Οι αντιδράσεις σε τηλεόραση & διαδίκτυο μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου στον Αλέξη Γεωργούλη

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη και η απάντηση με ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου - Τσιμτσιλή, Καινούργιου, Σκορδά, Γεωργιάδης, Τσαπανίδου, Δεβετζή, Τσαμπάζη, Γαβράς, Δημητρακόπουλος, Ράπτη, Ακρίτα, Ασλάνογλου, Παπαδάκης, Πατουλίδου, Μπάρκα, Λιάγκας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμό που τον βαραίνουν αρνείται ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του, λίγη ώρα μετά την πρώτη επίσημη και επώνυμη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου, της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό και σωματική βλάβη.

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως ο πελάτης τους αρνείται επισήμως όλες τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί να χυθεί όλο το φως στην υπόθεσή του, ενώ θα συνεργαστεί με τις Αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά»

Untitled_mokIewE.width-800 61fbb998e8f72 Alexandros_Georgoulis_(48951546332) georgoulis2 0207_ALEXIS_GEORGOYLIS_1912020-696x466 georgoulis-alexis-scaled
Untitled_mokIewE.width-800 61fbb998e8f72 Alexandros_Georgoulis_(48951546332) georgoulis2 0207_ALEXIS_GEORGOYLIS_1912020-696x466 georgoulis-alexis-scaled

Η μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του ηθοποιού και Ευρωβουλευτή, η Σταματίνα Μαλλά μίλησε στο #ToPrwino και στον δημοσιογράφο, Θάνο Βάγιο.

Ειδικότερα, η κα Σταματίνα Μαλλά δήλωσε: «Δεν έχουμε λάβει ακόμη την δικογραφία και οτιδήποτε μαθαίνουμε είναι από πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε μία δικογραφία ή σε ένα κατηγορητήριο που μπορεί να έχει η να μην έχει ακόμη υπάρξει, γιατί δεν έχει κληθεί ο κύριος Γεωργούλης από τις αρχές ακόμη». 

«Την δικογραφία θα την λάβουμε μετά την Πέμπτη. Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες να την λάβουμε γιατί θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί και να πει τη θέση του στις αρμόδιες αρχές του Βελγίου. Μέχρι να λάβουμε την δικογραφία δεν ξέρουμε καν τι είναι αυτό για το οποίο κατηγορείται» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στη ψυχολογία του Αλέξη Γεωργούλη, η κα Μαλλά επεσήμανε: «Όπως θα ήταν οποιοδήποτε ανθρώπου μπορεί να έχει μια τέτοια κατηγορία αδίκως! Δηλώνει αθώος, θα αποδείξει την αθωότητά του του!»

Οι καταγγελίες από την Ελένη Χρονοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Χρονοπούλου κατηγορεί τον Αλέξη Γεωργούλη για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στην εκπομπή Live News, το θύμα κατήγγειλε τον πρώην ηθοποιό στις αρχές του 2020. Η γυναίκα φέρεται να είχε χτυπηθεί από τον κ. Γεωργούλη και μετέβη αρχικά σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες.

Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και μετά από σύσταση της φαρμακοποιού μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία και την εξέτασε ιατροδικαστής. Μάλιστα από την εξέταση που έγινε, καταγράφηκε η κακοποίηση και διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η ίδια -λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση και του ονόματός της- αναφέρει σε ανάρτησή της:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή (Δευτέρα του Πάσχα 17.04.2023) διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Πληροφορίες πάντως υπάρχουν και για δεύτερη καταγγελία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019 μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε μια μαθητεία στο γραφείο, φαίνεται να ειχε παραπονεθεί ότι υπήρξε μια απόπειρα κακοποίησης από τον κ. Γεωργούλη, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από στελέχη του ευρωκοινοβουλίου για το τι έχει συμβεί, δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία.

Επιπλέον, ο συνεργάτης του κ. Γεωργούλη που είχε μεσολαβήσει για να δουλέψει εκεί η κοπέλα, έχει επίσης αποχωρήσει από το πλευρό του.

Οι βελγικές αρχές ελέγχουν και άλλη μια περίπτωση, που όμως και οι δύο δεν έχουν λάβει νομική μορφή.

elchron_64219643_122161315687808_5027224266383.width-730 xronopoulou-eleni__4_.width-730 xronopoulou-eleni__6_.width-730 xronopoulou-eleni__5_ elchron_76965258_261501824810289_8207907257652.width-730 chronopoulou-01
elchron_64219643_122161315687808_5027224266383.width-730 xronopoulou-eleni__4_.width-730 xronopoulou-eleni__6_.width-730 xronopoulou-eleni__5_ elchron_76965258_261501824810289_8207907257652.width-730 chronopoulou-01

Όσα δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης στο #PameDanai και τον Άρη Καβατζίκη για την κακοποίηση, στις 6 Απριλίου, 11 μέρες πριν γίνει γνωστή η καταγγελία σε βάρος του,.

Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής μίλησε για την θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Βλέπω θετικά μια ακόμη 5ετια στο ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολύ δημιουργική περίοδος και ως γραφείο καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας μας βράβευσε για την προσφορά μας στον πολιτισμό κατά την περίοδο της πανδημίας. Μου έκανε εντύπωση το πόσο οργανωμένοι είναι οι Ισπανοί στον τομέα του πολιτισμού», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Αναφορικά με την κακοποίηση και τις κακοποιητικές συμπεριφορές είπε: «Φέραμε κάτι νέο στο κομμάτι της κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού, καθώς δεν υπήρχε καταγεγραμμένο γραπτώς το ιστορικό των κακοποιήσεων. Ήρθα αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά επειδή μπήκα αρκετά μεγάλος στο επάγγελμα, ήμουν γειωμένος & αντιμετώπισα έξυπνα τις καταστάσεις».

Και πρόσθεσε: «Εάν γνώριζα την επιτυχία που γνώρισα στα 27 με το «Είσαι το ταίρι μου» στα 20-22 μου, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο τι θα έκανα για να μου συμβεί. Νεότερος ίσως εκμεταλλευόμουν διαφορετικά την επιτυχία, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι «σε πιέζω λόγω εξουσίας, αλλά και το τι σου υπόσχομαι ότι θα κερδίσεις. Αν είσαι ανώριμος και όσα σου υπόσχονται σου φαντάζουν τεράστια ή ότι είναι το νόημα της ζωής, μπορεί να δώσεις τα πάντα, να κακοποιηθείς και να μη μιλήσεις. Μπορεί να βλέπεις ότι έρχεται η κακοποίηση και να πεις «θα το αντέξω, τι είναι αυτό μπροστά σε αυτό που εγώ φαντάζομαι ότι θα κερδίσω».

Για τον… έρωτα στο Ευρωκοινοβούλιο υπογράμμισε πως, «εάν κάποιος μου έλεγε «ή αυτό ή το άλλο», ήμουν τόσο σταθερός και πατούσα στα πόδια μου που τον έφερνα σε δύσκολη θέση να μου πει ξεκάθαρα τι εννοούσε. Οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι ερωτεύονται μέσα στους χώρους του, αλλά υπάρχουν και μετά. Έχω συνάψει σχέσεις μετά τον χώρο του ευρωκοινοβουλίου σε ανθρώπινο επίπεδο».

Αλέξης Γεωργούλης – Οι πρώτες αντιδράσεις στον τηλεοπτικό αέρα

Δανάη Μπάρκα

Μετά την προβολή της συνέντευξης του Αλέξη Γεωργούλη στις 6 Απριλίου, στον Άρη Καβατζίκη, η Δανάη Μπάρκα τοποθετήθηκε για το θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα, η Δανάη Μπάρκα είπε on air: «Να διευκρινίσουμε ότι και το κλίμα και η κατάσταση που έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη, είναι γιατί δεν υπήρχε ούτε φήμη, ούτε καταγγελία. Επίσης, σε σχέση με το χιούμορ που μπορεί κάποιος να δει στο απόσπασμα να πούμε ότι όλοι σε αυτόν τον χώρο γνωριζόμαστε. Αλίμονο αν πιάσουμε την τρίχα και την κάνουμε τριχιά. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία απόφαση κανενός δικαστηρίου, οπότε όλοι μπορούμε πιο “άνετα” να λέμε μία γνώμη και να παραθέτουμε τα γεγονότα που εμείς έχουμε καταγράψει».

«Υπάρχει μία καταγγελία, υπάρχουν φήμες για πολλά πράγματα. Η δική μας θέση όπως έχουμε ξαναπεί, και δεν το λέω μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πριν εκδικαστούν οι υποθέσεις και πριν βγουν οι αποφάσεις, αντί να προάγουμε τη βία και την κακοποίηση σε ανθρώπους που μπορεί να είναι ήδη κακοποιητές στον οποιονδήποτε άνθρωπο, είναι να κατευνάζουμε τα πνεύματα και να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να μιλήσει. Δεν μπορούμε να δικάσουμε ή να αθωώσουμε. Το ξαναλέω» πρόσθεσε η Δανάη Μπάρκα.

«Είναι λεπτό το ζήτημα, και η δική μας θέση είναι ακόμα πιο λεπτή, αλλά και η δική μου λεπτότερη από όλων» κατέληξε η παρουσιάστρια για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και πέρασε σε διαφημιστικό διάλειμμα.

Σταματίνα Τσιμτσιλή:

H παρουσιάστρια του #HappyDay αναφέρθηκε στο θέμα, προβάλλοντας την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή της ο Αλέξης Γεωργούλης τον περασμένο Οκτώβριο: «Έβγαλε την ανακοίνωση εκ των υστέρων, ενώ ήξερε ότι υπάρχει η καταγγελία τρία χρόνια πριν. Είναι σαν να λέει ότι τώρα το έμαθε», τόνισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Και πρόσθεσε: «Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ανοχή σε κάποια πρόσωπα όταν βλέπει ότι ίσως υπάρχει μία άλλη άποψη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις βίας, κακοποίησης και επίθεσης σε βάρος ενός ανθρώπου φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Κατερίνα Καινούργιου:

Η παρουσιάστρια του Alpha ζήτησε διευκρυνίσεις από τους συνεργάτες της σχετικά με την απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλη από το ΣΥΡΙΖΑ: «Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως ο ίδιος ουσιαστικά τον απομάκρυνε, ενώ εδώ διαβάζουμε ότι παραιτήθηκε ο ίδιος», αναρωτήθηκε η Κατερίνα Καινούργιου.

Και απάντησε ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Ο Γεωργούλης λέει ότι ο ίδιος ζήτησε να παραιτηθεί και να φύγει από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΡΙΖΑ λέει αποπέμψαμε τον Αλέξη Γεωργούλη. Ο Αλέξης Γεωργούλης μαθαίνει τώρα για την καταγγελία που έγινε το 2020; Φαντάζομαι το γνώριζε».

Φαίη Σκορδά:

Και η Φαίη Σκορδά παρουσίασε το θέμα με τους συνεργάτες της κάνοντας το δικό της σχόλιο: «Είναι πολύ άβολο όταν έχεις μία καταγγελία – και ξαναλέω, είναι φερόμενο θύμα και φερόμενος δράστης – αλλά για να ζητηθεί η άρση ασυλίας, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία. Και καθόμαστε και συζητάμε για παρατάξεις και χρωματισμούς.  Θα έπρεπε να συζητάμε αν αυτή η κυρία τώρα θα κάνει κάποια μήνυση για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της», ανέφερε η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ.

«Όταν έχεις έναν άνθρωπο ο οποίος εκφράζει κάτι πολύ άσχημο που βίωσε, οφείλεις να ακούσεις και να σεβαστείς αυτό που λέει και να είσαι δίπλα του. Πάντα είσαι δίπλα, αρχικά, στο φερόμενο ως θύμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταδικάσεις εσύ ευθέως τον άνθρωπο τον οποίο κατηγορείται. Σε όλες τις περιπτώσεις είσαι δίπλα στα φερόμενα ως θύματα, αυτό δεν έχει να κάνει όμως με τις Αρχές και ποια θα είναι η αλήθεια και ποια θα είναι η δικαστική απόφαση για τον κατηγορούμενο», είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

«Το θεωρώ πολύ άστοχο να κάνουμε την ίδια κουβέντα αν ένας άνθρωπος, γυναίκα ή άντρας μπορεί να είναι κακοποιητικός και αυτό έχει να κάνει με την οικονομική του κατάσταση, πόσο επιτυχημένος είναι στη δουλειά του, με το πόση επιρροή έχει και αν είναι όμορφος. Δε σημαίνει κάτι, μια κακοποιητική συμπεριφορά είναι άσχετη από όλες αυτές τις παραμέτρους», κατέληξε η Φαίη Σκορδά.

Γιώργος Λιάγκας

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φωτεινή Πετρογιάννη βγήκαν από τα ρούχα τους κατά τη διάρκεια της κουβέντας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, μετά από διαφωνίες που είχαν σχετικά με το θέμα. Αρχικά, ο διάλογος που ανέβασε την ένταση ήταν ο εξής:

Γ.Λ. Κρεμάσαμε μια γυναίκα, χωρίς να το θέλει, στα μανταλάκια. Θα μου πεις, η κοινωνία αυτή τελικά θα κάνει τη γυναίκα αυτή ηρωίδα; Πολύ πιθανό, θα γίνει η ιέρεια του #metoo στην Ελλάδα η συγκεκριμένη κυρία και το αξίζει και μπράβο της, αν ισχύουν οι καταγγελίες προφανώς.

Φ.Π. Επειδή λέει ότι θα ηρωποιηθεί, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον

Γ.Λ. Αν ευσταθούν οι καταγγελίες είπα. Μη βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν έχω πει.

Φ.Π. Δεν λέω για σένα Γιώργο μου, δεν λέω για σένα. Άλλο πράγμα θέλω να πω.

Γ.Λ. Μη δημιουργείς εντυπώσεις.

Φ.Π. Εγώ δημιουργώ εντυπώσεις; Δεν με άφησες να ολοκληρώσω. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν είναι όλοι μαζί της και αυτό είναι που με στενοχωρεί εμένα. Είναι άλλο να πεις δεν ξέρω αν ευσταθούν όλα αυτά και θα το κρίνει η δικαιοσύνη και άλλο να σπεύδεις να γράψεις ότι το εκμεταλλεύεται, γιατί το είπε τώρα λίγο πριν τις εκλογές, δέχεται επιθέσεις αυτή η γυναίκα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φωτεινή Πετρογιάννη καβγάδισαν έντονα στον τηλεοπτικό αέρα.

Φ.Π. Είναι πολύ σημαντικό για τους ψηφοφόρους να γνωρίζουν πότε ακριβώς ενημερώθηκαν τα στελέχη του κόμματος, πότε έγινε γνωστή αυτή η ιστορία, πώς το διαχειρίστηκαν και τι έκαναν ακριβώς πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Γ.Λ. Είπα κάτι και το πήγατε αλλού πάλι, πολιτικά. Κάνετε κι εσείς μικροπολιτική στην εκπομπή εδώ. Εγώ διαφωνώ με αυτή τη μικροπολιτική λογική.

Φ.Π. Κάνουμε εμείς μικροπολιτική; Επειδή θέλουμε να ξέρουμε πότε ακριβώς μαθεύτηκε αυτό το συμβάν;

Γ.Λ. Εγώ το πήγα όμως Φωτεινή μου αλλού. Εγώ το πήγα στη λογική ότι ενώ όλοι προτρέπουμε τα θύματα να μιλήσουν, βγαίνουμε και διαπομπεύουμε τα θύματα. Δεν με αφορά καθόλου αν θα χάσει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα πάρει ο Κυριάκος.

Φ.Π. Εμένα με αφορά.

Γ.Λ. Χαίρομαι που λες ότι σε αφορά. Εμένα καθόλου. Μικροπολιτική δεν έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου, εγώ προσωπικά.

Φ.Π. Ούτε εγώ γιατί δεν ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. Αυτό που λέω είναι ότι με αφορά ως ψηφοφόρο να ξέρω πότε έγινε γνωστή αυτή η ιστορία.

Γ.Λ. Θα τσακωθούμε εδώ τώρα λες και είμαστε γραφικοί πολιτικοί που τσακώνονται στα παράθυρα. Ντροπή!

Άδωνις Γεωργιάδης:

Στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον Αλέξη Γεωργούλη και το ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την στάση του Αλέξη Τσίπρα: «Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος.

Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια δολοφονία χαρακτήρα και του Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο μαζί με τον Λιγνάδη και την κ. Γκραμπόβσκι», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πόπη Τσαπανίδου:

«Μας έχει σοκάρει όλους, ειδικά τις γυναίκες, από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ιστορία αυτή ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες μάθαμε ότι βαρύνεται με μία καταγγελία και αμέσως μετά, σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτονόητο. Έχουμε δει να υπάρχουν καθυστερήσεις σημαντικές σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως κινήθηκε και έδωσε την εντολή» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η φήμη για την συμπεριφορά του ηθοποιού υπήρχε από τον Ιούνιο του 2022. Ωστόσο, όταν η φήμη έγινε καταγγελία, το κόμμα κίνησε τις διαδικασίες για απομάκρυνσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η φήμη για γενική κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Τις φήμες δεν πρέπει να τις αφήνουμε. Καταγγελία δεν υπήρχε. Όταν αυτή η φήμη έφτασε στην ευρωομάδα μας, αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες, και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή να το ψάξουν. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο κοινοβούλιο. Και στο κοινοβούλιο έφτασε χθες η απόφαση. Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά, και έκανε λόγο για συκοφαντικές φήμες που κυκλοφορούν στο αέρα, προσβλητικές φήμες. Μάλιστα, αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τον τρόπο που το ψάξαμε». 

Στη συνέχεια, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου. «Ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποια καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη. Δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές, οι διαδικασίες καλύπτονται από το απόρρητο», συμπλήρωσε. Ακόμη, επισήμανε πως «αν κινούμασταν με βάση μόνο τις φήμες, δεν θα ήταν κανένας από εμάς στις θέσεις μας», ενώ σημείωσε ότι «αποτελεί ερώτημα γιατί οι βελγικές αρχές άργησαν τόσο πολύ και διέρρευσαν τώρα την υπόθεση, πριν από τις εκλογές». 

Η Πόπη Τσαπανίδου διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, της δικηγόρου που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά και μάλιστα κάλεσε τους δημοσιογράφους να τη σεβαστούν.

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως. Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσει στη δικαιοσύνη, θα πρέπει  όμως, να δώσει κάποιες εξηγήσεις στον κόσμο που τον εξέλεξε στο Ευρωκοινοβούλιο. Και παράλληλα, τη θέση αυτή που κατέχει στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτεί, να αξιολογήσει και να την επιστρέψει μέχρι να κριθεί από τη δικαιοσύνη. Κι αν αθωωθεί, το ξανασυζητάμε το θέμα. Του το έχουμε ζητήσει». 

Πηγή Δεβετζή:

Σοκαρισμένη από την καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη δηλώνει η Πηγή Δεβετζή στην εκπομπή #SuperΚατερίνα ενώ αποκαλύπτει και το μήνυμα που έλαβε από τον ίδιο σήμερα.

«Δεν το χωράει ο νους μου για έναν άνθρωπο που γνωρίζω ως ευγενή και ευγενικό πρόσωπο. Έπεσα από τα σύννεφα όταν το άκουσα και θα ήθελα να είναι πραγματικά ένα ψέμα. Παρερμηνεύτηκε η χθεσινή μου δήλωση. Υποστήριξα έναν άνθρωπο γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον γνωρίζω. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε δε θα ήθελα μια κοπέλα να βιώσει κακοποίηση γιατί όπως έχω πει, έχω πέσει κι εγώ θύμα.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και αν έχει συμβεί το παραμικρό θα είμαι η πρώτη που θα το καταδικάσω. Πέφτω από τα σύννεφα, έχω πάθει σοκ. Από την άλλη, δεν είναι ωραίο να κρεμάμε και τους ανθρώπους στα μανταλάκια γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε αρχικά η Πηγή Δεβετζή.

Στη συνέχεια, η Πηγή Δεβετζή αποκάλυψε και το μήνυμα που έλαβε από τον Αλέξη Γεωργούλη σήμερα το πρωί.

«Κατά καιρούς μιλάμε με τον Αλέξη Γεωργούλη αλλά δεν είμαστε κολλητοί. Είναι μια συμπάθεια χρόνων. Στις Βρυξέλλες που τον συνάντησα είδα έναν άνθρωπο ήρεμο, καθόλου προβληματισμένο, κάναμε και πολλή πλάκα… Την καταγγέλλουσα δεν την ξέρω καν.

Έστειλα χθες μήνυμα στον Αλέξη και του είπα ότι φαντάζομαι πως βλέπει τι γίνεται και πως έχω βγει να μιλήσω για εκείνον και μου απάντησε σήμερα, “Ευχαριστώ, είναι τρελό αυτό που γίνεται”. Φαντάζομαι ότι θα έχει τρελαθεί. Με ενοχλεί αυτή η ανθρωποφαγία που συμβαίνει. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη» είπε η Πηγή Δεβετζή.

Σου θυμίζουμε, ότι σε χθεσινές δηλώσεις της στο #ToPrwino, η Πηγή Δεβετζή επεσήμανε: «Τον Αλέξη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένα πάρα πολύ καλό παιδί και τον συνάντησα στο Ευρωκοινοβούλιο πριν από ένα μήνα που είχα πάει καλεσμένη. Εντάξει, μιλάμε τώρα είναι γελοία πράγματα αυτά. Δεν πιστεύω τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τον στηρίζω, τον έχω πάρει τηλέφωνο. Δεν πιστεύω τίποτα, είναι αστεία αυτά τα πράγματα.

Νομίζω ότι ο Αλέξης δεν θα δώσει σημασία, είναι τόσο καλό παιδί και φίλος μου. Εντάξει τι να πω… Η καθεμία, δεν ξέρω ποια είναι αυτή που έχει κάνει μία τέτοια καταγγελία, για κάποιο σκοπό έγινε όλο αυτό. Γελάω, τίποτα άλλο».

Μάνος Γαβράς:

Τον Μάνο Γαβρά συνάντησαν οι τηλεοπτικές κάμερες στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Κρήτη όπου βρισκόταν για τις διακοπές του Πάσχα.

Ο ηθοποιός και επιχειρηματίας, μέσα σε όλα ρωτήθηκε και για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη τον οποίο γνωρίζει προσωπικό. Ο Μάνος Γαβράς, φάνηκε να μη γνωρίζει τι έχει συμβεί και δεν έκρυψε την έκπληξή του όταν οι δημοσιογράφοι τον ενημέρωσαν για την καταγγελία που εκκρεμεί σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

«Ουάου. Δε ξέρω τι να σχολιάσω, δεν γνωρίζω. Μου κάνει εντύπωση. Τον ξέρω τον Αλέξη, μου κάνει εντύπωση αυτό που ακούω. Δεν είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Με τον Αλέξη τα λέμε όποτε τον βλέπω. Θα τσεκάρω να δω αν είναι οκ, δεν το ήξέρα» είπε έκπληκτος ο Μάνος Γαβράς.

Δώρα Τσαμπάζη:

Με ανάρτησή της στο instagram, η δημοσιογράφος και υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη απαντά στα μηνύματα που δέχεται για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη..

«Μου στέλνετε πολλοί για την υπόθεση Γεωργούλη και με ρωτάτε τη γνώμη μου. Ε λοιπόν η γνώμη μου είναι αυτή που ήταν πάντα. Είμαστε πάντα με τα θύματα no matter what. Χωρίς μεν και άλλα. Όταν και αν παραδοθεί λευκός από την δικαιοσύνη θα συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα. Είμαστε με τα θύματα, πιστεύουμε τα θύματα και στηρίζουμε τα θύματα», έγραψε η Δώρα Τσαμπάζη στην ανάρτησή της.

doratsambazi_3083810380714338435-large

Έλενα Ράπτη:

«Για μια γυναίκα είναι πολύ δύσκολο να σπάσει τη σιωπή της και να καταγγέλλει όσα έχει βιώσει»

Έλενα Ακρίτα:

«Το «εγώ αδελφή μου σε πιστεύω», το λέμε για όλες τις γυναίκες άσχετα με τι κόμμα είναι»

Μαρίνα Ασλάνογλου:

«Έπεσα από τα σύννεφα με την καταγγελία στον Γεωργούλη, όσο τον ξέρω δεν πειράζει άνθρωπο»

Δημήτρης Παπαδάκης:

«Η κατάσταση είναι σοκαριστική και στενάχωρη, με τον Αλέξη Γεωργούλη κάναμε παρέα»

Βούλα Πατουλίδου:

«Κάτι θα υπάρχει για να έχει επιληφθεί της υπόθεσης η βέλγικη δικαιοσύνη»

Μιχάλης Δημητρακόπουλος:

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στο #MEGAΚαλημέρα για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και για τις καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε και από την ανάρτηση της καταγγέλλουσας, Ελένης Χρονοπούλου, η πρώτη επίσημη καταγγελία έγινε το 2020 και άρα η έρευνα κράτησε 3 χρόνια.

«Η αλήθεια είναι ότι η καταγγελία έγινε το 2020, πέρασαν 3 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα προφανώς οι ανακριτικές αρχές διερευνούσαν τις κατηγορίες ώστε να μπορέσουν να τεκμηριωθούν. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι εισάγεται προς εκδίκαση στο δικαστήριο μία υπόθεση όταν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και τεκμηριωμένες. Τώρα γιατί πέρασαν 3 χρόνια σε αυτή την υπόθεση ενώ από τη δημόσια ανακοίνωση της καταγγέλλουσας, είχε την καταγγελία της και είχε πάει και σε ιατροδικαστή, δεν μπορώ να το εξηγήσω», ανέφερε αρχικά.

«Όσον αφορά στο βελγικό σύστημα, είναι ένα σύστημα που ζητάει ομολογίες. Είναι ένα δίκαιο ομολογιών. Εάν ο καταγγελλόμενος είναι αρνητικός θα περάσει δύσκολα, γιατί αυτό το σύστημα επιβραβεύει τους ομολογούντες. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να διακονώ την δικηγορία στις Βρυξέλλες εάν το μόνο μου μέλημα ήταν να πείσω τον ή την εντολέα μου να δηλώσει ενοχή, όταν η θέση τους είναι ότι δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Μου φαίνεται αδιανόητη η χρονική διάρκεια όταν για υποθέσεις όπως της κ. Καϊλή η βελγική δικαιοσύνη κίνησε διαδικασίες σε 6 μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Γεωργούλης για την έρευνα αυτά τα τρία χρόνια;

«Είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι είχε ενημερωθεί. Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τους συναδέλφους. Άλλη μια δυσκολία που υπάρχει στη βελγική δικονομία είναι ότι τα στοιχεία της δικογραφίας τα δίνουν οι αρχές με το σταγονόμετρο. Δύο μέρες πριν την ακρόαση θα δώσουν τα στοιχεία, πολλές φορές μία μέρα, άλλες φορές επιλεκτικά. Τα δικαιώματα ενός κατηγορουμένου δεν κατοχυρώνονται στην πράξη στις βελγικές αρχές. Η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο το οποίο με ευκολία το επιβάλλουν οι βελγικές αρχές εάν δεν έχει ομολογήσει ο κατηγορούμενος. Εάν έχει ομολογήσει  μπορεί να την γλιτώσει», σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο.

«Οι κατηγορίες μετά την ανακοίνωση της καταγγέλλουσας, οι βέλγικες διατάξεις του ποινικού νόμου για βιασμό δεν διαφέρουν πολύ με τον ελληνικό. Η προβλεπόμενη ποινή ήταν 5-10 χρόνια κάθειρξη, το 2022 έγινε 10-15χρ΄νοια. Βιασμός στον βελγικό κώδικα περιγράφεται η μη συναίνεση», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»