«Έπιασα πάτο, έπαθα κατάθλιψη και πήρα φάρμακα»

 

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς στο “Ενώπιος Ενωπίω” και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη, αλλά και πώς κατάφερε να ξεφύγει με τη βοήθεια ειδικών και φαρμακευτικής αγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

«Δεν έφτασα στα όρια της κατάθλιψης, έπαθα κατάθλιψη. Όπως θα όφειλα να κάνω, ζήτησα τη γνώμη ειδικών και πήρα φαρμακευτική αγωγή, και όπως προτρέπω και τους ανθρώπους να το κάνουν. Στην Ελλάδα υπάρχει μια σειρά από ταμπού, μεταξύ των οποίων ένα πολύ χοντρό ταμπού για την ψυχική υγεία, το οποίο οδηγεί πολύ συχνά να ακούμε ιστορίες ότι 17χρονα παιδιά τον καιρό των πανελληνίων εξετάσεων να πηδάνε από μπαλκόνια επειδή δεν αντέχουν την πίεση. Για μένα τότε ήταν πολλές ήττες, η μία πάνω στην άλλη.

Είναι πολύ εύκολο, ακόμα κι αν δεν έχεις ενδογενή κατάθλιψη, προβλήματα δηλαδή της βιοχημείας σου, είναι πολύ εύκολο για έναν άνθρωπο και αυτό συνέβη κατά κόρον την περίοδο της κρίσης, όλη αυτή την περίοδο, με δυο-τρία απανωτά χτυπήματα να βγει εκτός κέντρου βάρους και να σωριαστεί. Ο Γιούγκερμαν ήταν από τα μικρά, δεν είναι, βέβαια, ευχάριστο στο πρόσωπό σου να καθρεφτίζεται ένα ολόκληρο πράγμα που δεν πετυχαίνει. Μαζί ήταν επίσης το θέατρο Χώρα και τα προβλήματα που υπήρχαν, μαζί ήταν ο χωρισμός μου, ήταν μια σειρά από μικρούς θανάτους.

Αυτό, λοιπόν, με έριξε. Αναζήτησα τη βοήθεια ειδικού, ως όφειλα να κάνω και τη χημική θεραπεία, τα χάπια. Αποφάσισα ότι πρέπει να μιλάω γι’ αυτό, ακριβώς γιατί στην Ελλάδα έχουμε αυτό το ταμπού. Αισθανόμαστε ότι η ψυχική υγεία είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να μιλάμε και δεν καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε την επίσκεψη σε ειδικό. Και η φαρμακευτική αγωγή χρησιμεύει με τον ίδιο τρόπο που θα χρησίμευε το αν έχεις πονοκέφαλο να πάρεις μια ασπιρίνη ή αν έχεις διαβήτη να πάρεις ινσουλίνη.

Και είναι κρίμα να αφήνουμε τα προβλήματα της ψυχής, που στην πραγματικότητα είναι του εγκεφάλου, να μην τα αντιμετωπίζουμε σαν προβλήματα του σώματος συνολικά και να τα υποτιμούμε γιατί μπορεί να καταστρέψουμε τη ζωή μας», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

 

Μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το σίριαλ “Γιούγκερμαν” που κόπηκε μέσα σε μια νύχτα μαζί με ακόμα 10 προγράμματα του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού.

«Αποτυχίες έχω, τον Γιούγκερμαν στον ΑΝΤ1. Ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, ως το πιο ακριβό σίριαλ που θα γυριζόταν ποτέ. Μια πολύ καλή παραγωγή, πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Γιούγκερμαν, λοιπόν, που ξεκίνησε με όλη αυτή την τρομερή δυναμική, κάποια στιγμή δεν πήγε!

Και συνολικά το πρόγραμμα του καναλιού τότε δεν πήγαινε και πήρε την απόφαση ο μπαμπάς Κυριακού και σε μια νύχτα έκοψε 11 προγράμματα, μεταξύ των οποίων και ο Γιούγκερμαν.

Από τότε, από το 2007 δεν έχω ξανακάνει καμία σειρά, μέχρι τώρα», είπε  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Μαλού: Tραγουδούσε στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου στο Μαρούσι την ώρα της φονικής συμπλοκής - Τι δήλωσε
Για το Μάλμε της Σουηδίας αναχώρησαν η Μαρίνα Σάττι με τους συνεργάτες της
#TvQueen: Ο Τρύφωνος, η Αριστοτέλους, η Νατάσα Ιωάννου & το κυπριακό «πολυεργαλείο, χαμαιλέον & τζόκερ»
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Ιωάννης Απέργης: «Η νονά μου με παράτησε. Στην Αλβανία βαφτίζουν τα παιδιά για να ξεπλύνουν μία αμαρτία»
Νίκος Μπάρκουλης: «Έφαγα κέρατο, παρέλυσαν τα πόδια μου. Η κοπέλα μου πήγε με όλους μου τους φίλους»
Αίθρα Λυκουρέζου: «Ήμουν εθισμένη στην κόκα και την μαριχουάνα, χρειαζόμουν περισσότερη αγάπη»
Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»