Σαν ήρωας επεστρέψε το Νemo στην Ελβετία - Η θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο

Με πανό «σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε» καλωσόρισαν στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης το Νemo - Σκέψεις Ολλανδίας για αποχώρηση από τη #Eurovision

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Υποδοχή ήρωα επεφύλασσαν οι Ελβετοί στο Νemo κατά την επιστροφή του στην χώρα του μετά τη νίκη του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision την Κυριακή.

Πλήθος κόσμου τον περίμενε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και μόλις έκανε την εμφάνισή του τον αποθέωσαν, κυματίζοντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας το όνομα του 24χρονου.

Το Nemo, ο οποίος προσδιορίζεται ως non binary/μη δυαδικό άτομο, κέρδισε τη Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας τα ξημερώματα της Κυριακής, με το άκρως προσωπικό τραγούδι #TheCode, το οποίο περικλείει το ταξίδι του ερμηνευτή προς την πραγματοποίηση της μη δυαδικής ταυτότητας φύλου.

Οι θαυμαστές που συγκεντρώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελβετίας έπρεπε να περιμένουν καθώς η πτήση της Swiss International Air Lines από την Κοπεγχάγη προσγειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Στο αεροδρόμιο βρισκόντουσαν και πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με πανό που έγραφαν «Σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε».

28701768 28701773 28701846 28701852 28701861 28698506
28701768 28701773 28701846 28701852 28701861 28698506

Το Nemo Mettler ζει στο Βερολίνο αλλά κατάγεται από το Biel/Bienne στη βορειοδυτική Ελβετία, τη μεγαλύτερη δίγλωσση πόλη της χώρας και την καρδιά της βιομηχανίας ωρολογοποιίας του αλπικού έθνους η οποία σχεδιάζει να διοργανώσει επίσημη δημόσια δεξίωση για να αποτίσει φόρο τιμής στον... ήρωα της πόλης.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Nemo ανακοίνωσε πως τώρα σχεδιάζει περάσει λίγο χρόνο χαλαρώνοντας στον κήπο του.

«Θα ξαπλώσω και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω λίγο», είπε ενώ αναφερόμενος στους στίχους του τραγουδιού, αλλά και στο ότι λίγο μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης έσπασε το τρόπαιο της Eurovision σημείωσε: «Έσπασα τον κώδικα, έσπασα και το τρόπαιο».

Ο Nemo είπε ότι το καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο ήταν «εξαιρετικά όμορφο... Μου έδειξε πόσο ωραίο είναι να είσαι μέλος μιας κοινότητας».

Ήταν μόλις η τρίτη φορά που η Ελβετία κέρδιζε τη Eurovision και σύμφωνα με την παράδοση η χώρα θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού του χρόνου. Οι υποψήφιοι για τη φιλοξενία έχουν ήδη αρχίσει να ρίχνουν τις προτάσεις τους.

Οι διοργανωτές της Eurovision, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσαν ότι εκτιμάται ότι ένα κοινό άνω των 160 εκατομμυρίων ανθρώπων θα είχε δει τον φετινό τελικό, ζωντανά στις 37 συμμετέχουσες χώρες και διαδικτυακά στο YouTube.

Μία ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό του 68ου διαγωνισμού της Eurovision, ο Nemo, που εκπροσωπεί φέτος την Ελβετία, κυκλοφόρησε μια νέα εκδοχή του τραγουδιού του, «Nemo».

Πρόκειται για μια νέα εκτέλεση του κομματιού, σε συνεργασία με τη συμφωνική ορχήστρα Biel Solothum. Οι φωνητικές του ικανότητες αποδεικνύουν ότι δικαίως είναι το φαβορί του φετινού διαγωνισμού.

Στο κλιπ που κυκλοφόρησε μάλιστα, ο Nemo φαίνεται να φορά το ρούχο που είχε επιλέξει η Celine Dion, όταν κέρδισε τη Eurovision το 1988, με την Ελβετία.

Σκέψεις της Ολλανδίας να αποχωρήσει από τη Eurovision

Η φετινή Eurovision ήταν και επεισοδιακή λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν για τη συμμετοχή του Ισραήλ. Εκτός του Malmo Arena αρκετοί διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ εντός ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας αποκλείστηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Με δεδομένα τον αποκλεισμό του Joost Klein αλλά και την άρνηση της Ολλανδίας να ανακοινώσει τους βαθμούς μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι βαθμοί ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της EBU, Martin Österdahl. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το συμβόλαιο του Ολλανδικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού φορέα AVROTROS με την EBU λήγει φέτος και είναι σε σκέψεις να μην το ανανεώσουν. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται η Ολλανδία να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό της Eurovision, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο καλλιτέχνης της.

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»
Οι πρώτες φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι από τις «Ικέτιδες» - Η κατάμεστη πρεμιέρα στους Δελφούς
#TemptingFortune: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο πρώτο τρέιλερ του νέου reality
Ο Φάνης Μουρατίδης παρουσιαστής στην επιστροφή του #MoneyDrop στους τηλεοπτικούς μας δέκτες
Η πρώτη ανάρτηση και το δημόσιο «ευχαριστώ» των Maneskin μετά τη μεγάλη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ
Νίκος Οικονομόπουλος: «Αν πούμε: Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, θα μας θεωρήσουν χουντικούς»
#FindMeFalling: O Njoy στην πρώτη κυπριακή ταινία του Netflix!