#Eurovision 2023: Η Ελλάδα πήρε τη χειρότερη βαθμολογία που είχε ποτέ σε ημιτελικό - Η θέση της Κύπρου

#Eurovision 2023: Τεράστια απόκλιση στην ψηφοφορία της Ελλάδας μεταξύ κοινού και επιτροπής - Tα σχόλια στο Twitter

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Λίγες ώρες πριν, ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πέρασε στην ιστορία χαρίζοντας στην Ουκρανία την 3η της νίκη!

Αυτή είναι η έβδομη νίκη στη σειρά για τη Σουηδία μετά τις χρονιές 1974, 1984, 1991, 1991, 2012 και 2015 και η δεύτερη για τη Loreen μετά το 2012. Η Σουηδία πλέον μοιράζεται τον τίτλο της Βασίλισσας της Eurovision μαζί με την Ιρλανδία αφού έχουν αμφότερες από επτά νίκες – τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Επιπλέον, καταρρίπτεται και ο τίτλος του Johnny Logan ως μοναδικό καλλιτέχνη με δύο βραβεία (1980 και 1987) αφού πλέον και η Loreen έχει στη κατοχή της δύο βραβεία (2012 και 2023).

Αφού ολοκληρώθηκε ο Μεγάλος Τελικός, ανακοινώθηκαν και επίσημα τα αναλυτικά αποτελέσματα των δύο ημιτελικών!

Ως γνωστόν, τα αναλυτικά αποτελέσματα παραμένουν κρυφά μέχρι και την ολοκλήρωση του Μεγάλου Τελικού για να μην επηρεάσουν τον κόσμο. Μετά το πέρας λοιπόν του διαγωνισμού, βγήκαν στην δημοσιότητα αναλυτικά τα αποτελέσματα και των δύο ημιτελικών!

Νικήτρια του 1ου Ημιτελικού ήταν η Φινλανδία, ενώ του 2ου Ημιτελικού ήταν η Αυστραλία!

Σοκαριστικό το αποτέλεσμα για την Ελλάδα στον Β΄ Ημιτελικό της Eurovision 2023.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η EBU δημοσίευσε τα αποτελέσματα της βαθμολογίας του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2023, στον οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα. Η χώρα αποκλείστηκε εκείνη τη βραδιά, αλλά μέχρι τώρα δεν ξέραμε πως ακριβώς είχε εξελιχθεί η ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Ελλάδα και ο Victor Vernicos, στον ημιτελικό της Eurovision 2023 συγκέντρωσαν μόλις 14 βαθμούς, 12 από την Κύπρο και 2 από την Αρμενία. Καμία άλλη χώρα δεν έδωσε βαθμούς. Μιλάμε για την χειρότερη επίδοση που είχε ποτέ η χώρα σε ημιτελικό, αφού βρεθήκαμε με λιγότερους βαθμούς και από τις χρονιές που αποκλείστηκαν οι Argo και η Γιάννα Τερζή.

1

Η Ελλάδα διαγωνίστηκε στον 2ο ημιτελικό και αποκλείστηκε, αφού κατέλαβε την 13η θέση με συνολικά 14 βαθμούς, τους οποίους έλαβε από Κύπρο (12) και Αρμενία (2).

Η Κύπρος, επίσης από τον 2ο ημιτελικό, προκρίθηκε από την 7η θέση με 94 βαθμούς, ανάμεσα στους οποίους ένα 12άρι από την Ελλάδα και δύο 10άρια από Αυστραλία και Αρμενία

2

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν αυτός που επιλέχθηκε, φέτος, να ανακοινώσει τη βαθμολογία της ελληνικής κριτικής επιτροπής για την Eurovision 2023 και το πού θα πάει το 12αρι της Ελλάδας.

Αν περιμένατε πως πήγε στην Κύπρο, μαντέψτε, κάνατε λάθος. Φέτος, η ελληνική κριτική επιτροπή έδωσε σε άλλη χώρα το 12αρι και συγκεκριμένα στο Βέλγιο. Και στην Κύπρο έδωσε μόλις 4 βαθμούς!

Με το στόμα ανοιχτό μείναμε, βλέποντας στον πίνακα που βγαίνει πριν την ανακοίνωση για το 12αρι την Κύπρο με 4 βαθμούς! Όχι, δεν ήταν μαγική εικόνα, αλλά ο τρόπος που ψήφισε η ελληνική επιτροπή.

Η αλήθεια είναι πως όλα τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν τα έχουμε ακούσει και η Ελλάδα και η Κύπρος για τον τρόπο που αλληλοψηφιζόμαστε. Και ειδικά χρονιές που τα εκατέρωθεν 12αρια “κλοτσούσαν” γιατί κάποιες εμφανίσεις, αντικειμενικά δεν το άξιζαν.

Όμως, φέτος η Κύπρος με τον Andrew Lambrou άξιζε, αν όχι 12 βαθμούς, σίγουρα 10. Και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν άξιζε τους 4 βαθμούς που της έδωσε η επιτροπή. Το κοινό είχε εντελώς διαφορετική γνώμη και όπως είδαμε στον τέλος της βραδιάς, το 12αρι του το έδωσε απλόχερα στην Κύπρο, η οποία τερμάτισε στη 12η θέση. Ενώ αν η Ελλάδα είχε δώσει περισσότερους βαθμούς, θα έμπαινε στην τελικη δεκάδα! Κρίμα, μόνο αυτό.

Οι ψήφοι που έδωσε το ελληνικό κοινό στον φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, συγκριτικά με τις ψήφους που έδωσε η ελληνική επιτροπή, είχαν πολύ μεγάλη απόκλιση.

Το κοινό της Ελλάδας ψήφισε στην Eurovision 2023 ως εξής:

Τσεχία 1
Αρμενία 2
Γαλλία 3
Αλβανία 4
Ιταλία 5
Νορβηγία 6
Ισραήλ 7
Σουηδία 8
Φινλανδία 10
Κύπρος 12

vathmoiellada

Η επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε στην Eurovision 2023 ως εξής:

Σερβία 1
Ελβετία 2
Αλβανία 3
Κύπρος 4
Αυστραλία 5
Σουηδία 6
Αυστρία 7
Ισραήλ 8
Πορτογαλία 10
Βέλγιο 12

vathmoiellada2

Η συγκεκριμένη βαθμολογία έκανε έξαλλους τους χρήστες του Twitter και τα σχόλια για το 4αρι – που θα γράψει ιστορία – έδωσαν και πήραν. Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά!

Δειτε Επισης

Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»
Διακαναλικός ο Τάσος Τρύφωνος τα Σαββατοκύριακα! Τα απογεύματα στον Alpha και το βράδυ στο Omega
#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!
Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;