Χαλασμός on air: Βαγγέλης Περρής Vs. Αχιλλέας Μπέος - Κατερίνα Καινούργιου: «Με απείλησαν με τραμπουκισμούς»

H παρέμβαση του Αρείου Πάγου στις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη - Ανδρέας Μικρούτσικος:«Είναι ένα χυδαίο παραλήρημα, ενός άκρατου ρατσισμού, δολοφονώντας χαρακτήρες με ευκολία τεράστια. Είναι luben και χυδαιοπαραληρεί παντού» - Έξαλλοι οι: Μπάρκα, Καλύβα, Λιάγκας, Πετρογιάννη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά με παρέμβασή της, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις αδιανόητες δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και των ομοφυλοφίλων.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου την ακόλουθη παραγγελία:

Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθές σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: «Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε π…δες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε», να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014.

Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων (βλ. και ΑΠ 858/2020).

Σε κάθε περίπτωση, να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ.

Η Κατερίνα Καινούργιου, παρακολουθώντας ξανά τις επίμαχες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου μέσα από την #SuperΚατερίνα δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της. Μάλιστα, η παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι δέχτηκε και απειλές στα social media, εξαιτίας όσων έγραψε στο Instagram για τον δήμαρχο Βόλου.

«Τι πάτος είναι αυτός;» σχολίασε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να τοποθετείται και εκείνος: «Δεν ήταν μια στιγμή έκρηξης, είχε στοχοπροσήλωση. Είναι ένα χυδαίο παραλήρημα, ενός άκρατου ρατσισμού, δολοφονώντας χαρακτήρες με ευκολία τεράστια. Εδώ είναι δολοφονία και ανήκει στον χώρο της δικαιοσύνης, πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Είναι ρατσιστής και χυδαιοπαραληρεί παντού. Εισαγγελέας!».

«Χθες έβαλα ένα Story και ένα Tweet για τον Αχιλλέα Μπέο. Δεν καταλαβαίνεις πόσα υβριστικά μηνύματα δέχτηκα. «Έχει δίκιο ο Μπέος, ποια νομίζεις ότι είσαι εσύ». Με απείλησαν με τραμπουκισμούς, επειδή έγραψα αυτό!» συμπλήρωσε η Κατερίνα Καινούργιου.

katken85_1696794047_3209263564886894478_226551556

Λίγη ώρα μετά, η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος δέχτηκε κι άλλες απειλές μέσω social media, ύστερα από τα σχόλιά της για τον Αχιλλέα Μπέο.

«Είμαι σε κατάσταση σοκ. Δέχομαι απειλητικά μηνύματα από κόσμο στο Βόλο. «Άντε ρε νούμερο, με τους κλόουν, σας απαυτώνει ο Μπέος, έχετε χάσει τα ήθη και τα έθιμα». Με απειλούν ότι θα έρθουν και θα με βρουν και κάτι παλαβά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός δεν είναι ο ελληνικός λαός. Δεν είναι έτσι οι συνάνθρωποί μας. Θα φοβάμαι να γυρίσω και σπίτι και μένω μόνη μου» τόνισε η Κατερίνα Καινούργιου. 

Λίγη ώρα μετά, η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος δέχτηκε κι άλλες απειλές μέσω social media, ύστερα από τα σχόλιά της για τον Αχιλλέα Μπέο.

«Είμαι σε κατάσταση σοκ. Δέχομαι απειλητικά μηνύματα από κόσμο στο Βόλο. «Άντε ρε νούμερο, με τους κλόουν, σας απαυτώνει ο Μπέος, έχετε χάσει τα ήθη και τα έθιμα». Με απειλούν ότι θα έρθουν και θα με βρουν και κάτι παλαβά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός δεν είναι ο ελληνικός λαός. Δεν είναι έτσι οι συνάνθρωποί μας. Θα φοβάμαι να γυρίσω και σπίτι και μένω μόνη μου» τόνισε η Κατερίνα Καινούργιου. 

Δείτε όσα έγιναν στο 00:21' ΕΔΩ

Η Δανάη Μπάρκα απάντησε on air για την ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Κυριακής μετά την ομιλία του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

«Χθες δεν άντεξα, έκανα ένα στόρι στο instagram που δεν είπα κάτι πολύ άσχημο, είπα κάτι που μου βγήκε σε σχέση με αυτές τις δηλώσεις. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν κατάλαβαν τι είπα, δεν έκρινα το έργο που μπορεί να έχει κάνει ένας άνθρωπος», ανέφερε αρχικά η Δανάη Μπάρκα.

barka1-1

Και πρόσθεσε η Δανάη Μπάρκα: «Υπάρχουν πολλά μηνύματα που μου ήρθανε από ανθρώπους στον Βόλο – την πανέμορφη αυτή πόλη – που μου είπαν ότι ο κύριος Μπέος έχει φτιάξει την πόλη. Φυσικά και μπορεί να έχει φτιάξει την πόλη και φυσικά και μπορεί να έχει ομορφύνει την πόλη. Είναι άλλο αυτό και άλλο το ανθρώπινο κομμάτι. Και είναι η ερώτηση που σου μπαίνει στο μυαλό: Διαχωρίζεις τον άνθρωπο και την στάση του από το έργο του», είπε η Δανάη Μπάρκα.

Και πρόσθεσε λίγα λεπτά την παρέμβαση των συνεργατών της: «Επαναλαμβάνω ότι διαχωρίζω το έργο, γιατί καμιά φορά ο άνθρωπος υπερτερεί του έργου. Όταν εμένα μου έρχονται μηνύματα από ανθρώπους που ζουν στο Βόλο που μου λένε ότι έχει φτιάξει την πόλη, τι να τους πω εγώ; Ότι έχουν άδικο γιατί οι δηλώσεις του είναι κακές; Είναι σοκαριστικό, δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις», είπε η Δανάη Μπάρκα στον αέρα του #PameDanai.

Ο Αχιλλέας Μπέος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι κατάπτυστες δηλώσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη τη βραδιά των εκλογών, μίλησε ζωντανά στο #ToPrwino τη Δευτέρα. Ο δήμαρχος Βόλου, πολύ σύντομα, βγήκε για ακόμα μια φορά εκτός εαυτού και η κουβέντα εκτροχιάστηκε…

Ειδικότερα, ο Αχιλλέας Μπέος σημείωσε για τις επίμαχες δηλώσεις του κατά  του Στέφανου Κασσελάκη: «Μετά τις δηλώσεις που έκανα on camera, έκανα και δήλωση στο facebook. Οι κακοπροαίρετοι το διαστρέβλωσαν και το παρεξήγησαν. Ήμουν ξεκάθαρος και θα το πω άλλη μία φορά. Ομοφοβικός δεν ήμουν ποτέ και δεν πρόκειται να γίνω. Δεύτερον, σε αυτόν τον χώρο που ήμουν επαγγελματικά, με χορογράφους και καλλιτέχνες, και παρέα έκανα και βγαίναμε έξω και κανένα πρόβλημα.

Η προσωπική ζωή του κάθε ανθρώπου δεν με αφορά και είναι δικαίωμά τους. Είναι άλλο αυτό κι άλλο εσείς που κάνετε τις εκπομπές και ιδιαίτερα τα πρωινάδικα, να προσπαθείτε να χειραγωγήσετε και να οδηγήσετε μία διαφορετική άποψη στον κόσμο για να κρίνει αν θα ψηφίσει τον Μπέο ή τον Κασσελάκη. Δικαίωμά σας είναι».

Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως: «αν η δικαιοσύνη παρέμβει στις δηλώσεις μου, θα πρέπει να παρέμβει μετά και στις δηλώσεις του κυρίου Κασσελάκη. Θα το ξαναπώ πάλι: αυτό το νούμερο που λέγεται Κασσελάκης που ήρθε από την Αμερική στην Ελλάδα και τον ψάχνουν στην Ιαπωνία για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, μας ήρθε στην Ελλάδα και θα πρέπει να πάρουμε όλοι δίπλα μας έναν ράφτη συνοδό;».

«Τι θα γίνει ξαφνικά; Θα πρέπει να πάρουμε όλοι έναν ράφτη δίπλα μας συνοδό;», ήταν η αρχική φράση που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας Μπέος για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ, η οποία πυροδότησε την συζήτηση.

«Αν τη λέξη πού…δες την θεωρείτε προσβλητική, την παίρνω πίσω, αλλά αφορούσε καθαρά τον Κασσελάκη. Δεν θα είναι παράδειγμα προς μίμηση ο κάθε Κασσελάκης. Αυτά που λέω για τον κύριο Κασσελάκη αφορούν κι εσάς στις εκπομπές που κάνετε. Δεν θα μας αλλάξετε νοοτροπίες. Κάνω παρέα μαζί τους γιατί είμαι γλυκός… Είμαι γλυκούλης», είπε στο ξέσπασμά του ο Αχιλλέας Μπέος.

«Αν κάποιοι με τη λέξη πού…δες θίχτηκαν ή προσβλήθηκαν, εγώ ζητάω από αυτόν τον κόσμο συγγνώμη», ανέφερε στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο δήμαρχος Βόλου «επιτέθηκε» και στον Βαγγέλη Περρή και ακολούθησε κακός χαμός.

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»