Πέταξαν οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και απογείωσαν την Επίδαυρο

«Πάμε να φτιάξουμε εκείνο που δεν γίνεται, μια πολιτεία έξω από τη δική μας» διεμήνυε ο Νίκος Καραθάνος στο δελτίο τύπου της πολυδιαφημιζόμενης αριστοφανικής παράστασης «Όρνιθες» και φαίνεται ότι το κατάφερε καθώς το διήμερο 20-21 Αυγούστου το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου που καταχειροκρότησαν την παράσταση. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
 
Στο αργολικό θέατρο έγινε το αδιαχώρητο από νωρίς την Παρασκευή, με ατελείωτες ουρές κόσμου να περιμένουν υπομονετικά να ανοίξουν τα εκδοτήρια για να επικυρώσουν τα εισιτήριά τους και να    αναζητήσουν μια νέα πολιτεία «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα» όπου συναντιούνται άνθρωποι, θεοί και πουλιά υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Νίκου Καραθάνου.

Ο Θίασος εξέπληξε τον κοινό που εδώ και μήνες είχε «βομβαρδιστεί» για την παραμυθένια εξωτική πολιτεία που δεν πατούσε στη γη, κερδίζοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα στο απόλυτο Αυγουστιάτικο Sold Out. Οι ερμηνείες του ίδιου του Νίκου Καραθάνου, του Άρη Σερβετάλη, του Χρήστου Λούλη, του Μαχάλη Σαράντη, της Γαλήνης Χατζηπασχάλη εξέπληξαν, επιβεβαιώνοντας το πόσο χαρισματικοί ηθοποιοί είναι. Ακόμα και η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία αποφάσισε να δοκιμαστεί στο σανίδι αποσπώντας αμφιλεγόμενες κριτικές «μαγνήτισε» το κοινό κυρίως με τις χαρακτηριστικές φωνητικές της ικανότητες, ενώ τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι ερμηνείες του χορού εντυπωσίασαν.
 
Δεν έλειψαν βέβαια και τα αρνητικά σχόλια που αναφέρονταν σε κάποιες στιγμές «ανεξήγητα αργές», «υπερβολής», «αστοχίας», «μελό» ακόμα και «φλύαρες».
 
Στο σύνολό της όμως, τελικά κατάφερε να συγκινήσει τον κόσμο και να τον «ξαπλώσει» για λίγο με τα μάτια ανοιχτά σε μία «πολιτεία μαλακιά και παχουλή. Σαν πουπουλένιο στρώμα ή σαν κοιλίτσα μωρού…».
 
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανταποκρινόμενη στο θερμό ενδιαφέρον του κοινού, ανοίγει την Κεντρική Σκηνή της πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν για να παρουσιάσει για 5 παραστάσεις τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στις 17, 18, 21, 22, & 23 Σεπτεμβρίου 2016.
 
Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο Πάρης Μεταξάς
Επέκταση υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023
Εγκαίνια της 6ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής τους Αrtiste Andre
Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ-Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου
Oι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Μουτουλλά
Στο φως ημερολόγιο του Πικάσο με σπάνια σκίτσα του
Μια πλούσια κυπριακή κοινωνία μαρτυρούν ευρήματα 15ου και 14ου αιώνα στη Δρομολαξιά (pics)
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας πόλης των Μάγια στο Μεξικό (pics)
Η κωμωδία Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ επιστρέφει δυναμικά
Τέχνη, Μουσική και Φιλανθρωπία στα εγκαίνια της έκθεσης «Εύφορα Πεδία» του Κωνσταντίνου Ζαννέτου