Η Ευρυδίκη, μοιράστηκε την εμπειρία της ως Μrs. Eurovision, στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό υπερshow

«Τώρα έχω μεγαλύτερο άγχος, περισσότερο τρακ και δεν θα το άντεχα νομίζω» - Η τηλεφωνική παρέμβαση του Θεοφάνους στη συνέντευξη της Ευρυδίκης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Συμμετείχε τρεις φορές στην Eurovision ως τραγουδίστρια και τρεις φορές κάνοντας τα φωνητικά. Εκπροσώπησε για πρώτη φορά την Κύπρο στην Eurovision το 1992 στο Μάλμε με το τραγούδι #Ταιριάζουμε, όπου κατέλαβε την ενδέκατη θέση.

Το 1994, εκπροσώπησε ξανά την Κύπρο στο Δουβλίνο με το τραγούδι #ΆνθρωποςΚιΕγώ, όπου κατέλαβε πάλι την ενδέκατη θέση. Αυτό το τραγούδι προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις από τους κριτικούς και το κοινό εξαιτίας της πολιτικής νύξης του τραγουδιού στο Κυπριακό. Από την άλλη, έγινε το αγαπημένο τραγούδι για την νίκη χάρη στους έθνικ ήχους του και την συναισθηματική ερμηνεία και παρουσία της Ευρυδίκης.

Η Ευρυδίκη συμμετείχε επίσης κάνοντας τα φωνητικά σε τρεις διαφορετικές χρονιές: το 1983, το 1986 και το 1987.

Το 2007 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει για τρίτη φορά την Κύπρο, με το τραγούδι #CommeCiCommeÇa, σε στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπουλου και μουσική του Δημήτρη Κοργιαλά. Παρόλο που το τραγούδι απέσπασε θετικές εντυπώσεις, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού.

Το 2008, εμφανίστηκε στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στον οποίον ερμήνευσε το θεματικό τραγούδι του διαγωνισμού, Fun in the Sun, με τον τότε σύζυγό της Δημήτρη Κοργιαλά.

Η Ευρυδίκη έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία από τη #Eurovision, ενώ σημείωσε πως ο αποκλειστμός της Κύπρου το 2007 ήταν άδικος.

Η αγαπημένη ραγουδίστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και αρχικά, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει ξανά στη διοργάνωση.

«Έβλεπα τελευταία τα παιδιά που κάνουν τις πρόβες τους για τη Eurovision, όλοι με ρωτάνε αν θα ξαναπήγαινα και τους λέω όχι. Πέρα από το ότι έχω πάει πολλές φορές, όταν ήμουν πιο μικρή, είχα την αγωνία, αλλά δεν με επηρέαζε. Ήταν η άγνοια κινδύνου. Τώρα έχω μεγαλύτερο άγχος, περισσότερο τρακ και δεν θα το άντεχα νομίζω», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις υπόλοιπες χρονιές της Eurovision: «Οι πρώτες φορές σε σχέση με την τελευταία το 2007 είχαν τεράστια διαφορά. Το '92-'94 ήταν ακόμα με τη ζωντανή ορχήστρα, δεν υπήρχαν τα social για να υπάρχει αυτή η καθημερινή ενημέρωση και τα στοιχήματα».

«Με το Comme Ci Comme Ca ήταν η διαφορά από τη γη ως τον ουρανό κι όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζεται ένα τραγούδι. Ήταν κρίμα που δεν προκρίθηκε, μας άξιζε να περάσουμε», συμπλήρωσε.

Η τηλεφωνική παρέμβαση του Θεοφάνους στη συνέντευξη της Ευρυδίκης

Ο μουσικοσυνθέτης μίλησε για το ξεκίνημά του μαζί της στη μουσική, τα όνειρα και τις εμπειρίες που απέκτησαν.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Έκανα ζάπινγκ, έπεσα πάνω σε εσάς και λέω: δε γίνεται, θα πάρω τηλέφωνο», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

«Ήταν και δύσκολα τα πράγματα τότε, δεν θέλω να γυρίζω βέβαια στα άσχημα του παρελθόντος. Το μυαλό μας έχει την τάση να τα θυμάται όλα με καλύτερο τρόπο. Εμείς με την Ευρυδίκη περάσαμε πολύ δύσκολα, ήρθαμε στην Αθήνα με κάτι ψιλά στην τσέπη», περιέγραψε στη συνέχεια ο γνωστός συνθέτης.

«Δυο παιδιά που ξεκινάνε από την Κύπρο ή από την επαρχία… δυστυχώς ή ευτυχώς η δισκογραφία είναι στην Αθήνα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο δι’ αλληλογραφίας. Ήρθαμε εδώ αλλά βρήκαμε μία μεγάλη αγκαλιά», συμπληρώνει ο Γιώργος Θεοφάνους.

Μάλιστα, ο συνθέτης μοιράστηκε με τους τηλεθεατές της ΕΡΤ και ένα άγνωστο περιστατικό, που δεν υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό στο διαδίκτυο.

«Όταν ξεκινήσαμε, πήγαμε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με ένα τραγούδι μας που λεγόταν «Ψηλά στα χέρια». Αυτό δεν το ξέρει και κανένας πιστεύω, δεν κυκλοφόρησε ποτέ, δεν το βάλαμε ποτέ σε δίσκο, δεν υπάρχει καν στο YouTube νομίζω. Πήγαμε χάλια, βγήκαμε 11οι-12οι. Παρ’ όλα αυτά οι τότε μουσικοί παράγοντες μου έδωσαν το βραβείο για τη σύνθεση και η Ευρυδίκη απέδειξε ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τη φωνή της».

«Δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτή τη σειρά των πραγμάτων. Η ζωή τα θέλει όλα, δεν γίνεται να είμαστε κακομαθημένοι», τονίζει ο Γιώργος Θεοφάνους.

«Ο Γιώργος μου έχει γράψει καταπληκτικά τραγούδια και συνεχίζει να το κάνει. Θυμάμαι είχα πάει εγώ στο Παρίσι, ο Γιώργος στη Βοστώνη και επειδή ήταν μεγάλη η απόσταση και θέλαμε να αρραβωνιαστούμε, πήγα κι εγώ εκεί. Μέναμε μαζί, κάναμε οικονομία στο φαγητό για να πάρουμε διάφορα μουσικά όργανα και να μπορούμε να ηχογραφούμε τα τραγούδια μας», ανέφερε από την πλευρά της η Ευρυδίκη.

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - Η Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε επικά
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν