Λύγισε on air ο Γρηγόρης Βαλτινός: «Τα παιδιά μου, με έχουν σώσει από κακοτοπιές και από επιλογές»

O Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε για τον ρόλο του στη #Famagusta: «Με αγχώνει που παίζω τον Μακάριο, μία υπαρκτή ιστορική προσωπικότητα. Είναι δύσκολο, είναι τεράστια η ευθύνη»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Καλεσμένος στο #Στούντιο4 βρέθηκε ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ο γνωστός ηθοποιός, αναφερόμενος στην οικογενειακή του ζωή με τα παιδιά του, «λύγισε» από συγκίνηση για τον ρόλο του ως πατέρας.

«Ο καλλιτέχνες πετάει, νομίζω ότι η οικογένεια είναι τα φτερά. Όταν κάνεις παιδιά, έρχεται η στιγμή που σου υποδεικνύουν αυτά το σωστό. Λες: “κοίταξε, αυτό είναι το θαύμα της ζωής”. Ήμουν και είμαι πάντα εκεί για τα παιδιά μου», ανέφερε ο Γρηγόρης Βαλτινός ξεσπώντας σε δάκρυα στον τηλεοπτικό αέρα. 

Και κατέληξε: «Είναι δύο υπέροχα παιδιά τα οποία πολλές φορές με έχουν σώσει από πολλές κακοτοπιές και από πολλές επιλογές. Υπάρχει βέβαια το θαύμα της ζωής που είναι η γυναίκα. Πραγματικά ζηλεύω τις γυναίκες που φέρνουν μια νέα ζωή στον κόσμο», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός καλεσμένος #Στούντιο4. 

O Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε για το θέατρο αλλά και για την εξωτερική του εμφάνιση.

«Λειτουργείς με την ανάμνηση του συναισθήματος του ρόλου και βάζεις τον αυτόματο πιλότο. Ματώνεις μέσα σου παράλληλα. Είσαι δύο άτομα όταν παίζεις. Είσαι και εσύ που ελέγχεις τον ρόλο. Όποιος πει ότι ταυτίζεται ή κάνει λάθος ή είναι υπερευαίσθητος.

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το θέατρο. Πρέπει να έχουμε μια συλλογική ευθύνη. Μια παράσταση μπορεί να προσηλυτίσει κόσμο ή να διώξει κόσμο. Έχω δει παραστάσεις νεανικές και να βγαίνουν νέα παιδιά και να λένε “δεν θα ξαναπάω στο θέατρο, δεν μου αρέσει”. Όταν παραδίδουμε το καλλιτεχνικό μας προϊόν πρέπει να έχουμε συλλογική ευθύνη. Είναι δύσκολος ο δρόμος του μοντέρνου και της αποδόμησης.

Όταν θέλουμε να αποδομίσουμε πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τι έχει παραδοθεί από την παράδοση και να προτείνουμε κάτι άλλο. Εκείνο που πρέπει να προσέχουμε είναι να προτείνουμε κάτι, να μην προτείνουμε τίποτα. Είναι επικίνδυνος ο δρόμος του μοντέρνου. Κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε για την πρόκληση.

Φοβάμαι μήπως στο τέλος οι παραστάσεις διαγωνίζονται για το ποιος θα κάνει το καλύτερο σκάνδαλο. Φοβάμαι μήπως γίνει η κάθε παράσταση ένα διαγώνισμα, ένα ριάλιτι, ποια έχει το καλύτερο χαβαλέ, το καλύτερο σκάνδαλο, που ακούγονται περισσότερες βωμολοχίες».

«Έχω υπάρξει σε παραστάσεις που δεν πήγαινε. Άλλες φορές ήταν το έργο, άλλες η σκηνοθεσία, άλλες φορές είναι οι ηθοποιοί. Κάτι γίνεται και δεν παίζουν καλά, δεν παίζουν οργανικά. Για να πάρω απόφαση για ένα έργο μου παίρνει πολλά χρόνια. Έχω έργα στο συρτάρι μου δεκαετίες πριν και κάποια περιμένω να μεγαλώσω για να τα παίξω.

Τα σκέφτομαι πολλά χρόνια και περιμένω την κατάλληλη στιγμή, την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Είτε από κάποια γεγονότα που το έργο θα τους μιλήσει, θα επικοινωνήσει με τον κόσμο.

Δεν μπορεί να καυχηθεί κανένας ότι “κάνω μόνο επιτυχίες”. Είναι ντροπή! Θέλω πριν παραδώσω το έργο να έχω κάνει τα πάντα. Να έχω σκεφτεί, να έχω δουλέψει, να έχω βρει τον καλύτερο σκηνοθέτη. Αν δεν πετύχει, i’m sorry. Θέλω πολύ να παίξω ένα απόβρασμα!» είπε στην εκπομπή «Στούντιο».

«Αρέσω, είναι θέμα ομορφιάς. Θα ήθελα να με διαλέγουν για τους ρόλους μου και όχι για την ομορφιά μου. Θα καταλάβει ο κόσμος ότι κάνω χιούμορ γιατί κανείς δεν με διαλέγει για την ομορφιά μου.

Υπήρχαν πιο όμορφοι ηθοποιοί. Δεν με απασχόλησε ποτέ αυτό το πράγμα. Η γοητεία με απασχόλησε, αλλά κυρίως η πνευματική. Η εξωτερική ομορφιά όχι γιατί δεν πίστεψα ότι ήμουν ιδιαίτερα όμορφος απλώς περνούσα.

Εκείνο που με απασχολούσε πάντα ήταν η διάρκεια. Αγαπούσα τόσο το θέατρο που ήθελα να μείνω για πάντα. Πάντα κοιτούσα να κάνω ρόλους διαχρονικούς και καμιά φορά μεγαλύτερους από την ηλικία μου».

Σε άλλο σημείο, ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε για τον ρόλο του στη #Famagusta, τη δεύτερη σειρά του Αντρέα Γεωργίου στο Mega, η οποία αφορά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Θα είμαι ο Μακάριος, δεν έχω κάνει ακόμα γυρίσματα αλλά έχω κάνει κάποιους λόγους του Μακάριου που είναι σαν θεατρικά έργα, δεν ξέρω πώς θα τους μάθω απ' έξω! Με αγχώνει που παίζω τον Μακάριο, μία υπαρκτή ιστορική προσωπικότητα. Από τότε που πάρθηκε η απόφαση, έχω μελετήσει πάρα πολύ, έχω δει βίντεο, έχω μελετήσει ιστορία. Είναι δύσκολο, είναι τεράστια η ευθύνη . Καλείται ο ηθοποιός και ο σκηνοθέτης να πάρουν μία μεγάλη απόφαση. Αν θα κάνει σωστή αναπαράσταση ή θα παίξει την ψυχή αυτού του ήρωα. Νομίζω ότι είναι μάταιο να προσπαθήσει κανείς να κάνει μία φωτογραφία, υπάρχει ο original Μακάριος» δήλωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Δειτε Επισης

Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»
Νίκος Πουρσανίδης: «Σκέφτομαι με τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος και χαλάω την πιάτσα»
Αλέξης Κούγιας: «Έχω κάνει ένα... λάθος, να παντρευτώ μια λαμπερή γυναίκα που ήταν Σταρ Ελλάς…»
Βάνα Μπάρμπα: «Δέχομαι απειλές. Μας εκβιάζουν! Απευθύνθηκα σε αστυνομία και εισαγγελία»
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»
Η Σμαράγδα Καρύδη «φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο» και βρέθηκε στην πρεμιέρα του Θοδωρή Αθερίδη
O Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει τον λόγο που αποχώρησε από τα εστιατόρια του: «Θέλαμε άλλα πράγματα»
Το δημόσιο «ευχαριστώ» της Τατιάνας Μπλάτνικ «στην μία και μοναδική», Ελένη Φουρέιρα!
O αποχαιρετισμός του Μίμη Πλέσσα, από την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρρέρ: «Καλό ταξίδι ψυχή μου, καλή αντάμωση»
Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας - Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια