Στέλιος Γεωργίου: Μας μίλησε για τη νέα του εκπομπή λίγο πριν την πρεμιέρα

Ο Στέλιος Γεωργίου λίγο πριν την πρεμιέρα της ολοκαίνουργιας του εκπομπής «Κυπρίων Έργα», μας αποκαλύπτει αποκλειστικά στον Reporter τα πάντα γύρω από το νέο του project. Η πρεμιέρα της εκπομπής είναι προγραμματισμένη για σήμερα 4 Οκτωβρίου και η εκπομπή θα προβάλλεται Τρίτη 23:10 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 στο Μega.

 


Θα σε δούμε στο τιμόνι του νέου τηλεοπτικού project του Mega «Κυπρίων Έργα». Τι να περιμένουμε;
Αυτό που θα επιδιώξουμε να παρουσιάσουμε είναι την ζωή και το έργο της κάθε προσωπικότητας που προσεγγίζουμε μέσα από ένα διαφορετικό, πιο μοντέρνο θα έλεγα, φακό. Πάντοτε, μετά από την αναγκαία έρευνα και τον εντοπισμό όλων όσων θεωρούμε πως αφορούν το τηλεοπτικό κοινό να μάθει.
 
Τι σε κέρδισε σε αυτή την εκπομπή και τι είναι αυτό που κερδίσει το κοινό;

Γενικότερα, θεωρώ πως η σύγχρονη κυπριακή Ιστορία, είτε αφορά στην τέχνη, είτε στην πολιτική, είτε στην οικονομία, αποτελεί ένα ενδιαφέρον πεδίο έρευνας. Αυτό ήταν αρκετό να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον! Πέραν αυτού, έχω την εντύπωση πως πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων που αφορούν το κοινό αφού είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, είναι μέρος της ζωής όλων μας.


 


Θα κινείται το «Κυπρίων Έργα» στην ίδια δομή με τα «Πρόσωπα»;  
Η δομή του ντοκιμαντέρ θα φιλοξενεί το αφηγηματικό κομμάτι και επιπλέον εμβόλιμες συνεντεύξεις από ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται ή έχουν μελετήσει σε επιστημονικό επίπεδο την προσωπικότητα που παρουσιάζεται. Όλα αυτά, χωρίς να μακρηγορούμε και με την προσπάθεια να προσδώσουμε μία πιο σύγχρονη ματιά ως προς την καλλιτεχνική προσέγγιση.


 


Με ποια πρόσωπα θα ασχοληθεί η εκπομπή; Πόσα πρόσωπα θα δούμε;
Έχουμε ήδη συμπληρώσει μία λίστα δεκαέξι ατόμων και μέσα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται ο Κώστας Μόντης, η Στέλλα Σουλιώτου, ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Μάνος Λοίζος και ο Μιχάλης Κακογιάννης.
 
Έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα;
Βεβαίως, με την ομάδα μου δουλεύουμε από τον Αύγουστο πάνω στο εν λόγω πρότζεκτ και έχει ήδη αρχίσει η άκρως δημιουργική φάση των γυρισμάτων!


 


Πώς αισθάνεσαι με το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνεις μόνος σου τα ηνία μιας εκπομπής;
Αποτελεί μία πρόσκληση για μένα και επιπλέον ένα προσωπικό στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου, να παρουσιαστεί προς τα έξω κάτι καλοειπωμένο και όμορφο, κάτι που θα αφήσει τους τηλεθεατές ικανοποιημένους.
 
Μετά από τρεις σεζόν στα «Πρόσωπα», τι είναι αυτό που κρατάς;
Τα «Πρόσωπα» ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα παραγωγή και αυτό που, οπωσδήποτε, κράτησα απ’ την συμμετοχή μου εκεί, είναι τις ενδιαφέρουσες γνωριμίες που προέκυψαν και, σε πολλές περιπτώσεις, τις συγκινητικές επαφές που είχα με τον κόσμο.  
 
Ποια η σχέση σου με την Κατερίνα Αγαπητού; Γιατί δεν θα βρίσκεται φέτος μαζί σου;
 Με την Κατερίνα διατηρούμε φιλικές σχέσεις και έχει χαρεί ιδιαίτερα με το καινούριο μου τηλεοπτικό βήμα. Για την φετινή σεζόν έχει αναλάβει νέα πρότζεκτς και η ίδια, οπότε δεν θα συναντηθούμε τηλεοπτικά.
 
Τελικά σε κέρδισε η τηλεόραση; Είναι αυτό που πάντα ήθελες για τον εαυτό σου;
 Την τηλεόραση την έχω αγαπήσει σε μεγάλο βαθμό και στόχος μου, για όσο βρίσκομαι στο γυαλί, είναι να παρουσιάζω όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές δουλειές. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, να περιοριστώ στο ότι αυτό που με αφορά και αυτό που επιθυμώ είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κόσμο που είτε θέλει να ακούσει, είτε θέλει να διηγηθεί μια ιστορία.  
 
 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Τσαλίκης: «Υπέγραψα και δεν νοσηλεύτηκα με δική μου ευθύνη»
Δώρα Τσαμπάζη: Η συγκίνηση για την γιορτή του γιου της & το μήνυμα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
Το μήνυμα του Γιάννη Καλλιάνου μετά τον προσωπικό του Γολγοθά: «Μου δίνεις δύναμη και ας μην το ξέρεις»
Δέκα ράμματα μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι του Λάκη Λαζόπουλου - Η φώτο μετά το ατύχημα
Σοφία Μουτίδου: «Μακάρι να μπορούσα να πώ, σκληρές ιστορίες προδοσίας σε βάρος της Άννας Παναγιωτοπούλου»
Η on air συγκίνηση του Σταμάτη Φασουλή για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου: «Είχαμε συγκρούσεις»
#Eurovision 2024: Ξεσήκωσε το Malmö Arena η Silia Kapsis - Η Dress Rehearsal της Κύπρου στο φετινό υπερshow!
Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε fuego στην #Eurovision 2024 - Aποθέωση στην Dress Rehearsal του Α΄ Ημιτελικού
#SurvivorGR: Σταυρούλα Vs. Ασημίνα - Tιτανομαχία για την παραμονή - O αποχαιρετισμός της Αναστασίας
Ο ξέφρενος χορός της Δέσποινας Βανδή με τον Γιώργο Αρσενάκο στην Μύκονο