Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»

Η Νόνη Δούνια, η Δώρα Τσαμπάζη, η Σοφία Μπεκατώρου και ο Δημήτρης Πανόπουλος για την απομάκρυνση Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Εκτός ευρωεκλογών ο Δημήτρης Παπανώτας μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να βγάλει τον δημοσιογράφο εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του δημοσιογράφου σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ξεσήκωσαν αντιδράσεις οι οποίες επηρέασαν το ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δημήτρη Παπανώτα να δίνει από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις για τα λεγόμενά του.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο

«Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», είχε πει πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Παπανώτας ο οποίος το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου ήρθε στο προσκήνιο, με Έφη Αχτζιόγλου και Σοφία Μπεκατώρου να παίρνουν θέση κατά του δημοσιογράφου.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Νόνη Δούνια μίλησε πρώτη φορά για τη διαγραφή του δημοσιογράφου στην κάμερα του #ToPrwino.

«Θεωρώ ότι έγινε το αυτονόητο, είμαστε στο 2024 και η κοινωνία μας προχωράει. Θεωρώ ότι δεν χωράνε πλέον σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια, πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας. Άρα θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι φυλετικό, είναι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στο να μην διαβάλλεται και στο να μην υπάρχουν σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια και επειδή η κα. Μπεκατώρου έχει κάνει μια πολύ σοβαρή αρχή. Ήταν αυτονόητο για εκείνη να αντιδράσει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Η αφορμή ήταν τα σχόλια για την Μπέττυ Μαγγίρα, για την οποία έκανε ηλικιακό ρατσισμό και μετά από αυτό μου έκανε προσωπική επίθεση, προσπαθώντας να μειώσει και να απαξιώσει και να αμφισβητήσει αν έχω εγώ την ικανότητα να συμμετέχω σε ένα ευρωψηφοδέλτιο. Φυσικά και δεν στεναχωριέμαι, έχω μάθει να κρίνομαι. Δεν αρέσουμε σε όλους, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν επιτρέπω να με επηρεάζουν τα σχόλια ανθρώπων που δεν μετράω τη γνώμη τους. Θεωρώ αυτονόητο όταν υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις να υπάρχει αυτή η αντίδραση από οποιαδήποτε παράταξη. Είμαστε σε μια εποχή που δεν χωράνε τέτοια σχόλια από κανέναν» τόνισε κατηγορηματικά η Νόνη Δούνια.

Την αμέριστη στήριξη στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τον Δημήτρη Παπανώτα απ' το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε η Δώρα Τσαμπάζη σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εκπομπή #ToPrwino. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής, η ευθύνη ανήκει σε εκείνον που έκανε τη δήλωση, και όχι σε εκείνους που άσκησαν κριτική.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, που εξαρχής έχει δείξει τις εδράσεις του και το κοινωνικό του αποτύπωμα. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του προέδρου, ο οποίος προφανώς εξέτασε όλα τα στοιχεία και έκρινε ότι αυτό είναι το πιο σωστό για το κόμμα συνολικά, αλλά και για τον χώρο και για τις ιδέες που πρεσβεύουμε όλοι», είπε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Όσον αφορά την δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα, με την οποία επέρριψε ευθύνες στη δεξιά για τις αντιδράσεις, η Δώρα Τσαμπάζη ήταν ξεκάθαρη: «Πρέπει γενικότερα να προσέχουμε τι λέμε στον δημόσιο λόγο, γιατί είμαστε υπόλογοι. Άσχετα αν αυτό έγινε πριν από ένα μήνα ή πριν από πέντε χρόνια. Το να κατηγορούμε τους άλλους για πράγματα που έχουμε πει εμείς, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνη. Καλύτερα ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του. Αυτά τα ζητήματα είναι ταυτοτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητήματα αξιοπρέπειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί».

Η Δώρα Τσαμπάζη απάντησε επίσης και για τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία επίσης είχε ζητήσει έμμεσα τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα: «Η κ. Σοφία Μπεκατώρου, εκτός από χρυσή Ολυμπιονίκης και σημαιοφόρος της Ολυμπιακής αποστολής, είναι ένα σύμβολο. Χάρη σε αυτή απέκτησαν οι γυναίκες φωνή και έσπασαν τη σιωπή. Πολύ καλά έκανε και μίλησε, γι' αυτό χρειαζόμαστε τέτοιες φωνές και περισσότερες, σε όλα τα κόμματα».

Τη δική της θέση όσον αφορά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας στην #ΠρωινήΖώνη του #ACTION 24, επισήμανε ότι πρέπει όλοι να προσέχουμε το λόγο μας και διατύπωσε την ικανοποίησή της για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε το κόμμα της.

«Χαίρομαι που ο πρόεδρος έδειξε ενσυναίσθηση και άκουσε τον παλμό των πολιτών, χαίρομαι που είναι αυτός ο καπετάνιος», είπε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείσα αν η ίδια έβαλε στο κόμμα κάποιο τελεσίγραφο για την αποπομπή του κ. Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο, απάντησε αρνητικά. «Σαφώς και όχι», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα και σε περίπτωση που ο δημοσιογράφος παρέμενε υποψήφιος, εκείνη δεν είχε πρόθεση να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά της. Έκανε μάλιστα λόγο και για χτυπήματα κάτω από τη μέση που ακολούθησαν μετά τη δήλωσή της: «Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει».

Όσον αφορά τις προτεραιότητές της εφόσον εκλεγεί στην Ευρωβουλή, δήλωσε ότι θέλει να φέρει λύσεις πρωτίστως στα ανθρώπινα δικαιώματα με επίκεντρο την έμφυλη βία και την παιδεία. Τόνισε, δε, ότι αυτό που αναλαμβάνει το φέρει εις πέρας. 

Μετά την διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Πανόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στο #ToPrwino, μίλησε κατά του δημοσιογράφου με τον οποίο μέχρι πρότινος εργάζονταν κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη, στον Alpha.

«Άνθρωποι που έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Έχουμε πολλά φαινόμενα ανισότητας, έμφυλης βίας, οπότε ένα κόμμα που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να το υποστηρίζει αυτό το πράγμα», είπε ο Δημήτρης Πανόπουλος και πρόσθεσε:

«Προσωπικά, με όποιο βήμα έχω, με όποιο τρόπο μπορώ, παλεύω για την ισότητα, παλεύω για τα δικαιώματα όλων».

«Αυτή τη στιγμή συμβαίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το αν εξαιρείται από τα ψηφοδέλτια του κόμματος ένας υποψήφιος για μία δήλωση που έχει κάνει. Ήταν λάθος η δήλωση, δεν έχει θέση στο ψηφοδέλτιο, προχωράμε όμως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πανόπουλος.

Δειτε Επισης

Δεν σταματούν οι πρόβες της Μαρίνας Σάττι και των χορευτών-Νέο βίντεο
Η επιλογή της γραβάτας του Κάρολου στη νέα του εμφάνιση δεν ήταν τυχαία-Το κρυφό μήνυμα στα εγγόνια του
Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου-Η ανάρτησή της
Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το νιώθω
Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν ξανά ο ένας τον άλλο unfollow-Η αινιγματική ανάρτηση του τραγουδιστή
Σοκάρει η Γιάννα Τερζή-«Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση, ήμουν φοβισμένη»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης