Ο Δήμος Ιδαλίου απέκτησε νέο αμφιθέατρο

  Ένα νέο αμφιθέατρο, το οποίο θα συμβάλει στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων, τόσο της περιοχής Ιδαλίου, όσο και της Κύπρου γενικότερα, έχει αποκτήσει ο Δήμος Ιδαλίου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ιδαλίου αναφέρει ότι η ανέγερση του νέου, σύγχρονου και πολυδύναμου Αμφιθέατρου έχει ολοκληρωθεί και στις 25 Ιουλίου 2016 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Το Αμφιθέατρο είναι χωρητικότητας 1.060 καθήμενων θέσεων με διάμετρο σκηνής τα 18 μέτρα, ενώ είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα και εγκαταστάσεις θεατρικού φωτισμού, για την εφαρμογή των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά δωμάτια ελέγχου στην είσοδο στο χώρο των κερκίδων, όπου υπάρχει επίσης ο χώρος έκδοσης εισιτηρίων και ελέγχου πρόσβασης και δωμάτιο κινηματογραφικών προβολών.

Περιλαμβάνονται, επίσης, σαλόνια αναμονής και ξεκούρασης, δύο μεγάλα πολυτελή ατομικά καμαρίνια για τους κυρίως συντελεστές της εκάστοτε εκδήλωσης, δύο καμαρίνια τεσσάρων ατόμων το καθένα και δύο ομαδικά καμαρίνια.
 
Επίσης, στον ίδιο χώρο συμπεριλαμβάνεται ένα μικρό Αμφιθέατρο, το «Μικρό Θέατρο», που μπορεί να φιλοξενεί εναλλακτικές εκδηλώσεις μικρού μεγέθους, πάρκο και παιδότοπος εξοπλισμένος με παιγνίδια και δάπεδο ασφαλείας.

Μιλώντας στην χθεσινή παρουσίαση του έργου, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, εξήρε την κίνηση του Δήμου Ιδαλίου να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κονδύλια του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και προέτρεψε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες να αξιοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση που προσφέρει το Υπουργείο μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και να τολμήσουν να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν βιώσιμες επενδύσεις στην ύπαιθρο, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Ιδαλίου.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου, Λεόντιος Καλλένος είπε ότι η ανέγερση του Αμφιθέατρου άρχισε και συμπληρώθηκε περί το τέλος του 2015 με κόστος €2.600.000 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Ιδαλίου κατά 1/3 της δαπάνης, από τον κάθε Φορέα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο Πάρης Μεταξάς
Επέκταση υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023
Εγκαίνια της 6ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής τους Αrtiste Andre
Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ-Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου
Oι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Μουτουλλά
Στο φως ημερολόγιο του Πικάσο με σπάνια σκίτσα του
Μια πλούσια κυπριακή κοινωνία μαρτυρούν ευρήματα 15ου και 14ου αιώνα στη Δρομολαξιά (pics)
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας πόλης των Μάγια στο Μεξικό (pics)
Η κωμωδία Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ επιστρέφει δυναμικά
Τέχνη, Μουσική και Φιλανθρωπία στα εγκαίνια της έκθεσης «Εύφορα Πεδία» του Κωνσταντίνου Ζαννέτου