Φεστιβάλ κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων στο Στρουμπί

  Όλα είναι έτοιμα για την δεύτερη οργάνωση του Φεστιβάλ κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων στο οινοποιείο Καμαντέρενα στο Στρουμπί.

Το τριήμερο φεστιβάλ αρχίζει αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του εργοστασίου ΣΟΔΑΠ, Ανδρέας Νικολαΐδης, σημαντική ιδιαιτερότητα του φετινού φεστιβάλ είναι η ενεργός εμπλοκή του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, την Κυριακή τρίτη μέρα της γιορτής, κατά την οποία το οινοποιείο θα μεταμορφωθεί σε σκηνή από Μεσαιωνικό Συμπόσιο αφιερωμένο στην ιστορική προσωπικότητα της Καμαντέρενας, της κυράς των αμπελιών της περιοχής. 

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα τελέσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στις 20:00,ενώ και τις τρεις μέρες θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και άφθονο κρασί. 

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η λειτουργία στον χώρο εκδήλωσης παραδοσιακού πατητηριού σταφυλιών και αποστακτηρίου ζιβανίας. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο καύσωνας έχει επηρεάσει και την φετινή παραγωγή σταφυλιών .Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ με βάση τα στοιχεία από τις πρώτες παραλαβές μικρών ποσοτήτων σταφυλιών, η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη όπως μειωμένη είναι και η απόδοση σε χυμό. Από την ερχόμενη Δευτέρα ο ΣΟΔΑΠ θα αρχίσει κανονικά την παραλαβή της φετινής εσοδείας σταφυλιών. 

Στο μεταξύ άλλη μια διάκριση για τα προϊόντα του εξασφάλισε ο ΣΟΔΑΠ. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο κ. Νικολαΐδης, χθες το εργοστάσιο εξασφάλισε το πρώτο χάλκινο βραβείο για την ζιβανία του.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο Πάρης Μεταξάς
Επέκταση υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023
Εγκαίνια της 6ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής τους Αrtiste Andre
Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ-Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου
Oι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Μουτουλλά
Στο φως ημερολόγιο του Πικάσο με σπάνια σκίτσα του
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας πόλης των Μάγια στο Μεξικό (pics)
Η κωμωδία Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ επιστρέφει δυναμικά
Τέχνη, Μουσική και Φιλανθρωπία στα εγκαίνια της έκθεσης «Εύφορα Πεδία» του Κωνσταντίνου Ζαννέτου
Έκθεση ζωγραφικής του Κύπριου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ζαννέτου στις 7 Απριλίου