Λεκτικό επεισόδιο Ελλάδας - Ισραήλ στα παρασκήνια της #Eurovision, στην πρόβα της παρέλασης των σημαιών

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίνας Σάττι μετά τον τελικό της #Eurovision και την 11η θέση - Η δήλωση των χορευτών της που «άναψε φωτιές»: «Είμαστε Έλληνες - Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» - Για αυτό τον λόγο η Μαρίνα Σάττι και οι αποστολές της Ελβετίας και Ιρλανδίας δεν παρέλασαν στον πρόβα του τελικού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 και οι απρόσμενες εξελίξεις συνεχίζονταν στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 11/5 έγινε γνωστό πως η EBU απέκλεισε τον Ολλανδό εκπρόσωπο, Joost Klein, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε γυναίκα συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής.

Toν πραγματικό λόγο της απουσίας αυτής, δεν τον γνωρίζει κανείς (και ούτε θα τον μάθουμε ποτέ) και αν συνδέεται ή όχι με την αντίδραση του Ολλανδού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Ισραήλ, μαζί με την Μαρίνα Σάττι, το Nemo της Ελβετίας, τον Γόλλο και τον Λετονό εκπρόσωπο.

Μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και μετά το επεισόδιο με την Ιρλανδία, που δεν εμφανίστηκε στην τελική πρόβα, ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε με την ελληνική αποστολή και τη Μαρίνα Σάττι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Θάνος Κλωνόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Ελλάδα δεν πήρε μέρος στην έναρξη της πρόβας του τελικού, όπου κάνουν παρέλαση όλες οι χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Στα παρασκήνια του διαγωνισμού και λίγο πριν ξεκινήσει η πρόβα άτομο της αποστολής του Ισραήλ βιντεοσκοπούσε χωρίς καμία συγκατάθεση τα μέλη της ελληνικής αποστολής και προσπάθησε να φωτογραφίσει και τη Μαρίνα Σάττι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση με την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται. Επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι και οδήγησαν τις αποστολές σε διαφορετικά δωμάτια και για αυτό τον λόγο η Μαρίνα Σάττι δεν παρέλασε στον πρόβα του τελικού. Το ίδιο συνέβη και με την αποστολή της Ελβετίας και της Ιρλανδίας.

Δείτε όσα ειπώθηκαν στο 00:17'

Την 11η θέση κατέκτησε η Μαρίνα Σάττι στον χθεσινοβραδινό τελικό της Eurovision, παρότι η εμφάνισή της πάνω στη σκηνή ήταν άρτια και ξεσήκωσε όλο το στάδιο.

Με τον κωδικό αριθμό 12 ανέβηκε η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Το «Ζάρι» έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις από την ημέρα και έχει γίνει το απόλυτο viral.

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Ωστόσο, η Ελληνική συμμετοχή σχολιάστηκε εντόνως πριν τον τελικό, όχι μόνο για τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη τύπου, αλλά και λόγω μιας δήλωσης που έκαναν οι χορευτές της ελληνικής αποστολής.

Συγκεκριμένα δυο από τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι, σε συνέντευξη που έδωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν, μίλησαν τούρκικα και σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταγωγή τους απάντησαν,

«Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Όπως ήταν λογικό, η δήλωσή τους αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Μετά τις αρνητικές αντιδράσεις, ο Yasin Ahmetoğlu με ένα stοry του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ζητά συγγνώμη και εξηγεί πως πρόκειται για παρεξήγηση.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη λεκτική παρεξήγηση, κατά τη διάρκεια μίας μικρής συνέντευξης που δώσαμε μετά την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με τη Μαρίνα Σάττι και προς μεγάλη μας έκπληξη την είδαμε εντελώς διαστρεβλωμένη», γράφει αρχικά.

Συνεχίζει λέγοντας: «Όταν είπαμε ότι είμαστε Έλληνες Τούρκοι, δεν εννοούσαμε ότι είμαστε Τούρκοι πολίτες. Η αλήθεια είναι απλή. Εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Huso είναι Γερμανός πολίτης, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμάνια. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δυο χώρες Ελλάδα και Τουρκία να ζουν ειρηνικά».

440846151_1198203901558016_8719642241056359850_n

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τον τελικό, η Μαρίνα Σάττι ανέφερε:

«Ήταν τρομερή εμπειρία για μένα όλο αυτό. Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο θα το έκανα ξανά, 100%. Σε όλα τα επίπεδα και καλλιτεχνικά και προσωπικά, θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, όλους, για όλη τη στήριξη, για τα μηνύματα και την αγάπη».

Λίγο πριν τον Ημιτελικό, η Μαρίνα Σάττι είχε 200.000 followers στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μετά την εμφάνισή της στον μεγάλο Τελικό έφτασε σχεδόν τους 270.000 ακολούθους!

445ef720-719f-4a0b-8983-c21a42de110d

Untitled-5

Η Ελλάδα δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση όσον αφορά τις εθνικές επιτροπές της Eurovision. Η Μαρίνα Σάττι τερμάτισε στην 14η θέση με 41 βαθμούς από 8 χώρες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι παράλληλα συγκεντρώσαμε 28… μηδενικά.

Ωστόσο, εάν το αποτέλεσμα κρινόταν μόνο από την ψηφοφορία του κοινού (televoting), τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αφού η χώρα βρέθηκε στην 8η θέση με 85 βαθμούς από 21 χώρες.

Ποιες ήταν οι χώρες που της χάρισαν τις ψήφους τους στο televoting του Μεγάλου Τελικού;

12: Κύπρος
10: Αρμενία
8: Σερβία
7: Άγιος Μαρίνος
5: Γερμανία, Λουξεμβούργο
4: Αλβανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία
3: Rest of the World, Αυστραλία, Μολδαβία
2: Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία
1: Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Σε σύνολο 37 χωρών η Ελλάδα έλαβε βαθμούς μόνο από οκτώ επιτροπές χωρών. Φωτεινή εξαίρεση ήταν η επιτροπή της Ελβετίας που έδωσε 12 βαθμούς στην Ελλάδα.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσε η Ελλάδα ήταν:

12 από Ελβετία
7 από Αλβανία
7 από Κύπρο
4 από Γαλλία
4 από Αρμενία
3 από Σερβία
2 από Σλοβενία
2 από Νορβηγία

Ωστόσο, ποια θέση θα έπαιρνε η χώρα με τη Μαρίνα Σάττι στη φετινή Eurovision, εάν το αποτέλεσμα κρινόταν μόνο από τις ψήφους των τηλεθεατών;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν βαθμιαία, η Ελλάδα θα είχε κερδίσει μία θέση στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα την 8η. Η Κύπρος θα κατέληγε στη 12η θέση, αφού από το televoting συγκέντρωσε 44 πόντους.

Αναλυτικά, η πρώτη 10άδα με βάση το televoting ήταν:

Κροατία 337

Ισραήλ 323

Ουκρανία 307

Γαλλία 227

Ελβετία 226

Ιρλανδία 136

Ιταλία 104

Ελλάδα 85

Αρμενία 82

Λιθουανία 58

apotele.width-800

Τι συνέβη και στον B' Ημιτελικό που προηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Υπενθυμίζουμε πως φέτος για δεύτερη φορά δεν υπήρχαν κριτικές επιτροπές και η βαθμολογία για τους ημιτελικούς προέκυψε αποκλειστικά και μόνο από το televoting.

  1. Ισραήλ: 194
  2. Ολλανδία: 182
  3. Αρμενία: 137
  4. Ελβετία: 132
  5. Ελλάδα: 86
  6. Εσθονία: 79
  7. Λετονία: 72
  8. Γεωργία: 54
  9. Αυστρία: 46
  10. Νορβηγία: 43
  11. Τσεχία: 38
  12. Δανία: 36
  13. Βέλγιο: 18
  14. Άγιος Μαρίνος: 16
  15. Αλβανία: 14
  16. Μάλτα: 13

apotelesmata.width-800 (1)

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»