Έστειλε και τρίτη επιστολή ο Αλέξης Γεωργούλης για επιτάχυνση της άρσης της ασυλίας - Κανονικά στην Ευρωβουλή

Λάκης Λαζόπουλος, Περικλής Λιανός, Σπύρος Μπιμπίλας, Μέμος Μπεγνής, Όθωνας Μεταξάς, Ιωάννα Παππά, Γιώργος Λέφας, Βίκυ Πρωτογεράκη, Μαρία Μπεκατώρου για Αλέξη Γεωργούλη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Και τρίτη επιστολή αυτή τη φορά προς την επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής έστειλε χθες ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερήσει η άρση της ασυλίας του.

Το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα ξεκινήσει επίσημα η συζήτηση για το θέμα Γεωργούλη, είναι προγραμματισμένη μια συνάντηση 30 Μαΐου, αλλά υπάρχει και έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Δειτε Επισης
Η προφητική σειρά του Γεωργούλη το 2006 με δικηγόρο-σύντροφο στην Ευρωβουλή που πέφτει θύμα βιασμού Αντιδράσεις στην τοποθέτηση Αλέξη Τσίπρα για Αλέξη Γεωργούλη- Τι αποκαλύπτουν συνεργάτες & συνάδελφοι Προκαλούν οι δηλώσεις υποστήριξης που έκανε έναν χρόνο πριν για το #MeToo, ο Αλέξης Γεωργούλης Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση Γεωργούλη - «Θα τον συμπαθώ μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» Η Παπαθωμά ξαναχτυπά μετά την στήριξη σε Γεωργούλη & απειλεί με μηνύσεις - Η ανάρτησή Πετράκου Αλέξης Γεωργούλης: Ποινές σε Ελλάδα - Βέλγιο για βιασμό & ξυλοδαρμό – Το κόστος της υπεράσπισής του Η μητέρα του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία: «Εγώ το παιδί μου το ξέρω...» Οι αντιδράσεις σε τηλεόραση & διαδίκτυο μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου στον Αλέξη Γεωργούλη Πηγή Δεβετζή για Αλέξη Γεωργούλη: «Είναι γελοία πράγματα αυτά, δεν πιστεύω τίποτα» Το χρονικό & το παρασκήνιο της εξόδου Γεωργούλη μετά την καταγγελία Χρονοπούλου για βαριά κακοποίηση

Παράλληλα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Δευτέρα ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης που επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o Αλέξης Γεωργούλης έχει στείλει και τρίτη επιστολή, αυτή την φορά απευθείας στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης κι ότι επιθυμεί ο ίδιος να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να αρθεί η ασυλία του.

Ενώ, και οι δύο προηγούμενες επιστολές του Αλέξη Γεωργούλη ήταν προς την Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρο της Ευρωβουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.

Ο Λάκης Λαζόπουλος «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε πρώτη φορά για τον Αλέξη Γεωργούλη, ύστερα από τις καταγγελίες εις βάρος του για βιασμό που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και συγγραφέας μίλησε μέσα από το podcast του για τον καλό φίλο και συνάδερφό του.

«Σε κάθε περίπτωση όταν καταγγέλλεται ένας βιασμός από μια γυναίκα, σε μια εποχή που «ανθούν» οι γυναικοκτονίες. Η γυναίκα παλεύει ακόμη να βρει τη θέση της σε ένα ανδροκρατούμενο σύστημα, παίρνεις το μέρος της γυναίκας. Μόνο αν αθωωθεί ο άντρας, όπως στην περίπτωση του Johnny Depp, παίρνεις το μέρος του Depp. Το τεκμήριο της αθωότητας του άντρα στην ελληνική συνείδηση σωστά υποβαθμίζεται […]. 

Τον Αλέξη Γεωργούλη τον ξέρω προσωπικά. Είναι φίλος μου, εγώ τον έβγαλα στο θέατρο, είμαστε συντοπίτες. Γνωριζόμαστε οικογενειακά. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, ό,τι και να πω, ό,τι και να ισχυριστώ θα μοιάζει πολύ φιλικό ή πολύ εχθρικό. Αυτή είναι η μοίρα των φίλων, πρέπει να περιμένουν υπομονετικά μαζί με τον φίλο τους, την όποια απόφαση βγει, να μιλήσουν μαζί του και ύστερα να βγουν δημόσια και να εκφέρουν την άποψή τους. Από το σπίτι μου έμαθα ότι για αυτόν που έχει υπάρξει φίλος σου, δεν μπορείς να είσαι ο πρώτος που θα βγάλεις το μαχαίρι εναντίον του. Δεν θα το κάνω» τόνισε ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Όταν είμαι έτοιμος να πάρω θέση, θα την πάρω αφού πρώτα μιλήσω μαζί του. Έτσι κάνουμε εμείς στην Λάρισα. Δεν είναι μια κλασσική περίπτωση ενός ηθοποιού. Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει πολιτική ταυτότητα, είναι Ευρωβουλευτής και αν το Βέλγιο δεν γνώριζε τις ημερομηνίες των εκλογών, κάποιοι τις γνώριζαν» κατέληξε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας φιλοξενήθηκε στο #PrwinoMas και, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης από την Ελένη Χρονοπούλου.

Με αφορμή τα όσα είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στο podcast του για τον Ευρωβουλευτή, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε αρχικά: «Κατά την άποψή μου μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και να μην είναι έτσι. Μπορεί να είναι σύμπτωση και μπορεί να μην είναι. Κανείς δε μπορεί να ξέρει την πραγματικότητα, την απόλυτη. Το γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα, γιατί χρησιμοποιήθηκε και μία δική μου πρόταση που έγινε αντικείμενο μεγάλης συζήτησης. Δεν ήταν ανάρτησή μου, κακώς κι εκεί είναι το λάθος μου, έκανα μία συνομιλία με τον φίλο μου τον Πλασκοβίτη, που με ρώτησε αν ο Γεωργούλης είναι μέλος του ΣΕΗ».

«Δώσανε σημασία σε μία πρόταση, στο γιατί είπα μία συγκεκριμένη φράση που θα την επαναλάβω ότι γιατί το όνομά του δεν ειπώθηκε από την αρχή από το φερόμενο θύμα, σε αντιδιαστολή με τις ηθοποιούς που κατήγγειλαν ταυτοχρόνως τα γεγονότα του ανθρώπου που τις κακοποίησε» πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είπαμε ότι είναι ατυχές, μην το επαναλαμβάνεις! Να το κλείσουμε» είπε με τη σειρά της η Φαίη Σκορδά.

«Εγώ μπορώ να πω ότι είναι ατυχές αλλά δε μπορεί να χρησιμοποιείται από κάποιες κυρίες που κάνουν δικά τους site να με στοχοποιούν ως υπερασπιστή του κ. Γεωργούλη. Αυτό είναι απαράδεκτο! Γιατί αν με χαρακτηρίζουν εμένα αχαρακτήριστο, όπως διάβασα, το ίδιο αχαρακτήριστες είναι κι αυτές που δεν ξέρουν την πορεία μου, τη στάση μου στο metoo και το πώς λειτούργησα στις δίκες» ανέφερε στη συνέχεια ο Σπύρος Μπιμπίλας, με τη Φαίη Σκορδά να επιμένει ότι η φράση του, που προκάλεσε αντιδράσεις, δεν θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιηθεί καν.  

«Δεν περιμέναμε από σένα αυτή την τοποθέτηση. Συγγνώμη! Το να αναρωτηθείς γιατί; Δεν λέω να κατηγορήσεις τον Γεωργούλη… Σπύρο μου τόσο καιρό προσπαθούμε να μην στοχοποιούμε το θύμα, το οποίο έτσι το βάζεις σε μία διαδικασία να απολογηθεί, που είναι δύσκολη αυτή η διαδικασία» επεσήμανε ειδικότερα η Φαίη Σκορδά, με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να εξηγεί για ακόμα μία φορά τη δική του εκδοχή για το post που σχολιάστηκε έντονα.

Με αφορμή τη νέα παράσταση «Υπόθεση Μακρόπουλος» παραχώρησε συνέντευξη ο Περικλής Λιανός στη δημοσιογράφο Μυρσίνη Κοντού και την κάμερα της εκπομπής #StarBreakfast το πρωινό της Πέμπτης. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένο ηθοποιός μίλησε για την υπόθεση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συναδέλφου του, Αλέξη Γεωργούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περικλής Λιανός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «για την υπόθεση Γεωργούλη θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να κρατήσουμε μια απόσταση και υπάρχει ένας νομικός πολιτισμός. Να μην τον επικαλούμαστε και να τον εφαρμόζουμε αλά καρτ. Αλίμονο αν οποιαδήποτε καταγγελία οδηγούσε σε αυτόματο αποκεφάλισμα».

«Βεβαίως και γνωριζόμαστε, ναι, «γεια σου, τι κάνεις; Πως είσαι; Είμαι καλά». Ευγενής είναι αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Όλοι έχουμε σκοτεινές πλευρές αν υποθέσουμε ότι ισχύουν όλα αυτά. Όλοι έχουμε τις σκοτεινές μας πλευρές και εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ούτε για εμένα. Δεν μπορώ να ξέρω την ψυχή του καθενός. Δεν σημαίνει ότι κάποιος, επειδή είναι ωραίος, δεν κάνει τέτοια. ή τα κάνουν μόνο οι άσχημοι. Και αυτό δεν έχει σχέση με τον Γεωργούλη αλλά γενικά. Περιμένω τα πάντα από τους πάντες και από τον εαυτό μου».

«Το γεγονός ότι έχω ταυτιστεί με τον ρόλο του Θόδωρου από το «Καφέ της Χαράς» δεν είναι ευχάριστο. Είναι σαν αυτό να έχει καπελώσει ότι έχω κάνει από εκεί και πέρα ή ότι έχω κάνει μέχρι τότε αλλά, εντάξει, έτσι είναι» πρόσθεσε, ακόμα, ο Περικλής Λιανός στην ψυχαγωγική εκπομπή του STAR.

Με αφορμή τις συναυλίες που θα κάνει το φετινό καλοκαίρι ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Μέμος Μπεγνής παραχώρησε δηλώσεις στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών.

Ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει και τις καταγγελίες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό, ένα θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

«Γνωρίζομαι με τον Αλέξη Γεωργούλη. Δεν έχουμε κάνει παρέα αλλά γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Είναι λυπηρό όταν ακούγεται κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι ισχύει. Δεν θα δικάσουμε εμείς τον Αλέξη. Δεν ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα, ποιο είναι το ψέμα και ποια η αλήθεια. Αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη και εμείς δεν είμαστε ικανοί να το κρίνουμε» τόνισε ο Μέμος Μπεγνής.

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος καταγγέλθηκε για βιασμό και πρόκληση σωματικής βίας μίλησε στο #T-live ο Όθωνας Μεταξάς. Ο ηθοποιός συμπρωταγωνιστούσε με τον Ευρωβουλευτή, ενσαρκώνοντας τον «βιαστή» στο «προφητικό» έργο του Alpha, «Κινούμενη Άμμος».

Η εν λόγω σειρά που έχει τραγικές συμπτώσεις με την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου και αποκαλύφθηκε πρώτα μέσα το T–live με την Τατιάνα Στεφανίδου, διαπραγματεύονταν το δράμα μίας νεαρής δικηγόρου, η οποία – σύμφωνα με το σενάριο- εγκατέλειψε την Ελλάδα για να εργαστεί ως νομική σύμβουλος στις Βρυξέλλες αφήνοντας πίσω τον σύντροφό της, έναν νεαρό αθλητικογράφο που υποδυόταν ο Αλέξης Γεωργούλης.

Τι δήλωσε ο Όθωνας Μεταξάς

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε σχετικά με τον ρόλο του και την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. «Όταν παίζουν τον δολοφόνο, είναι δολοφόνοι όλοι; Αφήστε που ήταν στον δικό μου ρόλο αυτό… Εγώ ξέρω ότι ο Αλέξης ήταν από τη γνωριμία μου ένας πολύ γλυκός άνθρωπος… Τώρα, το τι μπορεί να κρύβει ο καθένας μέσα του, τι να σας πω; Δεν το ξέρω αυτό… Η προσωπική μου εμπειρία ήταν ότι είχα να κάνω με ένα πολύ γλυκό παιδί.

Εγώ είμαι πολύ μακριά από όλο αυτό. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι την προσωπική μου εμπειρία. Η προσωπική μου εμπειρία είναι αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι δήλωσε η Ιωάννα Παππά

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Κινούμενη Άμμος» δήλωσε χθες στην εκπομπή του Alpha και στην Πόπη Παπαδοπούλου για την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη: «Επειδή είναι μία ευαίσθητη ιστορία από όλες τις απόψεις και αφορά και στις δύο πλευρές και την κοπέλα που φαίνεται να είναι το θύμα, και τον Αλέξη που αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και αν ισχύουν όλα αυτά…

Η αλήθεια είναι πως ισχύει ότι μέχρι στιγμής δεν είχε ακουστεί κάτι για τον Αλέξη, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ εγώ να ξέρω τι συμβαίνει στη ζωή του καθενός οπότε νομίζω ότι από εκεί και μετά είναι θέμα της δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να έχω παραπάνω άποψη γι’ αυτό το ζήτημα. Έχει αρκετές ομοιότητες το σενάριο με αυτά που ζούμε αυτή τη στιγμή. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο, πέρα από το ότι είναι τυχαίο. Μιλάμε για το 2006, δεν μπορώ να τα συνδυάσω αλλιώς. Μόνο ότι κάτι τέτοιο είναι απλά τυχαίο.

Επειδή αυτά τα ζητήματα είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνα και δύσκολα, γι’ αυτούς που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω γιατί σίγουρα αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ευτυχώς που έχει δηλωθεί και έχει έρθει στο φως, και θα πρέπει να τιμωρηθεί ο υπαίτιος ανάλογα αλλά αυτό μένει αποδειχθεί αυτή τη στιγμή, κι εγώ σίγουρα δεν είμαι αυτή που μπορεί να πει τι συμβαίνει». 

Τη Μαρία Μπεκατώρου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής #SuperΚατερίνα και η δημοσιογράφος Χριστίνα Βουδούρη.

Η δημοσιογράφος θέλησε να τη ρωτήσει σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη με την ίδια, ωστόσο, να αρνείται ευγενικά να απαντήσει.

Να σου θυμίσουμε ότι Μαρία Μπεκατώρου και Αλέξης Γεωργούλης συνεργάστηκαν στο YFSF, όταν ο ηθοποιός είχε βρεθεί στην κριτική επιτροπή του σόου του ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Στην κάμερα της εκπομπής #SuperΚατερίνα μίλησε ο Γιώργος Λέφας και η Ευτυχία Μοσχάκη σχετικά με την υπόθεση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνάδελφο του, Αλέξη Γεωργούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λέφας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει βέβαια να τα λύσει η δικαιοσύνη. Ας περιμένουμε λίγο. Δεν χρειάζεται πια να κρεμάμε τους ανθρώπους στις πλατείες πριν βγουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Συμπαραστέκομαι στο κίνημα metoo γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και σαφώς δεν το συζητώ».

«Δεν είχα συνεργαστεί ποτέ με τον Αλέξη Γεωργούλη γιατί ήμουν και παλιότερος και επίσης ήμουν σε μια στιγμή που έφυγα. Τον ήξερα και έβλεπα ότι είναι ένα ταλαντούχο παιδί, όμορφο, με πάρα πολλές κατακτήσεις. «Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κάτι τέτοιο;» έλεγες».

«Τον Αλέξη Γεωργούλη πραγματικά δεν τον γνωρίζω, δεν έχουμε δουλέψει ποτέ μαζί αλλά είμαι πάντα με το μέρος των γυναικών οι οποίες έχουν το θάρρος να μπορούν να μιλήσουν γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο και επώδυνο αυτό για να το κάνει κάποια κοπέλα» συμπλήρωσε, επίσης, η Ευτυχία Μοσχάκη στην δημοσιογράφο Μένια Κούκου και την κάμερα της ψυχαγωγικής εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.

Δείτε το βίντεο στο 00:23' ΕΔΩ

Η Βίκυ Πρωτογεράκη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής #SuperΚατερίνα και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου το πρωινό της Πέμπτης στον Alpha. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ευρωβουλετή του ΣΥΡΙΖΑ και συνάδελφο της, Αλέξη Γεωργούλη καθώς και τις υποθέσεις του Γιώργου Κιμούλη και του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, η Βίκυ Πρωτογεράκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με προβληματίζει γιατί βγήκε τώρα η υπόθεση Γεωργούλη, δηλαδή πριν από τις εκλογές. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος έχει σκεφτεί αυτό που σκέφτηκα εγώ, δεν είμαι η μόνη. Οπότε, ακόμα και δίκιο να έχει αυτός που το έκανε, το χάνει γιατί σε αυτή την περίοδο είναι λίγο περίεργο ενώ έχει γίνει πριν από τρία χρόνια».

«Αν ο Γιώργος Κιμούλης δεν είχε χάσει δουλειές και χρήματα, ο άνθρωπος ήταν απομονωμένος αυτό το διάστημα εξαιτίας όλης αυτής της κατάστασης, θεωρώ ότι δεν θα έκανε αγωγή αποζημίωσης. Νομίζω ότι την έκανε γιατί προφανώς έμεινε χωρίς δουλειά για αρκετό καιρό οπότε έπρεπε από κάπου να αναζητήσει να αποζημιωθεί».

«Θεωρώ ότι όντως ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε οικονομικό πρόβλημα από πριν και βεβαίως συνεχίζεται και τώρα. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά που έκανε, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Μιλήσαμε δυο φορές αυτό το διάστημα και οι άνθρωποι, αφού βγήκαν από αυτόν τον κυκεώνα, ηρέμησαν» συμπλήρωσε, επίσης, η Βίκυ Πρωτογεράκη στην κάμερα της ψυχαγωγικής εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»