Η επιστολή της Αννίτας Δημητρίου στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης με την καταγγελία για τα Καλλιστεία!

Η βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Ανίτα Δημήτριου πήρε την κατάσταση στα χέρια της και προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον της παραγωγής των φετινών καλλιστείων! Ο λόγος;

Η  συμμετοχή ανήλικων κοριτσιών στο Star Κύπρος καθώς και τα φαινόμενα σεξισμού στον χώρο των Μ.Μ.Ε και της εν λογο εκπομπης!

Με επιστολή της που φέρνει στο φως το Themaonline, η βουλευτής απευθύνεται  στον Διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης κ. Νεόφυτο Επαμεινώνδα και αναφέρει τα εξής: 

Κύριε Επαμεινώνδα, 
Παρακαλώ, όπως με ενημερώσετε κατά πόσο η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου έχει εξετάσει την «Τοποθέτηση της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον σεξισμό στο χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ» ημερομηνίας (26 Νοεμβρίου 2015) και κατά πόσο έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει μέτρα ειδικά σε σχέση με το τρίτο κεφάλαιο της τοποθέτησης
«Σεξισμός και ΜΜΕ» και τις εισηγήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρακαλώ επίσης όπως με πληροφορήσετε κατά πόσο διαπιστώνετε αδυναμίες στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο πρόληψης και καταπολέμησης του σεξισμού και της βίας στα ΜΜΕ. 
Επίσης, θα επιθυμούσα να ενημερωθώ κατά πόσο έχετε λάβει καταγγελίες ή παράπονα για εκπομπές, που α) αναπαράγουν και διαιωνίζουν έμφυλα στερεότυπα συντείνοντας έτσι στην αύξηση του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών και β) εκθέτουν ανήλικα κορίτσια. 
Τέλος, ποια είναι η θέση της Αρχής για την εκπομπή «Star Κύπρος 2016» δεδομένου του γεγονότος ότι συμμετέχουν σ’ αυτή δύο ανήλικα κορίτσια. 

Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΔΗΣΥ προτίθεται όπως εγγράψει το εν λόγω ζήτημα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών προς συζήτηση. 
 

 
 

 

Δειτε Επισης

Θεατρικό dream team για Πάσχα στο σπίτι του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο Πήλιο
Ο ξέφρενος χορός της Δέσποινας Βανδή με τον Γιώργο Αρσενάκο στην Μύκονο
#SurvivorGR: Καρέ καρέ ο σοκαριστικός τραυματισμός - Πήγε στο νοσοκομείο και αμέσως έφυγε για Ελλάδα
Η Έλενα Παπαρίζου επέστρεψε 20 χρόνια μετά την νίκη της, στην #Eurovision - Aδύνατο να λείπει η Number Οne
Η Ελένη Φουρέιρα ετοιμάζεται να κερδίσει για 3η φορά την #Eurovision - Η θεά επέστρεψε στην σκηνή του εγκλήματος
H Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη δεύτερη πρόβα στη σκηνή της #Eurovision
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Έπεσε η Ελλάδα στα στοιχήματα της #Eurovision - Ξανά πρώτος ο Κροάτης
Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στη δεύτερη πρόβα της #Eurovision
Δεν σταματούν οι πρόβες της Μαρίνας Σάττι και των χορευτών - Νέο βίντεο