Λύγισαν on air Σία Κοσιώνη και Ανθή Βούλγαρη – Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους

Τραγωδία στα Τέμπη: Άφωνος ο Νίκος Χατζηνικολάου - Εξερράγη ο Γιώργος Παπαδάκης - Πάγωσε η Ράνια Τζίμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Πρώτο θέμα σε όλα τα ελληνικά, και όχι μόνο, δίκτυα είναι η τραγωδία στα Τέμπη.

Στην εθνική τραγωδία εστίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των θεμάτων, η δημοσιογράφος και άνκοργουμαν δεν κατάφερε να διαχειριστεί τη συναισθηματική της φόρτιση λυγίζοντας όσο έδινε το ρεπορτάζ ο συνάδελφος της, Γιώργος Φελίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιο συγκεκριμένα, όσο ο δημοσιογράφος του σταθμού μετέδιδε πως όλα τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν όσα διαδραματίστηκαν στη Λάρισα, η Σία Κοσιώνη προσπαθούσα να κρατήσει τα δάκρυα της για να μην κυλήσουν και φανούν στο άκουσμα των σοκαριστικών περιγραφών για την εθνική τραγωδία.

Κάτι που, όμως, δεν κατάφερε να πράξει μιας και οι σπασμοί του προσώπου καθώς και το χέρι που θέλησε να προλάβει το δάκρυ, την πρόδωσαν. Μια εύλογα πολύ φορτισμένη τηλεοπτική στιγμή για την Σία Κοσιώνη στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη το βράδυ της Τετάρτης.

Αμέσως μόλις ο δημοσιογράφος ολοκλήρωσε το ρεπορτάζ, η άνκοργουμαν πέρασε γρήγορα στο επόμενο θέμα τονίζοντας πως «μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα δίνουν το παρόν από νωρίς στον τόπο της τραγωδίας με απεσταλμένους και ανταποκριτές. Την αδιάκοπη μάχη των διασωστών για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα Τέμπη αλλά και τις πληροφορίες για τις συνθήκες που οδήγησαν στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία περιέγραψε, μιλώντας στο BBC, η δική μας απεσταλμένη στο σημείο, Έλλη Κασόλη».

Η Σία Κοσιώνη, συγκλονισμένη από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες μοιράστηκε τις αναμνήσεις της από τις διαδρομές με την αμαξοστοιχία.

«”Πάμε και όπου βγει” λοιπόν… Για εμάς τους πρώην φοιτητές του ΑΠΘ που φάγαμε για χρόνια το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το κουτάλι, αυτό ήταν το “τρένο μας”. Και ήμασταν χαρούμενοι όταν μπαίναμε στο “τρένο μας”.

Πρώτα από όλα, γιατί ήμασταν στο “τρένο μας”, με τα άνετα καθίσματα, το κυλικείο, τα σούρτα φέρτα στα βαγόνια και όχι στο άβολο και σίγουρα λιγότερο ασφαλές ΚΤΕΛ, πράγμα που σήμαινε ότι οι γονείς μας είχαν χουβαρνταλίκια.

Ήμασταν χαρούμενοι γιατί το “τρένο μας”, μάς γύριζε στις οικογένειές μας, στη θαλπωρή των σπιτιών μας, στο φαγητό της μαμάς μας. Ήμασταν ακόμη πιο χαρούμενοι, όμως, όταν μάς πήγαινε στις σχολές μας, όταν μας ταξίδευε προς το μέλλον μας, όταν μάς έβαζε στις ράγες της ζωής μας με την οποία ακόμη δεν είχαμε συστηθεί.

Σκεφτείτε δε, τι ειρωνεία, ότι πάντα ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στα Τέμπη για να χαζέψουμε το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής. Το “τρένο μας” συμβόλιζε το πρώτο μας πέταγμα προς την ελευθερία. Κατά κάποιο τρόπο, όντως “πηγαίναμε και όπου βγει”… Αλλά “όπου βγει” αφότου φτάναμε στη Θεσσαλονίκη. Πονάμε και θρηνούμε σήμερα. Για όλα αυτά τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν ποτέ να μάθουν πού θα τους βγάλει “το δικό τους τρένο”. Από όλους εμάς τους συνταξιδιώτες σας σε άλλο χρόνο, σε άλλη εποχή, καλό ταξίδι παιδιά…» έγραψε η Σία Κοσιώνη.

Tη νύχτα της Τετάρτης, εκτάκτως, ο Νίκος Χατζηνικολάου ήρθε στους τηλεοπτικούς δέκτες με την εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» στον ΑΝΤ1.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, μάλιστα, ο δημοφιλής δημοσιογράφος δεν έκρυψε την μεγάλη του έκπληξη για το ηχητικό απόσπασμα που ήρθε στη δημοσιότητα.

Ο λόγος για τον διάλογο ανάμεσα στον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό, λίγα λεπτά πριν λάβει χώρα η πολύνεκρη εθνική μας τραγωδία. «Εκεί φαίνεται, όπως προκύπτει από τις σύντομες συνομιλίες, ότι ο σταθμάρχης χωρίς να το αντιλαμβάνεται πιθανόν, δίνει εντολή να μπουν στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους από τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα στην οποία ήδη κινείτο η εμπορική αμαξοστοιχία» υπογράμμισε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Αμέσως μετά την προβολή του συγκεκριμένου αποσπάσματος, λοιπόν, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής τόνισε τα εξής. «Καταλαβαίνω καλά ότι του έδωσε οδηγία να περάσει με κόκκινο; Καταλαβαίνω καλά; Είναι τρομερό! Παρακαλώ να το ξαναδούμε! Να το ακούσουμε για να καταλάβουμε γιατί είναι σοκαριστικός ο διάλογος. Παρακαλώ να το ξαναδούμε».

«Είναι σοκ! Είναι σοκ! Ο μηχανοδηγός πια δεν ζει. Το κόκκινο φωτόσημο είναι «να μην προχωρήσεις». Αυτό καταλαβαίνω εγώ και για αυτό ζήτησα να το ξαναδούμε αλλά θα ρωτήσουμε για αυτόν τον διάλογο στη συνέχεια γιατί έχουμε πολλούς σιδηροδρομικούς που θα βγουν στην εκπομπή».

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ο Γιώργος Παπαδάκης το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της πρωινής ζώνης του σταθμού δεν θέλησε, μάλιστα, να κρύψει την οργή του τόσο για τις εξηγήσεις όσο και για την στάση της εταιρείας μέχρι και αυτή την ώρα.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπαδάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια μεγάλη τραγωδία με αδιανόητες, μέχρι στιγμής, εξηγήσεις! Πολύ σωστός ο προβληματισμός σου, πριν από λίγο, μιλώντας με τον κ. Λέκκα. Που είναι η εταιρεία; Η εταιρεία είναι εξοργιστικό ότι βγάζει ανακοινώσεις συμπαράστασης. Δεν την θέλουμε τη συμπαράσταση! Εμείς θέλουμε να ξέρουμε τι έκανε η εταιρεία για να μην έχουμε το ανθρώπινο λάθος, τι έκανε η εταιρεία για να μην εχουμε μέχρι στιγμής 42 νέων ανθρώπων τον χαμό».

«Το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή μάς παραπέμπει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν φροντίσαμε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στις σιδηροδρομικές γραμμές και τη διαχείριση τους ώστε να ξέρουμε που ανήκουν οι ράγες, που ανήκουν τα τρένα, που ανήκει το προσωπικό, που ανήκουν οι κανόνες ασφαλείας. Κανένας δεν ξέρει και από το πρωί ψαχνόμαστε».

«Το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αλλά είναι πολλά τα χρόνια, βρε Νίκο. Από το 2004 που προετοιμαζόμασταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες δαπανήσαμε χρήματα που δεν τα είχαμε. Από τις αιματηρές οικονομίες του ελληνικού λαού και δεν έγινε τίποτα! Διαφημίζαμε τα ταξίδια με τρένο για το πόσο γρήγορα είναι αλλά δεν μας είχαν διευκρινήσει κάτι. Ότι πάρα πολύ γρήγορα θα πήγαινες και στον θάνατο ενδεχομένως γιατί δεν είχαν πάρει τα μέτρα ασφαλείας. Μακάβριο, θα μου πεις, αυτό το οποίο αναφέρω αλλά αυτές ήταν και οι ανακοινώσεις των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπαδάκης. «Πρωί πρωί, εκείνο το οποίο με τρέλανε, ήταν το γεγονός ότι για 10-12 λεπτά το εμπορικό που κατέβαινε από την Θεσσαλονίκη και η επιβατική που πήγαινε προς τη Θεσσαλονίκη με 350 άτομα ήταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή και δεν είχε αντιληφθεί κανένας ότι το ένα θα πέσει πάνω στο άλλο»

Με την εθνική τραγωδία στα Τέμπη καταπιάστηκε εξ ολοκλήρου, ασφαλώς, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Ράνια Τζίμα το βράδυ της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια του διευρυμένου δελτίου, μάλιστα, μια περιγραφή επιβαίνοντα στην αμαξοστοιχία έμελλε να παγώσει τόσο την δημοσιογράφο όσο και το τηλεοπτικό κοινό.

«Βρισκόμουν στο βαγόνι 6 και η σύγκρουση δεν υπήρχε. Ήταν δηλαδή πολύ μικρό το χτύπημα και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Μόνο μια γιαγιάκα, στην οποία και αμέσως δώσαμε προτεραιότητα για να την βγάλουμε έξω. Μόλις βγήκαν οι περισσότεροι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι πέντε και έπειτα στο τέσσερα για να βγάλω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσα και ύστερα πήγα στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3 μαζί με ακόμα ένα παιδί ο οποίος δεν βρίσκεται εδώ αλλά ήταν πραγματικός ήρωας. Μπορέσαμε και σώσαμε τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση μαζί με την ΕΜΑΚ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τσιαμουράς.

Εν συνεχεία, ο νεαρός επιβάτης του τρένου συμπλήρωσε πως «οι περισσότεροι ήταν όντως πάρα πολύ νέοι άνθρωποι. Το πιο συγκλονιστικό ήταν μια γιαγιά, η οποία φώναζε για το έξι μηνών εγγονάκι της. Έσπευσα αμέσως να το βρω αλλά δεν μπορούσα να το βρω και εκεί χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Με είχαν πιάσει πάρα πολλά συναισθήματα που δεν μπορούσα να βρω το μικρό παιδάκι. Τουλάχιστον έμαθα από τη μαμά του, εδώ στο νοσοκομείο, γιατί νοσηλεύεται μέσα, πως είναι καλά το παιδάκι και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μωράκι, ναι, έξι μηνών».

Η Ράνια Τζίμα δεν έκρυψε την μεγάλη της έκπληξη, όπως και το τηλεοπτικό κοινό, στο άκουσμα αυτής της συγκλονιστικής περιγραφής.

Η Ανθή Βούλγαρη «έσπασε» στον τηλεοπτικό αέρα με τις συγκλονιστικές περιγραφές για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τρένο του τρόμου στα Τέμπη.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων χάσανε τους ανθρώπους τους στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κα Αντωνία θρηνεί για τον σύζυγό της και τον γιο τους. Οι περιγραφές της προκάλεσαν σοκ στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής, «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Έβαλα στο τρένο τον άνδρα μου και το παιδί μου και μου δώσανε πίσω στάχτες και αποκαΐδια . Δεν μου δώσανε πίσω το παιδί μου… τίποτα. Ο άνδρας μου με το παιδί μου ήταν στο πρώτο βαγόνι, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ ούτε να τους κηδέψω. Σήμερα κηδεύεται όλη η Αθήνα», είπε η κα Αντωνία.

«Μπορείτε να ρίξετε βίντεο; Ρίξτε το βίντεο με τις μαρτυρίες γιατί τα λόγια είναι περιττά», είπε ξεσπώντας σε δάκρυα η Ανθή Βούλγαρη.

Δειτε Επισης

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στη δεύτερη πρόβα της Eurovision
Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»