Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός του νέου Κυπριακού Μουσείου

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας για έργα ανάπτυξης και προώθησης του πολιτισμού, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί την ανέγερση νέου Κυπριακού Μουσείου με τη διεξαγωγή διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Προεδρία της αρμόδιας Κριτικής Επιτροπής ασκείται από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δύο παγκοσμίου φήμης Αρχιτέκτονες. Επιπρόσθετα, εκτός από τους εκπροσώπους της κυβερνητικής πλευράς, συμμετέχουν επίσης και εκπρόσωποι του Δήμου Λευκωσίας, του ΕΤΕΚ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Οπως αναφέρεται, η Κριτική Επιτροπή, δυστυχώς, καθυστέρησε να ξεκινήσει τις εργασίες της λόγω μεγάλης δυσκολίας στην εξεύρεση κατάλληλων κριτών από το εξωτερικό. Η Επιτροπή κατάφερε να αρχίσει τις εργασίες της την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου και ανέλαβε την αναθεώρηση των εγγράφων του διαγωνισμού, τα οποία θα περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό υλικό, όπως γίνεται και σε ανάλογους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Η Προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια με την υποβολή σκαριφημάτων στο πρώτο στάδιο από τους ενδιαφερόμενους Αρχιτέκτονες και ακολούθως την επιλογή οκτώ (8) συμμετεχόντων για υποβολή προσχεδίων, τρισδιάστατων σχεδίων και μακέτας στο δεύτερο στάδιο.

Ο επιτυχών Αρχιτέκτονας θα κληθεί να αναπτύξει τη μελέτη της αρχιτεκτονικής του πρότασης ετοιμάζοντας Προδιαγραφές / Απαιτήσεις Εργοδότη (Employer’s Requirements) που θα αποτελέσουν μέρος των εγγράφων διαγωνισμού για επιλογή του αναδόχου που θα μελετήσει, κατασκευάσει και συντηρήσει το έργο.  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο Πάρης Μεταξάς
Επέκταση υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023
Εγκαίνια της 6ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής τους Αrtiste Andre
Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ-Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου
Oι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Μουτουλλά
Στο φως ημερολόγιο του Πικάσο με σπάνια σκίτσα του
Μια πλούσια κυπριακή κοινωνία μαρτυρούν ευρήματα 15ου και 14ου αιώνα στη Δρομολαξιά (pics)
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας πόλης των Μάγια στο Μεξικό (pics)
Η κωμωδία Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ επιστρέφει δυναμικά
Τέχνη, Μουσική και Φιλανθρωπία στα εγκαίνια της έκθεσης «Εύφορα Πεδία» του Κωνσταντίνου Ζαννέτου