Πηγή Δεβετζή για Αλέξη Γεωργούλη: «Είναι γελοία πράγματα αυτά, δεν πιστεύω τίποτα»

Αποκάλυψη βόμβα: «Ο Αλέξης Γεωργούλης και η καταγγέλλουσα είχαν σχέση» - Τι ακολουθεί μετά την καταγγελία κατά του - Όταν είχε πρωταγωνιστήσει σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος είχε καταγγελθεί το 2020 για σεξουαλική παρενόχληση από την Ελένη Χρονοπούλου.

Τι ακολουθεί μετά την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη

Ο ηθοποιός υπέβαλε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την υπόθεση να προκαλεί πολιτικό «σεισμό» και αντιδράσεις.

Μία ανάρτηση που είχε κάνει ο Αλέξης Γεωργούλης τον Νοέμβριο του 2020 έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή την καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση και βία.

Το post είχε γίνει ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και ο ηθοποιός και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει το δικό του μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του και είχε γράψει το παρακάτω μήνυμα:

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου.

Ο όρος “βία κατά των γυναικών” περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.

Γνωρίζετε ότι …
1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Οταν μιλούσε για το ελληνικό #MeToo

Ένα χρόνο μετά την παραπάνω ανάρτηση, ο Αλέξης Γεωργούλης, που τέθηκε, χθες, εκτός ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας, μίλησε για το ελληνικό #MeToo, τη σεξουαλική κακοποίηση και την κακοποιητική συμπεριφορά σε χώρους δουλειάς.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2021, ο ηθοποιός, είχε μιλήσει στην εκπομπή του MEGA, «Πάμε Δανάη», αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σαν γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία».

«Δεν έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Είναι θέμα εξουσίας. Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι ωραίο παιδί ή όχι. Αρνήθηκα προτάσεις. Πιστεύω ότι πλέον θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να μη σταματήσει όλο αυτό», είχε πει τότε.

Είχε προσθέσει μάλιστα: «Πρότεινα στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένας σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες».

Μιλώντας στον Alpha τον Οκτώβριο το 2022, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε δηλώσει: «Αυτό που θα ήθελα στα δύο χρόνια που υπολείπονται, κάποια συγκεκριμένα πράγματα να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Παράδειγμα την κακοποίηση στους χώρους Πολιτισμού. Ζήτησα από την επιτροπή cult να μαζέψουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε μία συζήτηση και να μιλήσουμε πάνω στο θέμα αυτό».

«Δεν έχω υπάρξει παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Έτσι όπως ξέρω τον χώρο, κάποιος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο όνομα της καλής επίδοσης», είχε πει.

H σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της ότι «την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».

Στο πλευρό του Αλέξη Γεωργούλη βρίσκεται η καλή του φίλη, Πηγή Δεβετζή, η οποία μίλησε στο #ToPrwino χαρακτηρίζοντας γελοία τα όσα ακούγονται.

Ειδικότερα, η Πηγή Δεβετζή δήλωσε: «Τον Αλέξη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένα πάρα πολύ καλό παιδί και τον συνάντησα στο Ευρωκοινοβούλιο πριν από ένα μήνα που είχα πάει καλεσμένη. Εντάξει, μιλάμε τώρα είναι γελοία πράγματα αυτά. Δεν πιστεύω τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τον στηρίζω, τον έχω πάρει τηλέφωνο. Δεν πιστεύω τίποτα, είναι αστεία αυτά τα πράγματα».

Η Πηγή Δεβετζή επεσήμανε επίσης: «Νομίζω ότι ο Αλέξης δεν θα δώσει σημασία, είναι τόσο καλό παιδί και φίλος μου. Εντάξει τι να πω… Η καθεμία, δεν ξέρω ποια είναι αυτή που έχει κάνει μία τέτοια καταγγελία, για κάποιο σκοπό έγινε όλο αυτό. Γελάω, τίποτα άλλο»

Όσα είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στο #ΚαλημέραΕλλάδα

Συγκεκριμένα, μιλώντας την Τρίτη στον ΑΝΤ1 είπε: «Yπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ο γνωστός δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Γιώργος Κίρτσος μίλησε για τους δυο πρωταγωνιστές της υπόθεσης: «Ο Αλέξης Γεωργούλης και η καταγγέλλουσα είχαν σχέση»

Όσα είπε για την καταγγελία ο δικηγόρος Βρυξελλών, Νίκος Κορογιαννάκης: «Δεν εξηγείται με εύκολο τρόπο γιατί η άρση της ασυλίας γίνεται τώρα ενώ η καταγγελία έγινε πριν 38 μήνες»

Δαλαμπούρα για υπόθεση Γεωργούλη: «Μια γυναίκα κακοποιείται ξανά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της»

Γεωργιάδης, Κατρούγκαλος, Καρχιμάκης σχολιάζουν την υπόθεση Γεωργούλη

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια δολοφονία χαρακτήρα και του Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο μαζί με τον Λιγνάδη και την κ. Γκραμπόβσκι.

«Και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρα της Λίνας Μενδώνη. Όπου η Λίνα Μενδώνη ήταν ξαφνικά απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε: «Φαντάζεστε τώρα όλη η Νέα Δημοκρατία να εξαπολύσει όλους τους λογαριασμούς στο twitter και στο facebook και να δείχνει τις φωτογραφίες και τις σέλφι του Γεωργούλη με τον Τσίπρα; Και να αρχίσει να λέει ‘ΣΥΡΙΖΑ παιδοβιαστές, ΣΥΡΙΖΑ βιαστές, ΣΥΡΙΖΑ ξυλοδαρμοί γυναικών’; Δεν σας λέω ότι θα το κάνουμε, αλλά θέλω να αναδείξω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έγινε η ιστορία με τον Κολωνό, ξεκίνησαν μέχρι να βγει ότι είναι εμπλεκόμενο και δικό τους κομματικό στέλεχος, ξεκίνησαν και έλεγαν ΝΔ παιδοβιαστές. Με την ίδια λογική, φαντάζεστε να κάνουμε κι εμείς σαν ΝΔ το ίδιο πράγμα τώρα; Να λέμε σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα social media για ΣΥΡΙΖΑίους που δέρνουν ή βιάζουν τις γυναίκες; Όχι βέβαια. Πρέπει να καταλάβει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ πως όσο πολιτεύεται με τοξικότητα, αυτά θα λούζεται.

Είναι απολύτως προφανές ότι ο Τσίπρας το ήξερε και τον κάλυπτε γιατί μια τέτοια έρευνα δεν μένει κρυφή τρία χρόνια. Θα πρέπει κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για την δολοφονία χαρακτήρων που πραγματοποίησε στην υπόθεση Λιγνάδη και όχι μόνο. Θα πρέπει επιτέλους, να συμφωνήσουμε πως δεν μπορεί να φταίνε συνολικά τα κόμματα για μια συμπεριφορά ενός προσώπου».

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»