Αυτές είναι οι δέκα χώρες του Α' Ημιτελικού που πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό της #Eurovision 2023

Α’ Ημιτελικός: Το show της εκρηκτικής Rita Ora, ο Κάρολος και η Καμίλα, το φαβορί Loreen και τα outsider που κέρδισαν μια θέση στον Μεγάλο Τελικό της #Eurovision 2023

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Tηλεοπτική ιστορία αποτελεί ο Α' Ημιτελικού του φετινού 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της #Eurovision.

Η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022, με το τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 κι έτσι η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει τη διοργάνωση.

Είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998.

Η σκηνή έχει πλάτος 450 τετραγωνικά μέτρα, με 220 τετραγωνικά μέτρα ανεξάρτητα περιστρεφόμενων οθονών LED, πάνω από 700 πλακάκια δαπέδου LED και περισσότερα από 1.500 μέτρα φώτα LED.

Το μεγάλο τηλεοπτικό πάρτι της μουσικής λαμβάνει χώρα στη Liverpool Arena, αποτελείται από δύο ημιτελικούς, στις 09/05 (ο αποψινός) και 11/05, και τον τελικό, στις 13/5.

Τα τρία ζωντανά σόου παρουσιάζουν η Βρετανίδα τραγουδίστρια Alesha Dixon, η Βρετανίδα ηθοποιός Hannah Waddingham και η Ουκρανή τραγουδίστρια Julia Sanina, με τον Ιρλανδοβρετανό τηλεοπτικό επικό παρουσιαστή και σχολιαστή του διαγωνισμού Graham Norton να συμμετέχει μαζί τους στον τελικό. 

Τριάντα επτά χώρες συμμετέχουν στον διαγωνισμό, με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Οι χώρες που διαγωνίστηκαν απόψε ήταν 15. Η Ελλάδα και η Κύπρος ανήκουν στις χώρες του Β' Ημιτελικού που θα παρακολουθήσουμε στις 11 Μαΐου.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Παρόλα αυτά ψηφίζουν κανονικά στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα: Στον Α’ Ημιτελικό ψήφισαν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision (Σάββατο 13/5) θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ για την Κύπρο ο Λουκάς Χάματσος.

Η εντυπωσιακή έναρξη με άρωμα Ουκρανίας

Οι Βρετανοί μας επιφύλασσαν μία εντυπωσιακή έναρξη με έντονο άρωμα από την Ουκρανία, που ήταν άλλωστε και η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, για χάρη της οποίας ανέλαβαν τη φετινή διοργάνωση.

Η μετάδοση ξεκίνησε με ένα αφηγηματικό βίντεο, που δείχνει τις προετοιμασίες των Βρετανών να αναλάβουν τη φετινή διοργάνωση απ’ άκρη σε άκρη του Λίβερπουλ. Τα χρώματα της Ουκρανίας είναι έντονα και θυμίζουν σε όλους την περσινή νίκη της χώρας στον διαγωνισμό.

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη στέψη του, ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα στην έναρξη

Απόλυτα φυσιολογικό να κρίνεται η παρουσία του ίδιου και της συζύγου του, έστω και μέσω βίντεο, απαραίτητη.

Αυτό συνέβη με την έναρξη του Α' Ημιτελικού, όταν ένα αγόρι από το Λίβερπουλ άρχισε να διαδίδει τα νέα ότι φέτος ο διαγωνισμός φιλοξενείται στην πόλη του. Όλα αυτά μέσω του εναρκτήριου βίντεο για το καλωσόρισμα των τηλεθεατών παγκοσμίως.

Ανάμεσα στα πλάνα έπαιξαν και κάποια με το βασιλικό ζεύγος το οποίο, να θυμίσουμε, λίγες μέρες πριν είχε βρεθεί στο Liverpool Arena για να φωταγωγήσει τη φαντασμαγορική σκηνή του σόου.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα μάλιστα, εκείνη την ημέρα είχαν ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και είχαν εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι HardKiss, το ουκρανικό συγκρότημα που διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της χώρας το 2016. Frontwoman των HardKiss είναι η Julia Sanina, μία εκ των τριών παρουσιαστριών των δύο Ημιτελικών της φετινής Eurovision, η οποία ερμήνευσε ένα κομμάτι αφιερωμένο στην πατρίδα της.

Η Rita Ora εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision 2023, όπου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που βρέθηκε στο M&S Bank Arena για την βραδιά του Α’ Ημιτελικού.

Η superstar μαγνήτισε όλα τα βλέμματα με την εμφάνισή της, η οποία ενθουσίασε και τους χρήστες των social media.

Οι 15 χώρες που διαγωνίστηκαν απόψε

Oι δέκα χώρες του Α' Ημιτελικού που πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό της #Eurovision 2023 είναι:

Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Φινλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Σερβία, Νορβηγία

Δείτε ολόκληρο το show

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!