Η στιγμή που η εκπρόσωπος του Ισραήλ ξεσπά σε λυγμούς μετά την εμφάνισή της & το πρωτοφανές γιουχάρισμα

#Eurovision 2024: Οι αποδοκιμασίες στο Ισραήλ την ώρα του Live - Πλήρωσε την νύφη η ισραηλινή τραγουδίστρια, για το καπρίτσιο του Νετανιάχου και την αδικαιολόγητη και ύποπτη στήριξη της #EBU

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μετά το κενό που θα εμφανιζόταν η Ολλανδία, στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε η Eden Golan για το Ισραήλ με το τραγούδι «Hurricane».

Η φετινή συμμετοχή της χώρας έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με αρκετούς ήταν οι εκπροσώπους άλλων χωρών να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο και στις εμφανίσεις των συμμετοχών υπήρχαν αρκετές έμμεσες αναφορές με μηνύματα ειρήνης, ενώ παρασκηνιακά η ομάδα του Ισραήλ φέρεται να είχε προκλητική στάση έναντι ορισμένων εκπροσώπων.

Μάλιστα, το Ισραήλ κλήθηκε να αλλάξει αρκετά τους στίχους της συμμετοχής του για να μην παραπέμπει σε οτιδήποτε πολιτικό.

Σημειώνεται πως εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision φυλάσσονταν υπό δρακόντεια μέτρα, ενώ η  Eden Golan είχε οδηγία μέχρι και να μην βγαίνει από το δωμάτιό της.

Λίγο μετά την έναρξη του τραγουδιού, ακούστηκαν απίστευτα γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες για το Ισραήλ στη σκιά όλων των γεγονότων που προαναφέρθηκαν. Οι θεατές έδειξαν με τον τρόπο αυτό την μη αποδοχή για το γεγονός ότι η χώρα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Παλαιστίνη.

Αυτό που συνέβη στην αρένα δεν είχε την παραμικρή σχέση με όσα μεταδόθηκαν από το τσίρκο της EBU.

Μετά την εμφάνισή της, η 20χρονη Eden Golan φαίνεται ότι θέλησε να ξεσπάσει και έτσι δεν έκρυψε τα δάκρυά της στην ομάδα της.

Βίντεο που διέρρευσε στο X/Twitter τη δείχνει να «λυγίζει» δίπλα στους συνεργάτες της.

Και είναι ξεκάθαρο ότι κανένας δεν έχει πρόβλημα με την εκπρόσωπο του Ισραήλ, όλοι όμως δικαίως έχουν πρόβλημα με την διοίκηση της EBU που επέτρεψε στο Ισραήλ να συμμετέχει, ενώ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ ακριβώς το αντίθετο είχε γίνει και με την υπόθεση της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Η ΕΒU είναι η μόνη υπεύθυνη μαζί και η χώρα της, για ότι έγινε αυτή την εβδομάδα στην Σουηδία με θύμα την ισραηλινή τραγουδίστρια.

Η εξόφθαλμη και προκλητική στάση της #EBU, υπέρ της συμμετοχής του Ισραήλ ξεσήκωσε τους eurofans. Τα δυο μέτρα & δύο σταθμά και οι αψυχολόγητες, λανθασμένες & μονόπλευρες κινήσεις που ξεχείλισαν το ποτήρι, με αποτέλεσμα ο διευθυντής της, Martin Österdahl, κάθε φορά που εμφανιζόταν στην οθόνη να αποδοκιμάζεται, όπως δεν έχει αποδοκιμαστεί πω ότι ποτέ κανείς σε αυτό το υπερshow.

Αποκορύφωμα to televoting που αμφισβητείται

Η Ελβετία σάρωσε στις επιτροπές, οι οποίες της έδωσαν 365 βαθμούς, με τα 12άρια να πέφτουν «βροχή». Αυτό, όμως, δεν συνέβη και με τους τηλεθεατές, οι οποίοι δεν πίστεψαν και τόσο το Nemo, χαρίζοντάς του την 4η θέση.

Το Nemo, λοιπόν, στο televoting συγκέντρωσε 236 βαθμούς, παίρνοντας μόνο ένα 12άρι και αυτό από την Ουκρανία. Αντίθετα, το Ισραήλ σάρωσε στην κυριολεξία, καθώς πήρε 15 12άρια! Την πρώτη θέση, ωστόσο, στο televoting πήρε η Κροατία με 337 βαθμούς και 9 12άρια!

apotele

Αναλυτικά, η πρώτη 10άδα με βάση το televoting ήταν:

1.Κροατία 337
2. Ισραήλ 323
3.Ουκρανία 307
4.Ελβετία 236
5.Γαλλία 227
6.Ιρλανδία 136
7.Ιταλία 104
8.Ελλάδα 85
9.Αρμενία 82

10.Λιθουανία 58

apotelesmata.width-800

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»