#MasterChefGR: Ξέρουμε τον πρώτο διεκδικητή του Silver Award και των 20.000 ευρώ! Ποιος θα είναι μαζί του;

#MasterChefGR: «Συγχαρητήρια κι ένα τεράστιο μπράβο και στους 10. Αυτό το διήμερο παιδιά φέρατε πιατάρες, τέτοιο επίπεδο 8 σεζόν δεν το έχουμε ξαναδεί»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η έναρξη της Silver εβδομάδας του MasterChef 2024 έγινε με ανατροπές στην κουζίνα, αφού είδαμε ξανά τη γκρι και τη μπορντό μπριγάδα με νέους αρχηγούς και μάγειρες. Στο νέο επεισόδιο στις 23/4 η ένταση ανεβαίνει με νέα δοκιμασία.

Γκρι μπριγάδα: Αρχηγός ο Νίκος Κυψίδης μαζί με Κώστα Φρέτζιο, Λευτέρη Ζαφειρόπουλο, Χρήστο Μοίρα και Χριστίνα Χριστοφή.

Μπορντό μπριγάδα: Αρχηγός ο Μάριος Ιωάννου μαζί με Γιάννη Κούρτογλου, Σοφοκλή Πουλή, Άνχελ Σαχπαζή και Ηλία Παναγιώτου.

Η γκρι μπριγάδα ήταν η νικήτρια στην πρώτη δοκιμασία, νικώντας ξεκάθαρα με τα 4 πιάτα που παρουσίασε στους κριτές. Στο νέο επεισόδιο ο αρχηγός της θέτει γερές βάσεις ώστε να είναι ο πρώτος φιναλίστ αυτής της ειδικής εβδομάδας.

Στο τέλος της εβδομάδας ένας διαγωνιζόμενος θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ και μια θέση στους 9 που συνεχίζουν. Ένα πολύ… γλυκό, αλλά και πολύ δύσκολο Τεστ Δημιουργικότητας περιμένει την Τρίτη 23 Απριλίου, τους δέκα καλύτερους τους φετινού διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εμπνευστούν από πέντε γεύσεις παγωτών και να παρουσιάσουν στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ένα όμορφο και νόστιμο πιάτο.

Ένα Τεστ Δημιουργικότητας που θα κρίνει αν η γκρι μπριγάδα, η οποία προηγείται ήδη στο σκορ με 3-1, θα είναι αυτή που θα συνεχίσει την πορεία της προς τον τελικό και το χρηματικό έπαθλο.

Αν διπλώσει η νίκη της γκρι μπριγάδας, τότε ο αρχηγός της, Νίκος Κυψίδης, πηγαίνει απευθείας στον τελικό, με τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της να μάχονται στη συνέχεια για τη θέση του 2ου φιναλίστ.

Η ευθύνη για τον σχηματισμό των ζευγαριών, που θα μονομαχήσουν, ανήκει στους δυο αρχηγούς. Μαγειρεύουν όλοι για την μπριγάδα τους και διεκδικούν πέντε πόντους. Ένας πόντος για κάθε ζευγάρι, ένας πόντος σε κάθε πάγκο.

Θα καταφέρει η μπορντό μπριγάδα να ανατρέψει το σκορ και να... «εκθρονίσει», μαγειρικά, τη γκρι μπριγάδα από τη διεκδίκηση του χρηματικού επάθλου των 20.000 ευρώ;

Οι παίκτες διεκδικούν αυτήν την εβδομάδα με λύσσα το Silver Award, καθώς αν το κερδίσουν, θα καλύψουν πολλές απ' τις ανάγκες τους στην έξω ζωή. 

Πριν την έναρξη του Τεστ Δημιουργικότητας, ο Χρήστος δήλωσε ότι πολλοί συμπαίκτες του «βγάζουν νύχια» για το ποιος θα κατακτήσει τα 20.000 ευρώ, γεγονός που τον έχει στεναχωρήσει. «Παλεύουμε μεταξύ μας για τα λεφτά κι αυτό δε μ' αρέσει, νόμιζα ότι θα το διασκεδάζαμε περισσότερο. Χαλάει η διάθεση λόγω κινήτρου. Κάποιοι το παίρνουν πιο σοβαρά. Ίσως το βλέπω πιο ρομαντικά κι εγώ μπήκα στο παιχνίδι για να κερδίσω, αλλά δεν έβλεπα τις 100.000, έχω μπει για άλλους λόγους στο παιχνίδι, τώρα αρχίζει αυτή η σκέψη και είναι πολύ κοντά σε όλους και μπορεί να βγαίνουν νύχια. Πρέπει να μπω σε αυτό το κλίμα κι εγώ», είπε αρχικά στους κριτές. 

Όπως εξήγησε μετά στις κάμερες, το καταλαβαίνει απόλυτα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως μεγαλύτερη αξία για εκείνον έχουν οι φίλοι που έχει κάνει μέσα στον διαγωνισμό. 

«Δε θέλω να βάζω τα λεφτά πάνω από τους φίλους μου. Περιμένω και από τον Κώστα και από τον Νίκο να έχουν τα ίδια στάνταρ, θα απογοητευτώ αν δεν είναι έτσι», πρόσθεσε. 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι πρότεινε στους γκρι να μοιραστούν όλοι μαζί το έπαθλο, αν τελικά καταλήξει σε κάποιο μέλος της μπριγάδας τους, αλλά έπεσε... σε τοίχο, καθώς κανένας τους δεν ήταν πρόθυμος ούτε καν να το συζητήσει. 

«Θα διεκδικήσω μόνος μου το Silver, είναι ένα χρηματικό έπαθλο που για μένα θα είναι μια μεγάλη ανάσα. Δε θέλω να το μοιραστώ με κανέναν», παραδέχτηκε ο Κώστας στις κάμερες.

Πριν την έναρξη του πιο γλυκού Τεστ Δημιουργικότητας, οι δύο αρχηγοί Νίκος Κυψίδης και Μάριος Ιωάννου, διαμόρφωσαν τα ζευγάρια που θα μονομαχήσουν με φόντο το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ κι επέλεξαν τα υλικά που θα πρωταγωνιστήσουν στα πιάτα τους. 

Η Silver Week συνεχίστηκε με το Τεστ Δημιουργικότητας και την γκρι μπριγάδα να έχει σημειώσει ήδη την πρώτη της νίκη από τις συνολικά δύο που χρειάζεται.

Οι παίκτες φορώντας τα διακριτικά των ομάδων τους μονομάχησαν σε ζευγάρια, δημιουργώντας πιάτα που αναδείκνυαν γεύσεις παγωτού.

Με το σκορ να είναι 4-4, ο Χρήστος με τον Σοφοκλή θα έκριναν την έκβαση του ντέρμπι. Με τη νίκη του ο Χρήστος θα έδινε τη χαριστική βολή στους μπορντό αποκλείοντάς τους από το Silver Award, ενώ στην περίπτωση που κέρδιζε ο Σοφοκλής, θα έφερνε το αποτέλεσμα στα ίσα. 

Τελικά δε χρειάστηκε τρίτη δοκιμασία, καθώς ο Χρήστος με το γλυκό του έδωσε την πολυπόθητη νίκη στην γκρι μπριγάδα, τα μέλη της οποία θα διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ.

Στο τέλος ο Σωτήρης Κοντιζάς επαίνεσε και τους 10 για τα πιάτα υψηλού επιπέδου που ετοίμασαν: «Συγχαρητήρια κι ένα τεράστιο μπράβο και στους 10. Αυτό το διήμερο παιδιά φέρατε πιατάρες, τέτοιο επίπεδο 8 σεζόν MasterChef δεν το έχουμε ξαναδεί», είπε με θαυμασμό ο γνωστός chef και κριτής.  

Ξέρουμε τον πρώτο παίκτη του τελικού που είναι ο αρχηγός Νίκος Κυψίδης. Ποιος άλλος θα είναι μαζί του;

Τrailer Τετάρτη 24.4.2024

Δειτε Επισης

H Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη δεύτερη πρόβα στη σκηνή της #Eurovision
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η παρατήρηση που δέχτηκε από θρησκόληπτο follower της η Κόνι Μεταξά και η αντίδρασή της
Το πρώτο ταξίδι της Αθηνάς Οικονομάκου μετά το διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο
Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη αγκαλιά στο ταξίδι τους στο Πήλιο
Το ισχυρό μήνυμά της Εριέττα Κούρκουλου για το Πάσχα και ο λόγος που έχει αποφασίσει να μην τρώει κρέας
Lila: «Έχω χάσει αρκετούς φίλους τον τελευταίο χρόνο και αυτό με στενοχωρεί»
Το αποκαλυπτικό φόρεμα της Ραταϊκόφσκι σε εκδήλωση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλιά Καρόλου