Ετήσια εκστρατεία ενημέρωσης από τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

Τον Νοέμβριο γιορτάζουμε 35 χρόνια Προληπτικής Παιδιατρικής

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

O Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην Προληπτική Παιδιατρική με την ετήσια καμπάνια ενημέρωσης και τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» να είναι αφιερωμένες στα 35 χρόνια ζωής του ΚΠΠ.

Φέτος, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» γιορτάζει 35 χρόνια συνεχούς προσφοράς υψηλής ποιότητας ανιχνευτικών προγραμμάτων στην κυπριακή κοινωνία, ώστε τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, το ΚΠΠ είναι ο μοναδικός φορέας της χώρας μας που εδώ και 35 χρόνια διενεργεί τρία απαραίτητα ανιχνευτικά προγράμματα, δωρεάν, σε όλες τις έγκυες και νεογνά της Κύπρου:

  1. Το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών και προσφέρεται σε όλες τις έγκυες γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης
  2. Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα
  3. Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, που στόχος του είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Σύνδεσμος Φίλων ΚΠΠ, ο οποίος αποτελεί τον πνεύμονα του Οργανισμού, αφού μέσα από τη δράση του στηρίζει έμπρακτα το Κέντρο για να συνεχίζει απερίσπαστα να προσφέρει τα απαραίτητα ανιχνευτικά προγράµµατα εγκύων και νεογνών, δωρεάν σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κύπρου.

«Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να σταθεί αρωγός της πολιτείας, με τελικούς ωφελούμενους το κάθε νεογέννητο στην Κύπρο.

Στον αγώνα για ανάδειξη της σημασίας της Προληπτικής Παιδιατρικής, σας θέλουμε όλους κοντά μας.

Τα 35 χρόνια ζωής του Κέντρου μας δίνουν ακόμη μια αφορμή να μιλήσουμε για τη σημασία της πρόληψης και να γιορτάσουμε την προσφορά σε όλες τις οικογένειες της Κύπρου» δήλωσε η Φωτεινή Τσιρίδου, Πρόεδρος του ΣΦ Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και βουλευτής Λεμεσού, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Κέντρου στη Λεμεσό.

Δειτε Επισης

Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»
Το δριμύ κατηγορώ της Κατερίνας Καινούργιου για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Έκλαιγα, δεν πίστευα ότι θα μιλάει έτσι»
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Σύσσωμη η τηλεόραση καταδικάζει τον Ηλία Ψινάκη για τα πεπραγμένα του σε Κατερίνα Λιόλιου & Μαίρη Συνατσάκη
Για το Μάλμε της Σουηδίας αναχώρησαν η Μαρίνα Σάττι με τους συνεργάτες της
#TvQueen: Ο Τρύφωνος, η Αριστοτέλους, η Νατάσα Ιωάννου & το κυπριακό «πολυεργαλείο, χαμαιλέον & τζόκερ»
#SurvivorGR: Η 17η εβδομάδα ξεκίνησε με μία ακόμα οικειοθελής αποχώρηση - Ο 1ος μονομάχος
Πρώτη πρόβα για την Κύπρο στη σκηνή της #Eurovision 2024 - H Silia Kapsis και τα ημίγυμνα αγόρια της