Η Ελένη Ψυχούλη σε απόγνωση: «Το χωριό μου, η Πλατανιά, δεν υπάρχει, δεν υπάρχει τίποτα»

«Γκρεμίστηκε το σπίτι του αδελφού μου, έχουν γκρεμιστεί πάρα πολλά σπίτια αλλά έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες και χώρισε το χωριό στα δύο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Εικόνες καταστροφής βλέπουμε το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Η γνωστή δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας, Ελένη Ψυχούλη, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Πλατανιά στο Πήλιο, δεν μπόρεσε να κρύψει τη στενοχώρια και το σοκ της από τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο σημείο.

Η καταστροφική κακοκαιρία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το Πήλιο, μια από τις πληγείσες περιοχές με την Ελένη Ψυχούλη να περιγραφεί τις συγκλονιστικές ώρες που έχει βιώσει στο χωριό της, Πλατανιά, το οποίο όπως είπε, πλέον δεν υπάρχει.

«Eίστε τυχεροί, μας φέρατε τύχη γιατί αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι να μας σώσει. Πρέπει να ξέρετε ότι όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς, δηλαδή υπάρχουν μέρη τα οποία είναι φουλ τουριστικά αλλά ο Αθηναίος ξέρει περισσότερο κάποια που προβάλλονται περισσότερο. Όμως όλη αυτή η ακτογραμμή έχει απλώς καταστραφεί. Το χωριό μου, που είναι η Πλατανιά, δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει πλέον χωριό, δεν υπάρχει τίποτα.

Γκρεμίστηκε το σπίτι του αδελφού μου, έχουν γκρεμιστεί πάρα πολλά σπίτια αλλά έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες και χώρισε το χωριό στα δύο. Ταυτόχρονα οι δρόμοι είναι εντελώς κατεστραμμένοι. Δηλαδή μέσα στο μικρό οδικό δίκτυο του Πηλιού είναι όλοι οι δρόμοι κατεστραμμένοι.

«Είμαστε ξεκομμένοι από τα πάντα και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Δηλαδή αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν θα μπορέσουν να γίνουν και να ξαναχτιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι βιβλική η καταστροφή και δεν θα πω για κυβερνητικές ευθύνες γιατί καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που έγινε. Κάτι που είναι πρωτόγνωρο» πρόσθεσε η Ελένη Ψυχούλη.

Δειτε Επισης

Η συγκινητική ανάρτηση της συντρόφου της Ντέμη Γεωργίου, μία ημέρα μετά την κηδεία της
Καταπέλτης ο Γρηγόρης Πετράκος για το μήνυμα της ισότητας στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
Ρένα Μόρφη: «Για μένα ήταν ο απόλυτος βιασμός. Με είχε τσακίσει. Δεν με σεβάστηκαν»
Ο Πύρρος Δήμας μετά τον Snoop Dogg συνάντησε στο ξενοδοχείο του την Celine Dion: «Την είδα!»
Το μήνυμα του Αργύρη Πανταζάρα για τον θάνατο του πατέρα του: «Αντίο μεγάλε... μάγκα»
Έλενα Κρεμλίδου: «Με θεωρούσαν εύκολη κι έβγαζαν φήμες για εμένα, επειδή δεν το έκανα μαζί τους»
Ξεσπά ο Τάσος Τρύφωνος για το δημοσίευμα περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο με την Άννα Βίσση
Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»