ΕΡΤ: «Άξιζε η προσπάθεια του Victor Vernicos, το είπε και ο Αντετοκούνμπο»

#Eurovision 2023: Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και o Victor Vernicos και το τραγούδι του, «What They Say» βρέθηκαν εκτός τελικού - Η ανακοίνωση της ΕΡΤ μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον Tελικό - Το πρώτο μήνυμα του Victor Vernicos

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο β’ ημιτελικός της Eurovision 2023 ολοκληρώθηκε, με την Ελλάδα να μην κερδίζει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Τελευταία φορά που αποκλείστηκε η ελληνική συμμετοχή ήταν το 2018 με τη Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό Μου».

Τα προγνωστικά για τον Victor Vernicos και το τραγούδι του, «What They Say», ήταν αποθαρρυντικά από την αρχή κι ενώ ο 16χρονος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στη σκηνή, δεν κατάφερε να πείσει τους φαν του διαγωνισμού. Ωστόσο, η απόφαση να αποκλειστεί η Ελλάδα, μια χώρα γνωστή για την ενθουσιώδη συμμετοχή της, άφησε πολλούς προβληματισμένους και... δίχασε για ακόμη μια φορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της εξηγεί, επίσης, το πώς έγινε η επιλογή του 16χρονου και του τραγουδιού του αναφέροντας ότι «η επιλογή της φετινής συμμετοχής μας στη Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού και επιτροπής, όπως ακριβώς φέτος θα επιλέγει άλλωστε και ο νικητής της Eurovision με βάση τους νέους κανονισμούς ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ».

Η ΕΡΤ κλείνει, μάλιστα, την ανακοίνωσή της με αναφορά στην πρόσφατη απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς από τον πρώτο γύρο των play off του NBA, αναφέροντας «όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο "κάθε δυσκολία είναι ένα σκαλοπάτι για την επιτυχία"»

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον Victor Vernicos

Στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ, η ελληνική συμμετοχή απέσπασε ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα από το κοινό του M&S Arena ανάμεσα στους 16 υποψήφιους. Η συμμετοχή των θεατών του κατάμεστου σταδίου κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Βίκτωρα υπήρξε θεαματική καθώς τραγουδούσαν μαζί του το ρεφρέν, αλλά αυτό δεν κατάφερε να στείλει το «What They Say» στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Μόλις 16 ετών, ο Βίκτωρ ήταν ο νεότερος καλλιτέχνης του φετινού διαγωνισμού και όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσαν οι Βρετανοί διοργανωτές, «our Eurovision son». Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του διαγωνισμού σε όλες τις φάσεις του, από τις επίπονες καθημερινές πρόβες, τις καθημερινές εμφανίσεις του σε διεθνή media και events, μέχρι και τον Ημιτελικό.

Η ΕΡΤ στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και είναι περήφανη για την ποιότητα της φετινής συμμετοχής της χώρας μας, όπως και για την καλλιτεχνική ομάδα. Mε επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ρήγο παρουσιάστηκε επί σκηνής μια αφαιρετική, σύγχρονη και άρτια εικόνα, εστιασμένη στα συναισθήματα που προκαλεί το «What They Say» και το νόημα των στίχων του.

Η επιλογή της φετινής συμμετοχής μας στη Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού και επιτροπής, όπως ακριβώς φέτος θα επιλέγει άλλωστε και ο νικητής της Eurovision με βάση τους νέους κανονισμούς ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ.

Παρότι η ελληνική συμμετοχή δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό, η προσπάθεια του Βίκτωρα αξίζει το χειροκρότημα όλων μας, χωρίς να ξεχνάμε καθόλου το νόημα του συγκεκριμένου τραγουδιού, μέσα από το οποίο ο 16χρονος Βίκτωρ μάς καλεί να «ακούμε» και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

To μουσικό ταξίδι του Βίκτωρα μόλις ξεκίνησε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο μέσα από έναν διεθνή διαγωνισμό και όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «κάθε δυσκολία είναι ένα σκαλοπάτι για την επιτυχία».

Ο νεαρός καλλιτέχνης, λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό του, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Συγκεκριμένα, ο Victor Vernicos δημοσίευσε μια εικόνα με μαύρο φόντο και έγραψε, «Σας αγαπώ. Πολλά περισσότερα θα έρθουν σύντομα. Ευχαριστώ όλους τους fans της Eurovision για την απίστευτη εμπειρία».

343575072_779942617069528_8890437228923238617_n

Δειτε Επισης

Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - Η Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε επικά
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
#MasterchefGR: Τον καθαίρεσαν από αρχηγό & δεν θέλει ούτε τον Θεό για αντίπαλο - Οι υποψήφιοι αποχώρησης
#DEFACTO: Πρεμιέρα Κυριακή 7 Απριλίου στις 21:10 με την δολοφονία του Γιαννάκη Στεφανίδη
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»