Πρεμιέρα #MasterChefGR: Μάριος από Πάφο και Χριστίνα από Λεμεσό, πήραν λευκές ποδιές με το καλησπέρα!

Αυξημένα τα έπαθλα, αυξημένος και ο βαθμός δυσκολίας «Φέτος θα δοθούν τα μεγαλύτερα έπαθλα που έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία του #MasterChefGR» - Δείτε ποίοι κατάφεραν να πάρουν την λευκή ποδιά

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το MasterChef έκανε πρεμιέρα και οι τρεις σεφ υποδέχτηκαν στο πλατό, τους υποψήφιους για τη φετινή σεζόν.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σωτήρης Κοντιζάς επέστρεψαν και η μαγειρική «μάχη» για το μεγάλο έπαθλο ξεκίνησε.

Κατά την έναρξη της εκπομπής, καλωσόρισαν τους παίκτες και ανακοίνωσαν τα φετινά έπαθλα. «Καλώς ήρθατε! Είσαστε εδώ για να διεκδικήσετε την είσοδό σας στον μεγαλύτερο μαγειρικό διαγωνισμό της Ελλάδας», είπε αρχικά ο Πάνος Ιωαννίδης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Φέτος θα δοθούν τα μεγαλύτερα έπαθλα που έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία του MasterChef. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει 100.000 ευρώ, 70.000 ευρώ σε μετρητά και 30.000 ευρώ σε εξοπλισμό κουζίνας για να ανοίξετε το δικό σας μαγαζί. Για τον δεύτερο έχουμε 30.000 ευρώ μετρητά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε κι άλλα. Πάνω από 30.000 ευρώ θα δοθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού».

Τότε, ο Σωτήρης Κοντιζάς τόνισε: «Αυξημένα τα έπαθλα, αυξημένος και ο βαθμός δυσκολίας. Κοιταχτείτε καλά. Από εσάς που είστε εδώ σήμερα, μόνο οι μισοί θα περάσουν στον διαγωνισμό».
Όπως εξήγησε στο τέλος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αυτή τη φορά ο διαγωνισμός αλλάζει κι οι παίκτες θα μαγειρέψουν ένας εναντίον ενός. 24 ζευγάρια δηλαδή, θα διαγωνιστούν για μια θέση στον εξώστη.

Φώτης ή Χρήστος; Ποιος δεν άκουσε την κόρη του & την πάτησε στο MasterChef;

Ο Φώτης από τα πρώτα κιόλας λεπτά κατάλαβε πως η προσπάθειά του δεν πήγε όπως θα ήθελε, αλλά επέμεινε να δοκιμάσουν οι κριτές το πιάτο του ώστε να γίνει καλύτερο την επόμενη.

Αν και το πιάτο του Χρήστου είχε κάποιες αστοχίες κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη ποδιά.

Λίγο πριν αποχωρήσει ο Φώτης υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει και του χρόνου κάνοντας ένα παραδοσιακό πιάτο όπως τον είχε συμβουλεύσει η κόρη του, αλλά εκείνος δεν την άκουσε.

Η συγκινητική ιστορία του Μάριου για την ασθένειά του

Ο Μάριος από την Ρόδο μίλησε στο MasterChef για την ασθένεια από την οποία πάσχει. Ο νεαρός μάγειρας ανέφερε στους τρεις chef ότι έχει μεσογειακή αναιμία και υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί στο σπίτι του MasterChef, θα χρειαστεί ανά διαστήματα να κάνει μεταγγίσεις αίματος.

«Πάσχω από μεσογειακή αναιμία. Έχω κάποιες δυσκολίες στη ζωή μου, κάποιες δεσμεύσεις που δεν με αφήνουν να κυνηγήσω το όνειρό μου και σε άλλες χώρες γιατί έχω ανάγκη το νοσοκομείο της Ελλάδας, της Αθήνας. όχι ότι έξω δεν γίνεται, απλά μου είναι δύσκολο να το βρω αυτό. Είπε ο γιατρός στη μητέρα μου πάρε το παιδί σου και φύγε Αθήνα χθες. Η μάνα μου αυτό έκανε και είμαι πλέον στην Αθήνα.» ανέφερε ο Μάριος στο MasterChef.

«Η μάνα μου μπορώ να πω ότι ήταν και μπαμπάς και μαμά. Εκείνη μου δίδαξε να μην παρατώ τίποτα και ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δύο φορές τον μήνα θα πρέπει να μεταγγίζομαι στο Παίδων και κάθε βράδυ βάζω στο πόδι μου μία δεκάωρη έκχυση φαρμάκου που αποβάλλω το σίδηρο. Είναι μία ασθένεια με την οποία μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου και να ζω με αυτό. Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και να μην το αφήσω να με νικήσει. Από μικρή ηλικία έχω μάθει να μάχομαι» κατέληξε για την ασθένειά του στο MasterChef.

Ο Μάριος ήταν αυτός που τελικά φόρεσε την πολυπόθητη λευκή ποδιά!

Τάνια VS Ιωάννης - Ποιος πήρε την πρώτη λευκή ποδιά;

Σε μία προσωπική εξομολόγηση πέρασε η Τάνια από την Ινδία στο MasterChef για το bullying που δεχόταν στο σχολείο και τους περιορισμούς που είχε στις συναναστροφές της.

«Η μαγειρική έχει αλλάξει πολύ τη ζωή μου επειδή ξέρω κι εγώ κάτι. Μπορώ να μιλήσω κι εγώ και πριν δεν μιλούσα καθόλου. Στο σχολείο είχα βιώσει bullying. Είχα σταματήσει να βγαίνω στον κόσμο ότι θα με κοροϊδεύουν και θα μου πούνε τη λάθος λέξη.

Ήταν κακά χρόνια και δεν έζησα την παιδική μου ηλικία γιατί κάποιοι δεν μεγαλώνουν τα παιδιά τους όπως πρέπει» είπε η Τάνια στο MasterChef για όσα πέρασε.

Οι τρεις κριτές αφού έμαθαν μερικές προσωπικές πληροφορίες για τους διαγωνιζόμενους, δοκίμασαν τις προσπάθειές τους. Πριν αποκαλύψει το όνομα του νικητή, ο μετρ του είδους Πάνος Ιωαννίδης, έκανε παρατήρηση στον Ιωάννη ότι παράβρασε το ριζότο του, το οποίο βέβαια ήταν γευστικό. Στον σολομό της Τάνιας από την άλλη, βρήκε το τέλειο ψήσιμο.

Ο chef Ιωαννίδης έβαλε τέλος στην αγωνία τους, υποδεικνύοντας στον Ιωάννη να φορέσει τη λευκή ποδιά στην Τάνια.

Iuliana και Λευτέρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε μια μοναδική μαγειρική μονομαχία.

Ο Λευτέρης με καταγωγή από την Κρήτη πήγε προετοιμασμένος στο MasterChef 2024, αφού τα τελευταία 11 χρόνια δουλεύει σε επαγγελματικές κουζίνες.

Ονειρεύεται να καταφέρει να ανοίξει το δικό του μεζεδοπωλείο που θα συνδυάζει και την μουσική μιας και δήλωσε μερακλής.

Από την άλλη πλευρά, η Iuliana από τη Ρουμανία αγαπά τη μαγειρική και τους τελευταίους 6 μήνες δουλεύει πάνω στο αντικείμενο, αλλά κυρίως σε…κρύες κουζίνες.

Ο Λευτέρης με έντονη αίσθηση του χιούμορ δήλωσε μπροστά στους κριτές πως έχει σκεφτεί να καλογερέψει αν δε βρει κάποια γυναίκα να παντρευτεί.

Μάλιστα, έδωσε περιθώριο στον εαυτό του 5 χρόνια, διαφορετικά θα πάει σε μια Μονή κοντά στο σπίτι του.  Βέβαια δεν παρέλειψε να πει και μια μαντινάδα στον «θείο Λεωνίδα».

Η χαρά της Iuliana δεν κρυβόταν που έβλεπε από κοντά τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο κάνοντας τους Πάνο Ιωαννίδη και Σωτήρη Κοντιζά να λένε με ένα στόμα: «Τόση χαρά που βλέπεις από κοντά τον Λεωνίδα;».

Τελικά, η αγχωμένη Iuliana δεν πήρε τη λευκή ποδιά, σε αντίθεση με τον Λευτέρη που τη φόρεσε κι ένιωσε τεράστια χαρά.

Η λευκή ποδιά έμεινε στα χέρια των κριτών

Στο πιάτο του Περικλή ή του Κώστα ο Σωτήρης Κοντιζάς βρήκε κόκκαλο;

Όπως ανακοίνωσαν άλλωστε από το πρώτο λεπτό οι κριτές, πλέον δεν θα υπάρχουν οντισιόν αλλά κατευθείαν battles, κάτι που σημαίνει ότι οι 24 μονομαχίες που ξεκίνησαν από σήμερα, θα έχουν 24 υποψήφιους παίκτες.

Έλα όμως που ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος Ιωαννίδης έχουν το δικαίωμα να «κόψουν» και τους δύο παίκτες μίας μονομαχίας αν δεν είναι ευχαριστημένοι από τα πιάτα τους! Μας έδωσαν να το καταλάβουμε στην «μάχη» ανάμεσα στον Περικλή και τον Κώστα που δεν κατάφεραν να πείσουν τους κριτές για τις μαγειρικές τους δυνατότητες.

Έτσι, είδαν την πόρτα της εξόδου από το παιχνίδι, χωρίς κανένας από τους δύο να καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη ποδιά.

Μια loco ανατροπή! Πήραν και οι δυο λευκές ποδιές!

Στην επόμενη μονομαχία όμως, ανάμεσα στον Μάριο απο την Πάφο και τον Νικόλα, οι κριτές έδωσαν και την ποδιά που τους είχε περισσέψει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδωσαν από μία ποδιά στον κάθε παίκτη της συγκεκριμένης δυάδας αφού τα πιάτα τους ήταν εξίσου καλά.

Πήρε φωτιά η λαδόκολλα παίκτη Στοίχισε τη λευκή ποδιά στον Δημήτρη στη μοναμαχία του με τη Χριστίνα;

Η αγάπη τους για τη μαγειρική τους έφερε στο MasterChef 2024. Ο λόγος για τον Δημήτρη, που σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Μετσόβιο και τη Χριστίνα, η οποία στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την κεραμική.

Ως πρώτη ύλη ο Δημήτρης επέλεξε τη σκορπίνα, ενώ η Χριστίνα τα χτένια. Λίγο πριν ολοκληρώσει την προσπάθειά του, ο νεαρός διαγωνιζόμενος είχε ένα ατύχημα.

Συγκεκριμένα η λαδόκολλα που είχε τοποθετήσει πάνω στο τηγάνι τυλίχθηκε στις φλόγες και λίγο έλειψε το ψάρι του να γίνει κάρβουνο. Και σαν να μην έφτανε αυτός ο Σωτήρης Κοντίζας την ώρα που δοκίμαζε βρήκε κόκκαλο.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο πιάτο της σε συνδυασμό με τη δυνατή γεύση, έδωσαν στη Χριστίνα την πολυπόθητη λευκή ποδιά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.  

«Χριστίνα δεν τα πήγες απλώς καλά, τα πήγες εξαιρετικά. Ένα πάρα πολύ νόστιμο πιάτο με εντάσεις, φλέρταρες με το όριο στις οξύτητες, αλλά όντως ταιριάζει πάρα πολύ. Όλο μαζί βγάζει νόημα. Μπράβο και με το παραπάνω, σου αξίζει η λευκή ποδιά και με ένα τέτοιο πιάτο θα μπορούσες να γίνεις αρχηγός», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στην 26χρονη Κύπρια.

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Σάββα Γκέντσογλου για το φλερτ στο #SurvivorGR: «Το έκοψα για να μην το δει ο γιος μου»
To #MonAmour έσπασε τα ρεκόρ - Το 1ο γαλλικό τραγούδι στην ιστορία του #Spotify - Ανακοίνωσε World Tour
Έξαλλος ο Λιάγκας με την κριτική στο πρόσωπο του: «Έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο, να το κοιτάξουν»
Ρένος Χαραλαμπίδης: «Έκλαιγα έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου, τον κινηματογράφο»
Παγκόσμια πρεμιέρα #Maestro: Καθήλωσε η Μαρία Καβογιάννη - Αποθέωση για την Χάρις Αλεξίου
#SurvivorGR: Οι νέοι κανόνες στις μονομαχίες, η ανατροπή και η δεύτερη ευκαιρία της Δώρας
#MasterChefGR: Αποχώρησε o πιο ωραίος, συμπαθής και αγαπητός παίκτης του διαγωνισμού!
#MVMA2024»: Όλα όσα έγιναν στο kick off party - Η #Number1 Έλενα Παπαρίζου θα λάβει τιμητικό βραβείο
Η Φαίη Σκορδά ακύρωσε πλήρως το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα για την Mαρίνα Σάττι: «Τόσος ντόρος άδικα;»
Παγκόσμια πρεμιέρα #Maestro: Οι αναρτήσεις των πρωταγωνιστών και όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο