To Nemo κέρδισε την #Eurovision 2024! Παίρνει το υπερshow στην Ελβετία!

#Eurovision 2024: Παγκόσμιο γιουχάισμα στο διευθυντή της #EBU από την αρένα, τις συμμετοχές, τους spoke persons και τους τηλεθεατές - Η Ελλάδα έφτασε στην 11η θέση με 126 βαθμούς και η Κύπρος στην 15η θέση με 76 βαθμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Μεγάλος Τελικός της #Eurovision 2024 είναι γεγονός!

Πρώτος και με διαφορά στην κατάταξη ήρθε ο Nemo ανατρέποντας τα προγνωστικά που ήθελαν την Κροατία για νικήτρια.

Η Κροατία τερμάτισε δεύτερη με 547 πόντους και τρίτη η Ουκρανία με 453.

445 βαθμούς πήρε η Γαλλία και τερμάτισε τέταρτη ενώ το Ισραήλ άγγιξε την πέμπτη θέση με 376 πόντους και… γιουχαΐσματα σε κοινό και Twitter.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 11η θέση με 126 βαθμούς και η Κύπρος στην 15η θέση με 76 βαθμούς

Bottom 3 έπιασαν Σλοβενία, Αυστρία, Νορβηγία.

Το Nemo ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο από την περσινή νικήτρια, Loreen. Με δάκρυα στα μάτια ο μεγάλος νικητής αφιέρωσε το τρόπαιο στην αγάπη και την ισότητα, συγκινώντας το κοινό στο στάδιο.

@eurovision

The winner of the 68th Eurovision Song Contest - Nemo from Switzerland! 🇨🇭 #Eurovision2024

♬ original sound - Eurovision

Με 25 χώρες αντί 26, μετά τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein.

Η φετινή Eurovision ξεκινά από το Παλάτι της Στοκχόλμης με την Πριγκίπισσα της Σουηδίας, Βικτώρια να καλωσορίζει τους τηλεθεατές.

Στη συνέχεια ένα βίντεο θα δείξει τις ευρωπαϊκές πόλεις να ξυπνούν, με τα φώτα όλα να πέφτουν πάνω στο Μάλμε που φιλοξενεί τoν Διαγωνισμό Τραγουδιού.

@eurovision

A Royal welcome to Sweden 👑 #Eurovision2024

♬ original sound - Eurovision

Θα ακολουθήσει ένα ταξίδι πίσω στο παρελθόν και συγκεκριμένα στον Απρίλιο του 1974, όταν οι ABBA κέρδισαν τη Eurovision με το «Waterloo».

Επίσης, θα υπάρξει ένας φόρος τιμής στους Σουηδούς δημιουργούς μουσικής, ενώ πάνω στη σκηνή θα δούμε τον Björn Skifs να τραγουδά το «Hooked on a Feeling». Το τραγούδι που έγινε η πρώτη νούμερο ένα επιτυχία της Σουηδίας στα παγκόσμια charts.

Σειρά έχει το Opening Flag Parade, όπου και οι 25 φιναλίστ θα παρουσιαστούν υπό τον ήχο σουηδικών επιτυχιών:

  • Pop Icon: "I Love It"
  • Ace of Base: "Beautiful Life"
  • Roxette: "The Look"
  • Lykke Li: "I Follow Rivers"
  • Axwell & Ingrosso: "Sun is Shining"
  • ABBA: "Gimme! Gimme! Gimme!"

Η Ολλανδία που ήταν να εμφανιστεί 5η δεν εμφανίστηκε μετά τον αποκλεισμό του Joost Klein και βγήκε απευθείας το Ισραήλ.

Οι αποδοκιμασίες ήταν αρκετές παρότι η EBU προσπάθησε για άλλη μια φορά να τις καλύψει με «ψεύτικα» χειροκροτήματα.

Το Bambie εμφανίστηκε κανονικά στην παρέλαση παρότι είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ότι περιμένει επίσημη ανακοίνωση από την EBU για το εάν θα βγει live στην σκηνή!

Η Μαρίνα Σάττι αποθεώθηκε κρατώντας την ελληνική σημαία και έστειλε τα …φιλάκια της σε όσους την στηρίζουν!

Η Silia Kapsis είναι η μικρότερη, μολις 17 ετών και η πιο ντροπαλή!

Το ίδιο αποθεωτικές ήταν και οι αντιδράσεις για το Nemo που εκπροσωπεί την Ελβετία!

Ο Baby Lasagna απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα αφού θεωρείται εξαρχής το φαβορί για τη νίκη!

Αφού παρουσιαστεί η τελευταία χώρα (Αυστρία), υπό τους ήχους του «The winner takes it all» και θα εμφανιστούν οι οικοδέσποινες της βραδιάς και παρουσιάζεται το τρόπαιο του νικητή και μια εξαιρετικά σύντομη ανασκόπηση των 67 χρόνων της Eurovision.

Το πάρτυ ξεκινά!

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό έχει ως εξής:

Σουηδία,

Οι Marcus & Martinus ανοίγουν τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού, ξεσηκώνοντας τους θεατές με το electro-dance «Unforgetable». Οι «δίδυμοι της Σουηδίας» παρασύρουν το κοινό στον ρυθμό, δίνοντας το κατάλληλο έναυσμα για το μεγάλο μουσικό πάρτι της Ευρώπης.

Ουκρανία,

Σειρά έχει η Ουκρανία, με τις Alyona Alyona και Jerry Heil να «υμνούν» τη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία μέσα από το τραγούδι τους, που φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα των στοιχημάτων και στέλνει ένα μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης. Το κοινό της Eurovision δίνει τον παλμό στο στάδιο και οι δύο τραγουδίστριες καταχειροκροτούνται.

Γερμανία,

Λουξεμβούργο,

Ισραήλ,

Μετά το κενό που θα εμφανιζόταν η Ολλανδία, στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε η Eden Golan για το Ισραήλ με το τραγούδι «Hurricane». Η φετινή συμμετοχή της χώρας έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με αρκετούς ήταν οι εκπροσώπους άλλων χωρών να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο και στις εμφανίσεις των συμμετοχών υπήρχαν αρκετές έμμεσες αναφορές με μηνύματα ειρήνης, ενώ παρασκηνιακά η ομάδα του Ισραήλ φέρεται να είχε προκλητική στάση έναντι ορισμένων εκπροσώπων. Μάλιστα, το Ισραήλ κλήθηκε να αλλάξει αρκετά τους στίχους της συμμετοχής του για να μην παραπέμπει σε οτιδήποτε πολιτικό.

Λίγο μετά την έναρξη του τραγουδιού, ακούστηκαν απίστευτα γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες για το Ισραήλ στη σκιά όλων των γεγονότων που προαναφέρθηκαν. Οι θεατές έδειξαν με τον τρόπο αυτό την μη αποδοχή για το γεγονός ότι η χώρα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Παλαιστίνη.

Αυτό που συνέβη στην αρένα δεν είχε την παραμικρή σχέση με όσα μεταδόθηκαν από το τσίρκο της EBU.

Λιθουανία,

Ισπανία,

Εσθονία,

Ιρλανδία,

Μία από τις πλέον… αλλοπρόσαλλες συμμετοχές της φετινής Eurovision. Οι Εσθονοί 5miinust & Puuluup ερμηνεύουν το σατιρικό «(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi», το τραγούδι με τον μεγαλύτερο τίτλο στην ιστορία του διαγωνισμού. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μία συμμετοχή που θυμίζει παλαιότερες – ίσως όχι τόσο λαμπρές – στιγμές του θεσμού.

Λετονία,

Ελλάδα,

Με τον κωδικό αριθμό 12 ανέβηκε η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Το «Ζάρι» έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις από την ημέρα και έχει γίνει το απόλυτο viral.

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Το τραγούδι ξεκινά με την Μαρίνα μόνη της και στη συνέχεια την πλαισιώνουν χορευτές, οι οποίοι επιδίδονται μαζί της σε μία εκρηκτική χορογραφία. Το σκηνικό έχει πολλές εναλλαγές, όπως άλλωστε είναι και η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας, η οποία κινείται σε διάφορα μουσικά επίπεδα. Στη γέφυρα το αποτέλεσμα είναι πολύ δυναμικό με το στάδιο της Eurovision να σείεται κυριολεκτικά και να καταχειροκροτεί την εμφάνισή.

Η συμμετοχή ολοκληρώνεται με την Μαρίνα Σάττι και τους χορευτές στο μπροστινό μέρος της σκηνής και την ίδια να κάνει μία κίνηση σαν να ρίχνει τη ζαριά της. Ένα ξεσηκωτικό perfomance με την Μαρίνα Σάττι να ρίχνει τις τυχερές της εξάρες.

Ηνωμένο Βασίλειο,

Νορβηγία,

Ιταλία,

Πετάμε πίσω στη Μεσόγειο και κατευθείαν από τη Ρώμη η Angelina Mango φέρνει τα ιταλικά χρώματα στο Μάλμε. Η νεαρή τραγουδίστρια, που για ένα διάστημα θεωρείτο το μεγάλο φαβορί, μπορεί να έχει υποχωρήσει σημαντικά στα στοιχήματα, όμως το κομμάτι της «La Noia» αποτελεί ακόμη ένα από τα αγαπημένα των Eurofans στη φετινή διοργάνωση.

Σερβία,

Φινλανδία,

Πορτογαλία,

Αρμενία,

Κύπρος,

Η σειρά της Κύπρου έφτασε με την Silia Kapsis στον κωδικό αριθμό 20, να ερμηνεύει το Liar στη σκηνή της Eurovision 2024. Η 17χρονη τραγουδίστρια είναι πολύ άνετη στη σκηνή και προκαλεί χαμό με το πόσο εύκολα εκτελεί τις χορευτικές κινήσεις της απαιτητικής χορογραφίας.

Η ίδια φορά ένα εντυπωσιακό λευκό σύνολο Stelios Koudounaris και πλαισιώνεται από 4 άντρες χορευτές. Στη σκηνή υπάρχουν διάφορα εφέ που παραπέμπουν στο υγρό στοιχείο. Κατά τη διάρκεια της γέφυρας η Silia επιδίδεται σε μία πολύ δυναμική χορογραφία σαν να πάλλεται, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της εμφάνισης οι χορευτές πετούν την μπλούζα τους με το στάδιο να παραληρεί.

Μία εντυπωσιακή εμφάνιση για την Κύπρο στην Eurovision.

Ελβετία,

Άλλο ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision, η Ελβετία έρχεται για να βάλει φωτιά στην Malmo Arena.

Το Nemo, με τη φόρα της 3ης θέσης στα γραφεία στοιχημάτων και το σαρωτικό πέρασμα από τον Β’ Ημιτελικό, «σπάει τον κώδικα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στον τίτλο του κομματιού του. Το κοινό ξεσπά σε αποθεωτικά χειροκροτήματα, αποδεικνύοντας τη δυναμική της συγκεκριμένης συμμετοχής.

Ο non binary τραγουδιστής από την Ελβετία, Nemo, με την απόλυτα ανατρεπτική εμφάνιση και τις μοναδικές φωνητικές ικανότητες εντυπωσίασε τόσο το κοινό στον τελικό της Eurovision 2024 όσο και τους τηλεθεατές. Σαρωτικός στη σκηνή, κατενθουσίασε τους θεατές και συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό.

Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που περιλάμβανε κίνηση, εξαιρετικά φωνητικά και πολλά φώτα.

Η Ελβετία φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση για τη νίκη, κάτω από την Κροατία και το Ισραήλ.

Σλοβενία,

Κροατία,

Το απόλυτο φαβορί έκανε την εμφάνισή του απόψε στον Τελικό της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Φέτος την Κροατία εκπροσωπεί ο Baby Lasagna με το ανεβαστικό «Rim Tim Tagi Tim», το οποίο από τη στιγμή που κέρδισε τον εθνικό τελικό της χώρας του, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων.

Το τραγούδι της Κροατίας συνδυάζει ροκ μαζί με βουκολικά στοιχεία, κάτι που είναι πασιφανές και από την ενδυματολογική επιλογή της ομάδας που βρίσκεται στην αρένα. Με το που αρχίζει ο Baby Lasagna να κάνει τις έξαλλες κινήσεις του, στο στάδιο επικρατεί χαμός. Φωτιές, καπνοί και πυροτεχνήματα επικρατούν, δίνοντας μία απίθανη ενέργεια σε όλο το act.

Η Κροατία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση των προγνωστικών με τις πιθανότητες νίκης της να ξεπερνούν το 40%. Θα επιβεβαιώσει τα στοιχήματα που τη θέλουν νικήτρια της φετινής Eurovision;

Γεωργία,

Γαλλία,

Και από τις φωτιές της Γεωργίας, στα φωνητικά-φωτιά του Slimane. Η Γαλλία φέτος επενδύει στη μελωδία και τον ερωτισμό της γλώσσας της, χαρίζοντας στην Ευρώπη μία ρομαντική και γεμάτη συναισθήματα μπαλάντα. Ο 35χρονος τραγουδιστής καθηλώνει με την ερμηνεία του, η οποία κορυφώνεται στην acapella στιγμή της εμφάνισης.

Αυστρία.

Οι Alcazar με το θρυλικό Crying at the Discoteque δίνουν την λήξη του διαγωνιστκού

Φυσικά οι ABBA έχουν την τιμητική τους. Οι παρουσιάστριες συνομιλούν με τα εικονικά avatar των ABBA οι οποίοι θα αναφερθούν στη τη νίκη του 1974.

Θα ακολουθήσει το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 1974, το «Waterloo», διάφορα κλιπ των ABBA και έπειτα στη σκηνή οι Carola, Conchita Wurst και Charlotte Perrelli για να ερμηνεύουν το «Waterloo»

Οι δύο οικοδέσποινες θα επιστρέψουν στο Green Room για να παρουσιάσουν την πρώτη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές τη Eurovision.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και η περσινή νικήτρια της Eurovision, Loreen, πραγματοποίησε ένα μοναδικό act επί σκηνής, όπως μόνο η ίδια ξέρει να σαγηνεύει το τηλεοπτικό κοινό. Eίναι από τις καλλιτέχνιδες που έχουν αφήσει το στίγμα της στον διαγωνισμό και ο λόγος είναι προφανής.

Η Loreen ήταν καθισμένη επάνω σε μία κατασκευή, που φαινόταν σαν να έχει αναγεννηθεί μέσα από αυτή. Γύρω της καπνοί και υποβλητικός φωτισμός με το αποτέλεσμα να είναι αν μη τι άλλο καθηλωτικό. Το act ήταν φουτουριστικό και μας παρέπεμπε σε έναν προηγμένο πολιτισμό με ταχύτητα και δυναμισμό, όπου όλα έχουν εξελιχθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Σουηδοί χρησιμοποιούν όλα τα πιο σύγχρονα μέσα για να εντυπωσιάσουν και δίνουν μεγάλη έμφαση στον διαγωνισμό της Eurovision.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις 37 εθνικές επιτροπές.

Η Ελβετία «σάρωσε» τα 12άρια από όλη σχεδόν την Ευρώπη, συγκεντρώνοντας 365 βαθμούς. Ακολουθεί η Γαλλία με 218, η Κροατία με 210, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν η Ιταλία με 164 και η Ουκρανία με 146 βαθμούς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση με 41 βαθμούς, ενώ η Κύπρος στη 16η με 34. Ακολουθεί η ανακοίνωση του televoting.

apotele

H ανακοίνωση του televoting και ο μεγάλος νικητής

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η Ελβετία με το Nemo! Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση ο εκκεντρικός καλλιτέχνης κατάφερε να συγκεντρώσει 591 βαθμούς και να σηκώσει το τρόπαιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Κροατία (547), η Ουκρανία (453), η Γαλλία (445) και το Ισραήλ (375)

apotelesmata

Δείτε το Live

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»
Οι πρώτες φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι από τις «Ικέτιδες» - Η κατάμεστη πρεμιέρα στους Δελφούς
#TemptingFortune: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο πρώτο τρέιλερ του νέου reality
Ο Φάνης Μουρατίδης παρουσιαστής στην επιστροφή του #MoneyDrop στους τηλεοπτικούς μας δέκτες
Η πρώτη ανάρτηση και το δημόσιο «ευχαριστώ» των Maneskin μετά τη μεγάλη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ
Νίκος Οικονομόπουλος: «Αν πούμε: Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, θα μας θεωρήσουν χουντικούς»
#FindMeFalling: O Njoy στην πρώτη κυπριακή ταινία του Netflix!