Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ απονεμήθηκε στην ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για την αδιάλειπτα ενεργή, σταθερή παρουσία της και την πολυδιάστατη προσφορά της στη θεατρική ζωή της Κύπρου.

Η πολύχρονη πορεία της περιλαμβάνει σημαντικές θεατρικές ερμηνείες από μία ευρεία γκάμα ρεπερτορίου, διδασκαλία νέων ηθοποιών, καθώς και σκηνοθεσίες θεατρικών έργων. Με αδιάπτωτη ενέργεια συμμετέχει μέχρι σήμερα σε αξιοσημείωτες παραγωγές – με τον ίδιο ζήλο πάντοτε και την ίδια φρεσκάδα στη σκηνική της παρουσία. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον σημαντικό σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία κατά την οποία ενστερνίστηκε με τόλμη και εμπιστοσύνη την ιδιαίτερη προσέγγισή του στο αρχαίο δράμα, δίνοντας μια καθηλωτική ερμηνεία στο ρόλο της Εκάβης από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Για το έτος 2020 ξεχωρίζουν οι δύο ερμηνείες της στον θεατρικό μονόλογο «Μια Ζωή Γερμανική» του Κρίστοφερ Χάμπτον, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, και στο έργο «Οι φάλαινες τον Αύγουστο» του Ντέιβιντ Μπέρι, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου.

Στο πρώτο καθήλωσε το κοινό, κατορθώνοντας με την ερμηνεία της να ζωντανέψει το τέρας του ναζισμού μέσα από την εξομολόγηση μιας φαινομενικά αφελούς, απλής γυναίκας. Στο δεύτερο έργο, έχοντας μαζί της στη σκηνή καταξιωμένους συνεργάτες, μας έδωσε μια συγκινητικά τρυφερή ερμηνεία, ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στο δράμα και στην πιο χιουμοριστική θεώρηση των πραγμάτων.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη συνεχίζει να υπηρετεί τη θεατρική τέχνη με ζηλευτή προσήλωση, σκληρή δουλειά, δεχόμενη τις προκλήσεις της, προσφέροντας μεγάλες στιγμές στο κοινό.

 

  

  

  

  

  

  

Σημ: Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν προσέλθει στα  γυρίσματα με αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ελέγχου ταχείας ανίχνευσης Covid-19

 

Δειτε Επισης

Απόρριψη έφεσης κατά περικοπών επιδομάτων το 2014 από Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Πρόεδρος για Πενταμερή: Καμία πρόταση της Προσωπικής Απεσταλμένης δεν έχω απορρίψει
Απαντά για Φορέα Κοινωνικής Στήριξης ο Αντωνιάδης-«Εσφαλμένες εντυπώσεις από επιστολή Χριστοφίδη σε Ελεγκτή»
Πρόταση Τσίγκη για έντονες σημάνσεις σε σταθερές και κινητές κάμερες-«Εντός 60 ημερών αν εκλεγώ»
Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση
Ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τον διορισμό ποινικών ανακριτών η μητέρα του Θανάση-«Είναι η τελευταία μας ελπίδα...»
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής η Ημερίδα Άσκησης και Προσφοράς για τους Μικρούς Ήρωες
BINTEO: Οργή για τις επιθέσεις Ισραηλινών εναντίον οχηματοπομπών με βοήθεια για τους Παλαιστίνιους
Διορίζει δύο ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση Θανάση το Υπουργικό Συμβούλιο
Προδικαστικές ενστάσεις στη διαδικασία για κράτηση των υπόπτων για το «Δημητρούι»-Τέθηκε θέμα παράνομης κράτησης