Mετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, εξαφανίστηκε και η Ιρλανδία - Εκτός παρέλασης Ελλάδα & Ελβετία

Σε αναβρασμό βρίσκεται η #Eurovision 2024, λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό, καθώς η Ιρλανδία, Ελλάδα και Ελβετία δεν εμφανίστηκαν στην πρόβα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μάλμε - H #EBU έχει την απόλυτη ευθύνη για το χάος που δημιουργεί με την προκλητική στάση της υπέρ της συμμετοχής του Ισραήλ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ιρλανδία, Ελλάδα και Ελβετία δεν εμφανίστηκαν μεταξύ των χωρών κατά την παρέλαση της πρόβας, που ονομάζεται και Family Rehearsal καθώς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και νεαρότεροι θεατές.

Όλος τυχαίος είναι οι χώρες που δημιούργησαν πρόβλημα στο Press Conference για την παρουσία του Ισραήλ στο διαγωνισμό.

Το Bambie Thug, που εκπροσωπεί την Ιρλανδία στη φετινή Eurovision δεν εμφανίστηκε στη σκηνή ούτε για να παρουσιάσει το τραγούδι του. 

Ο λόγος που επικαλείται το Bambie Thug για τη μη παρουσία του στην πρόβα είναι μια κατάσταση που απαιτεί «επείγουσα προσοχή» από τους διοργανωτές, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) έχει αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του θέματος και συζητά επί του παρόντος τις απαραίτητες ενέργειες. «Εξετάζουμε το θέμα» δήλωσε εκπρόσωπος στο skynews.com.

eurovision-1

Καθώς οι θαυμαστές της Eurovision περιμένουν με ανυπομονησία τον μεγάλο τελικό, η απροσδόκητη τροπή των γεγονότων έχει δημιουργήσει επιπλέον αγωνία στους φανς λίγο πριν τον διαγωνισμό, καθώς η απουσία του Bambie Thug όσο και του Joost Klein από την Ολλανδία που ανακοινώθηκε πως αποκλείστηκε επισήμως από τον θεσμό ανατρέπουν τα δεδομένα. 

Από την παρέλαση στην αρχή της πρόβας απουσίαζαν επίσης Ελλάδα και Ελβετία, που όμως εμφανίστηκαν στη συνέχεια και παρουσίασαν τα κομμάτια τους κανονικά. 

@capitalkris WHAT IS GOING ON? 😱 First Joost is disqualified 💔🇳🇱, and on the Final Dress Rehearsal that is going on right now 🇮🇪🇬🇷🇨🇭 are missing in the flag parade??? Where are Bambie, Marina and Nemo??? Scandal after scandal, such a shame... #eurovision #eurovision2024 #esc2024 #europapa #justiceforjoost ♬ original sound - Eurovision Kris

Με 25 χώρες αντί 26 θα διεξαχθεί απόψε στις 10 ο τελικός της Eurovision 2024, μετά τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein.

Η εμφάνιση της Ολλανδίας στον διαγωνισμό ήταν προγραμματισμένη για τη θέση νούμερο 6, αμέσως μετά το Λουξεμβούργο και πριν από το Ισραήλ. Πλέον, εφόσον η Ολλανδία δεν θα εμφανιστεί και δεν θα συμμετάσχει ούτε μέσω βίντεο από τον ημιτελικό - όπως έγινε στις χθεσινές πρόβες - μένει να διευκρινιστεί εάν θα αλλάξει το νούμερο υπό το οποίο θα εμφανιστούν οι υπόλοιπες χώρες. Πέρα από τα διαδικαστικά, το νούμερο υπό το οποίο εμφανίζεται κάθε χώρα στον τελικό της Eurovision 2024 έχει σημασία και για την ψηφοφορία του κοινού που φέτος θα γίνει για πρώτη φορά παράλληλα με τις εμφανίσεις των τραγουδιών. Ωστόσο, δεν θεωρείται πιθανό να αλλάξει ο τρόπος ψηφοφορίας, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί από χθες σε όλο τον κόσμο και έτσι αναμένεται ο «κωδικός» ψηφοφορίας για κάθε χώρα να παραμείνει αμετάβλητος. Το «6» που θα αντιστοιχούσε στη συμμετοχή της Ολλανδίας, θα παραμείνει «κενό».

Πέραν αυτού, αναμένεται και η διευκρίνιση που αφορά στο εάν θα ψηφίσουν οι Ολλανδοί φαν της Eurovision αλλά και το αν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τους θα ανακοινωθούν, βάσει προγράμματος της διοργάνωσης, με απευθείας σύνδεση με εκπρόσωπο της ολλανδικής τηλεόρασης. Μετά την πρώτη δήλωση περί «σοκαριστικής απόφασης», η ολλανδική τηλεόραση που φιλοξενεί τη Eurovision επιφυλάχθηκε να επανέλθει αργότερα με αναλυτικότερη ενημέρωση.

Με τη σειρά που θα εμφανιστούν, οι 25 -πλέον- συμμετοχές του φετινού τελικού είναι: Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία.

@mizuiro_ Il caso di Joost Klein ancora non è ben chiaro, speriamo di capire presto tutte le dinamiche.❤️‍🩹 #justiceforjoost #joostklein #eurovision #eurovision2024 ♬ Europapa - Joost

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»