Μιχάλης Ρέππας, Κατιάνα Μπαλανίκα & Σταμάτης Κραουνάκης συγκινούν για τον χαμό της Άννας Παναγιωτοπούλου

Το κείμενο του Μιχάλη Ρέππα: «Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται» - Η πρώτη ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη: «Άννα για πάντα» - O θρήνος της Κατιάνας Μπαλανίκα: «Τι να θυμάσαι από το alter ego σου;»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η είδηση για τον θάνατο της ηθοποιού σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο ο οποίος τις τελευταίες ώρες την αποχαιρετά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ήταν από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, μία χαμαιλέων της υποκριτικής τέχνης την οποία υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το κοινό που τη λάτρεψε μέσα από τους εμβληματικούς ρόλους της.

Ο Μιχάλης Ρέππας γράφει για την Άννα Παναγιωτοπούλου και το ταλέντο της, λίγα 24ωρα μετά τον θάνατό της.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε συνεργαστεί με την Άννα Παναγιωτοπούλου στη μεγάλη επιτυχία «Οι τρεις Χάριτες», και στις ταινίες «Οξυγονο», «Αυστηρώς κατάλληλο», «Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο» και «Safe Sex»

Η ηθοποιός Μαριέλλα Σαββίδου ανέβασε στα social media το κείμενο του Μιχάλη Ρέππα. 

«Η υποκριτική της Άννας είναι ένα από τα πιο ιδιοφυή σχόλια στην συμπεριφορά του σύγχρονου Έλληνα. Ο τρόπος που ακουμπάει και δεν ακουμπάει το κείμενο, η σχιζοφρενική απόσταση, που την διακρίνει από τον ίδιο της τον λόγο, δημιούργησαν μια σειρά από υπέροχους ρόλους, που με τον πιο απλό και άμεσα απολαυσιακό τρόπο σχετικοποιούν τα πάντα, αποκόβοντας το πρόσωπο από τον λόγο του, το αίσθημα από την έκφραση του, το υποκείμενο από το ρήμα του, το εγώ από τον εαυτό του.

Αυτό που αποκάλυψε ο αποδομητικός λόγος του 20ου αιώνα η Άννα το φέρει στις ρωγμές της βραχνιασμένης φωνής της.

Τέτοιου εύρους πλάσματα δεν χρεώνονται με τους συνήθεις καλλιτεχνικούς ισολογισμούς. Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο. Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται – Μιχάλης Ρέππας».

repas

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν εκείνος που μετέφερε πρώτος την είδηση ότι δυστυχώς η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο επικό «'Εκτο Πάτωμα»

Μια ημέρα μετά, ανήμερα του Πάσχα, ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης δημοσίευσε μια νέα ανάρτηση για να στείλει τις ευχές του για την Ανάσταση, την οποία συνόδευσε με μια σπάνια φωτογραφία του με την Άννα Παναγιωτοπούλου.

«Κυριακή 5 Μαΐου 10:17 προ μεσημβρία κάπου στην Αττική. Ξημέρωσε με τη μάνα τη Δέσποινα την Ιωάννα τους αγαπημένους στο messenger και την Άννα παντού. Όλα στη θέση τους. Χρόνια πολλά παιδιά, Χριστός Ανέστη. Ξαναγυρνάμε τα ημερολόγια στη θέση τους. Ομορφιά. Πρωινό καφεδάκι. Στριφογυριστό πουράκι. Περατζάδα την μουσική της ταινίας. Τα τραγούδια για το κήτος του Βαγγέλη στο θέατρο τέχνης. νέα Σοδειά!

Η Μυγδαλιά πρώτη. Και η φωτογραφία αυτή με την Άννα από την εφημερία 90. Νέοι .Αναμνήσεις. Με το καλό. Γρήγορα με αυτή την πρωινή συννεφιά να κερδίσουν τα φτερά τους. οι δικοί. Ανέστη. Αληθώς. Ο Σταμάτης Φασουλής μου το είπε και το έγραψα. «σε πηρα για κάτι δυσάρεστο» Θυμήθηκα το δευτερο βραδυ τού Ηρώδειου που τούς πήγα στον Μπαϊρακτάρη και μού έλεγε συνεχεια, Ηταν πολύ μεγάλη στιγμή για όλους μας. Άννα για πάντα» έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου πρωταγωνίστησε επίσης σε τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, μια από αυτές το «Ντόλτσε Βίτα», όπου έπαιζε μαζί με την καλύτερη φίλη της, την Κατιάνα Μπαλανίκα.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα μιλάει στο #TLIFE για την φίλη της, Άννα Παναγιωτοπούλου και συγκινημένη αναφέρει όλα όσα θα θυμάται από εκείνη.

«Έχω πάρα πολλά να θυμάμαι από την Άννα. Είμαστε από πολύ νέες μαζί, στη Σχολή ακόμη. Τα νιάτα μας, τα γέλια μας, τα κλάματα μας… τα περάσαμε μαζί. Μιλούσαμε για όλα, κάναμε δουλειές μαζί. Ήμασταν φίλες πολύ και πριν και μετά από το Ντόλτσε Βίτα. Τη θαύμαζα πολύ, η Άννα είναι μια ολόκληρη εποχή. Ήταν σπουδαία σε αυτό που έκανε. Δεν υπήρχε άλλη σαν την Άννα. Είναι σαν να κλείνει μια εποχή, σαν να τελειώνει μια εποχή…» αναφέρει συγκινημένη η Κατιάνα Μπαλανίκα για την Άννα Παναγιωτοπούλου.

«Τι να θυμάσαι από έναν άνθρωπο που ήταν το alter ego σου; Πολλά… Ήταν όλα τα μυστικά μας και όλες οι καταστάσεις που περνούσαμε, τις περνούσαμε μαζί. Θυμάμαι το γέλιο της, τη φωνή της, το χιούμορ της, τα πάντα. Θα γίνει μετά την Τρίτη η κηδεία της…» εξομολογείται στο TLIFE η αγαπημένη ηθοποιός.

«Είναι μεγάλη έλλειψη. Λείπει και θα λείπει η Άννα. Θα μπορούσε ακόμη να παίζει… Δεν ήταν ότι μεγάλωσε τόσο πολύ. Ήταν πολύ σπουδαία. Ήταν πολύ δικός μου άνθρωπος. Παρόλο που ξέραμε κάποια πράγματα, ήταν και πάλι απότομο. Είναι μεγάλη απώλεια. Να είναι καλά εκεί που είναι και θα ανταμώσουμε κάποια στιγμή» καταλήγει η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Δειτε Επισης

Σοκάρει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τον Puff Daddy να ξυλοκοπά άγρια τη σύντροφό του
Χρήστος Δάντης: Ο Τριαντάφυλλος είναι επιεικώς φάλτσος, να μάθει να τραγουδά και μετά μιλάμε»
Κατερίνα Λέχου: «Ίσως γι’ αυτό δεν έκανα παιδιά. Ένιωθα ανασφαλής σε σχέση με μένα, τι θα τους εμφυσήσω»
Θοδωρής Μαραντίνης: «Παιδί μπορεί να ξαναέκανα, αλλά γάμο, όχι. Δεν είναι κάτι που μου λείπει»
Ο Snik πήγε να αγοράσει ρολόι αξίας 116.000 ευρώ στο Ναύπλιο και προκάλεσε αναστάτωση
Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Έχω βέρα, αλλά δεν έχω παντρευτεί ποτέ. Δεν υπάρχει κάποιος να με πάει στην εκκλησία»
Δώρα Τσαμπάζη για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Δεν είχα περιθώριο να πενθήσω. Δεν βρήκα ακόμα τον χρόνο»
Αλέξης Γεωργούλης: «Χωρίς αυτούς η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει»
Οι νέες δηλώσεις Λάκη Γαβαλά μετά την ομοφοβική επίθεση από τρεις μοναχούς: «Με είπαν π@@@η!»
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2