Κραυγή αγωνίας - Ελένη Ψυχούλη, Τιμολέων Διαμαντής & Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Δεν έχουμε από την Τρίτη νερό»

Ο νικητής του #MasterChefGR 2, Τιμολέων Διαμαντή: «Δεν έχουμε από την Τρίτη νερό» - Ελένη Ψυχούλη: «Φούσκωνε το ποτάμι, αναρωτιόμουν πότε θα πάρει κι εμένα» - Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ξεσπά «Δεν το χωράει η ανθρώπινη λογική, ζητείται κουράγιο» - Βασίλης Φιλίππου: «Μυρίζει θανατίλα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Τεράστια είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel με ολόκληρη τη Θεσσαλία να μετρά τις πληγές της.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια, τα ζώα και τις καλλιέργειές τους, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους έχουν φτάσει τους 15.

Ο νικητής του MasterChef 2, Τιμολέων Διαμαντής μίλησε στην εκπομπή «Δύο στις 10» με τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο γνωστός σεφ ζει μόνιμα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου έχει στην ιδιοκτησία του κι ένα εστιατόριο.

Όπως ανέφερε ο Τιμολέων Διαμαντής, η πόλη δεν έχει νερό από την περασμένη Τρίτη, ωστόσο δεν έχουν βιώσει την τόσο τραγική κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι Καρδίτσας και Λάρισας.

«Εμείς φθηνά τη γλιτώσαμε. Περισσότερο ήταν υλικές ζημιές και δυστυχώς χάσαμε δύο ανθρώπους. Δεν έχουμε πληγεί τόσο όσο η Καρδίτσα και η Λάρισα. Το πρόβλημά μας είναι το νερό. Δεν έχουμε από την Τρίτη νερό και στο μαγαζί. Είναι επίφοβο. Ήμουν χθες εκτός εαυτού γιατί έπρεπε να περάσει το Σαβ/κο και μετά να ανοίξουν τα μαγαζιά. Καταλαβαίνω ότι τρέχουν ενοίκια και έξοδα, αλλά αν δημιουργηθεί μία αρρώστια από αυτό;» σημείωσε ο Τιμολέων Διαμαντής.

«Θέλει μεγάλη προσοχή και για τα παιδάκια και για τις εγκυμονούσες. Να προσέχουν πάρα πολύ και να μην ανοίξουν ούτε οι παιδικοί σταθμοί γιατί το παιδάκι δεν μπορεί να καταλάβει» ανέφερε ο Τιμολεών Διαμαντής.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις αυτές, η Βίκυ Χατζηβασιλείου θέλησε μέσα από τους λογαριασμούς της στο instagram να εκφράσει τις σκέψεις της. Δημοσίευσε λοιπόν ένα βίντεο που απεικονίζει της τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία και έγραψε,

«Ναι, ο ήλιος ανατέλλει ξανά στη Θεσσαλία. Αλλά τίποτα δεν είναι όπως πριν. Έδυσε την Τετάρτη αφήνοντας έναν κάμπο και ξημέρωσε την Πέμπτη αντικρίζοντας μια λίμνη. Μια τεράστια λασπολίμνη που έθαψε στον πυθμένα της το παρόν των κατοίκων. Και σίγουρα αρκετό από το μέλλον τους. Και όχι μόνο το δικό τους.

Πολύ φοβάμαι πως εκεί μέσα στα λασπόνερα αναδεύεται το μέλλον μιας χώρας ολόκληρης. Δεν είναι μόνο οι ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα, (κι εκεί βέβαια ο μεγαλύτερος θρήνος!) δεν είναι μόνο τα σπίτια και οι περιουσίες των ανθρώπων που καταστράφηκαν, δεν είναι μόνο οι βασικές υποδομές της περιοχής που ανεπανόρθωτα επλήγησαν, είναι κι αυτή η απόλυτη καταδίκη του μεγαλύτερου κάμπου της χώρας! Με τις πιο σημαντικές καλλιέργειες και εκτροφές, που ταΐζουν όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι κανένας ακόμα σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθος της βλάβης – πιθανόν ανήκεστος… Αλλά έτσι συμβαίνει όταν δεν λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις. Η φύση μας δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Ιανός -Σεπτέμβριο του ’20- μας χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου (δόθηκε τότε εντολή εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων που ακόμη δεν ξεκίνησαν!…) αλλά ο Daniel 3 χρόνια ακριβώς μετά, μας χτύπησε τις καμπάνες του ολέθρου. Τιμωρητικά. Επιμερίζοντας μια ποινή κυρίως σε πολίτες που δεν ενέχονται.

Αναρωτιέμαι πώς και πότε θα συνέλθει η μικρή μας χώρα από τα μεγάλα χτυπήματα. Η μισή Ελλάδα κάηκε και η άλλη μισή πνίγηκε. Δεν το χωράει η ανθρώπινη λογική! (Μήπως άραγε το εξηγεί η…αστρολογική? ) Πραγματικά δεν ξέρω πώς να κλείσω. Ίσως με μια φράση, έτσι όπως τη νιώθω : Ζητείται… κουράγιο.

Στον αέρα της εκπομπής #MegaΚαλημέρα βγήκε σήμερα τηλεφωνικά η Ελένη Ψυχούλη, η οποία περιέγραψε την εμπειρία που έζησε με την τρομακτική κακοκαιρία στο Πήλιο.

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Θεσσαλία και τις πλημμύρες μίλησε η Ελένη Ψυχούλη. Τα όσα βίωσε είναι συγκλονιστικά, ενώ η ίδια περιέγραψε το πώς βίωσε το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο.

Όσο περνούν οι μέρες, είναι φοβερές οι προσωπικές ιστορίες που ακούμε. Είναι απίστευτες ιστορίες, ιστορίες καταστροφής, που ο καθένας τις βιώνει διαφορετικά, δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχει ένα προσωπικό δράμα παντού», είπε αρχικά.

«Αυτό που έζησα, δεν ήταν μία στιγμή. Ήταν 15 ώρες ασταμάτητης βροχής. Όταν ζεις αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο δεν μπορείς να το μεταφέρεις στον άλλο. και τώρα ο κόσμος μας κάνει άσχετες ερωτήσεις γιατί δεν το έζησε αυτό. Η αίσθηση είναι σαν να είσαι στο βυθό της θάλασσας. Ήμουν μόνη μου σε ένα σπιτάκι στο βουνό, απομονωμένο από το υπόλοιπο χωριό και επειδή είχα και ύψος μπορούσα να δω όταν καθάριζε το σύννεφο. Έβλεπα τα σπίτια που έπεφταν, το ποτάμι που φούσκωνε. Όταν σε πλησιάζει ζεις έναν φόβο θανάτου, ότι τι ώρα θα φουσκώσει το ποτάμι και θα σε πάρει το νερό. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις», αποκάλυψε η Ελένη Ψυχούλη.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει, δεν ξέρουμε τους κανόνες της φύσης. Κόπηκε το νερό και το ρεύμα κατά το μεσημέρι. Το πιο σημαντικό είναι ότι συνειδητοποιείς ότι καταργείται ο πολιτισμός. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τέτοια. Οι παλιοί ήταν προετοιμασμένοι είχαν έναν φακό, μία λάμπα πετρελαίου. Εμείς κάνουμε τους πολιτισμένους και μόνο πολιτισμός δεν υπάρχει. Όταν κάνεις λάθος έργα, όταν δε σέβεσαι και πας και χτίζεις πάνω στα ρέματα, ποιος πολιτισμός; Είναι η ιστορία μίας αυτοκαταστροφής αυτό το πράγμα».

O Βασίλης Φιλίππου τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι, η Φάρμα μίλησε στο #ToPrwino για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος του στο Κλοκοτό Τρικάλων από την κακοκαιρία.

«Δεν ξέρω από που να αρχίσω, να αρχίσω από τη θεομηνία, την καταστροφή, για το τι συμβαίνει τώρα… Η λέξη καταστροφή είναι πολύ μικρή…» είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Το δικό μου χωριό άρχισε να πλημμυρίζει… ήταν το δεύτερο που πλημμύρισε. Πρώτα τα Μεγάλα Καλύβια και μετά ο Κλοκοτός, Βλοχός… δεν έχει μείνει τίποτα. Όλο αυτό που βλέπετε πίσω μου ήταν ένας παράδεισος, τώρα είναι ένα υδάτινο νεκροταφείο… θανατίλα μυρίζει… Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στο σπίτι μας. Δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνουμε τώρα…»

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα, το διπλανό χωριό έχει εντελώς καταστραφεί…»

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»