Καλλιτέχνες για το 4αρι της Ελλάδας στον Andrew Lambrou: «Υπάρχει αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ»

Χριστοφόρου, Χαλκίτη, Πιερίδη,Δήμου, Γεωργίου, Μουρατίδης, Μουτσινάς, Αλέξανδρος Ταραμουντάς & Μελίνα Καραγεωργίου και ο Θανάσης Τσώκος, Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ για το 4άρι της ΕΡΤ στην Κύπρο - Ευρυδίκη: «Στα 15 μου η ελληνική επιτροπή μάς είχε δώσει μηδέν και 1 ψήφο στην Τουρκία»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το 4άρι που έδωσε η επιτροπή της Ελλάδας στην κυπριακή συμμετοχή για την Eurovision 2023 με τον Andrew Lambrou έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Η Ευρυδίκη μίλησε στην #SuperΚατερίνα και στην Μένια Κούκου για την βαθμολογία που έλαβε η κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2023 από την επιτροπή της ΕΡΤ.

«Μου άρεσε το κυπριακό τραγούδι. Είναι εκπληκτικό τραγούδι κι ο Andrew τόσο εκπληκτικός και πίστευα ότι μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά. Η ανταλλαγή που γινόταν με τα 12άρια, ήταν κάτι που μας επηρέαζε αρνητικά. Να στηρίζουμε η μία χώρα την άλλη κυρίως όταν αξίζουν. Την πρώτη φορά που συμμετείχα στον διαγωνισμό στα 15 μου, ψήφιζαν μόνο οι επιτροπές και δεν υπήρχε τότε televoting. Μας είχαν δώσει μηδέν και μία ψήφο στην Τουρκία» ανέφερε η Ευρυδίκη.

«Μιλάμε για το 1983 κι είχε γίνει η εισβολή το 1974. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι το τραγούδι άξιζε. Το έβλεπα μέσα στην πεντάδα. Το λιγότερο που θα περίμενα ήταν ένα 8. Υπάρχει μία επιτροπή που με βάση τα δικά τους ακούσματα και γούστα δίνουν την δική τους βαθμολογία. Διάβασα κάποια σχόλια κάτω από το βίντεο του τραγουδιού μας. Σχολιάζουν από όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά δεν μας κράζουν και λένε γιατί δεν δώσατε το 12άρι στην Κύπρο» συμπλήρωσε η Ευρυδίκη.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο #StarBreakfast, μίλησε για όσα συνέβησαν την βραδιά του τελικού με την βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής κι ανέφερε:

«Περπατούσα στον δρόμο και μου έλεγαν αυτό το πράγμα. Έχει πάρει μεγάλη έκταση. Δεν χρειαζόταν να δώσουν το 12άρι. Το χοντρό της υπόθεσης ήταν ότι ενώ πήρε 4 η Κύπρος, περίμενες να δεις το 8, 10 και 12 σε μία από τις προφανείς χώρες, όπως το Ισραήλ, η Ιταλία, η Σουηδία, η Φινλανδία ή και η Νορβηγία και η Γαλλία. Όταν δίνεις το 12άρι και το 10άρι στο Βέλγιο και στην Πορτογαλία, που δεν ήταν τα καλύτερα, υπάρχει σκοπιμότητα» είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

«Είναι μερικά πράγματα που τα ξέρουμε και δεν έχουμε αποδείξεις. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ από συγκεκριμένους κύκλους. Είναι το δικό μου ρεπορτάζ, το ξέρω και το έχω βιώσει. Όχι από τον πρόεδρο, αλλά νομίζω ότι χειραγωγείται λίγο. Τώρα θα το πιάσουν και θα γίνει χαμός. Γιατί να πηγαίνει η Κύπρος καλά; Ήταν κομπλεξικό κι εκδικητικό, τύπου ο μικρός ο δικός μας δεν πήγε καλά.

Λειτουργεί στην ΕΡΤ αυτό το πράγμα τα τελευταία χρόνια. Η επιτροπή ήταν άκυρη, εκτός από τον Νίκο Νικολακόπουλο που εκτιμώ ιδιαιτέρως κι έχει τεράστια γνώση του αντικειμένου. Οι υπόλοιποι έπρεπε να είναι σε μία επιτροπή των 30 ατόμων αναπληρωματικοί. Υπάρχουν άλλοι. Ψήφισαν με πολλή δηθενιά κι όταν έχεις εξουσία στα χέρια σου και θέλεις να το παίξεις ειδικός, εκεί φαίνεται το κόμπλεξ σου κι η ασχετοσύνη σου. Δεν ήταν τυχαίο, ήταν στοχευμένο» πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Το πρωί της Δευτέρας 15/5 η Μαριάντα Πιερίδη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή #SuperΚατερίνα και μαζί με την Κατερίνα Καινούργιου και τους συνεργάτες της σχολίασαν την χαμηλή βαθμολογία της Ελλάδας στην Κύπρο.

«Λυπάμαι και ντρέπομαι για την επιτροπή που έδωσε το 4άρι στην Κύπρο, κάποιους από τους ανθρώπους που είναι εκεί τους γνωρίζω και λυπάμαι πάρα πολύ. Μου λείπει ένας μουσικός από την επιτροπή μας, ο οποίος να γνωρίζει τα βασικά ή έστω να έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο», είπε αρχικά η Μαριάντα Πιερίδη.

«Ο τραγουδιστής της Κύπρου δεν ήταν κάποιος άπειρος, μιλάμε για έναν νεαρό ο οποίος έχει 100% το πακέτο, έχει φωνάρα και φοβερή σκηνική παρουσία», συμπλήρωσε η Μαριάντα Πιερίδη. 

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε κάποια στιγμή να εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό ανέφερε:

«Δεν νομίζω. Εγώ θα πάω μαζί με την Δέσποινα Βανδή σε καμία 20αριά χρόνια με τα τσεμπέρια και θα είμαι δίπλα της» είπε η τραγουδίστρια.

«Έχω πάει σαν backing vocals. Έκανα τότε φωνητικά σε μία δισκογραφική εταιρία. Ήταν η δουλειά μου για να πληρώνω και την σχολή μου κι εκεί ήταν ο μαέστρος, Χάρης Ανδρεάδης και μου είπε μήπως να έρθεις τα φωνητικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Δουβλίνο; Τότε πήγαιναν με ορχήστρα και πέρασα συγκλονιστικά γιατί ήμουν η μόνη που μιλούσα αγγλικά κι έκανα όλες τις συνεντεύξεις» πρόσθεσε για την μοναδική φορά που ήταν στον διαγωνισμό στα φωνητικά της ελληνικής συμμετοχής.

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου μίλησαν επίσης ο Αλέξανδρος Ταραμουντάς (ο παρουσιαστής για την βραδιά της Eurovision) και ο Θανάσης Τσώκος, Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ: « Απογοητευθήκαμε από την Ελλάδα γιατί το τραγούδι δεν άξιζε για τέσσερα»

Θανάσης Τσώκος: «Η δική μας πρόθεση δεν είναι να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα. Οι συνάδελφοί μας στην EBU έχουν πληροφορηθεί το γεγονός. Αν αυτεπάγγελτα οι διοργανωτές επιθυμούν να το αναδείξουν είναι θέμα δικό τους. Από πλευράς μας του ΡΙΚ δεν προτιθέμεθα να θέσουμε θέμα εγκυρότητας της επιτροπής. Δεν τίθεται θέμα ένστασης. Για να πω την αλήθεια οι δικοί μου συνεργάτες δεν έχουν επιστρέψει, δεν έχω συναντηθεί μαζί τους. Η συμμετοχή στη Eurovision είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, ομαδική και επίπονη. Το να προκύπτει την τελευταία στιγμή αυτό το ζήτημα, ναι, απογοητεύει, για έναν λόγο, δεν άξιζε 4 το τραγούδι. Υπάρχει μια διχογνωμία ανάμεσα στην επιτροπή και τον κόσμο. Την άποψή μας ότι δεν άξιζε 4 το λέει και η ελληνική κοινωνία. Συνολικά οι ψήφοι της επιτροπής ήταν σε μεγάλη αναντιστοιχία» τόνισε.

«Πάγωσα, δεν ήξερα τι να πω, ευτυχώς το έσωσε η συνάδελφος, Μελίνα Καραγεωργίου» ανέφερε ο Κύπριος συμπαρουσιαστής της Eurovision, Αλέξανδρος Ταραμουντάς.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Όσα είπε η Μελίνα Καραγεωργίου στο #ToPrwino

Και η Μελίνα Καραγεωργίου, η έτερη εκφωνήτρια του κυπριακού ΡΙΚ στην μετάδοση του διαγωνισμού της Eurovision μίλησε στο #ToPrwino και σχολίασε και εκείνη το 4άρι της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο.

Η Μελίνα ήταν η σχολιάστρια του διαγωνισμού της Eurovision για το ΡΙΚ από το 2008 μέχρι και το 2016 και πέρσι επέστρεψε στον σχολιασμό μαζί με τον Αλέξανδρο Ταραμουντά.

«Εκείνη τη στιγμή προσπαθείς να αντιδράσεις με τον καλύτερο τρόπο. Από κει και πέρα το ζήτημα διογκώθηκε. Εκτιμώ ότι πρώτα από όλα είναι οι προσωπικές απόψεις 5 ατόμων και τις επόμενες μέρες θα πουν γιατί ψήφισαν έτσι, δεν θα τους σταυρώσουμε» τόνισε. «Έψαξα να βρω τα ονόματα των κριτών, οι περισσότεροι είναι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ενδεχομένως έχουν διαφορετικό κριτήριο, πώς ακούγεται το τραγούδι στο ραδιόφωνο. Έχω γενικότερη ένσταση για την κριτική επιτροπή, δεν είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό, θα έπρεπε να είναι περισσότερα άτομα, ίσως είναι μια αφορμή να δούμε ευρύτερα το θέμα. Στην Κύπρο υπάρχει μια στενοχώρια» εξήγησε.

Η Ελένη Δήμου σχολιάζει την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, αλλά και τον χαμηλό βαθμό στην Κύπρο

Η γνωστή ερμηνεύτρια μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια…

«Εγώ δεν θέλω να πω για το παιδί κάτι. Το μόνο που θέλω να πω, μια πολύ φιλική συμβουλή, επειδή δεν κατάλαβα πολλά πράγματα από τη συνέντευξη που έδωσε, χρειάζεται λίγο να φτιάξει την άρθρωσή του και στα αγγλικά του και στα ελληνικά του, για να καταλάβουμε κιόλας. Αυτό ήταν, δεν ήταν τεχνικό το πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα με την άρθρωση.

Δεν φταίει το παιδί, άλλοι επέλεξαν να πάει. Το παιδί μια χαρά, πήγε, τραγούδησε, δεν κατάλαβε ότι εκπροσωπεί μια χώρα ολόκληρη, έκανε την πλάκα του, είπε το τραγούδι του το οποίο το είχε γράψει και πιο μικρός, μια χαρά, γιατί να τα βάλουμε με το παιδί; Να τα βάλουμε με αυτούς που αποφασίζουν τι θα στείλουμε στην Eurovision, έναν καλλιτέχνη που εκπροσωπεί ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν είναι ένας τοπικός διαγωνισμός, είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός.

Καταλάβατε γιατί θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξεπεράσουμε την Παπαρίζου; Γιατί η Παπαρίζου ήταν κούκλα, καλοντυμένη, φωνάρα, είχε ένα τραγούδι εκπληκτικό με άρωμα Ελλάδας και μία χορογραφία του Φωκά συγκλονιστική. Γι’ αυτό δεν μπορούμε πια να πλησιάσουμε πολύ κοντά στην πρώτη θέση, γιατί επειδή το πήραμε μια φορά το έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολύ χαλαρά. Δεν είναι όμως έτσι, την προσωπική μου άποψη εκφράζω και ας διαφωνήσει όποιος θέλει μαζί μου», είπε η Ελένη Δήμου.

«Αυτό το 4αρι στην Κύπρο είναι απαράδεκτο! Δεν έχουν κανένα λόγο που το έκαναν. Αν ψήφιζαν την Σουηδία ή την Ιταλία θα έλεγα έδωσαν το 12αρι εκεί. Μα το έδωσαν στο Βέλγιο; Ένας λογικός άνθρωπος να μου πει με ποια λογική δεν έδωσαν το 12αρι σε αυτή τη φωνάρα με το υπέροχο τραγούδι; Δεν δίνουμε το 12αρι στο σπίτι μας; Είναι αδέλφια μας. Είναι δυνατόν να δώσουμε 4αρι; Για ποιο λόγο; Για να αποκλείσουμε τη 10η θέση; Αυτό πιστεύω! Να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη αυτοί οι 5 παραγωγοί. Αμφισβητώ πάρα πολύ την αισθητική τους», τόνισε η Ελένη Δήμου.

Όσα είπε ο Πασχάλης στο #ToPrwino

«Τι θα πάθαιναν αν έδιναν το 12αρι στους Κύπριους; Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ζητήσω συγγνώμη»

Όσα είπε ο Ανδρέας Γεωργίου στο #ToPrwino

«Έπρεπε να πάρουμε το 12αρι από την Ελλάδα»

Στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά βρέθηκε καλεσμένος ο Νίκος Μουρατίδης, ο Αλέξανδρος Ταραμουντάς (ο κύπριος παρουσιαστής της Eurovision) και ο Αντώνης Καραντζίκος, ο πρώην πρόεδρος του Ogae Greece, όπου συζήτησαν για το 4άρι της ελληνικής επιτροπής στον Andrew Lambrou και την συμμετοχή της Κύπρου στην #Eurovision

Με το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο, στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 ασχολήθηκε και ο Νίκος Μουτσινάς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αρχικά, ο παρουσιαστής ενώ έβλεπε το σχετικό στιγμιότυπο της βαθμολογίας, αναφώνησε: «Έλα μ…ί στον τόπο σου! Τι αλά μπελζίκ ρε Φώτη; Στο Βέλγιο»;

Στη συνέχεια, ο Νίκος Μουτσινάς είπε για την φετινή βαθμολογία στη Eurovision: «Θα ξεφτιλιστούμε στα τόσα χρόνια… Να ναι καλά το παιδί, ο Andrew… Πολύ ωραία η συμμετοχή και η φωνή πολύ ωραία και το παρουσιαστικό και όλα… νερά παντού! Νερά παντού και φωτιά!

Εγώ δεν καταλαβαίνω από πού ορμώμενοι δώσαμε τέσσερις βαθμούς στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε αυτό το τραγούδι της Κύπρου. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική. Πέρα από το γείτονες χώρες που αγαπιόμαστε και δίνουμε δωδεκάρια, έχουμε ακούσει γιουχαΐσματα εκατομμύρια χρόνια και με τραγούδια που μπορεί να μην άξιζαν το 12… Δεν καταλαβαίνω γιατί δώσαμε 4 στο παιδί αυτό και δώσαμε 12 στο Βέλγιο. Ούτε το Βέλγιο δεν το πίστευε. Κάναμε το εφέ»;

«Ήταν ντροπή! 4 στο παιδί; Δίνεις το τηλέφωνο, δεν δίνεις 4», κατέληξε ο Νίκος Μουτσινάς.

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!