Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται

H Ελένη Μενεγάκη έδωσε την αρνητική απάντηση της, στις μειωμένες κατα 40% οικονομικές προτάσεις του Mega - Ενημέρωσε για την απόφαση αυτή και τους συνεργάτες της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η απάντηση της παρουσιάστριας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του #Zappit, το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, ήταν αρνητική, πράγμα που σημαίνει ότι η συνεργασία της με το Μεγάλο Κανάλι ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Η Ελένη Μενεγάκη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, μετά το τέλος της εκπομπής της ενημέρωσε για την απόφαση αυτή και τους συνεργάτες της.

Tην προηγούμενη εβδομάδα, το MEGA είχε κάνει στην Ελένη Μενεγάκη τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την επόμενη χρονιά.

Ο σταθμός είχε προτείνει στην παρουσιάστρια τις επιλογές να παραμείνει στην μεσημεριανή ζώνη, είτε να αναλάβει εβδομαδιαία βραδινή εκπομπή, είτε να επιστρέψει στην πρωινή ζώνη 10.00 – 13.00. Η τρίτη εκδοχή ήταν ουσιαστικά και η επικρατέστερη.

Η Ελένη Μενεγάκη είχε ζητήσει και πήρε χρόνο για να σκεφτεί τις κινήσεις της και το MEGA ανέμενε για την απόφαση της. Κάτι το οποίο και έγινε το πρωινό της Τετάρτης.

Το σημαντικότερο κομμάτι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών αφορούσε στο οικονομικό σκέλος. Φαίνεται πως η απόσταση που χώριζε το κανάλι και την παρουσιάστρια ήταν αγεφύρωτη και έτσι προέκυψε η αρνητική απάντηση.

Η Τίνα Μεσσαροπούλου είπε στο #HappyDay το πρωί της Πέμπτης ότι η κύρια αιτία του διαζυγίου της με το Μεγάλο Κανάλι ήταν το οικονομικό κομμάτι και τότε ο Χάρης Λεμπιδάκης αποκάλυψε ότι το Mega πρότεινε στην παρουσιάστρια 40% μείωση.

Μετά από τρία χρόνια αποχωρεί από το Mega στο τέλος της σεζόν και η ίδια η παρουσιάστρια έχει αναφέρει ότι η εκπομπή της θα ρίξει αυλαία στις 5 Ιουλίου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτή η έκβαση αναμένεται να προκαλέσει νέο ντόμινο εξελίξεων στον σταθμό, καθώς ο χάρτης της ψυχαγωγίας θα επανασχεδιαστεί από την αρχή.

Αν προσέξει κανείς το φινάλε της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη, θα παρατηρήσει ότι η παρουσιάστρια ήταν λίγο «μουδιασμένη» σε σχέση με αυτό που την έχουμε συνηθίσει.

«Πως θέλετε να κλείσουμε σήμερα; Έχουμε 1,5 λεπτό και σας το μοιράζω ευχάριστα» είπε αρχικά στους συνεργάτες της, κι αφού τους έδωσε τον χρόνο να μιλήσουν, κοίταξε την κάμερα και είπε, «Από όλους εμάς, πολλά γλυκά φιλάκια».

Στα δύο μεγάλα θέματα της ελληνικής showbiz που προέκυψαν τα τελευταία 24ωρα αναφέρθηκαν ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου στο σημερινό (18/4) «Καλημέρα Ελλάδα». Το δίδυμο της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1, κατά την ανάγνωση των εφημερίδων, δεν άφησαν ασχολίαστη τόσο την αποχώρηση-βόμβα της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA, καθώς και την υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους «κομματικούς στρατούς» στα social media. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και η Ελεονώρα», είπε αρχικά η Μαρία Αναστασοπούλου, διαβάζοντας σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μανιφέστο».

«Και ο Παπανώτας», τόνισε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τη συνεργάτιδά του να επισημαίνει: «Ο Δημήτρης Παπανώτας σχολιάζεται γιατί έκανε μία περίεργη δήλωση για τις γυναίκες. Η Ελεονώρα θεωρώ πως σχολιάζεται κυρίως επειδή είναι γυναίκα».

Λίγη ώρα αργότερα και με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Star, που αφορούσε στην αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το Μεγάλο Κανάλι, ο Γιώργος Παπαδάκης πήρε τον λόγο και αρκέστηκε να πει: «Ό,τι κι αν αποφασίσει θα είναι για εκείνη. Ό,τι νομίζει ας κάνει».

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Παπαδάκης και η Ελένη Μενεγάκη μοιράζονταν για περίπου 10 χρόνια την ίδια τηλεοπτική στέγη στον ΑΝΤ1, αφού ο δημοσιογράφος έδινε πάσα μέσα από το «Καλημέρα Ελλάδα» καθημερινά στον «Πρωινό Καφέ».

Την αιφνίδια αποχώρηση-βόμβα της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA σχολίασαν το πρωινό της Πέμπτης (18/4) η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η παρέα του #HappyDay.

«Η Ελένη θέλησε με έναν τρόπο να κάνει τους συνεργάτες της να καταλάβουν ότι εκείνη είναι που αποχωρεί από το κανάλι και όχι το MEGA που της κλείνει την πόρτα. Το θέμα είναι υπό ποιο πρίσμα βλέπεις τα πράγματα. Αν η Ελένη είχε καταφέρει ένα comeback στο MEGA με ένα «χρυσό» συμβόλαιο επί 3 χρόνια, όταν ένας σταθμός βλέπει ότι δεν βγαίνει το budget, έχει το δικαίωμα να σου πει: σε θέλω σαν brand, θέλω τους πελάτες σου αλλά το κόστος δεν βγαίνει», είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελένη αξίζει 40% λιγότερες αποδοχές και τα λοιπά αλλά ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα», επισημαίνει η παρουσιάστρια του Alpha για την Ελένη Μενεγάκη.

«Λες ότι κρίνεται αποτυχημένη με βάση την τηλεθέαση… γιατί; Έκανε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα διψήφια και μας έφταιξε η Ελένη; Όταν το MEGA και ο κύριος Μαρινάκης κατάφερε να «κλείσει» ένα όνομα όπως η Ελένη Μενεγάκη, ήξερε τι έπαιρνε και αυτό σημαίνει πολλά. Μετά από 3 χρόνια όμως βάζεις κάτω τους λογαριασμούς και βλέπεις αν σου βγήκε ή όχι», συμπλήρωσε στο σχόλιό της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Εγώ θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια και της βγάζω το καπέλο – μακάρι να κάνουμε τα μισά απ’ όσα έχει κάνει η Ελένη Μενεγάκη στην τηλεόραση – στο ότι μπόρεσε να πει ότι «προκειμένου να μειωθεί η ποιότητα της εκπομπής ή οι απολαβές μου, προτιμώ να μείνω στο σπίτι μου». Και μάλιστα όταν της έχει γίνει μία πολύ καλή πρόταση», τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Το δικό του σχόλιο για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA έκανε ο Δήμος Βερύκιος μέσα από τη στήλη του στο #HappyDay.

«Τώρα δεν θα ήθελα να κλείσω χωρίς να πω μία κουβέντα για την άλλη μεγάλη κυρία της ελληνικής τηλεόρασης. Σκληρή διαπραγματεύτρια… πολύ σκληρή, που το καλούπι σπάει, όταν είναι σκληρός διαπραγματευτής και από την άλλη πλευρά», είπε αρχικά ο Δήμος Βερύκιος.

«Έχω ζήσει αρκετές διαπραγματεύσεις της ναζιάρας μου της Ελένης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Alpha.

«Όταν η Ελένη καταλάβει ότι μπορεί να «παίξει» μέχρι το τέλος και να νικήσει την άλλη πλευρά, το πάει μέχρι τέρμα. Όταν βλέπει ότι δεν την… παίρνει, το κόβει μόνη της εγκαίρως», σχολίασε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο Δήμος Βερύκιος.

«Αν η Ελένη είχε καταφέρει ένα comeback στο MEGA με ένα «χρυσό» συμβόλαιο επί 3 χρόνια, όταν ένας σταθμός βλέπει ότι δεν βγαίνει το budget, έχει το δικαίωμα να σου πει: σε θέλω σαν brand, θέλω τους πελάτες σου αλλά το κόστος δεν βγαίνει», είχε σχολιάσει νωρίτερα από την πλευρά της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Μα άλλο Δημήτρης κι άλλο Βαγγέλης… δεν είναι τα ίδια πράγματα», επισήμανε με νόημα ο Δήμος Βερύκιος, κλείνοντας το σχόλιό του για την Ελένη Μενεγάκη.

Μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για το τέλος της Ελένης Μενεγάκη από το Mega μετά από τρία χρόνια συνεργασίας.

Ο γνωστός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να τοποθετηθεί για το παρασκήνιο της συνεργασίας του με την Ελένη Μενεγάκη αλλά και τα σενάρια των τελευταίων ωρών για την επόμενη κίνηση της παρουσιάστριας. 

«Μου ζητάτε να τοποθετηθώ για ένα ρεπορτάζ. Εγώ, δεν αμφισβητώ, προς θεού τους συναδέλφους. Όμως, πρέπει να καταλάβετε και την δική μου τη θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση να σχολιάσω οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι που φέρεται να είναι μία διεργασία εσωτερική και μια συνάντηση εσωτερική», είπε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

«Εγώ, δεν μπορώ να σχολιάσω δημόσια ένα ρεπορτάζ. Θα σχολιάσω δημόσια μία δημόσια τοποθέτηση. Αν τα κανάλι πει κάτι δημόσια ή αν η Ελένη πει κάτι δημόσια, και εγώ δημόσια θα σας πω τη γνώμη μου. Τώρα, να σχολιάσω ένα ρεπορτάζ που αφορά μία εσωτερική συνάντηση και μία εσωτερική διεργασία, δεν πρόκειται να το κάνω. “Τα εν οίκω μη εν δήμω”. Συν τοις άλλοις, να ξέρετε ότι συνεχίζουμε, μια χαρά και σήμερα σας περιμένουμε στην “Ελένη” γιατί σεβόμαστε κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο όπως πάντα, με οδηγό και με καπετάνιο την Ελένη Μενεγάκη», ανέφερε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. 

Στη ραδιοφωνική του εκπομπή σχολίασε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το Μega.

«Επαγγελματίας είναι. Η Ελένη ξέρει καλύτερα τους λόγους που αποχωρεί. Ξέρει τι κάνει, τι νιώθει. Δεν μπορώ να σχολιάσω χωρίς να ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί καλοί παρουσιαστές και το λέω μετά λύπης. Με το άθλημα αυτό πολλοί ασχολήθηκαν, πάρα πολύ λίγοι έμειναν σε αυτή την ιστορία στο να κάνουν πολλά χρόνια, να κάνουν διαφορετικές εκπομπές. Υπάρχει μια έλλειψη παρουσιαστών. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε 8-10 άτομα κάθε χρόνο να εμφανίζονται. Να είναι ευτυχισμένη με την οικογένειά της, αυτό είναι το πιο σημαντικό» είπε.

Στην κάμερα του Alpha και στη #SuperΚατερίνα μίλησε ο Γιώργος Παπακώστας για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το Mega και το οριστικό φινάλε της εκπομπής της.

Ο γνωστός chef και συνεργάτης της παρουσιάστριας ανέφερε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την ομάδα της Ελένης Μενεγάκη για την απόφασή της να ολοκληρώσει τη συνεργασία της με το Mega.

«Ενημερώθηκα, δεν ήμουν σήμερα στην εκπομπή, αλλά ενημερώθηκα τηλεφωνικά. Υποθέτω θα ενημερωθώ αύριο και από κοντά. Ξέραμε ότι περιμέναμε αυτό το νέο για το εάν συνεχίσει ή όχι. Από ότι βλέπω δεν θα συνεχίσει, οπότε θεωρητικά μένω ελεύθερος μέχρι να δω τι θα κάνω…» είπε ο Γιώργος Παπακώστας.

Όσο για τους λόγους που ώθησαν εκτός Mega την Ελένη Μενεγάκη: «Είχε πολύ καλή συνεργασία. Η εκπομπή ήταν στα μέτρα της, έκανε αυτό που ήθελε, δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος», τόνισε ο Γιώργος Παπακώστας.

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας, ο οποίος συνεργαζόταν για χρόνια με την Ελένη Μενεγάκη στον Alpha, δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει μέσα από την εκπομπή #SuperΚατερίνα, την απόφαση της παρουσιάστρια να αποχωρήσει οριστικά από το Mega.

«Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο την Ελένη Μενεγάκη, ξέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις της είναι αλύγιστη, όπως και στη ζωή της. Όταν, όμως, είναι αλύγιστος και ο άνθρωπος που έχεις απέναντι, έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα υπήρχε. Απέναντί μου έχω την Ελένη Μενεγάκη που δεν μασάει και δεν κάνει βήμα πίσω σε όσα έχει πει. Όταν δεν κάνεις κι εσύ βήμα πίσω, είναι σαν να λες παιδιά τώρα τελειώσαμε» σχολίασε ο Γρηγόρης Γκουντάρας.

«Από τις συζητήσεις που έχω κι εγώ από τα κανάλια και από τον παραγωγό μου, αλλιώς διαπραγματεύεσαι όταν κάνεις 20% κι αλλιώς όταν κάνεις πιο χαμηλά νούμερα τηλεθέασης» τόνισε η Κατερίνα Καινούργιου για τις διαπραγματεύσεις της παρουσιάστριας με το Mega.

Την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Mega με την Ελένη Μενεγάκη σχολίασε η Φαίη Σκορδά και η παρέα της εκπομπής της.

«Όπως έλεγα και για τον Ανδρέα (Μικρούτσικο) , δεν ξέρεις ο άλλος τι έχεις περάσει, εδώ δείχνει όμως ότι είναι ένα βελούδινο διαζύγιο και με αυτόν τον τρόπο χθες ενημέρωσε τους συνεργάτες της μιλώντας με καλά λόγια για το Mega. Έτσι κλείνει ένας κύκλος», είπε η Φαίη Σκορδά.

Και η Μαρία Φραγκάκη πρόσθεσε: «Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βασανίστηκε η Ελένη Μενεγάκη για να πάρει αυτή την απόφαση. Τότε που έλεγε για τον ύπνο της, ότι “έφυγε ένα βάρος από το κεφάλι μου και ηρέμισα” Υπήρχαν οι σκέψεις. Δεν την πήρε ελαφρά την καρδία αυτή την απόφαση»

«Υπήρχαν χρονιές που θα είχε περάσει πιο δύσκολα νομίζω. Αν ήθελε θα είχε κάνει πολλές αλλαγές, θα είχε αλλάξει και το περιεχόμενο της εκπομπής, θα είχε κάνει πράγματα που σίγουρα θα τα πουλούσε, αλλά δεν τα έκανε. Καλή της επιτυχία και ό,τι αποφασίσει», κατέληξε η Φαίη Σκορδά για την Ελένη Μενεγάκη. 

Στο #PrwinoSousou ενδιαφέρον είχα τα σχόλια ότι είχε διαφανεί η ρήξη όταν μέσα από το κανάλι διεμήνυαν ότι η πρόταση της έχει γίνει και αναμένεται η απάντησή της ενώ πριν δεν δινόταν καμία πληροφορία όπως είπε ο Νίκος Γεωργιάδης.

Παράλληλα τόνισε ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την έλευση Σκορδά.

Όσο για τον Θοδωρή Ρακιντζή, είχε να παρατηρήσει ότι δύο παρουσιάστριες του Mega είναι εκτός…

«Πρέπει να καταλάβετε και τη δική μου θέση, δεν υπάρχει περίπτωση να σχολιάσω οτιδήποτε για μια εσωτερική διεργασία και συνάντηση. Δεν μπορώ να σχολιάσω δημόσια ένα ρεπορτάζ. Θα σχολιάσω δημόσια αν η Ελένη πει κάτι δημόσια» είπε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος στη ραδιοφωνική του εκπομπή.

Διέψευσε το ρεπορτάζ ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει δεχτεί πρόταση από τον ΣΚΑΪ ο Νίκος Γεωργιάδης στο #PrwinoSousou.

Το ρεπορτάζ αυτό κυκλοφόρησε αμέσως μετά την είδηση για το τέλος της Μενεγάκη από το Mega και σε συνδυασμό με τη φήμη ότι η Φαίη Σκορδά δεν θα ανανεώσει με τον ΣΚΑΪ.

«Επικοινώνησα με υψηλόβαθμο στέλεχος του σταθμού και μου το διέψευσε κατηγορηματικά. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ότι του χρόνου το κανάλι θα έχει πιο ενημερωτικό χαρακτήρα. Δεν έχουν απορρίψει ακόμα το ενδεχόμενο του Μy Style Rocks και την Κατερίνα Καραβάτου» είπε ο διευθυντής του ΟΚ!

Όπως όμως είπε, έχει βάση το σενάριο για το καθημερινό του ΑΝΤ1.

«Δεν θα μου έκανε εντύπωση να τη δω επιτέλους και σε κάτι άλλο» ανέφερε.

Μετά τον άπλετο τηλεοπτικό χρόνο που αφιέρωσαν όλες οι εκπομπές για το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη με το Mega η ίδια επέστρεψε στην τηλεοπτική εκπομπή

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/04) η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε την εκπομπή της καλησπερίζοντας τους τηλεθεατές από την κουζίνα, με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τον Γιώργο Παπακώστα. 

Η ίδια δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, με αφορμή όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν το τελευταίο 24ωρο για το τηλεοπτικό της μέλλον και το "διαζύγιό" της με το Mega.

Δειτε Επισης

Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
Έβγαλαν στον τάκο την Ασημίνα στο #SurvivorGr-«Δεν θέλω να νιώθω βαρίδι για την ομάδα»
Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»
Το δριμύ κατηγορώ της Κατερίνας Καινούργιου για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Έκλαιγα, δεν πίστευα ότι θα μιλάει έτσι»
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Σύσσωμη η τηλεόραση καταδικάζει τον Ηλία Ψινάκη για τα πεπραγμένα του σε Κατερίνα Λιόλιου & Μαίρη Συνατσάκη