Καθήλωσε τους θεατές η όπερα του Mozart Don Giovanni στο 18ο Pafos Aphrodite Festival

Ενθουσίασαν τους χιλιάδες φίλους της όπερας οι τρείς παραστάσεις του αριστουργήματος του Wolfgang Amadeus Mozart “Don Giovanni”, που ανέβασε το 18ο Pafos Aphrodite Festival στη μαγευτική σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016.


Το μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα καθήλωσε το κοινό αφήνοντας  τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο στην πρεμιέρα, όσο και στις δυο άλλες παραστάσεις που δόθηκαν με μεγάλη επιτυχία.


Η δημοφιλής και ρομαντική όπερα του W. A. Mozart “Don Giovanni” ήταν μια συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization C.E.F.A.C. με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.
 
Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Marcello Lippi, παρουσίασε μια παραγωγή υψηλών απαιτήσεων, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους, καθώς μετέφερε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το θρύλο του νεαρού, αλαζονικού, και σεξουαλικά αχαλίνωτου ευγενή Don Giovanni.
 
Οι σπουδαίες ερμηνείες των καταξιωμένων καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής συνεπήραν τους θεατές, ενώ η επιβλητική σκιά του Κάστρου κάτω από τον έναστρο ουρανό και η ομορφιά της απέραντης θάλασσας αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για το εμβληματικό έργο του Mozart, που δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του οπερατικού ρεπερτορίου και μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της λυρικής τέχνης όλων των εποχών.
 
Ρίχνοντας την αυλαία του 18ου Pafos Aphrodite Festival, διοργανωτές και φιλόμουσο κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2017 με ένα ακόμη διεθνούς εμβέλειας οπερετικό υπερθέαμα.
 
Θεσμικοί Χορηγοί του Pafos Aphrodite Festival 2016 είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Υποστηρικτές της φετινής διοργάνωσης: CTC Trading Plc, Cyta και Τράπεζα Πειραιώς. Χορηγός Φιλοξενίας: Kanika Hotels and Resorts, μέσω του ξενοδοχείου “Alexander The Great”. 
  
 
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

#Cannes Film Festival 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και όλα όσα έγιναν μέχρι στιγμής
Η Opening Fiesta του Guaba ήταν το απόλυτο success!
Μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία από τα Μ&S για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Μαγνήτισε τα βλέμματα η Πρώτη κυρία, με το αστραφτερό χαμόγελο της, στα 16α #INBusinessAwards
Οι δυναμικές κυρίες του επιχειρείν, έκλεψαν τις εντυπώσεις και στο Red Carpet των 16ων #INBusinessAwards
Easter deserves LURPAK®! Ένα ξεχωριστό διήμερο απόλαυσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της LURPAK®
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Άνεση και κομψότητα σε κάθε βήμα, με τη νέα συλλογή PILLOW WALK της ALDO!
McDonald’s™ Κύπρου: Ο διαγωνισμός ‘Meet & Greet’, μέσω του McDonald’s™ App, ολοκληρώθηκε και οι νικητές γνώρισαν… τον Χρήστο Μάστορα!
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς