Οι auditions του #MasterChefGR συνεχίζονται εντυπωσιακά: «Είναι το καλύτερο πιάτο που έχουμε δοκιμάσει»

#MasterChefGR: Μία ποδιά, δύο παίκτες, μία μονομαχία! Όλοι οι επίδοξοι μάγειρες είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι διαθέτουν τη μαγειρική ικανότητα, τη δημιουργικότητα και την ευελιξία, που απαιτείται, για να κερδίσουν τη λευκή ποδιά, που τους χαρίζει την είσοδό τους στον διαγωνισμό!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, έχουν ξεκαθαρίσει πως φέτος έχουμε αυξημένα έπαθλα αλλά και αυξημένο βαθμό δυσκολίας και οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες τους είναι υψηλότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Για μια ακόμα φορά αυτοί και αυτές που επιθυμούν να μπουν στο σπίτι του MasterChef 2024 θα εμφανιστούν μπροστά στους κριτές για την κρίση των πιάτων τους σε δυάδες! Όσοι και όσες καταφέρουν να εντυπωσιάσουν και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό με το μαγειρικό σπαθί τους θα πάρουν το χρυσό εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Αυτός ή αυτή που θα καταφέρει να τελειώσει πρώτος το μεγάλο μαγειρικό μαραθώνιο θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 70.000 ευρώ και επιπλέον 30.000 ευρώ σε μαγειρικό εξοπλισμό. Επίσης, ο δεύτερος φιναλίστ για πρώτη φορά στην ιστορία του MasterChef θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 30.000 ευρώ!

Ποιοι θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν τους κριτές και για ποιους το όνειρο θα τελειώσει άδοξα;

Ο Φραντζέσκος βρέθηκε στο MasterChef για να αναθερμάνει τη σχέση του με τη μαγειρική. Ο παίκτης παράτησε ένα εστιατόριο που είχε λόγω χρεών και ασχολήθηκε με τα νύχια, όπως τον παρακίνησε η σύντροφός του.

Στο εισαγωγικό βίντεο του MasterChef έβαψε νύχια και μίλησε για την τέχνη του: «Εμένα μου αρέσει γιατί ζωγραφίζω κιόλας, οπότε μέρα με τη μέρα το αγάπησα κι αυτό. Μετά από 13 χρόνια που είχα εστιατόριο, πρέπει να βγάλω τα προς το ζην. Η μαγειρική και η ονυχοπλαστική έχουν πολλά κοινά. Είναι και οι δύο τέχνες και στα δύο έχεις να κάνεις με χρώματα, με σχεδιασμό».

«Ο άντρας σου είναι εντάξει που σου κάνει άντρας τα νύχια; Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Να του πεις να έρθει να του κάνω και τα δικά του νύχια και των παιδιών. Επωνύχια όχι πέτσες» συνέχισε ο Φραντζέσκος προς την πελάτισσά του.

Η Γεωργία, στο τέλος της αναμέτρησής της με τον Φραντζέσκο, έκανε τους κριτές του ριάλιτι μαγειρικής να συγκινηθούν.

Τόσο που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος της ζήτησε να τους πλησιάσει για να την κάνουν μία μεγάλη αγκαλιά.

Η Γεωργία είναι εδώ και χρόνια μαγείρισσα και έφτιαξε στους Λεωνίδα Κουτσόπουλο, Σωτήρη Κοντιζά και Πάνο Ιωαννίδη ένα πιάτο με αρνάκι που έδειξε να τούς αρέσει πολύ.

Όταν λοιπόν της ανακοίνωσαν πως ήταν εκείνη που έπαιρνε την ποδιά, έναντι του Φραντζέσκου που δεν κατάφερε να πείσει τους κριτές, η Γεωργία ξέσπασε σε κλάματα και θέλησε να αφιερώσει τη νίκη της αλλά και τη λευκή ποδιά της στη μητέρα της που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα.

Μάλιστα η Γεωργία είπε ότι άφησε την τελευταία της πνοή ενώ έτρωγε φαγητό που της είχε μαγειρέψει εκείνη, χωρίς να καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά της για αυτή τη μεγάλη απώλεια.

Οι κριτές λοιπόν συγκινήθηκαν από όσα είπε η Γεωργία και την έκαναν μία μεγάλη αγκαλιά για να νιώσει καλύτερα.

Ο κριτές ενθουσιάστηκαν με το πιάτο του Άνχελ και του έδωσαν λευκή ποδιά

Ο Άνχελ μπορεί να μην είναι ούτε καν 30, αλλά έχει δουλέψει σε πολλές κουζίνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μισός Έλληνας από τον μπαμπά του και μισός Κουβανός από τη μητέρα του. Οι γονείς του στην αρχή διαφωνούσαν με την απόφασή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική. «Όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μαγειρική δεν το πήραν θερμά. Τσακωνόμασταν. Δικαιώθηκα όμως γιατί έχουν δει τι έχω καταφέρει και είναι περήφανοι», εξομολόγηθηκε στις κάμερες. 

Απέναντί του είχε τον Αλέξανδρο που κατάγεται από την Αλβανία, αλλά ζει και δραστηριοποιείται στην Κρήτη.

«Ένα από τα δύο πιάτα είναι το καλύτερο πιάτο που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλο για να αποκαλύψει στη συνέχεια πως ο Άνχελ είναι ο δημιουργός του.

«Περίμενα ότι θα κάνω ένα πολύ καλό πιάτο, αλλά όχι το καλύτερο στις auditions», δήλωσε on camera ο 27χρονος, φορώντας τη λευκή του ποδιά.

Η Βιβή δεν το βάζει εύκολα κάτω. Έτσι τρία χρόνια μετά την πρώτη της απόπειρα να μπει στο MasterChef προσπάθησε ξανά.

Η 27χρονη ενώ ετοίμαζε το πιάτο της αποκάλυψε ποιος πιστεύει ότι ήταν ο λόγος που την πρώτη φορά δεν τα κατάφερε τότε απέναντι στην Ανούς.

«Εγώ σαν άνθρωπος την πρώτη φορά δεν τα πήγα καλά. Είχα έπαρση κι ήμουν ανταγωνιστική. Κοιτούσα τον διπλανό μου κι όχι τον εαυτό μου. Είναι μεγάλο λάθος αυτό. Φέτος είμαι ήρεμη. Άργησα να καταλάβω πως έχω έπαρση. Είδα τον εαυτό μου στην τηλεόραση και δεν πίστευα πως ήμουν εγώ αυτό το άτομο».

Άχμετ και Βιβή διασταύρωσαν τα μαγειρικά τους ξίφη στο MasterChef 2024

Η Βιβή αυτή τη φορά πήγε αποφασισμένη να μπει στον διαγωνισμό και τα κατάφερε.

Απέναντί της είχε τον Άχμετ που ετοίμασε ένα παραδοσιακό πιάτο από την Αίγυπτο, αλλά η ακαθάριστη γαρίδα του στοίχισε τη λευκή ποδιά.

Μονομαχία ανάμεσα σε επαγγελματία κι ερασιτέχνη ήταν η αναμέτρηση του Νίκου με τον Γιώργο.

Ο Νίκος είναι παλιός γνώριμος του MasterChef, τον είχαμε δει στον 6ο κύκλο να φτάνει μέχρι τα bootcamp και να χάνει από τον Γρηγόρη Γιαννόπουλο, ο οποίος είχε μπει τελικά στο σπίτι. 

Τα κακά μαντάτα του τα είχε ανακοινώσει τότε ο Σωτήρης Κοντιζάς, τον οποίο εβλέπε μετά για έναν μήνα στον ύπνο του. Γι' αυτόν τον λόγο τον αποκαλεί χιουμοριστικά «εφιάλτη», όπως αποκάλυψε λίγο πριν πάει να τον ξανασυναντήσει.

Ο Γιώργος από την άλλη ασχολείται ενεργά με τη μαγειρική και μεγαλύτερη θαυμάστρια των πιάτων του είναι η 19χρονη κόρη του, που τα δοκιμάζει όλα.

Ο Γιώργος έκανε μία φιλοτιμη προσπάθεια να φτιάξει κολοκυθόσουπα, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το κιουνεφέ του Νίκου.

Ο 38χρονος chef από την Πτολεμαΐδα φόρεσε επιτέλους τη λευκή ποδιά που είχε χάσει μέσα από τα χέρια του το 2022.  

Όσο για τον Γιώργο με πολύ χιούμορ και πολλή όρεξη, είπε ότι το όνομά του είναι Γιώργος Πανιγύρης, ή στα ισπανικά Χόρχε ντε Λα Φιέστα, κάνοντας τους πάντες να γελάσουν.

Για την ιστορία να πούμε ότι από την αναμέτρηση αυτών των δύο παικτών, ο Νίκος ήταν εκείνος που κατάφερε να πείσει τους κριτές για το ταλέντο του στη μαγειρική.

Ειρήνη και Χριστόφορος ήταν ένα από τα ζευγάρια που είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο του MasterChef 2024.

Ο Χριστόφορος ταξίδεψε από την Αγγλία στην Ελλάδα αποκλειστικά για τον διαγωνισμό μαγειρικής του Star. 

«Αυτό που κρατάω από το πιάτο σου Χριστόφορε, είναι το ψήσιμο στο αρνί. Δεν πήγε καλά η σάλτσα, ούτε κάτι άλλο στο πιάτο», σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς κι έτσι ο διαγωνιζόμενος έχασε κάθε ελπίδα που είχε για λευκή ποδιά.

Μεγάλη νικήτρια της μονομαχίας αναδείχθηκε η Ειρήνη, η οποία αναγκάστηκε να αφήσει πίσω τα παιδιά της, για να κυνηγήσει το όνειρό της.

Η επόμενη μονομαχία είχε πρωταγωνιστές αυτή τη φορά δύο άντρες, τον Πάνο και τον Τέο.

O 21χρονος Πάνος βρέθηκε στην κουζίνα του MasterChef με στόχο να διεκδικήσει την πολυπόθητη ποδιά και να μπει στο σπίτι.

Ο νεαρός παίκτης ανέφερε πως έχει δει τον Σωτήρη Κοντιζά σε καφετέρια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τους υπόλοιπους κριτές να ξεσπούν σε γέλια. Ο ίδιος είπε πως όλοι κάπου τον πετυχαίνουν και τον «δίνουν».

«Με έχουν «δώσει» όλοι. Ο άλλος με βρήκε στην Μάνη. Κολλημένοι. Κώλο δεν βάζεις κάτω» ανέφερε ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να απαντά: «Εμείς όποτε σε παίρνουμε είσαι σε call».

Ο Πάνος τότε του είχε πει ότι θα δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef και τελικά το έπραξε

Ο Πάνος έκανε την ανατροπή παρουσιάζοντας γλυκό στους κριτές. Ωστόσο του έκοψε η μαρέγκα και το πιάτο του δε βγήκε όπως το ήθελε. Ο Τέο από την άλλη, αν και είχε προβάρει πολλές φορές το πιάτο του, δεν κατόρθωσε να το παραδώσει ολοκληρωμένο. 

Και οι δύο είχαν δηλώσει πριν μάθουν το αποτέλεσμα, ότι οι προσπάθειές τους δεν αξίζουν τη λευκή ποδιά. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επιβεβαίωσε τα λεγόμενά τους. «Κανένα από τα δύο στοιχεία δεν είναι αρκετό για να δώσει ποδιά σε έναν από τους δύο», είπε συγκεκριμένα. 

Ο Χαράλαμπος δε θα χτυπούσε την πόρτα του MasterChef 2024, αν η σύζυγός του δε δήλωνε συμμετοχή εκ μέρους του.

Ενώ οι κριτές έμειναν έκπληκτοι, όταν άκουσαν την ιστορία του με το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μαγειρική.

«Είχα πάει με τη γυναίκα μου μία βόλτα σε μία ταβέρνα σε ένα χωριό και της λέω να ένα ωραίο μαγαζί για να πάρουμε και βγαίνει αυτός που την είχε και λέει την πουλάω. Δεν είχα καμία απολύτως σχέση με τη μαγειρική. Ήταν μία φλασιά που μου βγήκε σε καλό», αποκάλυψε ο 40χρονος από την Ιεράπετρα.

Ο Μπάμπης αναματρέθηκε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο τον Αντώνη. Μάλιστα ο ένας δοκίσαμε το πιάτο του άλλου και αντάλλαξαν συγχαρητήρια. Οι κριτές αν και αμφιταλαντεύτηκαν, αποφάσισαν να δώσουν τη λευκή ποδιά στον Μπάμπη, που δικαίωσε το ένστικτο της γυναίκας του. 

Στη μάχη της λευκής ποδιάς ρίχτηκε το ζευγάρι Χρήστος - Θάνος.

Αμφότεροι έχουν δουλέψει στις κουζίνες και δηλώνουν έτοιμοι να «εξουδετερώσουν» οποιονδήποτε αντίπαλο. 

Ο Χρήστος έστησε το πιάτο του αρκετά λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου. Αντίθετα, ο Θάνος ζορίστηκε με το ψήσιμο στο κρέας και καθυστέρησε. 

Ο Χρήστος τόλμησε να φτιάξει ριζότο και να κριθεί από τον ειδικό Πάνο Ιωάννη και δικαιώθηκε, καθώς πήρε την ποδιά. 

«Υπηρέτησες την κεντρική ιδέα. Ήταν ένα νόστιμο ριζότο», σχολίασε ο γνωστός chef. «Άνετα θα το έτρωγα, άνετα θα το ξαναζητούσα», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς. 

Το battle αυτό δεν είχε χαμένο και νικητή, αφού οι κριτές αποφάσισαν να φορέσουν λευκή ποδιά και στον Θάνο, που δεν τα παράτησε με την πρώτη δυσκολία, βγάζοντας επίσης ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. 

Trailer: Δευτέρα 22.1.2024

Δειτε Επισης

Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!
Όρθιο το κοινό καταχειροκρότησε για έξι ολόκληρα λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο στο #Cannes Film Festival 2024
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Η τρυφερή ανάρτηση του Γιώργου Λιβάνη για την Ανδρομάχη μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς
Προβλέπεται καύσωνας! Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στην πιο fuego νύχτα του καλοκαιριού!
To νέο look με πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»