Τα πληγωμένα παιδικά χρόνια, η κατάθλιψη και η δικαστική διαμάχη με τον Σεφερλή

 

Η Έλενα Ακρίτα, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πλατό του «The 2night Show»! Η καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, που δε μασάει τα λόγια της, εξήγησε γιατί δε θέλει να έχει «σκατόψυχους και τοξικούς ανθρώπους» «Δεν θέλω να κάνω παρέα με τον φασίστα, ούτε τον ομοφοβικό, με τον αυτόν που λέει τον Ζακ, πρεζόνι»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

«Δημοσιογράφος γεννήθηκα και δημοσιογράφος θα πεθάνω. Η υποκριτική ήταν μια τρέλα της στιγμής. Δεν πήρα κακές κριτικές για τις υποκριτικές μου ικανότητες. Τα έλεγα» είπε η Έλενα Ακρίτα για την περίοδο που εργάστηκε ως ηθοποιός

«Θέλω να είμαι μια γροθιά με τους ανθρώπους που σκέφτονται ελεύθερα, με τους άλλους ούτε καλημέρα. Δεν θέλω να κάνω παρέα με τον φασίστα, ούτε τον ομοφοβικό. Δεν μπορώ να περπατήσω μαζί με τον αυτόν που λέει τον Ζακ, πρεζόνι», τόνισε και σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα, σημείωσε: «Τώρα είμαι πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Προσπαθώ να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο. Όσο υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία και με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους».

Σε ότι αφορά την παραίτησή της από την εφημερίδα «Τα Νέα» ανέφερε πως: «ήταν αξιοπρεπής η παραίτησή μου, παρόλο που το κείμενο πήγαινε κόντρα στην πολιτική της εφημερίδας. Δεν άφησα κανένα περιθώριο, έφυγα και πάμε για άλλα. Πολλοί δεν περίμεναν ότι θα παραιτηθώ».

Τι πιστεύει ότι λέει ο κόσμος για εκείνη: «Καλά λόγια λένε για μένα. Αυτοί που δεν με γουστάρουν καθόλου δε μου μιλάνε μου ρίχνουν δηλητηριώδη βλέμματα. Από τα νιάτα μου είχα αυτούς που με αγαπούσαν και αυτούς που δεν με γούσταραν καθόλου. Δε με νοιάζει να γουστάρουν όλοι. Με τους σκατόψυχους δεν θέλω να έχω σχέση. Δεν μπορώ τους τοξικούς ανθρώπους πουθενά στη ζωή μου.»

Τα πληγωμένα παιδιά χρόνια: «Ήμουν πονεμένο παιδί. Είχε πεθάνει ο πατέρας μου, έβαλαν τη μητέρα μου φυλακή επί χούντας. Τη δεκαετία του ΄60 με λέγανε ορφανή. Αυτό ήταν στίγμα.»

«Τα έχω περάσει όλα στη ζωή μου. Από την πολιτικοποίηση στο Ρήγα, μέχρι τι γόβα θα φορέσω, έρωτες, πάθη χωρίσματα. Είμαι γεμάτη. Όσο με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους. Είτε κυριολεκτικά, είτε με την πένα μου»

Για την καραντίνα και τον κορωνοϊό: «Επειδή είμαι καταθλιπτική σαν άνθρωπος, δεν αντέχω άλλο. Θέλω τη ζωή μου πίσω. Την κατάθλιψη την αντιμετωπίζω πάντα με τον γιατρό μου. Δεν κάνω μαγκιές. Όταν έχει κατάθλιψη δεν μπορείς να πας από το σαλόνι στο μπάνιο.»

Για την δικαστική διαμάχη που έχει με τον Μάρκο Σεφερλή: «Δεν πηγαίνω σε δίκες αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστκά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου. Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις.

Ο κόσμος που πάει εκεί στην πρώτη σειρά κι είναι ένας κύριος και μια κυρία υπέρβαροι, όσο και να γελούν, μέσα τους βαθιά δεν μπορεί να μην καταλάβουν ότι θυματοποιούνται και στοχοποιούνται. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαρεί. Θα γελάσει γιατί θα ξορκίσει με το γέλιο το μπούλινγκ που έχει υποστεί από τότε που ήταν ένα στρουμπουλό παιδάκι και το κορόιδευαν στο σχολείο για τα κιλά του κι αυτός θα γελούσε γιατί δεν θα είχε τρόπο να αμυνθεί. Σε όλες τις διακρίσεις έχουν μάθει να είναι θύματα. Εγώ θα ήθελα πολύ να πω του Μάρκου Σεφερλή πως αλλάζουν τα πράγματα και πως κερδίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.»

 

Με αφορμή όσα είπε η Έλενα Ακρίτα για τον Μάρκο Σεφερλή και το κοινό που τον παρακολουθεί, ο Βαγγέλης Περρής θέλησε να κάνει ένα αιχμηρό σχόλιο στο Πρωινό. Μετά την προβολή του σχετικού βίντεο, ο Βαγγέλης Περρής είπε τα εξής:

«Δεν μπορείς να λες για το bullying και η ίδια να γίνεται τροχονόμος και να θέλει να βάλει σε μία τάξη τους ανθρώπους που έχουν λευκή μοκέτα, λένε ότι περάσανε καλά… Πού το ξέρει ότι δεν πέρασαν καλά; Δεν μπορείς να λες για τον Σεφερλή ότι κάνει bullying και να κάνεις το ίδιο πράγμα ακριβώς εσύ, την ίδια στιγμή. Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού υπήρχαν πολλοί που ανακάλυψαν τη σχέση τους, που ανακάλυψαν τον εαυτό τους, που είχαν τον χρόνο να κάνουν πράγματα που δεν έκαναν πριν. Όποιος βγαίνει και το λέει εξωραΐζει κάτι; Είναι τροχονόμος αυτή τη στιγμή.

Η μιζέρια που μεταδίδεται από αυτό το πράγμα, ότι οποιοσδήποτε λέει ότι βάσει των συνθηκών προσπαθεί να τις προσπεράσει με αισιοδοξία και δημιουργικότητα, είναι μίζερο. Και επειδή είναι εξωραϊσμός του συστήματος και τέτοια, μου φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ λίγο για την ίδια. Προκειμένου να υποστηρίξει κάποιες πολιτικές απόψεις -που ξεκάθαρα αυτό γίνεται να μην κοροϊδευόμαστε- φτάνει να κάνει αυτό ακριβώς το οποίο καταγγέλλει προηγουμένως και να πέφτει ο πήχης και να ανεβαίνει της μιζέριας. Αδικεί τον εαυτό της η έλλειψη συνέπειας απέναντι σε αυτά τα οποία λέει τη μία στιγμή.

Ξέρω τι αστραφτερό πνεύμα είναι, τι ανοιχτό, τι κοσμοπολίτικο! Τώρα ξαφνικά να γίνεται όλο αυτό μία μπάλα και να μικραίνει συνέχεια, δεν μπορώ να το καταλάβω. Μου είναι δυσάρεστη εξέλιξη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αυτή είναι η νέα σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη μετά τον χωρισμό του από τη Μαρία Αντωνά
Το βίντεο της πρώτης πρόβας της Σάττι έγινε παγκόσμιο trend και το «Ζάρι» είναι πια φαβορί
Ξανά χωρίς την Μέγκαν ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρίγκιπας Χάρι
Το σχόλιο Τσιμτσιλή για τον Μικρούτσικο: «Προφανώς δε μπορούσε να προσαρμοστεί στον δεύτερο ρόλο»
Τζέιμς Καφετζής για Ασημίνα Χατζηανδρέου: Δεν ρουφιανεύεις αυτόν που κλέβει ενώ κλέβεις και εσύ
Δημήτρης Χρυσοχοΐδης: Μετά την πρώτη κρίση πανικού ξεκίνησε ο Γολγοθάς, πήγα σε ψυχολόγο
Δείτε πως είναι σήμερα ο εμβληματικός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»
Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι για την πρώτη της μέρα στο Μάλμε-Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο
Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Τα δημοσιεύματα με έχουν χωρίσει 48 φορές, δεν έχω χωρίσει ποτέ
Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor