Τα μηνύματα θλίψης, οργής και πόνου των celebrities για το τρένο του θανάτου

Παύλος, Κοκλώνης, Παπαδημητρίου, Μπεζάν, Κούρκουλου, Χατζίδου, Τσιμτσιλή, Ντενίση, Μπάρκα, Καινούργιου, Χρηστίδου, Μπακοδήμου, Μαυρίδης, Χατζηθεοδώρου, Κοκκινάκης, Τσολάκη, Κομνηνού για την τραγωδία στα #Τέμπη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με μηνύματα θλίψης, πόνου, οργής και αγανάκτησης έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο μετά τη σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας και έστειλε δεκάδες άλλους στο νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης προς όλες τις οικογένειες που είδαν τους ανθρώπους τους να χάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη λόγω της φονικής σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, θέλησε να στείλει ο Παύλος.

Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό αυτό συμβάν γράφοντας,

«Σήμερα θρηνεί όλη η Ελλάδα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους σε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία και με τους τραυματίες που ολόψυχα ευχόμαστε να βγουν σύντομα από το νοσοκομείο. Θερμές ευχαριστίες στα σωστικά συνεργεία και όλο το ιατρικό προσωπικό που συνδράμει τους τραυματίες κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Στέκω συντετριμμένος μπροστά στον ανείπωτο πόνο των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους τόσο άδικα. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους δίνει δύναμη».

333604164_156946990512172_7982347496008345813_n

Συγκλονισμένος παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος με αναρτήσεις του στα social media, εξέφρασε τον πόνο και τη θλίψη του για τις αδικοχαμένες ζωές και τις οικογένειές τους.

«Ατέλειωτος πόνος. Η σκέψη και η προσευχή μας στους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα στα #Τεμπη και στους αγαπημένους τους που τους έχασαν #Τεμπη», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Κοκλώνης.

koklo-twitter

Ενώ στο Instagram ανέβασε δύο εικόνες, με τη μία να αφορά στην έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποιείται σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για τους δεκάδες τραυματίες του δυστυχήματος.

kokloinsta

instakoklo

Aνάμεσα στους επώνυμους που ξέσπασαν για την τραγωδία στα Τέμπτη ήταν και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Η παρουσιάστρια και ηθοποιός σχολίασε το τραγικό συμβάν μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ξέσπασε.

«Βαρέθηκα να περιμένω ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε αυτή τη χώρα για όλα όσα γίνονται και χάνονται άνθρωποι, που κατά τύχη δεν ήμασταν εμείς, που σήμερα, για άλλη μια φορά παρακολουθούμε αυτή την τραγούδια που δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε τον πόνο όσον έχασαν τους ανθρώπους τους, γιατί “δεν λειτουργεί τίποτα".

Θέλω στη χώρα μας να μην φοβόμαστε! Να μη φοβόμαστε όταν βρέχει, όταν χιονίζει, όταν κάνει ζέστη, όταν παίρνουμε το τρένο και πόσο άλλα! Να μη φοβόμαστε για μας, για τα παιδιά μας, για τους φίλους μας, για τους συνανθρώπους μας. Μπορεί να αναλάβει κάποιος την ευθύνη γι’ αυτό;», έγραψε χαρακτηριστικά η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

doretta-4

doretta

Με μια ανάρτησή της στο instagram, η Άννα Μπεζάν θέλησε να εκφράσει την θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε τη χώρα μας μετά τη μοιραία σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Η νεαρή ηθοποιός, που πριν λίγους μήνες έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, βλέποντας τόσες ζωές να φεύγουν έτσι άδικα σε μια μόνο στιγμή, έβαλε τον εαυτό της στη θέση όλων αυτών των μανάδων που έχασαν τα παιδιά της και αναρωτήθηκε σε τι κόσμο έφερε τελικά το παιδί της.

«Τραγωδία. Σκέφτομαι με όλα αυτά που γίνονται, με όλα αυτά που ακούω, σε τι κόσμο έχω φέρει το παιδί μου… Πως μπορώ να είμαι σίγουρη για την ασφάλειά της όταν η κοινωνία μας έχει γεμίσει ανεύθυνους ανθρώπους, πως μπορώ να είμαι σίγουρη ότι το παιδί μου θα είναι καλά όταν υπάρχουν άνθρωποι που αντί να φροντίζουν για τη διαδρομή, δίνουν τέλος σε αυτή. 

Πως θα νιώσω ασφάλεια όταν σταθεί στα πόδια της και δε θα είμαι εγώ εκεί; Θερμά συλλυπητήρια» έγραψε η Άννα Μπεζάν.

333431235_862995788135644_7578847971379338429_n-large

Μια συγκινητική ανάρτηση στα social media έκανε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αλλά και το χάος που έχει δημιουργηθεί με τραυματίες, αγνοούμενους και νεκρούς, προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μέσα από την οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, τις σκέψεις της μετά από όλα όσα συνέβησαν.

«Αναρωτιέμαι πως θα καταφέρω να είμαι ψύχραιμη όταν το μικρό μου ανθρωπάκι αρχίσει να εξερευνά τον υπέροχο και άγριο κόσμο μας. Όταν στο δρόμο του δεν θα βρίσκονται κορμί από δέντρα αλλά εμπόδια αληθινά και επικίνδυνα.

Πώς θα αντέχω στην ιδέα ότι θα σκαρφαλώνει χωρίς εμένα να στέκομαι από κάτω αδιάφορη δήθεν, υπολογίζοντας που ακριβώς να σταθώ ούτε να μπορέσω να τον αρπάξω σε περίπτωση πτώσης. Πώς αντέχετε αυτή η αγωνία;», έγραψε χαρακτηριστικά η Εριέττα Κούρκουλου.

erietta-32-large

Aναρτήσεις πένθους έκαναν και οι Κατερίνα Καινούργιου, Σίσσυ Χρηστίδου, Μαρία Μπακοδήμου, Γιώργος Μαυρίδης, Βάλια Χατζηθεοδώρου, Κώστας Κοκκινάκης

s

334498451_1189704918560410_3685325478101742170_n (1)

unknown_334008958_3025565881071956_4658297695696047855_n

334278375_755488799272901_8812356801870614888_n

333585271_1247570172557712_3817980318846146314_n

valia

Η Ελένη Τσολάκη έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση και όπως αναφέρει «δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό της όλο αυτό που έχει γίνει».

«Ψάχνεις μάταια τις λέξεις…δεν υπάρχουν για να εκφράσουν τον πόνο, τη θλίψη, το θυμό για την ανείπωτη τραγωδία που στέρησε τόσο άδικα τη ζωή τόσων ανθρώπων! Ένα ταξίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο για τόσους συναθρώπους μας!!!
Πόσο κρίμα Θεέ μου!!!Θρήνος…

Κάθε βδομάδα σ´ εκείνο το σταθμό, να περιμένω τη δική μου μανούλα… κ ξαφνικά κάποιοι να μη φτάνουν ποτέ!!!Και ξαφνικά κάποιοι θα περιμένουν για πάντα!!
Θέε μου τι πόνος…
Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου!
Κουράγιο στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους,τα παιδιά τους!!!Μόνο κουράγιο….

Σπαράζει η καρδιά μου!
Πενθούμε όλοι μαζί σας!!!
Καλό Παράδεισο!

Υγ. Δυστυχώς σ´ αυτή τη χώρα, δεν θα αλλάξει τίποτα ποτέ!!!!!», έγραψε η Ελένη Τσολάκη.

tsolaki

Η Ελένη Χατζίδου παρακολουθώντας τα τραγικά αυτά γεγονότα, θέλησε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram να μοιραστεί τις δικές της σκέψεις και να εκφράσει τη βαθιά λύπη της για τις οικογένειες εκείνες που έχασαν τους ανθρώπους τους από τη μοιραία αυτή σύγκρουση.

«Όλη μέρα σκέφτομαι “Από θαύμα ζούμε…επειδή κάποιος δεν ξέχασε, δεν παρέλειψε, έκανε σωστά τη δουλειά του, τήρησε τους κανόνες, ήταν προσεκτικός…” Πήγα σπίτι, αγκάλιασα σφιχτά το παιδί μου, σκέφτηκα όλους αυτούς τους γονείς, όλες τις οικογένειες που χάσανε για ένα η πολλά “λάθη” τους ανθρώπους τους…

Σε πόσους από εσάς ήρθε και πάλι στο νου το δυστύχημα των Τεμπών με τα παιδάκια στο λεωφορείο; Είμαι σίγουρη σε όλους!
Πόσοι από εσάς, επειδή σύντομα είναι να φύγει το παιδί σας εκδρομή με το σχολείο κάπου μακριά σκεφτήκατε να μην το στείλετε; Είμαι σίγουρη πολλοί… Γίνεται όμως έτσι; Να ζούμε με το φόβο; Καλή δύναμη σε όλους μας,ας προσευχηθούμε για όλες αυτές τις ψυχούλες…» έγραψε η Ελένη Χατζίδου.

H Σταματίνα Τσιμτσιλή η οποία το πρωί στην εκπομπή της εμφανίστηκε συγκλονισμένη ενώ πριν λίγη ώρα, μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θλίψη και την αγανάκτησή της.

«Θέλω τόσα να πω και όμως η φωνή βγαίνει με δυσκολία και οι λέξεις μοιάζουν ακατάλληλες και αδύναμες για να περιγράψουν τα συναισθήματα. Από την ώρα που άνοιξα τα μάτια μου και παρακολουθώ αυτή την τραγωδία ένα μεγάλο βάρος καταπλακώνει την ψυχή μου. Τόσες άδικοχαμένες ζωές …Στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που απλά επέστρεφαν από ένα τριήμερο στα σπίτια ή στις σχολές τους.

Ένα τεράστιο γιατί και στη συνέχεια η κλασσική ελληνική συνήθεια: «Το Πινγκ πονγκ των ευθυνών.» Στην Ελλάδα του 2023 δε νοείται και δεν αξίζει ένα τέτοιο δίκτυο σιδηροδρόμων. Απαξιωμένο και απαρχαιωμένο… όπου οι σηματοδότες δε λειτουργούν πάντα , όλα λειτουργούν χειροκίνητα και στο περίπου … στο πάμε κι όπου βγει.

Για περισσότερα από 10 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε τροχιά σύγκρουσης χωρίς να υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα αποφυγής.
Αποδέχομαι την ευθύνη που καταλογίζουν στον σταθμάρχη για το μοιραίο λάθος . Ποιος όμως θα αναλάβει την ευθύνη που δεν υπήρχε μια άλλη δικλείδα ασφαλείας … σε περίπτωση τέτοιου λάθους; Τι θα πούμε σε αυτές τις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν.

Σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν ούτε να αναγνωρίσουν τη σορό των παιδιών τους επειδή απανθρακώθηκαν; Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι προσευχές μας και οι σκέψεις μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους» έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Ανάμεσα σε αυτούς που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τους διαδικτυακούς της φίλους, ήταν και η Μιμή Ντενίση, η οποία το απόγευμα της Τετάρτης 1/3 κοινοποίησε μια φωτογραφία με την ελληνική σημαία αλλά και το σύμβολο πένθους, συνοδευόμενη από ένα μακροσκελές μήνυμα.

«Πώς να πω καλό μήνα έτσι όπως μπήκε!! Τι άδικος χαμός!! Τι τραγωδία για τις οικογένειες!!! Μάτωσε η καρδιά μου. Αλλά θύμωσα και πολύ. Γιατί δεν χρησιμοποιούσαν τα μηχανήματα ηλεκτρονικού ελέγχου; Πώς μπορεί να βασίζονται σ έναν άνθρωπο στον σταθμάρχη το 2023; Πως μπορεί να ξεκινούν τρένα που έχουν προβλήματα;

Με σκεπτικό πάμε κ βλέπουμε!!!! Δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης. Είναι παντοτινό!! Χρειάζονται πιο άξιοι άνθρωποι σε όλες τις θέσεις χρειάζεται πολύ καλύτερο δημόσιο. Χρειάζεται αξιοκρατία. Μεγάλο πλήγμα. Μεγάλο πένθος. Συλλυπητήρια στις οικογένειες», ήταν τα λόγια που συνόδευσε την ανάρτησής της η Μιμή Ντενίση.

H Δανάη Μπάρκα, προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση γράφοντας:

«Πρώτη φορά μπήκε άνοιξη με τόσο παγωμένη διάθεση. Μια ευχή παραπάνω κοιτώντας τον ουρανό να κάνουμε όλοι για τους ανθρώπους που μένουν πίσω και πρέπει να ζήσουν συνηθίζοντας αυτές τις απώλειες. Μια ευχή κανένας άνθρωπος στον κόσμο να μην βιώνει πόνο».

Η Φιλαρέτη Κομνηνού στην τελευταία της δημοσίευση στο Instagram, εξέφρασε τη θλίψη αλλά και την οργή της, για όσα συνέβησαν στο τραγικό δυστύχημα με τα δύο τρένα στα Τέμπη.

Η γνωστή ηθοποιός ανέφερε στην ανάρτησή της: «Απέραντη Θλίψη, Οργή και Πένθος για τους νεκρούς ....Οντως απο τύχη ζούμε .. Απροστάτευτοι σε αυτή τη χώρα. Αυτό το δρομολόγιο του τραίνου το έχω κάνει άπειρες φορές και η τραγική ειρωνεία ειναι ότι το θεωρούσαμε το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς..».

Δειτε Επισης

Η Μαρία Μπακοδήμου αποκάλυψε πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν μικρή
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν δημοσίευσαν νέα φωτογραφία της κόρης τους
Ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα-Αισιόδοξη σύζυγος του
Δεν σταματούν οι πρόβες της Μαρίνας Σάττι και των χορευτών-Νέο βίντεο
Η επιλογή της γραβάτας του Κάρολου στη νέα του εμφάνιση δεν ήταν τυχαία-Το κρυφό μήνυμα στα εγγόνια του
Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου-Η ανάρτησή της
Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το νιώθω
Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν ξανά ο ένας τον άλλο unfollow-Η αινιγματική ανάρτηση του τραγουδιστή
Σοκάρει η Γιάννα Τερζή-«Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση, ήμουν φοβισμένη»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»