουανία
Αυστραλία
Στον 2ο ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Ουκρανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Κύπρος μας διαγωνίζεται 6η, με τον Αndrew και το τραγούδι «Break A Broken Heart», στον Β’ Hμιτελικό της Eurovision, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Ο νεαρός καλλιτέχνης, έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις καλύτερες εντυπώσεις με τις φωνητικές του ικανότητες αλλά και τη σκηνική του παρουσία. Στις πρόβες εμφανίστηκε μόνος του στη σκηνή. Φορούσε ένα μαύρο σύνολο “Dante Men”, χωρίς μανίκια με ανοιχτό ντεκολτέ και ήταν ξυπόλυτος.

Στον λαιμό του κρεμόταν ο σταυρός που του χάρισε η αγαπημένη του γιαγιά, ενώ στο χέρι του φορούσε το βραχιόλι που του χάρισε το ΡΙΚ, για καλή τύχη.

Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του, στο φόντο LED εναλλάσσεται ένας καταρράκτης και ένα πύρινο τοπίο με τεράστιες φλόγες. Η εμφάνιση του περιείχε και πυροτεχνήματα, ενώ είδαμε και αληθινές φλόγες στη σκηνή του M&S Bank Arena.

Οι πρώτες δηλώσεις του Andrew αμέσως μετά την χθεσινή πρόβα της Κύπρου

Στον Β' Ημιτελικό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (11-05) θα εμφανιστεί στην 8η θέση ο Victor Vernicos, με τα σχόλια και τις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν κυρίως στο twitter, να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά για πρόκριση στον τελικό.

Και οι προβλέψεις έγιναν ακόμα πιο δυσοίωνες μετά τις εμφανίσεις στις πρόβες.

Οι στοιχηματικές δίνουν το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στην προτελευταία θέση του δεύτερου ημιτελικού και η πρόκριση θεωρείται από δύσκολη έως απίθανη.

Ο16χρονος εκπρόσωπος της Ελλάδας θα εμφανιστεί ντυμένος σε γήινες αποχρώσεις, με τα ρούχα που σχεδίασε ο ενδυματολόγος Γιώργος Σεγρεδάκης.

Ένα ελληνικό αυγουστιάτικο βράδυ, μόνος στο δωμάτιό του, ο Βίκτωρ βιώνει τις αγωνίες που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Τις αποτυπώνει στο χαρτί. Και το ελληνικό αλφάβητο, βάση του λατινικού και του κυριλλικού αλφαβήτου, «δραπετεύει» από τις σελίδες του εφηβικού λευκώματος, συναντά τις λέξεις του τραγουδιού και δημιουργεί ένα νέο, οικουμενικό λεξιλόγιο για τα συναισθήματα που ξεχνάμε ή παραβλέπουμε μεγαλώνοντας.

Τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη σκηνή της Eurovision, ανοίγοντας έναν φωτεινό δρόμο που οδηγεί στον  έναστρο ουρανό.

Τα προγνωστικά
Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η Ελλάδα θα πάρει την 12η θέση στον ημιτελικό και την 29η στον τελικό. Η Κυπρος (σύμφωνα με τα προγνωστικά) περνά πανηγυρικά στον Τελικό παίρνοντας την δεύτερη θέση της πρόκρισης, ενώ σε ό,τι αφορά τον Τελικό τα προγνωστικά την θέλουν να καταλήγει στην 21η θέση.

Συγκεκριμένα:

Β’ ημιτελικός

Αυστρία 92%

Κύπρος 88%

Αυστραλία 88%

12η Ελλάδα

Τελικός

Σουηδία 45%

Φινλανδία 22%

Ουκρανία 8%

Γαλλία 5%

21η θέση Κύπρος

29η θέση Ελλάδα

Δειτε Επισης

Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»