#Eurovision 2023: «Πάρτι» στο Twitter με την διπλή παρέμβαση Κοτζιά για το 4άρι της ΕΡΤ στην Κύπρο

Η παρέμβαση του πρώην ΥΠΕΞ για τον «κακό βαθμό» που έδωσε η Ελλάδα στο κυπριακό τραγούδι προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Twitter - Ποιό σχόλιο είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο; Κοτζιάς Vs. Γαρμπή Vs. Ψινάκης Vs. Μαυρικίου Vs. Μικρούτσικος - Σεργουλόπουλος, Μακρή, Καρατζάς σε νέες δηλώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ίσως μόνο εκείνη της κας Καίτης Γαρμπή και του Ηλία Ψινάκη είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο από τη δική του άποψη για το σκάνδαλο της φετινής #Eurovision.

Πράγματι, παρέμβαση στη δημόσια συζήτηση για τη Eurovision και ειδικότερα γύρω από τον κακό βαθμό (το διαβόητο «τεσσάρι») που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο πραγματοποίησε με όλο το ειδικό βάρος του ο κ. Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος κατακρίνει αμείλικτα την επιλογή της ελληνικής κριτικής επιτροπής για τη Eurovision, είναι ο ίδιος άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2018, όταν και παρέδωσε το ΥΠΕΞ στον τότε πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα. Ένας άνθρωπος, λοιπόν, με εμπειρία από τη χάραξη της ελληνικής διπλωματίας, μπαρουτοκαπνισμένος στην πρώτη γραμμή των εξωτερικών σχέσεων της Ελλάδας με τον περίγυρο προς ανατολάς και δυσμάς, δεν θα μπορούσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό ύστερα από τέτοιο σοκ, όπως το «τεσσάρι».

Κι αυτό διότι ο κ. Κοτζιάς διέκρινε αμέσως τις λανθάνουσες διασυνδέσεις ανάμεσα σε ένα, φαινομενικά αθώο πολυεθνικό και πολύχρωμο πανηγύρι τραγουδιού, με τους κλυδωνισμούς των σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου σε βάθος χρόνου.

Με διπλό χτύπημα, αρχικά στο Facebook και λίγο αργότερα στο Twitter, ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε την αποτρόπαια αλήθεια ως εξής: «Το τεσσάρι στην Κύπρο στην Eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδιά τους».

1

Υπό μίαν έννοια, η τοποθέτηση του κ. Κοτζιά στα social media απετέλεσε συμβολική τάση χείρας αλληλεγγύης προς την Καίτη Γαρμπή και τον Ηλα Ψινάκη που χάρης τα ακαριαία αντανακλαστικά και την παροιμιώδη ευθυβολία τους, προηγήθηκαν του κ. Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, ήδη από το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου, ανήμερα του διαγωνισμού της Εurovision, η Καίτη Γαρμπή, ευφυώς, συνέδεσε την βαθύτατη κρίση στις σχέσεις Ελλάδος και Κύπρου εξαιτίας του επάρατου «τεσσαριού», με το χαλούμι και την Άννα Βίσση.

«Στερήσαμε από την Κύπρο τη δεκάδα που άξιζε πραγματικά, επειδή η ελληνική επιτροπή δεν ντράπηκε κι έδωσε 4 στον Andrew Lambrou. Κανονίστε με τις βλακείες σας εκεί να συνεχίσετε έτσι και στο τέλος να μας πάρουν πίσω οι Κύπριοι από το χαλούμι μέχρι τη θεά Άννα Βίσση!» ήταν το tweet της Ελληνίδας τραγουδίστριας.

2

Ακολούθησε ο Ψινάκης με το αμίμητο: «Σαν έλληνας θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για το τεσσάρι που έδωσε η ΕΡΤ στην Κύπρο. Ντρόπιασαν την Ελλάδα απέναντι στην Κύπρο διεθνώς. Δυστυχώς η ΕΡΤ είναι για τον π@@@ο»

346105184_1426142938151105_6139797812394131165_n

Κα ο κ. Κοτζιάς με την ως άνω ανάρτησή του εις διπλούν, δέχθηκε καταιγισμό σχολίων στο Twitter, του τύπου: «νόμιζα το έγραφε parody account», «αν είχαμε στείλει εσάς Eurovision δε θα κοβόμαστε Υπουργέ», «είστε σίγουρα πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;», «τέτοιες ανοησίες ούτε το τελευταίο τρολ δεν γράφει», «πρώην ΥΠΕΞ... Άγιο είχαμε...», «υπουργέ μου κάποιοι τα λέγαμε από το 2019 όταν έκοψαν το Χάμπο ('Εν κουλί τούτο') από το #Masterchef και μας είπαν γραφικούς», «αλήθεια τώρα; Χαχαχα, η υπουργάρα των Πρεσπών!» κ.λπ.

7

5

Μετά από αυτά, ο κ. Κοτζιάς επανήλθε, με δεύτερη ανάρτηση, επεξηγηματική της πρώτης:

«Κάνω ένα σχόλιο για την αυξανόμενη αποξένωση της επίσημης Ελλάδας από την Κύπρο με αφορμή το "4" και τα τρολ δεν έχουν τι να πουν επί της ουσίας, το σοβαρό πρόβλημα, διότι δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση για την Κύπρο. Με τα χαζά τους σχόλια επιβεβαιώνουν αυτό το ανησυχητικό γεγονός».

4

Και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου σχολίασε το 4αρι που έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στην Κύπρο στη Eurovision, καθώς και τις δηλώσεις του Victor Vernicos στις κάμερες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή #SuperKaterina.

«Ήθελα να πάρω φόρα να πηδήξω στην πισίνα. Να συνέλθω από αυτό που έβλεπα. Καθόμουν εδώ έξω στον κήπο Σάββατο βράδυ έβλεπα τη Eurovision με παρέα. Και όταν ήρθε το 4αρι. Άκουσα εδώ όλη τη γειτονιά να γιουχάρει με το 4άρι. Δεν το έχω ακούσει ξανά αυτό να συμβαίνει», είπε αρχικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

«Πραγματικά, δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης εδώ πέρα. Τους έχει κάνει εντύπωση σε όλους. Πώς αδίκησαν αυτό το παιδί; Μιλάμε για παράφορη αδικία. Δεν ξέρω ποιος, τι, γιατί και για ποιον λόγο;», πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

Στη συνέχεια, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ανέφερε: «Για το ότι δεν θα γίνει ένσταση από πλευράς Κύπρου, απάντησε: «Εμένα με στεναχωρεί που δεν θα γίνει ένσταση, ως Κύπριο καλλιτέχνη. Εγώ αν ήμουν Andrew Lamprou δεν θα το δεχόμουν με τίποτα. Άλλο πράγμα είναι η αξιοπρέπεια κι άλλο η παράφορη αδικία. Πρέπει να το ψάξουμε αυτό».

Δείτε το βίντεο στη 01:06' ΕΔΩ

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος σχολίασε στο #StarBreakfast τις επιλογές της ΕΡΤ για την φετινή συμμετοχή στη #Eurovision, αλλά και για τη στάση της ελληνικής επιτροπής.

«Ο Victor ήταν φωνητικά μέτριος σε ένα κομμάτι την καλύτερη περίπτωση αδιάφορο. Δεν είχε τίποτα ικανό να εκπροσωπήσει μια χώρα. Και καλό και κακό να ήταν υπάρχουν κομμάτια που μπορούν να εκπροσωπήσουν μια χώρα. Δεν ήταν το κομμάτι για εκπροσώπηση κι ο Βερνίκος ήταν άπειρος 16άρης, που κολύμπησε στα βαθιά, θολά νερά. Τον ανάγκασαν να πνιγεί. Είναι ανεπίτρεπτο πέρα από την τελείως λάθος επιλογή. Είναι σαν να το καταδικάζουν ότι μην σκεφτείς ξανά να ασχοληθείς με την εκπομπή» είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Αλλάζουν οι διοικήσεις, έρχονται διάφοροι ανευθυνουπεύθυνοι και μας δημιούργησαν το φετινό φαινόμενο. Ποτέ πια τέτοια εκπροσώπηση. Το φετινό ήταν μία καταστρεπτική κι ευνοιοκρατική επιλογή. Δικαιολόγησαν τα αδικαιολόγητα οι άνθρωποι της ΕΡΤ και μας είπαν τοξικούς όσους ασκήσαμε κριτική. Εγώ άσκησα κριτική προ του αποτελέσματος. Είναι πολλά τα λεφτά, άρα δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Το σημαντικό είναι ότι εμείς πληρώνουμε τα λεφτά, άρα μην μας λέτε τοξικούς κι αφουγκραστείτε. Δεν δώσαμε 12 στην Κύπρο και δώσαμε 4 σε μια άξια εκπροσώπηση και να δίνουμε 12 στο Βέλγιο. Αν είναι δυνατόν, οι ειδήμονες βρήκαν το καλύτερο του Βελγίου. Κι η Φινλανδία ανύπαρκτη που είχε τον παλμό της νεολαίας. Αν δεν ακούς την νεολαία, καλύτερα να κλειστείς τον εαυτό σου καλύτερα κι όχι να βγαίνουν και να μας λένε τοξικούς» ανέφερε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος το βράδυ της Δευτέρας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της Τζένης Μελιτά από το Λίβερπουλ για τον σχολιασμό της Eurovision 2023.

Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ απάντησε για τη θερμή υποδοχή με την οποία υποδέχτηκε πίσω την συμπαρουσιάστριά του.

«Την αγκάλιασα και της είπα ότι έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά», ανέφερε ο Νίκος Μουτσινάς.

«Σας στεναχώρησαν τα σχόλια που ακούστηκαν για εκείνη;», ήταν η επόμενη ερώτηση που δέχτηκε ο παρουσιαστής, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει: «Δεν θα το συζητήσω αυτή τη στιγμή αυτό».

«Είμαι ένας άνθρωπος που φυσικά δέχομαι την κριτική», επισήμανε αργότερα ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Τις λακωνικές δηλώσεις που παραχώρησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης Best Reastaurant Awards σχολίασαν μέσα από το #MegaΚαλημέρα. O παρουσιαστής δεν φάνηκε πρόθυμος να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις και τα σχόλια ήταν ποικίλα.

«Αναρωτιέμαι αν ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι άνθρωπος της τηλεόρασης, κατανοεί ποιους έχει απέναντί του. Έχεις κ. Σεργουλόπουλε απέναντί σου συναδέλφους, που με αυτούς συνεργάζεσαι τόσα χρόνια. Για εμένα αυτό που είδα με έφερε σε πολύ αμήχανη θέση. Καθόμουν κι έλεγα δεν μπορεί. Θα βγει ο Φερεντίνος να κάνει φάρσα… Θα του έλεγα γιατί δεν απαντάτε και να μου εξηγήσει αν υπάρχει κάποιος λόγος που με παραπέμπετε συνέχεια στην εκπομπή σας; Που σας ρωτάμε πράγματα πολύ σοβαρά, τα οποία έχουν συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Γρηγορόπουλος.

«Δεν ξέραμε ότι έπρεπε να βλέπουμε την εκπομπή του Φώτη για να δούμε και για την Eurovision. Πραγματικά τι είναι αυτό το πράγμα; Δηλαδή το είπε στην εκπομπή και δεν μπορούσαμε να ρωτήσουμε; Δεν μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά του» συμπλήρωσε η Φλορίντα Πετρουτσέλι.

«Μπερδεύομαι λίγο από την προσωπική άποψη που έχω από τον Φώτη, που είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, πολύ ευγενικός κι όποτε σε βλέπει θα χαρεί και θα τα πείτε. Μήπως λίγο αυτό το καρτελόσημο της ΕΡΤ πέφτει λίγο» σχολίασε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Δεν καταλαβαίνω σε τι αντιδράτε. Έχετε δει τον Φώτη διαφορετικά; Εγώ πάντα έτσι τον θυμάμαι τον Φώτη σε δηλώσεις που κάνει. Πάντα απαντούσε με τέτοιο στυλ και με τέτοιο τρόπο σε ό,τι ερώτηση και αν του γινόταν. Ο Φώτης πάντα όταν τον ρωτάνε απαντά όποτε θέλει, αν θέλει και με το ύφος που τον είδαμε. Απαντά έτσι. Ποιο είναι το πρόβλημα; Θεωρώ ότι ο Φώτης είναι αυτά που λες, αν θέλει να σου απαντήσει και σε συμπαθεί. Αν δεν σε συμπαθεί και δεν θέλει να σου μιλήσει, είναι αυτό που είδαμε. Αυτό καταλαβαίνω» σημείωσε ο Κώστας Τσουρός.

Όσα είπε η Μελίνα Μακρή στο #ToPrwino

Όσα είπε ο Μίλτος Καρατζάς, στο #ToPrwino

Δειτε Επισης

Η Evangelia προετοιμάζεται επίσημα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην #Eurovision 2025
Παγκόσμια συγκίνηση από την ερμηνεία της Celine Dion στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»
Οι πρώτες φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι από τις «Ικέτιδες» - Η κατάμεστη πρεμιέρα στους Δελφούς
#TemptingFortune: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο πρώτο τρέιλερ του νέου reality
Ο Φάνης Μουρατίδης παρουσιαστής στην επιστροφή του #MoneyDrop στους τηλεοπτικούς μας δέκτες
Η πρώτη ανάρτηση και το δημόσιο «ευχαριστώ» των Maneskin μετά τη μεγάλη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ