Μπάμπης Στόκας στο #EnwpiosEnwpiw: «Δέχτηκα πρόταση για τις Ευρωεκλογές και το σκέφτομαι»

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Υπήρξε φοβερός κορεσμός με τους Πυξ Λαξ και έπρεπε να σταματήσει όλο αυτό»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας βρέθηκαν καλεσμένοι το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή #EnwpiosEnwpiw του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για να μιλήσουν για την πορεία τους ως Πυξ Λαξ.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μίλησε και για την απόφαση του συγκροτήματος να παύσει για λίγο διάστημα και να κάνουν ένα διάλειμμα.

«Ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα. Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

«Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική.

«Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ. Έτσι πήραμε μια ανάσα και ο Μάνος το 2010, την χρονιά που πέθανε, μας είπε να κάνουμε πέντε Ολυμπιακά στάδια. Εννοούσε να κάνουμε συναυλίες στο ΟΑΚΑ, στο Καυτατζόγλειο, στο Παμπελοποννησιακό, στο Παγκρήτιο και στο Πανθεσσαλικό» πρόσθεσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

«Από ότι έχω καταλάβει, για να το πω έτσι με καινούργια φρασεολογία της εποχής, η συμβίωση σας είναι ελεύθερη. Δηλαδή και μαζί και μόνοι. Θέλω να μου εξηγήσετε πως γίνεται και πως δουλεύει αυτό» υπογράμμισε, εν αρχή, ο οικοδεσπότης για να τοποθετηθεί ο Μπάμπης Στόκας ως εξής: «Πάρα πολύ ωραία. Ναι, δουλεύει ωραία. Να πω την αλήθεια, όσον αφορά τους Πυξ Λαξ, είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το κέφι μας. Πραγματικά».

«Χωρίς να έχουμε δηλαδή στο μυαλό μας ότι πρέπει ντε και καλά να αποδείξουμε κάτι ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε αυτές τις βραδιές. Συνεχίζουμε να κάνουμε όμως και μόνοι μας πράγματα γιατί είμαστε ανήσυχοι και γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν χωράνε στους Πυξ Λαξ αλλά χωράνε σε κάτι άλλο».

«Εμένα μ’ αρέσει να τραγουδάω και λαϊκά τραγούδια γιατί είναι η ρίζα μου. Περισσότερο μπορώ να πω ότι την βρίσκω τώρα με τα λαϊκά τραγούδια παρά με ροκ. Δεν ξέρω αν είναι επειδή μεγάλωσα, με ικανοποιεί. Οι μεγάλοι συνθέτες, οι μεγάλοι λαϊκοί. Από την άλλη είμαστε και σε μια φάση που μας φέρνει κάποιος ένα ωραίο τραγούδι, το κάνουμε» συμπλήρωσε ο Μπάμπης Στόκας.

Το ροκ συγκρότημα απάντησε και για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Καρρά, η οποία τότε είχε κατακριθεί επειδή συνεργάστηκαν με έναν λαϊκό καλλιτέχνη.

«Φάνηκε πολύ περίεργο τότε που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά, αλλά κάναμε πάντα του κεφαλιού μας. Είχαμε την άποψη πως αν κάνουμε λάθος θα το κάνουμε εμείς. Λειτουργούσαμε πολύ απλά. Ήταν ένα τραγούδι λαϊκό, έχω την άνεση να τραγουδάω λαϊκά τραγούδια. Μας ήταν πολύ φυσικό να βρούμε έναν λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν είχαμε στεγανά στη μουσική, ούτε στις συνεργασίες μας για τραγούδια γενικά. Κάναμε παράξενα για την εταιρεία μας πράγματα, τα οποία θεωρούσαν ακατόρθωτα» αποκάλυψε ο Μπάμπης Στόκας. 

Μεταξύ άλλων, δε, ο γνωστός τραγουδοποιός αναφέρθηκε στη σόλο καλλιτεχνική διαδρομή των δυο και την… «ελεύθερη συμβίωση» πια στους Πυξ Λαξ.

«Από ότι έχω καταλάβει, για να το πω έτσι με καινούργια φρασεολογία της εποχής, η συμβίωση σας είναι ελεύθερη. Δηλαδή και μαζί και μόνοι. Θέλω να μου εξηγήσετε πως γίνεται και πως δουλεύει αυτό» υπογράμμισε, εν αρχή, ο οικοδεσπότης για να τοποθετηθεί ο Μπάμπης Στόκας ως εξής. «Πάρα πολύ ωραία. Ναι, δουλεύει ωραία. Να πω την αλήθεια, όσον αφορά τους Πυξ Λαξ, είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το κέφι μας. Πραγματικά».

«Χωρίς να έχουμε δηλαδή στο μυαλό μας ότι πρέπει ντε και καλά να αποδείξουμε κάτι ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε αυτές τις βραδιές. Συνεχίζουμε να κάνουμε όμως και μόνοι μας πράγματα γιατί είμαστε ανήσυχοι και γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν χωράνε στους Πυξ Λαξ αλλά χωράνε σε κάτι άλλο».

«Εμένα μ’ αρέσει να τραγουδάω και λαϊκά τραγούδια γιατί είναι η ρίζα μου. Περισσότερο μπορώ να πω ότι την βρίσκω τώρα με τα λαϊκά τραγούδια παρά με ροκ. Δεν ξέρω αν είναι επειδή μεγάλωσα, με ικανοποιεί. Οι μεγάλοι συνθέτες, οι μεγάλοι λαϊκοί. Από την άλλη είμαστε και σε μια φάση που μας φέρνει κάποιος ένα ωραίο τραγούδι, το κάνουμε» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Μπάμπης Στόκας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όταν η συζήτηση έφτασε στην πολιτική, ο Μπάμπης Στόκας αποκάλυψε ότι δέχτηκε πρόταση από την Πλεύση Ελευθερίας για να κατέβει υποψήφιος στις φετινές Ευρωεκλογές.

«Είχα μια πρόταση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατέβω για Ευρωβουλευτής, το σκέφτηκα.. Το ένστικτό μου λέει να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω τίποτα, δεν είμαι σε τίποτα μέσα. Είμαι καινούργιος αλλά με αγνές προθέσεις. Λέω να το δοκιμάσω. Βέβαια αν βγω, τώρα μιλάμε στον αέρα. Νομίζω χρειάζονται νέα πρόσωπα. Νομίζω η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται ανανέωση» αποκάλυψε ο Μπάμπης Στόκας.

Δειτε Επισης

Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»
Το δριμύ κατηγορώ της Κατερίνας Καινούργιου για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Έκλαιγα, δεν πίστευα ότι θα μιλάει έτσι»
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Σύσσωμη η τηλεόραση καταδικάζει τον Ηλία Ψινάκη για τα πεπραγμένα του σε Κατερίνα Λιόλιου & Μαίρη Συνατσάκη
Για το Μάλμε της Σουηδίας αναχώρησαν η Μαρίνα Σάττι με τους συνεργάτες της
#TvQueen: Ο Τρύφωνος, η Αριστοτέλους, η Νατάσα Ιωάννου & το κυπριακό «πολυεργαλείο, χαμαιλέον & τζόκερ»
#SurvivorGR: Η 17η εβδομάδα ξεκίνησε με μία ακόμα οικειοθελής αποχώρηση - Ο 1ος μονομάχος
Πρώτη πρόβα για την Κύπρο στη σκηνή της #Eurovision 2024 - H Silia Kapsis και τα ημίγυμνα αγόρια της
#J2US: O Ηλίας Ψινάκης, η Λένα Ζευγαρά, το ζευγάρι που αποχώρησε και η αποκάλυψη του Νίκου Κοκλώνη