Έκαναν πίσω οι αντιδρώντες και ενώνουν τις φωνές τους στη συναυλία για τα θύματα στα Τέμπη

Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Πλακιάς ενώνουν τις φωνές τους με όλους τους συγγενείς των θυμάτων βάζοντας τέλος στην κόντρα που είχε προκληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με το βλέμμα στραμμένο στη συναυλία στη μνήμη των παιδιών τους που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού και ο Νίκος Πλακιάς ενώνουν τις φωνές τους με όλους τους συγγενείς των θυμάτων βάζοντας τέλος στην κόντρα που είχε προκληθεί.

Ύστερα από μία εβδομάδα αντιπαράθεσης για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και το αντίτιμο των 15€, ο Νίκος Πλακιάς με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media άφησε πίσω του την έριδα, που δημιούργησε.

Μιλώντας στο MEGA για το θέμα, ο Νίκος Πλακιάς, τονίζει:

«Δεν έκανα κανένα βήμα πίσω. Εφόσον οι αρμόδιες Αρχές έκριναν ότι η συναυλία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, εγώ δεν είχα κανέναν άλλον λόγο να αμφισβητήσω τις αποφάσεις αυτές. Δεν υπήρχε καμία διχόνοια, καμία διαμάχη, καμία διάσπαση. Από την στιγμή που θα γίνει η συναυλία και θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά μας και στην υπόθεση των Τεμπών, φυσικά και έπρεπε να παρακινήσω όποιος ήταν να πάει (…) άσχετα αν εγώ δε θα είμαι. Θεωρώ ότι ήταν το σωστό, αυτό έκανα».

Ο Νίκος Πλακιάς πρόσθεσε: «Δε μας χωρίζει τίποτα, ο πόνος είναι κοινός, ο στόχος είναι κοινός. Όσο πλησιάζουμε στις ημέρες που θα ξεκινήσει η δίκη θα είμαστε πάντα όλο και πιο πολύ ενωμένοι. Ξεκινώντας τα δικαστήρια θα μας βρουν όλους εκεί απέναντι, ο στόχος μας θα είναι να κλείσουμε φυλακή όσους περισσότερους μπορούμε».

Ο Νίκος Πλακιάς ανέφερε επίσης: «Συμφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα, ιδίως δραστηριότητες, φιλανθρωπίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να ενεργήσουμε 250 άτομα με το ίδιο σκεπτικό στο νομικό πλαίσιο. Η λέξη ευρωπαϊκά δικαστήρια μας έκανε να θυμώσουμε ακόμα περισσότερο. Εδώ δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα ελληνικά δικαστήρια, είναι μια μακρόχρονη δίκη η οποία θα διαρκέσει 6 με 8 χρόνια. Αν δεν τελεσιδικήσει η δίκη στο ελληνικό δικαστήριο δεν μπορούμε να πάμε στα ευρωπαϊκά».

Σχετικά με τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, ο Νίκος Πλακιάς σημειώνει: «Ο σύλλογος από την αρχή που μαζευόμασταν και κάναμε τις συνεδριάσεις, λέγαμε ότι πρέπει να γίνει ένας σύλλογος ο σκοπός του οποίου θα είναι να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες, συγκεντρώσεις, να βοηθάμε οργανώσεις που έχουν ανάγκη, πάντα όμως αφιλοκερδώς και χωρίς να ζητήσουμε ουδεμία δραχμή. Η σύγκρουση με τον σύλλογο επήλθε όταν βάλανε ένα αντίτιμο των 10 ευρώ. Εκεί αποσχιστήκαμε σχεδόν όλες οι οικογένειες. Εφόσον όμως ο σύλλογος είναι νόμιμος και λειτουργεί και έχει σφραγίδα, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη νομιμότητά του».

Για τη Μαρία Καρυστιανού, ο Νίκος Πλακιάς λέει: «Έχουμε πάρα πολύ αγώνα μπροστά μας, δεν αμφισβητώ κανένα κίνητρο από κανέναν συγγενή οικογένειας. Θα ήταν για μένα άτοπο να πω ότι η Μαρία δεν πρόσφερε. Αγκαλιά ήμασταν, δακρύζαμε. (…) Όλοι μάς περιμένουν στη γωνία για διάσπαση, ανθρωποφαγία. Δεν ισχύουν αυτά, η ανάρτηση ήταν ξεκάθαρη, ήμασταν αντίθετοι στο θέμα του αντιτίμου. Δεν είχαμε καμία διαφωνία με κανέναν άλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση να διασπαστούμε, στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους μαζί. Όσο υπάρχει το αντίτιμο, δεν μπορώ να πάω στη συναυλία, είναι σαν να καταπατώ τα πιστεύω μου».

«Υπάρχει περίπτωση εγώ να έλεγα ποτέ ότι θα κάνει η Μαρία συναυλία για να ‘τσεπώσει’; Είναι δυνατόν να αφήσω σκιές για οικονομικές εκκρεμότητες για την κα Καρυστιανού; Η κα Καρυστιανού ήταν η πρώτη που βγήκε για τα Τέμπη. Αλλά ό,τι γίνεται να γίνεται στο όνομα του παιδιού του καθενός. Είναι ορισμένες κόκκινες γραμμές που πρέπει να τις σεβαστούμε», καταλήγει.

Οι οικογένειες των θυμάτων τόνισαν ότι επρόκειτο για μια διαφωνία και ότι κοινός σκοπός παραμένει η δικαίωση των δικών τους ανθρώπων.

«Από την πλευρά μας των 27-26 οικογενειών που είναι εκτός Συλλόγου έχει γίνει η κίνηση αυτή. Σε τηλέφωνα, σε μηνύματα, ώστε να τα βρούμε είτε με Σύλλογο είτε χωρίς, να είμαστε σε έναν κοινό δρόμο. Δεν έχουμε κάποια αντιπαράθεση, απλά σε κάποια δεν συμφωνούμε», είπε ο Βασίλης Κατσαράς, αδερφός θύματος.

«Δεν θα μας χωρίσει κανείς. Είμαστε μια οικογένεια και έτσι θα παραμείνουμε μέχρι να δικαιωθούμε», είπε η Άλμα Λάτα, μητέρα θύματος.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος, μιλά στους #Weekenders: «Δεν είναι εύκολο να συμβαδίσουμε όλοι οι συγγενείς, αλλά πρέπει να πάμε ενωμένοι στα δικαστήρια.»

Η συναυλία με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου.

Το δελτίο Τύπου για τη συναυλία

ΤΕΜΠΗ-Συναυλία μνήμης
Παρασκευή 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε...

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που ο νους προσπαθεί να συλλάβει, χωρίς τέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας μας όλες και όλους να γίνουμε κι εμείς η φωνή των αδικοχαμένων.

«Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία... ένα στο μούδιασμα που ακολουθεί τα γεγονότα, ένα στην ευθύνη που ακόμη ψάχνει να βρει τη θέση της... Ο Νόμος που ενώνει τις ψυχές μας είναι αυτός της Μουσικής. Με ευγένεια ας σταθούμε και με την ευχή η ένωσή μας να φτάσει τον ουρανό και τα άστρα του όλα. Για όσο ζούμε και βαδίζουμε επάνω στις ράγες της δικής μας διαδρομής η μνήμη των αγαπημένων είναι ορόσημο για την κάθε μέρα μας...»

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής και την τιμή όσων αποκλείστηκαν βίαια από αυτή.

Φοίβος Δεληβοριάς - Κοινοί Θνητοί - Σωκράτης Μάλαμας
Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Τάνια Τσανακλίδου

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Μία βραδιά-προσκλητήριο, μία συναυλία ένωσης και ενθύμησης...

«Κανείς δε γύρισε πίσω... το γνωρίζουμε καλά. Αλίμονο, για όσους συνεχίζουν ξεχνώντας και παραβλέποντας. Στο μέτρο του εφικτού και στον κόσμο που μας δόθηκε να ζούμε, αυτός ο αγώνας ας φέρει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του τόπου».

Untitled_Pck5Puo.width-800

Δειτε Επισης

Έκαναν πίσω οι αντιδρώντες και ενώνουν τις φωνές τους στη συναυλία για τα θύματα στα Τέμπη
Το #TheVoiceGR επιστρέφει για 10η χρονιά με τον υπέρτατο Γιώργο Καπουτζίδη
«Καταπέλτης» ο Μάρκος Σεφερλής και για τη Λουκία Πιστιόλα: «Να λέμε το όνομά της για να μαθαίνεται»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ματούλας Ζαμάνη μετά τα εμετικά σχόλια της... «κριτικής αποτροπής»
Κατερίνα Στανίση: «Με συνάδελφους κυνηγιόμασταν και δίναμε κάνα φιλάκι στο μαγαζί»
Νάνα Μούσχουρη: «Τέλος. Αυτό είναι όλο. Νομίζω πως έχω κάνει αρκετά. Δεν μπορώ να παριστάνω την νέα»
Συνεχίζονται οι on air αντιδράσεις Καρυστιανού - Πλακιά για το αντίτιμο της συναυλίας για τα Τέμπη
Κωνσταντίνος Αργυρός & Αλεξάνδρα Νίκα υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης λίγο πριν γίνουν γονείς
Βeef Κυριάκου Βελόπουλου με Light και Thug Slime - Τράπαρε στη Βουλή και ζήτησε τη σύλληψή τους
Κατερίνα Καραβάτου: «Είναι μία ντροπιαστική σκηνή που δεν θα ξεπεράσω ποτέ στη ζωή μου»