Το παράδοξο στη βαθμολογία του Ισραήλ προκαλεί ερωτηματικά - Το πριν & μετά της πολυσυζητημένης συμμετοχής

#Eurovision 2024: Η αντίδραση Ισραηλινών ως απάντηση στο χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι - «Σφάχτηκαν» οι αντιπροσωπείες μετά το χασμουρητό της Σάττι – Άλλαξαν καμαρίνια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Eurovision 2024 ανήκει πλέον στην ιστορία και ανέδειξε το βράδυ του Σαββάτου (11/5) μεγάλη νικήτρια την Ελβετία, με το Nemo και το τραγούδι «The Code», συγκεντρώνοντας 591 βαθμούς και ένα εντυπωσιακό σερί από 12άρια από τις εθνικές επιτροπές.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Κροατία, η Ουκρανία, η Γαλλία και το Ισραήλ. Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» κατετάγησαν στην 11η θέση, αν και 8η στο televoting, ενώ η Silia Kapsis για την Κύπρο στη 15η θέση.

Η φετινή συμμετοχή του Ισραήλ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με αρκετούς ήταν οι εκπροσώπους άλλων χωρών να εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο και στις εμφανίσεις των συμμετοχών υπήρχαν αρκετές έμμεσες αναφορές με μηνύματα ειρήνης, ενώ παρασκηνιακά η ομάδα του Ισραήλ φέρεται να είχε προκλητική στάση έναντι ορισμένων εκπροσώπων.

Σημειώνεται, ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις από χώρες κατά του Ισραήλ και έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά και στους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμού της Eurovision, όπως αυτό της Ολλανδίας, της Ελλάδας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ελβετίας, Βελγίου, Λετονίας και Ιρλανδίας

Μάλιστα, το Ισραήλ κλήθηκε να αλλάξει αρκετά τους στίχους της συμμετοχής του για να μην παραπέμπει σε οτιδήποτε πολιτικό.

Σημειώνεται πως εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision φυλάσσονταν υπό δρακόντεια μέτρα, ενώ η  Eden Golan είχε οδηγία μέχρι και να μην βγαίνει από το δωμάτιό της.

Λίγο μετά την έναρξη του τραγουδιού, ακούστηκαν απίστευτα γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες για το Ισραήλ στη σκιά όλων των γεγονότων που προαναφέρθηκαν. Οι θεατές έδειξαν με τον τρόπο αυτό την μη αποδοχή για το γεγονός ότι η χώρα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Παλαιστίνη.

Αυτό που συνέβη στην αρένα δεν είχε την παραμικρή σχέση με όσα μεταδόθηκαν από την #EBU.

Παρ’ όλα αυτά, το «Hurricane» κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο televoting, «σαρώνοντας» τα 12άρια ανά την Ευρώπη (15 στο σύνολο). Βέβαια, μία λεπτομέρεια στην αναλυτική βαθμολογία από τους δύο ημιτελικούς προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά την εγκυρότητα της διαδικασίας.

bbbbbb-1

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγιος Μαρίνος φαίνεται να μην τίμησε τη συμμετοχή του Ισραήλ με την ψήφο του στον Β’ Ημιτελικό, δίνοντας μηδέν στην Eden Golan. Δύο ημέρες μετά, ωστόσο, στον Μεγάλο Τελικό, αυτό το μηδενικό μετατράπηκε σε… 12άρι.

www-2

Μετά την εμφάνισή της, η 20χρονη Eden Golan φαίνεται ότι θέλησε να ξεσπάσει και έτσι δεν έκρυψε τα δάκρυά της στην ομάδα της.

Βίντεο που διέρρευσε στο X/Twitter τη δείχνει να «λυγίζει» δίπλα στους συνεργάτες της.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η αποστολή του Iσραήλ πριν τον Τελικό να χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο διακρίνεται η τραγουδίστρια του Ισραήλ Εντέν Γκολάν να τραγουδά και μέλη της αποστολής της να προσποιούνται τον κόσμο που τους αποδοκιμάζει «γιουχάροντάς την» και αναφέροντας χλευαστικά «Free Palaistine».

Viral μετά την εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision 2024 έμελλε να γίνει η Μαρίνα Σάττι, τη νύχτα της Πέμπτης, όταν και είχε ολοκληρωθεί ο δεύτερος ημιτελικός.

Κι αυτό μιας και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον φετινό μουσικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό θέλησε να εκφράσει, με ιδιαίτερο ομολογουμένως τρόπο, την προσωπική της αντίθεση στο Ισραήλ.

Έτσι, την ώρα που έδινε συνέντευξη τύπου του Ισραήλ και η εκπρόσωπος της χώρας δεχόταν ερωτήσεις, η Μαρίνα Σάττι επέλεξε να κάνει μονίμως γκριμάτσες και χασμουριτά ενώ οι κάμερες έγραφαν μπροστά της.

Μάλιστα, παραπάνω της μιας φοράς, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2024 ξάπλωσε στον πάγκο δείχνοντας ότι δήθεν την είχε πάρει ο ύπνος.

Την ώρα που η Μαρίνα Σάττι βρισκόταν στη σκηνή στον τελικό του 68ου διαγωνισμού με το Ζάρι, Ισραηλινοί που παρακολουθούσαν τη βραδιά αντέδρασαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που προβλήθηκε στο #ToPrwino, βλέπουμε τους θαυμαστές του διαγωνισμού της Eurovision να χασμουριούνται και να κοιμούνται την ώρα που η Μαρίνα Σάττι εμφανιζόταν στη σκηνή.

«Εννοείται πως δεν πιστέψαμε ότι η Μαρίνα Σάττι ήταν κουρασμένη στη συνέντευξη Τύπου και γι’ αυτό χασμουριόταν. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Μεγάλη απογοήτευση από τη συμπεριφορά της Σάττι» είπε ο Ιωνάθαν Ιάτρου, μουσικός παραγωγός που ζει στο Ισραήλ.

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας στο #ToPrwino, μετά το περιστατικό που πήρε μεγάλη διάσταση, δημιουργήθηκε μια έντονη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο χωρών, σε σημείο που η EBU αποφάσισε να μεταφέρει τα καμαρίνια του Ισραήλ μακριά από τα καμαρίνια της Ελλάδα.

«Ακόμα και κουρασμένη να είναι που δεν είναι, ακόμα και να νυστάζει που δεν νυστάζει, είναι αγένεια όχι προς το Ισραήλ, γενικότερα για τον θεσμό. Δεν μπορείς να πας και να χασμουριέσαι όταν μιλάνε οι άλλοι. Είναι αγένεια!», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας και στη συνέχεια αποκάλυψε:

«Τα καμαρίνια της Μαρίνας Σάττι και της Ισραηλινής στον ημιτελικό μαθαίνω ότι ήταν δίπλα δίπλα. Μετά το περιστατικό, που μαθαίνω ότι σφάχτηκαν οι δύο αντιπροσωπείες, έγιναν πολλά μαναφούκια εκεί, το καμαρίνι της Ισραηλινής απομακρύνθηκε από το καμαρίνι της Σάττι. Άρα, οι άνθρωποι της EBU έκριναν ότι υπάρχει μια τεταμένη ατμόσφαιρα και δεν είναι η υπνηλία, η κούραση και το χασμουρητό της Μαρίνας και απομάκρυναν τα καμαρίνια»

Ο Ιtay Bezaleli, ο στυλίστας που φέρεται ότι κατέγραφε τη Μαρίνα Σάττι παρά τη θέλησή της και προκλήθηκε κάποιο επεισόδιο ανέφερε τι έγινε με την τραγουδίστρια.

Το βίντεο πρόβαλε η #SuperΚατερίνα.

«Βρισκόμουν σε χώρο όπου βρίσκονταν εκπρόσωποι της Γιουροβίζιον και φωτογράφιζα όπως έκανα και άλλες χρονιές. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να βγάζω φωτογραφίες. Τα ανεβάζω στα δικά μου social.

Η Μαρίνα νόμιζε ότι βγάζω εκείνη ενώ φωτογράφιζα την Eden.

Ακόμα και αν έβγαζα την ίδια τι έγινε;

Έκανε μια χειρονομία, άρχισε να φωνάζει πολύ δυνατά, να λέει κάποιες άσχημες λέξεις που δεν θέλω να πω δημόσια. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστο αυτό. Με έβγαλαν έξω. Εγώ δεν ήθελα να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα» είπε ο Ισραηλινός στυλίστας.

Nα επισημάνουμε ότι ο στυλίστας φέρεται να αποβλήθηκε.

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»