#MasterChefGR: Ο νικητής και νέος αρχηγός, οι δύο νέες μπριγάδες και οι δύο υποψήφιοι αποχώρησης

#MasterChefGR: Η απόλυτη ανατροπή – Έμειναν με ανοιχτό το στόμα με την ανακοίνωση του Κοντιζά - «Λύγισε» με τη συγκινητική του ιστορία και έγραψε και ένα ποίημα: «Έτσι γεννήθηκα, έβαλα τα χέρια μου για να κρατηθώ στη ζωή»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Θάνος Λιούτας και η Γεωργία Μπετχαβά ήταν οι δυο διαγωνιζόμενοι, που αποχώρησαν οριστικά από το MasterChef 2024 στην εβδομάδα thriller. Μια εβδομάδα, η οποία ήταν γεμάτη από εκπλήξεις, μαγειρικές ανατροπές και μεγάλες προκλήσεις.

Οι 18 επίδοξοι νέοι MasterChef της Ελλάδας έρχονται στην κουζίνα γεμάτοι όρεξη για μαγειρικές, δημιουργικές μονομαχίες, χωρίς, όμως, να γνωρίζουν πως, διακυβεύονται πάρα πολλά για την πορεία του διαγωνισμού.

Αυτός ή αυτή που θα παρουσιάσει το καλύτερο πιάτο στην ατομική δοκιμασία του Mystery Box, θα είναι ένας από τους δυο αρχηγούς των νέων μπριγάδων, θα έχει ασυλία και δεν θα μπορεί να ψηφιστεί ως την τελική 12αδα, ενώ θα κερδίσει και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ! Επίσης, θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντίπαλος αρχηγός, ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του θα έχει ασυλία ως την τελική 12αδα!

Αντιμέτωποι με μία τεράστια έκπληξη ήρθαν οι 18 παίκτες του MasterChef στο επεισόδιο. Μία νέα εβδομάδα ξεκίνησε για τον μαγειρικό διαγωνισμό και λίγο πριν την έναρξη της δοκιμασίας του Mystery Box, ο Σωτήρης Κοντιζάς προχώρησε σε μία ανατρεπτική ανακοίνωση για την έκβαση του παιχνιδιού.

Αρχικά, στους διαγωνιζόμενους δόθηκε το καθιερωμένο Μυστικό Κουτί της εβδομάδας, το οποίο αυτή τη φορά περιείχε συνολικά 12 υλικά. Οι παίκτες του MasterChef είχαν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να αποφασίσουν εάν θα χρησιμοποιήσουν όλα τα υλικά στο πιάτο που θα παρουσιάσουν, με τη σημείωση ότι για κάθε υλικό που θα αποφασίσουν να αφαιρέσουν θα χάσουν 10 λεπτά από την προετοιμασία του πιάτου.

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για εκείνους που θα συμπεριλάβουν και τα 12 υλικά για την παρασκευή του πιάτου τους θα είναι 60 λεπτά.

«Σήμερα είναι ατομική η δοκιμασία, καθένας μαγειρεύει για τον εαυτό του. Ψάχνουμε το καλύτερο πιάτο. Αυτός που θα μαγειρέψει το πιο ολοκληρωμένο πιάτο κερδίζει 1.000 ευρώ», είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς στους 18 εναπομείναντες παίκτες του MasterChef και πρόσθεσε:

«Έχει κι άλλο. Εκτός από τα 1.000 ευρώ, ο σημερινός νικητής θα είναι και ο πρώτος αρχηγός από τις δύο μπριγάδες. Οι Μπορντό και οι Γκρι επιστρέφουν. Έχει κι άλλο. Αυτός με το καλύτερο πιάτο θα ορίσει επίσης και τον αντίπαλο αρχηγό της άλλης ομάδας».

«Έχει κι άλλο», συνέχισε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Οι δύο αρχηγοί θα έχουν ασυλία μέχρι την τελική 12άδα», αποκάλυψε ο κριτής του MasterChef, αφήνοντας τους παίκτες με το στόμα ανοιχτό.

«Μετά το πέρας της δοκιμασίας δεν θα υπάρχει ψηφοφορία. Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση θα είναι εκείνος που θα παρουσιάσει το χειρότερο πιάτο. Έχει κι άλλο; Τώρα είναι η στιγμή να αποφασίσετε αν δεν σας ενδιαφέρει η διεκδίκηση της αρχηγίας και αν θέλετε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να είστε προτεινόμενοι. Μένετε και μαγειρεύετε ή ανεβαίνετε στον εξώστη. Αφήνετε την αρχηγία και τα 1.000 ευρώ και ανεβαίνετε με ασφάλεια στον εξώστη;», ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Παρ’ όλα αυτά, κανένας από τους 18 διαγωνιζόμενους του MasterChef δεν δέχθηκαν να αφήσουν τη διεκδίκηση της αρχηγίας και προετοιμάστηκαν για την μαγειρική δοκιμασία.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιάννης, ο οποίος διεκδικεί τη νίκη στην δοκιμασία. Λίγο πριν ξεκινήσει να μαγειρεύει το δικό του πιάτο, ο 34χρονος επίδοξος MasterChef, Γιάννης εξομολογήθηκε μία προσωπική του ιστορία, η οποία τον έκανε να «λυγίσει» μπροστά στην κάμερα.

«Μου αρέσει πάρα πολύ να βάζω δύσκολα στον εαυτό μου. Γεννήθηκα δύσκολα, μεγάλωσα δύσκολα, πορεύτηκα δύσκολα. Μου έχει αφιερώσει ο Γιάννης Γεωργίου μία φράση του ΛΕΞ, ότι γεννήθηκε τυλιγμένος με τον ομφάλιο λώρο, που είναι πραγματικότητα στη ζωή μου», περιγράφει ο 34χρονος παίκτης στο προσωπικό του cue.

«Ήμουν έτοιμος να «χαθώ» στη γέννα και βγήκα με τα χεράκια μου κρατημένα στον ομφάλιο λώρο. Οπότε και στη γέννα μαχόμουν», ανέφερε στη συνέχεια ο διαγωνιζόμενος του MasterChef, κάνοντας μία παύση λόγω της συναισθηματικής του φόρτισης.

«Εγώ έτσι ήρθα στον κόσμο αλλά ήμουν τόσο δυνατός και εκεί, δεν καταλάβαινα. Έβαλα μόνο τα χέρια μου για να κρατηθώ στη ζωή. Οπότε αυτό κάνω και τώρα. Βάζω τα χέρια μου για να κρατηθώ στον διαγωνισμό», εξομολογείται δακρυσμένος ο Γιάννης.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο00:0001:48

Λίγη ώρα αργότερα το κλίμα άλλαξε και ο παίκτης του MasterChef θέλησε να μοιραστεί με τους τηλεθεατές ένα ποίημα που έγραψε στο σπίτι του διαγωνισμού και το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύντροφό του.

«Εγώ διαβάζω βιβλία κι αυτοί μου μιλούν για φαλλούς και αιδοία. Μου αρέσει το θέατρο, η ποίηση, η λογοτεχνία. Κρασάκια να πίνω με το κορίτσι μου απ’ άγνωστη μα γηγενή ποικιλία. […] Κρατήσου, κορίτσι μου, θα ‘ρθω οσονούπω […] Τα αστέρια κοιτάζω και σ’ έχω εδώ και σου αφιερώνω καρδιά και μυαλό. Μητέρα, πατέρα, σας αγαπώ και δεν παραλείπω τον αδελφό», απήγγειλε στην κάμερα του MasterChef ο 34χρονος διαγωνιζόμενος.

«Μπορεί να σας κούρασα και κλείνω εδώ, δεν το έχω συνεχίσει. Θα το συνεχίσω και όταν το τελειώσω, θα σας το ξαναπώ», είπε κλείνοντας ο Γιάννης.

Το πιάτο της Ζωής κρίθηκε άκυρο, καθώς η 24χρονη είχε ξεχάσει να συμπεριλάβει ένα από τα απαιτούμενα υλικά και βγήκε αυτόματα υποψήφια προς αποχώρηση, ενώ αρνητικά ήταν και τα σχόλια που έλαβαν η Βιβή, ο Νίκος και ο Παναγιώτης.

Το καμένο ορτύκι που σέρβιρε στους κριτές ο Νίκος!

Αυτοί είχαν τα 2 χειρότερα πιάτα στο Mystery Box και είναι υποψήφιοι!

Μετα την αποτυχία να βάλει στα πιάτα της ένα από τα βασικά συστατικά της συνταγής, ήταν λογικό να είναι η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση από το MasterChef 2024.   

«Ζωή, δυστυχώς το πιάτο σου που ήταν πολύ όμορφο, δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις της σημερινής δοκιμασίας κι είσαι υποψήφια προς αποχώρηση», ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Ζωή ανεβαίνεις στον εξώστη», πρόσθεσε. 

Στη συνέχεια οι κριτές κάλεσαν μπροστά τη Βιβή, τον Παναγιώτη και τον Χρήστο Γ. που είχαν τις λιγότερο καλύτερες προσπάθειες. «Παναγιώτη είσαι ο δεύτερος προς αποχώρηση αυτή την εβδομάδα», ανακοίνωσε στους τρες διαγωνιζόμενους ο Πάνος Ιωαννίδης. 

Έτσι, η Ζωή κι ο Παναγιώτης είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, η Βιβή δυσανασχέτησε με το σχόλιο του Πάνου Ιωαννίδη ότι το πιάτο την δε θα περνούσε το πάσο. «Έχω αντίθετη άποψη, καλύτερα να με έβγαζαν υποψήφια», είπε ανεβαίνοντας στον εξώστη.

Η Χριστίνα, ο Γιάννης Κ., ο Λευτέρης, ο Κώστας κι ο Ηλίας ήταν οι πέντε διαγωνιζόμενοι που οι κριτές φώναξαν μπροστά, αφού είχαν τα καλύτερα πιάτα στο Mystery Box.

«Συγχαρητήρια σε όλους σας», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Ανάμεσά σας βρίσκεται κι η καλύτερη προσπάθεια της σημερινής δοκιμασίας. Τι σημαίνει αυτό, ότι ανάμεσά σας βρίσκεται ο ένας αρχηγός», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς. 

Αφού έκανε την κριτική για τα πιάτα των παικτών, ανακοίνωσε ότι μεγάλος νικητής του Mystery Box είναι ο Γιάννης Κούρτογλου.

«Πρώτος αρχηγός, χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ, πλεονέκτημα να ορίσει τον αντίπαλο αρχηγό κι οι δυο τους να έχουν ασυλία μέχρι την τελική 12άδα, καλύτερο πιάτο της σημερινής δοκιμασίας αποφασίσαμε ότι είναι το πιάτο του Γιάννη», ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς. 

«Πω ρε φίλε! Νόμιζα ότι θα λιποθυμισώ, νιώθω vibes αρκετά, νιώθω χέρια να μου χτυπάνε την πλάτη και να με χαϊδεύουν και ταυτόχρονα να μου πετάνε βελάκια και μαχαίρια», είπε στην κάμερα ο Γιάννης μην μπορώντας να πιστέψει τη νίκη του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους συμπαίκτες του που δεν τον γουστάρουν. 

Στη συνέχεια, τα καλύτερα πιάτα ήταν εκείνα της Χριστίνας, του Γιάννη Κούτρογλου, του Λευτέρη και του Κωνσταντίνου, με τον Γιάννη να είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και να ορίζεται αρχηγός της νέας μπορντό μπριγάδας του MasterChef 2024.

Όπως προέβλεπε ο κανονισμός, ο 34χρονος είχε τη δυνατότητα να ορίσει τον αρχηγό της νέας γκρι μπριγάδας, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Νίκο.

Πώς διαμορφώθηκαν οι δύο νέες μπριγάδες του MasterChef;

Μετά τη νίκη του Γιάννη Κούρτογλου, ο παίκτης έπρεπε να επιλέξει την μπριγάδα του αλλά και τον αρχηγό της αντίπαλης, κερδίζοντας παράλληλα την ασυλία μέχρι τη 12αδα.  

Αρχικά επέλεξε το μπορντό χρώμα, δίνοντας το γκρι στον Νίκο Κυψίδη που επέλεξε ως αντίπαλο αρχηγό. Ο Νίκος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Γιάννης τον επέλεξε για αντίπαλο αρχηγό. Πρώτος επέλεξε ο Γιάννης τον Γιάννη Γεωργίου, στη συνέχεια τον Σοφοκλή, τον Μάριο, τη Χριστίνα, τον Άνχελ, τον Χρήστο Γ. τον Αλέξανδρο και κλείνοντας την Τάνια. 

Ο Νίκος επέλεξε για τους «Γκρι» τον Λευτέρη, τον Σταμάτη, τον Κώστα, τον Ηλία, τη Βιβή, τον Χρήστο Μ. τον Παναγιώτη και τη Ζωή.  

Trailer Τρίτη 5.3.2024

Δειτε Επισης

Νέο «διάγγελμα» Λιάγκα για την #Eurovision - Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Έστειλαν έναν gay και έναν μαύρο»
Nemo: «Ξύπνησα και δεν ήταν όνειρο, σας ευχαριστώ που ακούσατε την ιστορία μου» - Η φωτο με την Σάττι
#SurvivorGR Spoiler: Aποχώρησε οικειοθελώς και η Σταυρούλα Χρυσαειδή!
Οργή Μαργαρίτη Σχοινά για την #Eurovision: «Απαγόρευσαν την ευρωπαϊκή σημαία» – Τι υποστήριξε η #EBU
Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Άλεξ Παναγή, τη βραδιά που κέρδισε η Έλενα Παπαρίζου τη #Eurovision
#MasterChefGR: Η Χριστίνα Χριστοφή επέστρεψε, έριξε την «βόμβα» & άλλαξε τον αρχηγό - Ο πρώτος υποψήφιος
#SurvivorGR: Το τσιφτετέλι της Αλέινα άναψε φωτιές στους Γιώργηδες & οδήγησε τον Χριστόφορο στον τάκο
To έξαλλο διάγγελμα του Γιώργου Λιάγκα για την #Eurovision - Άστραψε & Βρόντηξε - Ξέσπασε & Κατακεραύνωσε
Το παράδοξο στη βαθμολογία του Ισραήλ προκαλεί ερωτηματικά - Το πριν & μετά της πολυσυζητημένης συμμετοχής
Τα χασμουρητά στη συνέντευξη Τύπου και η αλήθεια για την υγεία της Μαρίνα Σάττι: «Χαζομάρα μου»