Θανάσης Βισκαδουράκης: «Όλο το χωριό βούλιαξε, το σπίτι του πεθερού μου & η βιοτεχνία της πεθεράς μου»

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Θανάση Βισκαδουράκη και τη σύζυγό του, Κατερίνα Γιώτα, καθώς η κακοκαιρία Daniel έχει σαρώσει στο πέρασμά της το δικό τους χωριό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Πρόκειται για τον τόπο καταγωγής της Κατερίνας, Βλοχό Καρδίτσας που έχει «πνιγεί» από την πλημμύρα, με αποτέλεσμα οι περιουσίες των κατοίκων να υποστούν ολική καταστροφή.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης μίλησε στο #TLife μη μπορώντας να συγκρατήσει την αγανάκτηση και τη στενοχώρια του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός σημείωσε: «Στο χωριό βρίσκονται η πεθερά, ο πεθερός μου και η αδελφή της Κατερίνας. Είναι ασφαλείς. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 7/9 ήχησε το 112, συγκεντρώθηκαν ηλικιωμένοι και παιδιά, τους έβαλαν σε ένα τρακτέρ και τους πήγαν σε ένα σπίτι στο βουνό. Μου τηλεφώνησε ο πεθερός μου πριν από λίγο και μου είπε ότι δεν έχουν καθόλου νερό, ούτε ρεύμα. Όλο το χωριό καταστράφηκε. 460 οικογένειες. Το σπίτι του πεθερού μου, η βιοτεχνία της πεθεράς μου, τα ζωντανά μας… Ακόμα και το σπίτι της αδελφής της Κατερίνας».

375831639_198396443103945_4836358549050415100_n

Όπως εξήγησε ο Θανάσης Βισκαδουράκης, 90 άτομα του χωριού βρίσκονται στον Άγιο Αθανάσιο, σε ένα εκκλησάκι. «Κανένας δεν τους έχει πάει νερό και τροφή, γι’ αυτό με καλούν όλοι μήπως βοηθήσω αλλά δε μπορώ».

Ο ηθοποιός, μάλιστα, ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη δραματική διάσωση της γιαγιάς της συζύγου του. «Έπεσε όλο το σπίτι γιατί ήταν από πηλό. Να βλέπεις τώρα τη γιαγιά 95 χρονών με το “πι”… Ξέρεις τι είναι στα τελευταία χρόνια της ζωής σου να σε σπρώχνουν με μία βάρκα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Θανάσης Βισκαδουράκης μίλησε Live στην εκπομπή «Αταίριαστοι»

«Να ευχαριστήσω τον ελληνικό στρατό, σε αυτά τα ελικόπτερα ήταν όλοι οι φίλοι μου που ήταν στον Άγιο Αθανάσιο για 2 βράδια, κρυώνανε, δεν είχαν νερό, φαγητό και σήμερα δυστυχώς καθυστερημένα τους έφερε στο γήπεδο της Καρδίτσας. Είναι όλοι καλά, στενοχωρημένοι πάρα πολύ», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Ο γιος μου αγαπάει πάρα πολύ το χωριό και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό», δήλωσε στη συνέχεια, ανάμεσα σε άλλα.

«Άκουσα ανθρώπους του τόπου να λένε: "Ο Παλαμάς πέθανε" [...] Δεν τα βάζεις με τη φύση, δεν τα βάζεις με τον Θεό...», πρόσθεσε ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Και τόνισε: «Έπεσε το πλίθινο σπίτι και ένας περαστικός με μια βάρκα jumbo φόρτωσε τη γιαγιά 95 χρονών, μπρούμυτα. Τα αγαπάνε τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τις αποθήκες τους. Αγαπάνε τον τόπο τους. Εύχομαι εμείς οι νέοι να αγαπήσουμε τους τόπους, γιατί η Ελλάδα είναι όμορφη».

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης ανέφερε ότι δεν είναι αισιόδοξος για το αν θα κατοικηθούν και πάλι αυτές οι περιοχές.

«Οι δύο φίλοι μου μου είπαν ότι φεύγουν, είναι και 50 χρονών. Μου είπαν ότι: "Ξέρουμε ότι σε αυτή τη χώρα μόλις περάσουν τα γεγονότα όλοι θα μας ξεχάσουν"», είπε χαρακτηριστικά.

«Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ξέρω με τι ψυχή θα το ξαναχτίσουν, γιατί άλλο να είσαι 30-40 και άλλο να είσαι 70 και 80», σημείωσε στο τέλος.

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»