Μπαράζ τοποθετήσεων του Δημήτρη Παπανώτα, μετά την διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτοί είναι στο πλευρό του

Οι δηλώσεις για τις κακοποιημένες γυναίκες που προκάλεσαν, οι αντιδράσεις που έφεραν διαγραφή από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτές του - Επιστρέφει στην Τv μετά τoν σάλο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Εκτός ευρωεκλογών ο Δημήτρης Παπανώτας μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να βγάλει τον δημοσιογράφο εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του δημοσιογράφου σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ξεσήκωσαν αντιδράσεις οι οποίες επηρέασαν το ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δημήτρη Παπανώτα να δίνει από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις για τα λεγόμενά του.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο

«Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», είχε πει πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Παπανώτας ο οποίος το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου ήρθε στο προσκήνιο, με Έφη Αχτζιόγλου και Σοφία Μπεκατώρου να παίρνουν θέση κατά του δημοσιογράφου.

Οι αντιδράσεις

Η Σοφία Μπεκατώρου, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε αναφορικά με τις δηλώσεις του επίσης υποψήφιου, μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1:

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος ζήτησε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και συζυγος του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τις γυναίκες που κακοποιούνται.

«Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει και μία πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα», είπε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Η κ. Τσαμπάζη έκανε αναφορά και στην Σοφία Μπεκατώρου, η οποία εκκίνησε το ελληνικό #meΤoo: "Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο, το οποίο το κοσμεί, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να πάρει το θάρρος να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε οι κεραίες μας θα πρέπει να είναι λίγο ανοιχτές».

Δηλώσεις έκανε και η Έφη Αχτζιόγλου:

«Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό», πρόσθεσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος με την οποία ζητά να παραιτηθεί ο Δημήτρης Παπανώτας ή να αποπεμφθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Όπως τονίζει ο κ. Καρπόζηλος ο Δημήτρης Παπανώτας «υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της» και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει από το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ή να παραιτηθεί.

Η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς έχει ως εξής: Ο κύριος Παπανωτας, ένας άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως αυτός που παρουσίασε την «πρώτη εκπομπή life style με καλλιτεχνικά νέα και ειδήσεις για ανθρώπους της showbiz», υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται,οπότε είναι πρόβλημα της».

Καμία έκπληξη. Ο κύριος Παπανώτας θεώρησε ότι το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη είναι το πολιτικό του σπίτι. Υπέβαλε το βιογραφικό του, το οποίο αξιολογήθηκε σε μια πρώτη φάση επιλογής, και θεωρήθηκε βάσει αυτού άξιος να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπανώτας έδωσε τη δική του απάντηση μέσα από το #ToPrwino του ANT1:

«Αυτό είναι κοπτοραπτική, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα. Εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω τέτοια κρούσματα. Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής.

Σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και να πούμε ότι είμαστε καλά. Το θέμα είναι ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου. Εγώ τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Οι επιθέσεις όμως αυτές έχουν έναν πιο σαφή στόχο. Και ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο. Έχω πολύ γερό στομάχι, εξάλλου γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται. Ξέρουμε ποιοι είναι, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν».

Ο Δημήτρης Παπανώτας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης καλεσμένος και στην εκπομπή #PrwinoSousou και πήρε θέση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από παλαιότερες δηλώσεις του.

«Άλλο τα παιχνίδια των τηλεοπτικών εκπομπών, για να έχουμε θέμα και να πουλάμε. Όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο κάποιου θα έπρεπε εκεί να γίνεται κριτική και όχι σε οτιδήποτε άλλο και να ανασύρουμε δηλώσεις από το παρελθόν και να κόβουμε και να ράβουμε. Αυτά δεν είναι απλά πολιτικές απρέπειες, δε θέλω καν να τα χαρακτηρίσω».

Στη συνέχεια είπε: «Πάντα έλεγα στους δημοσιογράφους “Ρώτα λίγα και μην μου κόβεις πράγματα, παίξε αυτό ολόκληρο να καταλάβει ο κόσμος τι λέω”. Από τις δηλώσεις μου το 5λεπτο έγινε ενάμισι λεπτό στις εκπομπές και οι καλοθελητές το έκαναν 5 δεύτερα. Τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος από αυτό;

Με ενόχλησε που η δήλωση αφορούσε την κακοποίηση των γυναικών έχω αποδείξει πως είμαι ο πρώτος που στάθηκε δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και το έκανα όταν οι άλλοι πετούσαν χαρταετό. Το ’93 και το ’94 βγήκα και υπερασπίστηκα συγκεκριμένες κυρίες, που είχαν δεχτεί βίαιες επιθέσεις, και πέρασα 12 χρόνια στα δικαστήρια σε μία γνωστή ιστορία την οποία οι καλοθελητές δεν θυμήθηκαν τώρα».

«Με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, η οποία ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Μέσα από τα social media ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε για τη διαγραφή του γνωστού δημοσιογράφου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» έγραψε μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολούθησε η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα στα social και την Τατιάνα Στεφανίδου

Λίγα λεπτά μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και το #Tlive.

«Είναι μια μεγάλη νίκη που που πέτυχαν Άδωνις Γεωργιάδης και η Νέα Δημοκρατία γενικότερα, η Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι υπόλοιποι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης με τον οποίο αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι, αλλά χαίρομαι από την άλλη πλευρά γιατί όταν μπαίνεις σε έναν στίβο να δώσεις έναν αγώνα και οι συνθήκες δεν είναι οι πρέπουσες, το καλό είναι να το μαθαίνεις πολύ νωρίς. Εγώ από χθες είχα μιλήσει με υψηλά ιστάμενους του κόμματος και είπα: “Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις τις οποίες σίγουρα θα δεχτώ – γιατί είμαι ένας υποψήφιος που πάντα είναι στο κέντρο της προσοχής, τότε να παραιτηθώ.” Μου είπαν “όχι, είμαστε δίπλα σου και στο πλευρό σου’.  Δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο», είπε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Καλή συνέχεια εύχομαι στον κύριο Κασσελάκη, Θέλω να του θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανήρτησε», τόνισε στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπανώτας.

<blockquote class="instagram-media" data-instgrm-captioned data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/C56LNxfCFIH/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading" data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"><div style="padding:16px;"> <a href="https://www.instagram.com/p/C56LNxfCFIH/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank"> <div style=" display: flex; flex-direction: row; align-items: center;"> <div style="background-color: #F4F4F4; border-radius: 50%; flex-grow: 0; height: 40px; margin-right: 14px; width: 40px;"></div> <div style="display: flex; flex-direction: column; flex-grow: 1; justify-content: center;"> <div style=" background-color: #F4F4F4; border-radius: 4px; flex-grow: 0; height: 14px; margin-bottom: 6px; width: 100px;"></div> <div style=" background-color: #F4F4F4; border-radius: 4px; flex-grow: 0; height: 14px; width: 60px;"></div></div></div><div style="padding: 19% 0;"></div> <div style="display:block; height:50px; margin:0 auto 12px; width:50px;"><svg width="50px" height="50px" viewBox="0 0 60 60" version="1.1" xmlns="https://www.w3.org/2000/svg" xmlns:xlink="https://www.w3.org/1999/xlink"><g stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd"><g transform="translate(-511.000000, -20.000000)" fill="#000000"><g><path d="M556.869,30.41 C554.814,30.41 553.148,32.076 553.148,34.131 C553.148,36.186 554.814,37.852 556.869,37.852 C558.924,37.852 560.59,36.186 560.59,34.131 C560.59,32.076 558.924,30.41 556.869,30.41 M541,60.657 C535.114,60.657 530.342,55.887 530.342,50 C530.342,44.114 535.114,39.342 541,39.342 C546.887,39.342 551.658,44.114 551.658,50 C551.658,55.887 546.887,60.657 541,60.657 M541,33.886 C532.1,33.886 524.886,41.1 524.886,50 C524.886,58.899 532.1,66.113 541,66.113 C549.9,66.113 557.115,58.899 557.115,50 C557.115,41.1 549.9,33.886 541,33.886 M565.378,62.101 C565.244,65.022 564.756,66.606 564.346,67.663 C563.803,69.06 563.154,70.057 562.106,71.106 C561.058,72.155 560.06,72.803 558.662,73.347 C557.607,73.757 556.021,74.244 553.102,74.378 C549.944,74.521 548.997,74.552 541,74.552 C533.003,74.552 532.056,74.521 528.898,74.378 C525.979,74.244 524.393,73.757 523.338,73.347 C521.94,72.803 520.942,72.155 519.894,71.106 C518.846,70.057 518.197,69.06 517.654,67.663 C517.244,66.606 516.755,65.022 516.623,62.101 C516.479,58.943 516.448,57.996 516.448,50 C516.448,42.003 516.479,41.056 516.623,37.899 C516.755,34.978 517.244,33.391 517.654,32.338 C518.197,30.938 518.846,29.942 519.894,28.894 C520.942,27.846 521.94,27.196 523.338,26.654 C524.393,26.244 525.979,25.756 528.898,25.623 C532.057,25.479 533.004,25.448 541,25.448 C548.997,25.448 549.943,25.479 553.102,25.623 C556.021,25.756 557.607,26.244 558.662,26.654 C560.06,27.196 561.058,27.846 562.106,28.894 C563.154,29.942 563.803,30.938 564.346,32.338 C564.756,33.391 565.244,34.978 565.378,37.899 C565.522,41.056 565.552,42.003 565.552,50 C565.552,57.996 565.522,58.943 565.378,62.101 M570.82,37.631 C570.674,34.438 570.167,32.258 569.425,30.349 C568.659,28.377 567.633,26.702 565.965,25.035 C564.297,23.368 562.623,22.342 560.652,21.575 C558.743,20.834 556.562,20.326 553.369,20.18 C550.169,20.033 549.148,20 541,20 C532.853,20 531.831,20.033 528.631,20.18 C525.438,20.326 523.257,20.834 521.349,21.575 C519.376,22.342 517.703,23.368 516.035,25.035 C514.368,26.702 513.342,28.377 512.574,30.349 C511.834,32.258 511.326,34.438 511.181,37.631 C511.035,40.831 511,41.851 511,50 C511,58.147 511.035,59.17 511.181,62.369 C511.326,65.562 511.834,67.743 512.574,69.651 C513.342,71.625 514.368,73.296 516.035,74.965 C517.703,76.634 519.376,77.658 521.349,78.425 C523.257,79.167 525.438,79.673 528.631,79.82 C531.831,79.965 532.853,80.001 541,80.001 C549.148,80.001 550.169,79.965 553.369,79.82 C556.562,79.673 558.743,79.167 560.652,78.425 C562.623,77.658 564.297,76.634 565.965,74.965 C567.633,73.296 568.659,71.625 569.425,69.651 C570.167,67.743 570.674,65.562 570.82,62.369 C570.966,59.17 571,58.147 571,50 C571,41.851 570.966,40.831 570.82,37.631"></path></g></g></g></svg></div><div style="padding-top: 8px;"> <div style=" color:#3897f0; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:550; line-height:18px;">Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.</div></div><div style="padding: 12.5% 0;"></div> <div style="display: flex; flex-direction: row; margin-bottom: 14px; align-items: center;"><div> <div style="background-color: #F4F4F4; border-radius: 50%; height: 12.5px; width: 12.5px; transform: translateX(0px) translateY(7px);"></div> <div style="background-color: #F4F4F4; height: 12.5px; transform: rotate(-45deg) translateX(3px) translateY(1px); width: 12.5px; flex-grow: 0; margin-right: 14px; margin-left: 2px;"></div> <div style="background-color: #F4F4F4; border-radius: 50%; height: 12.5px; width: 12.5px; transform: translateX(9px) translateY(-18px);"></div></div><div style="margin-left: 8px;"> <div style=" background-color: #F4F4F4; border-radius: 50%; flex-grow: 0; height: 20px; width: 20px;"></div> <div style=" width: 0; height: 0; border-top: 2px solid transparent; border-left: 6px solid #f4f4f4; border-bottom: 2px solid transparent; transform: translateX(16px) translateY(-4px) rotate(30deg)"></div></div><div style="margin-left: auto;"> <div style=" width: 0px; border-top: 8px solid #F4F4F4; border-right: 8px solid transparent; transform: translateY(16px);"></div> <div style=" background-color: #F4F4F4; flex-grow: 0; height: 12px; width: 16px; transform: translateY(-4px);"></div> <div style=" width: 0; height: 0; border-top: 8px solid #F4F4F4; border-left: 8px solid transparent; transform: translateY(-4px) translateX(8px);"></div></div></div> <div style="display: flex; flex-direction: column; flex-grow: 1; justify-content: center; margin-bottom: 24px;"> <div style=" background-color: #F4F4F4; border-radius: 4px; flex-grow: 0; height: 14px; margin-bottom: 6px; width: 224px;"></div> <div style=" background-color: #F4F4F4; border-radius: 4px; flex-grow: 0; height: 14px; width: 144px;"></div></div></a><p style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px; margin-bottom:0; margin-top:8px; overflow:hidden; padding:8px 0 7px; text-align:center; text-overflow:ellipsis; white-space:nowrap;"><a href="https://www.instagram.com/p/C56LNxfCFIH/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Papanotas (@dimitrispapanotas)</a></p></div></blockquote> <script async src="//www.instagram.com/embed.js"></script>

Oι υποστηρικτές

Ο γνωστός σύμβουλος ψυχικής υγείας, Γιώργος Λάγιος, μέσω μιας σειράς από stories που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram ανέφερε

«Πριν πω κάτι το οποίο θα ενοχλήσει, προειδοποιώ ότι δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Είπε λοιπόν ο κ. Παπανώτας και είναι ο λόγος που τον έβγαλαν από το ευρωψηφοδέλτιο ότι αν μια γυναίκα επιλέγει να είναι με έναν σατράπη, που την κακοποιεί και εκείνη το ανέχεται και δεν μιλάει, είναι πρόβλημα της. Ποια είναι η ανακρίβεια;

Ξέρω τώρα ότι θα τρελαθούν οι ψυχολόγοι, θα τρελαθούν όλοι και ξέρετε πόσο υπέρμαχος είμαι και πόσο έχω στηρίξει τις κακοποιημένες γυναίκες. Όμως, είναι άλλο πρόβλημα το ένα και άλλο πρόβλημα το άλλο. Άλλο είναι το πρόβλημα του ότι έχουμε πάρα πολλούς κακοποιούς και άλλο είναι το πρόβλημα ότι έχουμε πάρα πολλά άτομα που δέχονται την κακοποίηση. Είναι διαφορετικά προβλήματα και έχουν διαφορετικά αίτια. Είναι ωστόσο ακριβέστατο ότι το πρόβλημα, όταν παραμένεις, το έχεις εσύ».

Untitled

Ο Γιώργος Λάγιος μίλησε στην εκπομπή #PrwinoSousou για τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που προκάλεσαν αντιδράσεις και οδήγησαν στην αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γνωστός ψυχοθεραπευτής είναι από τους λίγος ανθρώπους, ως και ο μοναδικός, που έχει ταχθεί δημόσια υπέρ του Δημήτρη Παπανώτα, αναλύοντας τι εννοούσε με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, για τις οποίες «καταδικάστηκε» και αποπέμφθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Εγώ στάθηκα σε μία πρότασή του, ότι όταν μια γυναίκα μπλέκει με έναν σατράπη και δεν μιλάει, είναι πρόβλημά της. Αυτή η πρόταση, επειδή είναι μια πολύ ευαίσθητη περίοδος, ακούγεται προκλητική, είναι όμως μια αληθής πρόταση. Δεν έχει μέσα ανακρίβεια. Με ποια έννοια; Ότι το θύμα έχει την επιλογή να μιλήσει. Εμείς τι λέμε κάθε μέρα; Να μιλήσετε.  Αν ένα θύμα για λόγους που τους κατανοώ πρώτος από όλους, δεν υποτιμώ τη δυσκολία, το πρόβλημα, είναι του θύματος και πρέπει να αποφασίσει αν θα μιλήσει ή αν θα το ανέχεται. Οπότε, κατά βάση, όλο αυτό είναι αληθές», είπε αρχικά ο Γιώργος Λάγιος.

Η Ελένη Τσολάκη έκανε τον αντίλογο και τόνισε ότι σε αυτήν την περίοδο, με τόσες γυναικοκτονίες και κακοποιήσεις, δεν μπορεί κανείς να ρίχνει την ευθύνη και το μπαλάκι στις γυναίκες.

«Είναι μια πρόταση που δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, με ένα λάθος μήνυμα», είπε η παρουσιάστρια και η συζήτηση «άναψε».

«Θέλω να ακούσω το λάθος μήνυμα», απάντησε ο Γιώργος Λάγιος με την Ελένη Τσολάκη να συνεχίζει: «Αφήνει να αιωρείται ότι έχει την ευθύνη το θύμα».

«Δεν έχει την ευθύνη για αυτό που του συμβαίνει, έχει την ευθύνη στο να μιλήσει. Αν δεν μιλήσει ένας ενήλικος….», πρόσθεσε ο ψυχοθεραπευτής.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών που επιλέγει συνειδητά να κάτσουν σε κακοποιητική σχέση. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που φεύγουν από τον κακοποιητή και επιστρέφουν», εξήγησε ο ίδιος και η παρουσιάστρια τόνισε ότι δεν έχουν την απαραίτητη βοήθεια.

Στο πλευρό του Παπανώτα ο Κώστας Φραγκολιάς

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, κατακεραυνώνοντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για αυτή του την απόφαση ο Κώστας Φραγκολιάς έγραψε: «Ντροπή!», αναδημοσιεύοντας τη σχετική είδηση.

Στιγμιότυπο-πλήρους-οθόνης-1842024-40114-μμ

Με αναφορά στον Δημήτρη Παπανώτα ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο #HappyDay.

Μετά τις εξελίξεις και τη διαγραφή του δημοσιογράφου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσιάστρια του Alpha ανέφερε πως ο συνεργάτης της θα βρεθεί στο πλατό κάνοντας μια ανοιχτή κουβέντα για όλα.

Ο ίδιος θα επιστρέψει στο #HappyDay και στη θέση του, ενώ σήμερα 19/4 θα μιλήσει στη Σταματίνα Τσιμτσιλή για το τι συνέβη γύρω από το όνομά του και την κατάληξη της υποψηφιότητάς του.

«Εμείς είχαμε τη δική μας… αγρυπνία για δικά μας θέματα. Όπως ξέρετε, ένας συνεργάτης μας, ο Δημήτρης Παπανώτας έγινε θέμα συζήτησης, γιατί κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με πολύ γρήγορες διαδικασίες και με αφορμή κάποιες δηλώσεις του από το παρελθόν βρέθηκε εκτός με συνοπτικές διαδικασίες, με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Κασσελάκη», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο #HappyDay.

«Ο Δημήτρης, χθες που μίλησα εγώ μαζί του, ήθελε και από σήμερα αν γίνεται να επιστρέψει κανονικά στη δουλειά του και στην καθημερινότητά του και να κλείσει αυτό το κεφάλαιο της πολιτικής, πριν καλά καλά το ανοίξει», είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Ενώ πρόσθεσε: «Θεωρήσαμε πιο σωστό να έρθει εδώ να πει κάποιες σκέψεις του, κάποια συναισθήματά του και θα είναι εδώ στην εκπομπή, στο τηλεοπτικό του σπίτι να μιλήσει για αυτά που έγιναν, για τα συναισθήματά του, για τις σκέψεις του. Από εκεί και πέρα θα ξεκουραστεί κάποιες μέρες και θα είμαστε εδώ να τα ξαναπούμε», ανέφερε η παρουσιάστρια για τη συνεργασία της με τον δημοσιογράφο του Alpha. 

Ο Δήμος Βερύκιος τοποθετήθηκε μέσα από το #HappyDay για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και όπως σημείωσε δεν τον ήθελαν από το κόμμα.

«Εγώ στενοχωριέμαι. Κατ’ αρχάς γνωρίζετε το παρασκήνιο όλοι σας γιατί έχω ένα καλό κακό, δεν κρατώ το στόμα μου κλειστό και τους ανθρώπους που αγαπώ, όπως τον Δημήτρη για παράδειγμα και εσάς όλους, σας προειδοποιώ. Μήνες πριν είχα την άποψη εκφρασμένη στον ίδιο και σε εσάς στην ομήγυρη. Του έλεγα: Δημήτρη μου δεν σε θέλουν και δεν μας θέλουν, κάτσε στα αυγά σου και κάνε τη δουλειά σου. Είναι λογικό, ανθρώπινο, ρομαντικό και το καταλαβαίνω και επέλεξε να το κάνει» δήλωσε ο Δήμος Βερύκιος.

«Η πολιτική και η εμπλοκή σε αυτήν δεν είναι εύκολη υπόθεση και τα νερά είναι αχαρτογράφητα και οι ύφαλοι πολλοί. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να προσκρούσεις. Στο υπάρχον πολιτικό σύστημα το 30% είναι προσκήνιο και το 70% παρασκήνιο. Για έναν που θέλει να μπει στην πολιτική, αν δεν ξέρει να κινείται στο παρασκήνιο, καλύτερο θα ήταν να το αφήσει και ούτε καν να το αποτολμήσει. Του έλεγα Δημητράκη με αγάπη γιατί δεν ξέρει από πολιτικό παρασκήνιο και δεν έχει μπει στο τριπάκι να αφιερώσει χρόνο και εργατοώρες… Τον Δημήτρη Παπανώτα δεν τον πήρε τηλέφωνο ο Κασσελάκης, ενώ τον Δημήτρη Πανόπουλο τον πήρε. Αυτή είναι η διαφορά. Δεν του έδειξε συμπάθεια» σχολίασε ο Δήμος Βερύκιος.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

verikios1904-1200x724

Τέλος από τη θέση του καλεσμένου, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής 19/04 στο #HappyDay ο Δημήτρης Παπανώτας και μίλησε για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τον σάλο που ξέσπασε με τις παλαιότερες δηλώσεις του, που εμφανίστηκαν τώρα και ήταν ο λόγος που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να τον διαγράψει.

Ο Δημήτρης Παπανώτας μίλησε για ανηθικότητα και τόνισε ότι είχε σκεφτεί και ζητήσει να παραιτηθεί πρώτος, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν διαβεβαιώσει ότι τον στηρίζουν.

«Κοροϊδεύουν τον κόσμο»

«Δεν θα κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε στην προκριματική φάση. Έλαβα πάνω από 3.000 μηνύματα συμπαράστασης και μόνο 3 υβριστικά»», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Μου έκανε εντύπωση που έβλεπα το πρωί σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, που έχει και το πρωτότυπο υλικό της δήλωσής μου, να λένε ότι “δεν μπορεί να μιλάει ο κύριος Παπανώτας για κοπτοραπτική, διότι έχουμε τη δήλωση και θα σας την παίξουμε” και έπαιξαν τα 5 δευτερόλεπτα από τα 5 λεπτά με φλασιά, είναι δύο κομμάτια ενωμένα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του και αυτό είναι απαράδεκτο», είπε χαρακτηριστικά , αναφερόμενος στον ΣΚΑΪ και τον κ. Οικονόμου στην εκπομπή «Σήμερα».

«Σου είχα πει ότι δεν το αντέχω»

«Εκτός από τα κομμάτικά στελέχη, σου είχα πει ότι δεν το αντέχω αυτό που συμβαίνει σε βάρος μου και σκέφτομαι να παραιτηθώ και να επιστρέψω στη δουλειά μου», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να μιλήσω πολιτικά και δεν θα μιλήσω επί της ουσίας κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα της αριστεράς που πίστευα ότι είναι και καλή επιτυχία τους εύχομαι και ούτε με τον κ. Κασσελάκη έχω πρόβλημα. Ας βάλει αυτούς που θέλει κι ας πετάξει έξω αυτούς που δεν θέλει και δεν με αφορά. Δεν είχα φιλοδοξίες να κατέβω στην πολιτική».

«Οι ίδιοι που υπερασπιζόμουν μου έσκαβαν τον λάκκο»

«Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια στελέχη που εγώ υπερασπιζόμουν δημόσια, οι ίδιοι άνθρωποι τελικά μου έσκαβαν τον λάκκο. Με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός. Εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά στην τηλεόραση, είμαι από τους λίγους. Έχω καταθέσει τις απόψεις μου στην τηλεοπτική μου πορεία. Η ιστορία μου είναι εκεί.  Στις πολιτικές μου ομιλίες δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό να με κατηγορήσουν. Πήγαν στο χρονοντούλαπο και βρήκαν μια δήλωση την οποία έκοψαν κι έραψαν στα μέτρα τους για να με κατηγορήσουν. Όμως υπάρχουν χιλιάδες δηλώσεις, εμείς εδώ τόσα χρόνια στηρίξαμε το #metoo, την ίδια την κ. Μπεκατώρου. Τότε που ήταν οι γυναικείες οργανώσεις που έτρεχα 10 χρόνια; Πού ήταν όλοι αυτοί;», τόνισε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Με φάγανε, καλή χώνεψη»

«Όταν μίλησα με εσένα και σου είπα ότι είμαι έτοιμος να αποχωρήσω, μίλησα και με τα κομματικά στελέχη και τους είπα “αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχτώ επιθέσεις, αφήστε με να παραιτηθώ”. Δεν μου αρέσει λοιπόν που με απέπεμψαν, ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ. Είναι ανήθικο. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε. Ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή χώνεψη», σχολίασε αμέσως μετά ο Δημήτρης Παπανώτας.

Δείτε το βίντεο στο 01:27' ΕΔΩ

dimitris-papanotas

Δειτε Επισης

Δεν σταματούν οι πρόβες της Μαρίνας Σάττι και των χορευτών-Νέο βίντεο
Η επιλογή της γραβάτας του Κάρολου στη νέα του εμφάνιση δεν ήταν τυχαία-Το κρυφό μήνυμα στα εγγόνια του
Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου-Η ανάρτησή της
Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το νιώθω
Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν ξανά ο ένας τον άλλο unfollow-Η αινιγματική ανάρτηση του τραγουδιστή
Σοκάρει η Γιάννα Τερζή-«Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση, ήμουν φοβισμένη»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης