Άσε τα σούξου μούξου, εδώ πρέπει να φας!

Το Σούξου Μούξου Μανταλάκια άνοιξε τις πόρτες του το 2009, στην οδό Ονασαγόρου, ξυπνώντας με τις μυρωδιές του τη μέχρι τότε «ωραία κοιμωμένη» οδό. Απευθύνεται στον κόσμο που θέλει να ταξιδέψει σε καινούργιες γευστικές εμπειρίες, βασισμένες στην ελληνική κουζίνα. Ο chef του εστιατορίου, Χαράλαμπος Καραούζας, δημιουργεί με απίστευτο πάθος υπέροχα πιάτα, που σε χορταίνουν πρώτα στο μάτι, ωστόσο προτιμά να μη δίνει ονόματα στα πιάτα του, αλλά να βασίζεται σε μια περιγραφή του πιάτου, ώστε να ξυπνήσει στον πελάτη την αίσθηση της λαχτάρας και της νοσταλγίας.

Το εστιατόριο το ξεχωρίζει κανείς για την ισορροπία των γεύσεων που απαιτεί η υψηλή γαστρονομία, για την ποιότητα των υλικών και για την άψογη εξυπηρέτηση. Αρκετά είναι μάλιστα τα πιάτα του εστιατορίου που συζητήθηκαν πολύ, με τα «μοσχαρίσια μάγουλα» να κατέχουν τα σκήπτρα. Η ελληνική πινελιά δεν λείπει στο Σούξου Μούξου Μανταλάκια ούτε από το μενού για τα γλυκά. Όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά, κάνουν την προσπάθεια να αντισταθεί κανείς πολύ δύσκολη! Το εστιατόριο μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα ακόμα και με την ατμόσφαιρά του, έτσι από την κάβα του δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πιο εκλεκτά κρασιά της Ελλάδας και όχι μόνο.
 
O chef που δεν δίνει ονομασίες στα πιάτα του


Ο chef του εστιατορίου, Χαράλαμπος Καραούζας, ξεκίνησε να πειραματίζεται κρυφά με τη μαγειρική στην κουζίνα της μαμάς του, από την ηλικία των οκτώ ετών. Τελικά ακολούθησε το πάθος του με επιτυχία.
Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που δημιούργησες;
Ήταν το μακρινό 1994, όταν δημιούργησα ένα κοτόπουλο με ταλιατέλες. Ήταν ένα από τα πιάτα που έγιναν σήμα κατατεθέν σε εστιατόριο στην Αθήνα και το εστιατόριο αυτό έμελλε να αλλάξει και τις γαστρονομικές συνήθειες μιας ολόκληρης πόλης.
Ποιο είναι το υλικό που έχεις πάντα στην κουζίνα σου;
Αγαπημένο, ταπεινό και παντοδύναμο ελαιόλαδο. Το έχουμε σε πληθώρα και δεν έχουμε μπει σε διαδικασία σκέψης για το τι χρυσό έχουμε στα χέρια μας και δεν το εκτιμούμε ανάλογα.
Τι χρειάζεται ένα πιάτο για να είναι επιτυχημένο;
Πέρα από την αγάπη για αυτό που κάνεις, χρειάζεται άμεση γνώση για τις αντιδράσεις των υλικών, διατήρηση των ισορροπιών σε ένα πιάτο και να μην υπάρχουν υπερβολές στο πάντρεμα των γεύσεων. Έτσι θωρακίζεις ένα πιάτο με τεχνογνωσία και σιγουριά.

 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Μαλού: Tραγουδούσε στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου στο Μαρούσι την ώρα της φονικής συμπλοκής - Τι δήλωσε
Για το Μάλμε της Σουηδίας αναχώρησαν η Μαρίνα Σάττι με τους συνεργάτες της
#TvQueen: Ο Τρύφωνος, η Αριστοτέλους, η Νατάσα Ιωάννου & το κυπριακό «πολυεργαλείο, χαμαιλέον & τζόκερ»
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Ιωάννης Απέργης: «Η νονά μου με παράτησε. Στην Αλβανία βαφτίζουν τα παιδιά για να ξεπλύνουν μία αμαρτία»
Νίκος Μπάρκουλης: «Έφαγα κέρατο, παρέλυσαν τα πόδια μου. Η κοπέλα μου πήγε με όλους μου τους φίλους»
Αίθρα Λυκουρέζου: «Ήμουν εθισμένη στην κόκα και την μαριχουάνα, χρειαζόμουν περισσότερη αγάπη»
Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»