Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Απαρθενάσα» κέρδισε τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου!

Με δύο χρυσά βραβεία, τρία ασημένια και θριαμβευτικά σχόλια και εντυπώσεις διακρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου το πολυσυζητημένο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Απαρθενάσα»! Ιθύνων νους και εμπνευστής…ο Chief Olive Oil Obsessive, Δημήτρης Ταλιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Χωρίς να παραβλέπει τη συμβολική αξία της διάκρισης, για τον Δημήτρη Ταλιώτη η συμμετοχή σε κάθε διαγωνισμό είχε ως στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών της κυπριακής γης και του πρωτογενούς τομέα της, αλλά κυρίως του κλάδου της ελαιοκαλλιέργειας και ελαιοπαραγωγής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ‘ATHENA International Olive Oil Competition’, o οποίος φέτος διεξήχθη στην Καβάλα, στις 5-6 Μαΐου 2023, το ελαιόλαδο «Απαρθενάσα» διακρίθηκε ως το καλύτερο μονοποικιλιακό και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 100% κορωνέικης ποικιλίας, αποσπώντας το Χρυσό Βραβείο! Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Δημήτρης Ταλιώτης: «Αισθανόμαστε υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την τιμητική αυτή διάκριση, αλλά δεν παύουμε να είμαστε προσγειωμένοι και να εργαζόμαστε με ζήλο. Το βραβείο αυτό αν και έχει συμβολική, για εμάς, ‘αξία’, επιβραβεύει εκ των πραγμάτων την αφοσίωσή μας στην εξαιρετική ποιότητα, αλλά και στο στοχευμένο όραμά μας. Χωρίς αμφιβολία, η αναγνώριση του ‘Απαρθενάσα’ αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η γεωργία μικρής κλίμακας -και κυρίως το ελαιόλαδο της Κύπρου- έχει λαμπρό μέλλον! Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου για το θαυμαστό αποτέλεσμα, καθώς και όλους τους φίλους, υποστηρικτές και συνεργάτες που στέκονται στο πλάι μου, ακούραστα και ανιδιοτελώς».

357286699_691707619447227_7372081204035033232_n

Όμως, λίγες μέρες μετά τη σημαντική βράβευση στα ‘ATHENA IOOC 2023’ ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του ‘London International Olive Oil Competition 2023’, όπου το ελαιόλαδο «Απαρθενάσα» διακρίθηκε με τέσσερα βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες.

Κέρδισε Χρυσό Βραβείο για την ποιότητά του, Ασημένιο Βραβείο για την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία, Ασημένιο Βραβείο για τη συσκευασία του και Ασημένιο Βραβείο για τη συνολική του εικόνα.

Την προσοχή και τον σεβασμό των πιο καταξιωμένων κριτών ελαιολάδου και ειδικών στη συσκευασία, διεθνώς, κέρδισε και η ετικέτα, η οποία σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα της ΤΒWA\Entelia.

Πρόκειται για μία καθαρά μινιμαλιστική απεικόνιση, απαλλαγμένη από κάθε περιττό μοτίβο και πληροφορία, αφού έχει ως επίκεντρό της την εξαιρετικά παρθένα ποιότητα ελαιολάδου και τον αγνό τρόπο παρασκευής του.

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης, ο Δημήτρης Ταλιώτης πρόσθεσε ότι «…οι τιμητικές αυτές διακρίσεις έρχονται να απαλύνουν για λίγο τις ‘πληγές’ που άνοιξε η μεγάλη δασική πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου 2021, όπου μεταξύ άλλων εκτάσεων γης κατέστρεψε ολοσχερώς και τον πολυαγαπημένο οικογενειακό μας ελαιώνα στο χωριό Βαβατσινιά. Δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, αλλά ως απάντηση στην ανεπανόρθωτη αυτή ζημιά…προχωρήσαμε με γενναιότητα στην επόμενη μέρα! Στο φιλόξενο χωριό Σιά της επαρχίας Λευκωσίας, οι ιδιοκτήτες του κτήματος Κυθρεώτη μού παραχώρησαν μία σημαντική και γόνιμη έκταση γης… όπου βλέπω καθημερινά ένα όνειρο ζωής να ζωντανεύει -με κόπο- και πάλι».

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Απαρθενάσα», κλικ εδώ

357293825_180647284888264_5322665178972825842_n

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!