4 Φαγητά που ενισχύουν τον κίνδυνο για ημικρανίες

Οι ημικρανίες αποτελούν πολλές φορές μέρος της καθημερινότητάς μας. Άθελά μας, μέσα από διατροφικές συνήθειες ή καταχρήσεις τις ενισχύουμε ή αποδυναμώνουμε τον οργανισμό μας.

Το κόκκινο κρασί ειδικά μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για ημικρανίες καθώς περιέχει περισσότερες τεχνικές χρωστικές ουσίες και η εκτεταμένη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει αφυδάτωση και πονοκέφαλο.

Η πολλή καφεΐνη επηρεάζει συγκεκριμένες εγκεφαλικές λειτουργίες που συνδέονται με τον έλεγχο της ημικρανίας, ενώ η κατανάλωση λίγης ποσότητας κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας μπορεί να λειτουργήσει θετικά βοηθώντας στη αντιμετώπισή της.

Οι ξηροί καρποί ανήκουν σε μια ομάδα ύποπτων τροφών. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να τους συνδέσουν με την εμφάνιση ημικρανιών αλλά μέσα από πειράματα έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί ασθενείς παρουσίασαν ημικρανίες 4 με 12 ώρες μετά την κατανάλωσή τους.

Το επεξεργασμένο κρέας όπως γαλοπούλα τα λουκάνικα και παρόμοια εδέσματα μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες υποστηρίζουν νευρολόγοι. Τα συντηρητικά που περιέχουν τα κάνουν εθιστικά και έχουν την ικανότητα να δημιουργούν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου προκαλώντας ημικρανίες και πονοκεφάλους.  

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!