Σεργουλόπουλος & Μελιτά απαντούν για το 4άρι στην Κύπρο & την αμοιβή στον σχολιασμό

#Eurovision 2023: H ΕΡΤ απαντά στα αρνητικά σχόλια για τον Victor Vernicos

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στον τελικό της Eurovision 2023. Μάλιστα, ο χαμηλός αυτός βαθμός στέρησε από την Κύπρο μια θέση στην πρώτη 10αδα, με τη χώρα να τερματίζει 12η.

Η στάση της επιτροπής της Ελλάδας εξόργισε τους χρήστες τους διαδικτύου.

Ο Σεργουλόπουλος απαντά για το 4άρι στην Κύπρο - «Εγώ θα έδινα 12 στη Φινλανδία»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο παρουσιαστής που μετέδωσε live τα αποτελέσματα της επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στη μία» για τα αρνητικά σχόλια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της βαθμολογίας αυτής.

Δειτε Επισης
Καλλιτέχνες για το 4αρι της Ελλάδας στον Andrew Lambrou: «Υπάρχει αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ» Ο Andrew Lambrou «σπάει τη σιωπή του» για το... 4άρι της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο! #Eurovision 2023: Η πρώτη ανάρτηση του Andrew Lambrou μετά τον τελικό! #Eurovision 2023: Η Ελλάδα πήρε τη χειρότερη βαθμολογία που είχε ποτέ σε ημιτελικό - Η θέση της Κύπρου #Eurovision 2023: Όταν η τραγουδίστρια της Γαλλίας σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στο τηλεοπτικό κοινό που δεν την ψήφισε #Eurovision 2023: Μεγάλη νικήτρια το απόλυτο φαβορί! Loreen & Σουηδία έγραψαν ιστορία! Στην 12η θέση η Κύπρος! Άννα Βίσση για τη #Eurovision 2006: «Είναι καιρός να πω όσα έγιναν τότε και δεν τα έβγαλα ποτέ από μέσα μου» «Εκεί που είναι έτοιμη η Φουρέιρα να βγει στην #Eurovision τραβάει μια λιποθυμία από την εξάντληση» #Eurovision 2023: Τι και αν έχουν περάσει πέντε χρόνια ο Twitter γέμισε πάλι με μηνύματα για την Φουρέιρα Σαρμπέλ: «Δεν μου κανόνισαν ούτε ταξί για να πάω στο σπίτι μου, όταν γύρισα από τη #Eurovision»

Ο ίδιος δήλωσε αρχικά: «Εγώ το 12αρι μου θα το έδινα ίσως στη Φινλανδία. Μου άρεσε πολύ αυτός και έτσι όπως τον είδα αλλά… τι σημασία έχει; Λοιπόν, να τα πούμε τα πράγματα γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει και θυμώνει και φωνάζει. Μπορεί να έχεις εμπειρία αλλά η Eurovision δεν είναι χειρουργική για να μάθεις να ανοίγεις έναν άνθρωπο και να τον σώζεις. Η Eurovision είναι ένα πράγμα μουσικό στο οποίο ο καθένας καταθέτει την γνώμη του. Δεν είναι ούτε να είσαι ειδήμων ούτε να έχεις διανύσει χιλιόμετρα στην Eurovision».

«Δεν έχει γίνει λόγος για το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο και όχι άδικα. Γιατί με την Κύπρο έχουμε πάντοτε μια πολύ καλή σχέση και αλληλοψηφιζόμαστε και πολλές φορές αλληλοψηφιζόμαστε με αποτέλεσμα να μας γιουχάρουν τα στάδια. Δεν ξέρω τι άξιζε και τι δεν άξιζε. Πάντως η σχέση μας με την Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητη, όπως όλες οι σχέσεις, και δεν κρέμονται οι σχέσεις δυο χωρών από μία ψηφοφορία σε μια επιτροπή», είπε στη συνέχεια.

Ενώ τόνισε για τη βαθμολογία: «Θέλω να πω, επειδή ανακατεύτηκε το όνομα μου, εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή και το τονίζω ότι δεν συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή. Συμμετείχα στην επιτροπή πριν από δύο χρόνια. Φέτος δεν συμμετείχα και το επαναλαμβάνω, δεν είχα καμία σχέση με τις ψήφους που έδωσε η επιτροπή και θέλω να τονίσω ότι η επιτροπή ψήφισε μία μέρα πριν στη γενική δοκιμή η οποία γραφόταν σε back up για την Eurovision. Αυτή η επιτροπή, λοιπόν, είναι μέσα σε ένα δωμάτιο και ο καθένας ψηφίζει κυρίως με σειρά προτεραιότητας που θέλει τα τραγούδια. Δεν ψηφίζει με 12αρια. Αυτές οι ψήφοι αργότερα συμψηφίζονται και βγαίνει το δωδεκάρι»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος τοποθετήθηκε και στην εκπομπή του για το θέμα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

«Είναι μια επιτροπή που δεν έχει αυτήν την φορά καμία σχέση με την ΕΡΤ. Μόνο ένα μέλος είναι σύμβουλος των ραδιοφώνων. Αισθάνθηκα ότι η επιτροπή δεν σκέφτηκε για πρώτη φορά τις συμμαχίες. Αυτή ήταν η γνώμη του καθένα και την σέβομαι. Έκανα επιτροπή πριν από δύο χρόνια κι ήμουν μέσα σε ένα δωμάτιο. Ο καθένας έχει ακουστικά, δεν έχει επικοινωνία κανένας με τον διπλανό του. Επειδή ακούγονται πολλές χαριτωμενιές το τελευταίο διάστημα και παρεξηγούνται, θέλω να είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Βαθμολογούμε με σειρά προτεραιότητας από 1 μέχρι 25. Το 12 δεν το δίνουμε εμείς, αλλά βγαίνει μετά από έναν υπολογισμό. Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και σέβομαι την άποψη ενός ανθρώπου. Δεν φεύγει κανείς από την αίθουσα κι είμαστε κλεισμένοι μέσα. Παρακολουθούμε με προσήλωση.

Ο Andrew Lambrou πήρε πολύ καλή θέση στο σύνολο των χωρών. Θα ήταν μέσα στην δεκάδα και μπορεί να του έπαιξε λίγο άσχημα. Είναι άδικο, αλλά αυτή ήταν η άποψη της επιτροπής, που επαναλαμβάνω ότι για πρώτη φορά δεν είχε καμία επιρροή από εξωτερικούς παράγοντες και δεν είχε σκεφτεί καμία συμμαχία. Ήταν άνθρωποι που ψήφισαν αυτό που πίστευαν κι εγώ αυτό ειλικρινά το σέβομαι» κατέληξε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ο παρουσιαστής τόνισε ότι την ώρα που ανακοίνωνε τις ψήφους της ελληνικής επιτροπής, το μόνο που γνώριζε ήταν η χώρα στην οποία είχαμε δώσει το 12αρι και δεν είχε καμία εικόνα για τις υπόλοιπες χώρες και βέβαια ούτε για τους 4 βαθμούς της Κύπρου.

«Είναι η μεγαλύτερη χαρά που είχα και ίσως το μεγαλύτερο τρακ που είχα σε μετάδοση ζωντανή. Εκείνη την ώρα πήγαινε η καρδιά μου να σπάσει, πραγματικά. Είχα κάνει τις πρόβες μου, είχα πει τα λόγια μου πολλές φορές με όλο το συνεργείο της ΕΡΤ και όλους τους τεχνικούς που τους αγαπώ πολύ, διότι το φρόντισαν πάρα πολύ. Έκανα τρεις πρόβες… Πάρα πολύ δουλειά για ούτε ένα λεπτό», είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Μου ήρθε η βαθμολογία τελευταία στιγμή. Εγώ αυτό που είδα ήταν αυτό που έπρεπε να ανακοινώσω στο 12αρι, το είπα και δεν ήξερα την υπόλοιπη κάρτα. Εγώ είμαι σε ένα green box, δεν βλέπω ούτε μόνιτορ ούτε τίποτα, οπότε εγώ αυτό που είπα είναι ότι το 12αρι το δίνω εκεί που μου ήρθε το χαρτάκι. Έρχεται ένα χαρτί που γράφει πάνω αυτή τη χώρα θα πεις και είπα αυτή τη χώρα. Παρουσιαστής είμαι, αυτό ήξερα ότι έπρεπε να κάνω και το έκανα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα και εύχομαι να άρεσε και σε σας. Το έκανα με σεβασμό σε αυτόν τον θεσμό», σημείωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram απάντησε η Τζένη Μελιτά για τα σχόλια που δέχτηκε σχετικά με την αμοιβή της για τον σχολιασμό της Eurovision 2023.

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, μαζί με την Μαρία Κοζάκου ήταν οι δύο εκφωνήτριες του φετινού διαγωνισμού για την κρατική τηλεόραση.

melita1

«Άμα έπαιρνα κι εγώ για να παρουσιάσω το “πανηγυράκι” 14 χιλιάρικα και εμένα αξέχαστο θα μου έμενε», ήταν ένα από τα σχόλια που δέχτηκε η Τζένη Μελιτά, η οποία ξεκαθάρισε πως συμμετείχε αφιλοκερδώς στον σχολιασμό της Eurovision.

«Επειδή μου ήρθε αυτό το εντελώς αναληθές σχόλιο και στεναχωρήθηκα πολύ. Να το πω λοιπόν ακόμα μια φορά. Τη δουλειά μου την παρείχα με πολλή αγάπη αφιλοκερδώς. Και θα την ξαναπαρείχα άλλες 100 φορές αν μου ζητηθεί. Αφιλοκερδώς. Νομίζω το λύσαμε. Σας αγαπώ, Τζένη», απάντησε η Τζένη Μελιτά.

Η θερμή υποδοχή του Φώτη στην Τζένη μετά την επιστροφή της από το Λίβερπουλ!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησαν ο διευθυντής προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης, Κώστας Παπαβασιλείου και ο αναπληρωτής διευθυντής προγράμματος, Κώστας Μπουρούνης, οι οποίοι απάντησαν στα σχόλια που ακούστηκαν για την επιλογή του Victor Vernicos και τις αμοιβές της Μαρίας Κοζάκου και της Τζένης Μελιτά.

H ΕΡΤ απαντά στα αρνητικά σχόλια για τον Victor Vernicos

«Στην πραγματικότητα ακολουθήθηκε η διαδικασία η οποία ακολουθείται τυπικά κάθε χρόνο από την ΕΡΤ. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κάποια απευθείας ανάθεση. Η ΕΡΤ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Είχαμε δεκάδες συμμετοχές από αυτές τις συμμετοχές. Καταλήξαμε σε μία ας το πούμε “τελική λίστα” 7 συμμετοχών.

Η διαφορετικότητα φέτος στην επιλογή ήταν ότι εκτός από την επιτροπή της ΕΡΤ για αυτές τις 7 συμμετοχές δημιουργήθηκε και τυχαία μία επιτροπή από 70 άτομα από το κοινό που συμμετείχαν και αυτά στην αξιολόγηση. Η συνολική αξιολόγηση και από τις δύο επιτροπές στην πραγματικότητα έδωσε το εισιτήριο στον Βίκτωρα Βερνίκο ώστε να ταξιδέψει το κομμάτι στη Λίβερπουλ και στη Eurovision.

Η επιτροπή αυτή είναι η ίδια η επιτροπή η οποία ήταν και πέρυσι και πρόπερσι που είχαμε κομμάτια μέσα στη δεκάδα του διαγωνισμού. Αλλά ξανατονίζω τη λέξη “διαγωνισμός”. Είναι ένας διαγωνισμός. Φέτος δεν τα καταφέραμε σε διαγωνισμό. Άλλοι είναι καλοί, άλλοι είναι καλύτεροι, άλλοι δεν είναι τόσο καλοί και δεν περνάνε. Έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας και το 2016 και το 2018. Αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα.

Σε καμία περίπτωση και εν πλήρη γνώση, το δηλώνουμε αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε αυτή την αντιμετώπιση, αν θέλετε στα όρια της τοξικότητας. Το μήνυμα της Eurovision φέτος μετά και τη φιλοξενία στο Λίβερπουλ από την Ουκρανία, είναι “United By Music”. Πάντα η μουσική μας ενώνει.

Εγώ αυτό που βλέπω από το από μερίδα του ελληνικού τύπου, των social media, είναι ότι ο νικητής μας ενώνει μόνο και όλα τα άλλα μας χωρίζουν. Η ΕΡΤ με το το κομμάτι αυτό του νεαρού καλλιτέχνη που το έγραψε στα 14 του χρόνια με αφορμή προσωπικά έντονα αρνητικά βιώματα -έως και κρίσεις πανικού- θέματα δηλαδή για τα οποία συνήθως γίνονται σταυροφορίες στα social media. Ήρθε με αυτό το κομμάτι και η ΕΡΤ υποστήριξε και αγκάλιασε την παρουσία του στη σκηνή χωρίς να του επιβάλλει σε καμία περίπτωση υπερθέαμα. Εστιάσαμε στην ερμηνεία του μηνύματος που ήθελε να μεταδώσει σε όλη την Ευρώπη, Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος ήθελε να τονίσει κάποιους στίχους, κάποιες λέξεις χρησιμοποιώντας και κάποια ελληνικά γράμματα της αλφαβήτου στο πίσω μέρος των οθονών, προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα και μια αυθεντική καλλιτεχνική δημιουργία. Από εκεί και πέρα είναι ένας διαγωνισμός, ξαναλέω», είπε αρχικά ο Κώστας Μπουρούνης.

Στη συνέχεια ο Κώστας Παπαβασιλείου ανέφερε: «Το ποσό που παρουσιάστηκε ως τελικό σύνολο κόστος της ελληνικής συμμετοχής δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και αν υπάρχει φέτος μια μικρή αύξηση του στο συνολικό αυτό κόστος, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διοργανώτρια αύξησε φέτος το δικαίωμα της συμμετοχής στη Eurovision, όπως επίσης αύξησε το κόστος για τα κυκλώματα και το κόστος για το θάλαμο σχολιασμού για όλα τα μέλη – και όχι μόνο για την Ελλάδα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η Eurovision φέτος γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία, μια χώρα η οποία είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. κάτι που σημαίνει ότι αυτό αυξάνει και τα κόστη.

Για τις πληροφορίες που αφορούν σε έξτρα αμοιβές στο προσωπικό της ΕΡΤ ή τους σχολιαστές, ο τελευταίος αποσαφήνισε: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Kαι θέλω να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Καμία επιπλέον αμοιβή δεν υπήρξε για κανέναν εργαζόμενο στην ΕΡΤ. Η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Τα 14.000 ευρώ που γράφτηκαν αφορούν στο ενοίκιο του θαλάμου σχολιασμού που είναι μία δαπάνη η οποία καταβάλλουν όλα τα μέλη της EBU για να συμμετέχουν».

Δειτε Επισης

#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#SurvivorGR: Συμπληρώθηκε, το κουαρτέτο των υποψηφιοτήτων - Στον τάκο και η «βασίλισσα» των Μπλε
#Μονομάχος: Ο Νίκος Κωστόπουλος έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και κέρδισε 20.193 ευρώ!
Τραϊάνα Ανανία: «Δεν ξαναέκανα θέατρο από τότε, τραυματίστηκα πάρα πολύ από τον Γιώργο Κιμούλη»
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανακοίνωσε την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του #Maestro
Aμήχανoς o Χάρης Γρηγορόπουλος για την απομάκρυνση Πολυδερόπουλου – Κατσαφάδου: «Υπάρχουν φαγωμάρες»
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Πολλοί σύντροφοί μου δεν μπόρεσαν να με διαχειριστούν, γι’ αυτό και δεν μείναμε μαζί»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»
#Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Κύπρος στον Α’ Ημιτελικό & η Ελλάδα στον Β’ ημιτελικό
#MasterchefGR: Γιάννης & Δάσκαλος κατηγόρησαν τον Λευτέρη για σκονάκι - Χαλασμός, βρισιές, κλάματα, απειλές